toliko sam se trudila ne otvarati novi topic ali onaj moj prošli nije bio skroz odgovoren i izgubio se u gužvi pa ipak moram....
jutros se dogodilo nešto čudno....toliko se mučim s tim navlačenjem mlijeka jutros u 6 curu podojim i nakon toga izdojim 20ml a MM konstatira da bocu s AD jedva jede....ipak popije 65ml...nakon 3 sata se budi i idemo opet na prsa....uredno dam prvu stranu...cura guta malo...ostane na dojci 10-ak min i prebacim je na drugu....čujem dosta dugo gutanje (dugo za moje pojmove je oko 1 min) i ostane još opet desetak minuta.....dignem je....malo prošetamo...nije se podrignula ali je zaspala :shock: ...ja je iznenađena budim...ona se ne da...od straha na prvo otvaranje oka uvalim joj bocu s ad (na donjoj smo granici s dobivanjem na težini)...na boci popije na silu nekih 40ml i opet zaspi...sad sam izdojila nekih 15-ak ml.....svako malo škicnem curu na krevetu očekujući da će brzo početi dernjava ali ona spava...
od jutros imam i neki čudan osjećaj u dojkama...nekakvo peckanje....trnce...neznam objasniti...soor nemamo (ona ga u ustima nema...meni bradavice čiste bez ranica normalne boje za sad)
ajde dajte nešto pametno....u čuda baš ne vjerujem...
ne znam kako će danas proteći cijeli dan ali ovo je prvi put od kad smo prije mjesec i po počeli s relaktacijom od doslovno jedne kapi mlijeka da je moja cura mogla zaspati nakon podoja
samo da javim....cura je spavala dobra tri sata....
ovi slijedeći obroci ipak idu kao i prije....ali taj jedan je stvarno vrijedio...nadam se samo da se zapravo i najela a ne zaspala radi nečeg drugog...
povremeno ulazimo u zonu manju od 400ml adaptiranog a slijedeći tjedan opet na vaganje pa ćemo vidjeti
nadam se da će biti više obroka kao ovaj jutros :D
Pokusaj piti puno preko dana,caj vodu sok kafu...sve sto ti padne pod ruku,ja imam stvarno puno mlijeka,hvala dragom bogu ali cim manje pijem mlijeka je manje.
Mi smo trebali samo jednu malu relaktaciju - beba je mala pa je par dana pila po 60 ml dnevno samo u slučaju najveće krize, pa smo u roku par dana smanjili na 30 i nakon tjedan dana na ništa!
No, ona si je lijepo navukla puno mljekeca i meni je cica bila puna prepuna (upravo taj osjećaj bockanja i trnaca i tvrdoća cice) jedan dan jer je ona bila taj dan nešto pospanija i nije joj trebalo toliko i eto - dobila sam blagu upalu, temperaturu 37,5, cica crvena, pa stavljala kupus i obloge..
Upala je prošla na svu sreću bez posljedica za gotovo jedan dan, ali nakon toga mlijeka nema kao prije, ne znam da li je to normalno nakon upala!?!?
I eto, sad smo opet na početku -opet danas dobil oko 60 ml adaptiranog, stalno visi na cici...
Da li sam ja nešto posebno osjetljiva na povremenu neravnotežu i kako predvidjeti potencijalnu upalu???
Deedeetee pazi na te trnce dakle, možda radije izdojiti malčice??
Čini mi se da su te naše cice navikle na to da bebe budu puno na njima i onda kada beba počne puno spavati cica se puni i puni i postane neugodna... :?