Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: crvenilo oko ustiju- ima li veze s dohranom ?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno crvenilo oko ustiju- ima li veze s dohranom ?

Evo ovako- prije 2 tj.počeli smo s dohranom, isključivo u domaćoj radinosti- ujutro voće, popodne povrće i piletina. e, sad je mišica dobila osip oko usta, na jednoj strani- mislim da je sve počelo kad sam joj pustila, na nagovor drugih da proba mandarinu. sad se malo povuče po opet izbije. inače je samo dojim. trenutno joj raste zubić, ako to ima ikakve veze s tim. što da radim, da prekinem s dohranom?

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citrusi su zadnje voće koje se uvodi (tek negdje oko 1. rođendana), upravo zbog ovakvih reakcija.

I čini mi se da ste malo požurili - u 2 tjedna dohrane je već probala i voće i povrće i piletinu? I već ima 2 obroka dohrane? :/

Preporuča se da se uvodi jedna po jedna namirnica po par dana. Npr. ponudiš joj kašicu od čiste riže (ili čiste jabuke, čiste mrkve... s čim već želiš krenuti) i zatim par dana daješ samo to kako bi se vidjele eventualne alergijske reakcije. Postupno se uvode nove namirnice pa ih kombiniraš itd., ali svaku novu namirnicu isprobavaš barem 3-4 dana prije nego uvedeš novu.

Pogledaj i ovaj tekst:
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=271&Show=1953

nely avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mislim da je to definitivno od dohrane,a pogotovo mandarine :/ !Pa gdje žuriš toliko,šta nigdje nisi pročitala tablicu dohrane..imaš ih hrpetinu na internetu?!Agrumi (mandarine,limun,naranče..)ti idu zadnji,baš zbog takvih reakcija.Nije mi jasno kako se tolike mame daju "nagovoriti",i prihvatiti tuđe nametnuto mišljenje van svoga uvjerenja :? ..

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj mommy_plesačica prvotno napisa
    I čini mi se da ste malo požurili - u 2 tjedna dohrane je već probala i voće i povrće i piletinu? I već ima 2 obroka dohrane? :/

uh, tako mi i treba. Ne živimo sami, pa mi je izuzetno teško objasniti zašto dijete NE SMIJE jesti govedinu, pečeni krumpir i slično... :/ , pa sam pukla s tim mandarinama. Stvarno je malo lizala pa sam joj doslovno "otela", ali eto. Ako to jest alergija hoće li joj ona sad ostati ili će proći ako više ne uvodim tu namirnicu, tj.ako krenem ispočetka sa svime? Obrok kod nas znači da pojede žličicu dvije nekog voća ujutro i isto tako popodne, ponekad pomiješano s malo bijelog mesa piletine i maslinova ulja.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mandarina, naranča, limun - jaki alergeni, tek poslije 12mj

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Obrok kod nas znači da pojede žličicu dvije nekog voća ujutro i isto tako popodne, ponekad pomiješano s malo bijelog mesa piletine i maslinova ulja.
    nema veze koliko količinski pojede, to je previše raznovrsnih namirnica u samo 2 tjedna dohrane. i previše raznovrsnih namirnica za dijete od 6 mjeseci.
    moja mala ima skoro 8 mjeseci, i uglavnom ima jedan obrok dohrane, ponekad se desi da ima dva. a od namirnica klopa žgance, rižu, brokulu, tikvicu, mrkvu, karfiol, jabuku i krušku.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

problem kod mješanog obroka je taj ako pokaže alergiju, ne znaš na što je, zato se uvode jedna po jedna
    možeš mješati samo one koje su već prošle samostalni test da ne izazivaju alergiju

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Re: crvenilo oko ustiju- ima li veze s dohranom ?

Citiraj corny prvotno napisa
    Evo ovako- prije 2 tj.počeli smo s dohranom, isključivo u domaćoj radinosti- ujutro voće, popodne povrće i piletina. e, sad je mišica dobila osip oko usta, na jednoj strani- mislim da je sve počelo kad sam joj pustila, na nagovor drugih da proba mandarinu. sad se malo povuče po opet izbije. inače je samo dojim. trenutno joj raste zubić, ako to ima ikakve veze s tim. što da radim, da prekinem s dohranom?
    corny, o citrusima su se cure vec izjasnile, prerano je. Ne popustaj drugima, to zaista nije nikakav razlog za nesto ponuditi djetetu, a tu na forumu imas tablicu dohrane za smjernice ubuduce.

Ja bih samo dodala da meni ovo zvuci kao osip uzrokovan izbijanjem zubica. Ovdje u VB to zovu "teething rash", nemam pojma kako se kod nas to prevodi, ali ako izbija zub, dakle bebica je sigurno vlazna oko usta, i jos je izlozena hladnom i vjetrovitom vremenu, eto ti svih preduvjeta za osip. U vecini slucajeva treba sacekati da to samo od sebe prodje, ali svakako pazi da beba bude cista oko usta, a kad idete vani stani neku masniju kremicu da se zastiti njezna koza.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ornela-m, danas joj nisam ništa davala i osip je opet tu! Inače da, stalno je slinava...možda je to razlog. no vej više što ja ne odobravam!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Uz sve gore navedeno, crvenilo oko usta se moze javiti i ako dijete koristi dudu.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Duda no way. Nikad nije probala! Zapravo jest jednom i pljunula je metar u zrak.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

evo opet nas-osip se vratio, ali po cijelom tijelu, u laganom obliku... :? :? ne uzima niša od dohrane već 2 dana...

mamaineven avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja bi na tvom mjestu ipak pitala pedijatra za osip, inače moj Neven je reagirao na mlijeko kad sam mu dala onu **** kašicu koja se miješa s vodom tako da je pocrvenio oko usta ( sitni crveni osip, ali to mu se povuklo kroz 10-tak minuta ). Inače za dijete iz rizične populacije ( ako roditelji boluju od alergija ) hrana se uvodi kroz 5 dana ( npr. prvi dan mala kockica mrkve, drugi dan dvije, pa tri, pet kockica i tek peti dan koliko hoće ) . Mom su već i dvije kockice bile previše, ali kroz 5 dana bi se morala vidjeti neka reakcija. Evo, nadam se da sam pomogla,i nadam se da kod vas nema nikakve bolešćure ni alergije, jer ti je to muka živa. Vjeruj mi znam, mi nesmijemo ni jaja ni mlijeko.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Idi kod doktora, nemas vise sto nagadjati.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

bili kod ped, naravno kad smo tamo bili nije bilo ni točkice na njoj. osip je povezan sa zubima, tako bar misli ped.uglavnom, progasila me :shock: jer mi dijete već nije probalo junetinu!!! Rode? :?

MarikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Mani tu svoju ped,idi lepo na podforum DOHRANA,informisi se sta kada i koliko treba jednom misu,zaboravi te dve nedelje jako loseg pokusaja i kreni lagano.
    To je tvoje dete i ti odlucujes sta treba jesti,pa eto ti nacina da zapusis usta tim "sustanarima" koji te sabotiraju.
    Ne zaboravi-tvoje mleko je i dalje NAJVAZNIJA HRANA za tvoju bebu,a sve ostalo sto lagano budes dodavala,samo su testiranja i probe kako njen organizam reaguje na odredjene namirnice.Ako joj je krvna slika uredna,nema potrebe da zuris sa mesom.
    Moja malena ima 7m20d,dohranu smo poceli da uvodimo sa punih 6 m,i jos nije jela meso.
    Nauci bebu prvo na ukuse raznog povrca,pa tek onda voca.Tako je manje sanse da ti se "mrsti" na "slane" kasice.
    I samo lagano....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •