-
Ja sam na 8+1 i moj plod se nalazi između hematoma i mioma
. Za sad dobro napreduje, ali se tresem prije svakog UZV-a. Strogo mirujem od 5+4 uz terapiju Normabela i Utrogestana. Iscjedak je uglavnom smeđ i blago se pojača na veličinu flekice svaki 3 dan, a inače je oskudan.
Jučer sam radila pretrage urina (čekam urinokulturu) i strašno mi je povećana vrijednost Eritrocita/hemoglobina u urinu. Da li je neko imao sličan slučak? Moja vrijednost je 300, a ref. interval je <10. Da li je to zbog hematoma?
Hvala
-
[quote="stellita"]nazalost nema znanstvene potvrde koja bi mirovanje u trudnoći s hematomima povećala uspjesnost iznošenja iste uspjesno. Dakle u principu mirovanje se nalaze jer je jak psiholoski efekt a i zenama je "ugodnije" misliti kako si time pomazu. Znanstvene činjenice govore u prilog da su ishodi zapravo isti mirovali vi ili ne.
Meni je dijagonsticiran hematom na prvom pregledu prilikom UZV u 7. tjednu trudnoce. Gin je upozorio na mogucnost auto -resorbiranja ili puknuća hematoma što bi izazvalo krvarenje tako da se ne uplasim. Isto tako je rekao da se u slucaju krvarenja obavezno javim te da moram mirovati, ali ne strogo. Takodjer je rekao da je hematom na "idealnom" mjestu s obzirom na moguce polozaje hemtoma te da ne steti plodu. Mogu ici na posao jer je uredski itd itd... Utrogestan 3*2 do 12. tjedna.
nisam mirovala, isla sam normalno na posao... nakon tri tjedna ponovni predleg i hematom se POVECAO
ni sada ne mirujem strogo, ali sam usporila tempo... pitam se sto ce biti do sljedeceg pregleda :?
Moj savjet - ipak treba mirovati
-
ja sam imala krvarenje, ali nisu našli hematom.
mene zanima zna li netko kako taj hematom uopće nastaje?
-
Kad su meni rekli da imam hematom, išla sam tražiti po net-u i našla jedno od objašnjenja koje mi je bilo najprihvatljivije, tj. najlakše razumljivo.
Kaže doktor da je oplođeno jajašce poput užarene kugle koje se ugnjezdi u maternici. Prilikom toga "sagorijeva" okolno tkivo, tako da lako može doći do prsnuća neke krvne žilice, iz koje izlazi krv i stvara se hematom. Ovisno o veličini žile i količini koja iscuri, hematom može biti veći ili manji.
Druga bitna stvar je kako je smješten, iznad ploda, ispod i sl. O tome također ovisi da li treba strogo mirovati, jer problem nastaje kada dođe do jačeg krvarenja, ono može povući plod sa sobom.
Utrogestan se daje radi bolje prokrvljenosti, čime se hematom postupno infiltrira natrag u tkivo maternice.
-
Bok, nova sam na forumu i vidim da već duže nitko ne piše na ovu temu, pa se nadam da će mi se javiti makar neke od vas koje su imale slično iskustvo da napišu kako je sve na kraju završilo...
Ušla sam u 13. tjedan trudnoće, sa blizancima.. Prije par dana sam zbog obilnijeg krvarenja odjurila sam na pregled kod svog ginkologa koji je na UZV vidio hematom 2x2,5 cm na unutarnjem ušću maternice.. Bebe su OK
Dobila sam dvije kutije Utrogestana i pijem ih 3x2, a sljedeća kontrola je za 3 tjedna... Dotad preporučeno mirovanje, ali nije mi naglašeno da li da strogo mirujem ili samo smanjim tempo... Nastojim što više biti u horizontali, a kad se ustanem, krvarenje krene (kao kod menstruacije, ali stara krv - kako je dr. rekao) i sad me zanima da li to znači da hematom 'izlazi' na taj način ili mi je ležanjem bolje 'sprječiti' ikakav iscjedak... Ne mogu dočekati kontrolu da vidim kakva će biti situacija, da li će hematom narasti ili se smanjiti, i da li su bebe ok... Molim, ako je ijedna od vas u sličnoj situaciji, ili je kroz slično prošla da se javi.. Hvala...
-
Meni je sa 6 tjedana dijagnosticiran hematom. Imala sam krvave i smedje iscjetke. Jednom mi je malo jace krenula svjeza krv pa sam odjurila na hitnu i sve je bilo OK.
Vec 3 tjedna mirujem - ne radim nikakve fizicke poslove, vecinu vremena odmaram na kaucu ili u krevetu, ne radim nikakve nagle pokrete, niti ne dizem nikakav teret. Meni i dalje svakodnevno (pogotovo kada ustanem, kao sto si i ti navela) ide smeckasti iscjedak.
Bila sam jucer na kontroli i dr je rekla da je to normalno, hematom se "cisti". Od terapije uzimam Duphastone 3X1.
U slucaju obilnijeg krvarenja i/ili jacih bolova u trbuhu odi na hitnu jer moze biti da nesto nije u redu.
Najcesce hematomi dobro zavrse, a manje su opasni cim je bebica veca.
-
Maja2, ja se već 3 mjeseca borim s hematomom koji raste pa se smanji i tako mjesecima..Moj je bio 41x15 mm,i iznad bebice koja je tada bila 43 mm ( ne moram niti govoriti da su predviđanja doktora bila jako loša ) i događala se ista stvar - dok bi ležala mir, odlazak na wc - krvarenje, osobito nakon stolice..Ako se već ne resorbira, on mora otjecati i neka te to ne prestraši, kao što je mene ( osobito kad su bili izljevi krvi sa ugrušcima ), ne znači da nešto nije u redu s bebicom..Moja svo ovo vrijeme lijepo napreduje, ali češće kontrole uzv-om su neminovne...Isto pijem duphastone 3x2. Samo miruj, da ti ipak polagano otječe, i biti će sve ok
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma