Pokazuje rezultate 1 do 36 od 36

Tema: Platnene pelene-pitanja

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno Platnene pelene-pitanja

Imam nekoliko pitanja u vezi platnenih pelena... pokušala sam pogledati dosadašnje postove na tu temu, ali nisam uspijela pronaći odgovore na svoja pitanja, pa otvaram novu temu.
    Ja koristim platnene pelene Bambino mio za svoga sincica...
    Citala sam u rodinoj brosuri da se moze upotrijebiti lavandino ulje ili ulje cajevca za mekocu i miris... kao prvo, kako mirisi cajevac? Da li se moze upotrijebiti i neko drugo ulje (posto mi lavanda nije bas nesto, a cajveac ne znam kakav miris ima)?
    gdje se kupuje to ulje i u kojem obliku... pretpostavljam da nije ono za mirisne lampice... I na kraju kako se koristi? Gdje ga treba nakapati i koliko? Da li u pretinac za omeksivac ili?
    Zatim...pise da bi bilo dobro kantu za pelene povremeno dizenficirati... koje sredstvo koristiti za to i gjde ga kupiti?
    I na kraju, predlaze se da se koristi deterdžent bez fosfata ili na prirodnoj bazi? Koji su to detedženti i gdje se kupuju?? Jer ja ih nisam uspijela pronaci!
    Unaprijed hvala!!
    Katarina

SunčicaVŽ avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Bok Katarina, moja Varaždinka Ja koristim lavandino ulje, kupila u DM-u i stavljam ga u pretinac za omekšivač. Čajevac nisam još probala. Probala sam i narančino ( ne znam da li se smije, ali lijepo mi miriši). Stavljam 10-ak kapi po pranju. Ja ti svoju kupaonu, pa tako i kantu čistim froshovim sredstvom na bazi octa, kupila u kauflandu i kantu isperem vrućom vodom.
    Što se tiče detrđenta, ja već godinama koristim Amwayove praške koje naručujem preko kolegice, prirodni su i odlični, kad njima perem, nemam potrebe za omekšivačem jer je veš neusporedivo mekan u odnosu na pranje bilo kojim drugim detrđentom. Imaju prašak za bebe. Inače to so koncentrirana pakiranja pa mi ovaj koji imam za nas traje 6 mjeseci, a baby mi traje godinu i pol

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Sunčica puno hvala na savjetima!!
    I da li se osjeća miris na pelenama od tih 10 kapi?
    A gdje se mogu nabaviti ti Amwayovi prasci i koliko kostaju i kolika su pakiranja?
    Puno hvala!

SunčicaVŽ avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Osjeća se kad su mokre, kasnije ne toliko, ali meni je sasvim dovoljno. Prašci nisu jeftini, jedno pakiranje je oko 200 kn, ali s obzirom na to da traje godinu i pol i super su za beber, nisu skupi.,

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Joj otkriće su mi ovi Frosch proizvodi!! Odmah sam kupila cijelu hrpu i i mislim ih svima pokloniti za Božić!
    Ja sam kupila ulje kokosa i jagode... da i ja malo eksperimentiram.
    Nisi mi napisala kolika su pakovanja tih prašaka i gdje se mogu nabaviti, ako ti nije teško...
    HVALA!!!!

aishwarya avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Katarina Levatic prvotno napisa
    Joj otkriće su mi ovi Frosch proizvodi!! Odmah sam kupila cijelu hrpu i i mislim ih svima pokloniti za Božić!
    Ja sam kupila ulje kokosa i jagode... da i ja malo eksperimentiram.
    Nisi mi napisala kolika su pakovanja tih prašaka i gdje se mogu nabaviti, ako ti nije teško...
    HVALA!!!!
    Mirisna ulja kokosa i jagode koje si kupila nikako nemoj stavljati na pelene, ona služe samo za aroma lampicu. Eventualno čisto eterično ulje lavande, ili čajevca, ali ni to nije po mom mišljenju potrebno. Ja za pranje koristim običan Faks ili neki takav i stavljam na dvostruko ispiranje

SunčicaVŽ avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Pakiranje baby praška je 2,5 kg, a u pranje se stavlja 20-40mil, a kupuje se od akvizitera kao i npr. avon, ja naručujem od jedne kolegice koja je učlanjena.

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

nismo koristili platnene.
    kako miriši čajevac? a kako da ti opišemo miris?
    vjerujem da su et. ulja čajevca i lavande navedena zbog svojih antibakterijskih svojstava, a ne zbog mirisa. i jedno i drugo su prirodni dezinficijensi i ne manje važno et. ulja koja se mogu nanositi direktno na kožu (većinu ostalih treba miješati sa baznim uljima).
    u dm-u možeš kupiti mirisna ulja (crvena etiketa) i eterična ulja (zelena etiketa). mirisna ulja osobno ne bih koristila kod pranja veša jer su ona "čista" kemija.
    druga stvar - et. ulja ti neće omekšati veš, za to možeš staviti 2-3 žlice alkoholnog octa tamo gdje ide omekšivač.
    evo, nadam se da će ti ovo bar malo pomoći

Kjara avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ne znam paše li pitanje ovdje, ali može li mi netko odgovoriti koliko platnenih pelena i zaštitnih gačica treba kupiti po prilici i koje veličine kojih?

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja sam kupila paket pelena Bambino Mio... u njemu imaš 24 platnenih pelena... to ti je dovoljno da ih pereš otrpilike svaki 3-4 dan... ako budeš češće prala dosta bude i manje...
    i ima 3 zaštitnih gaćica... njihove pelene nisu baš najbolje pa često procuri kakica van i na vanjsku pelenu tako da ako ih odmah ne opereš može ti se desiti da ti ponestane čistih vanjskih... tako da je s 4 možda lakše

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno Zaštitne gaćice

Evo, po 32 put surfam predomišljajući se da li preći na platnene ili ne, i ovaj put sam zapela na zaštitnim gaćicama. Krenem napokon naručiti rodinu pusu, i biram dezen, kad ono, paf- zaštitne gaćice? Neka me netko ispravi, al bezveze mi je izabrati neki preslatki dezen, i onda pokriti i guzu i njega sa tamo nekom bezličnom vrećicom... Moraju li se koristiti te zaštitne gaće, ima li pelena kojima netrebaju? znam da estetika nije jedini argument za pp, ali eto...

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Hm... moram reci da ja lakse spavam kad znam da moje dijete neće stvoriti gomilu tesko razgradivog otpada obavljanjem najprirodnije stvari na svijetu...
    Kad sam to bratu govorila koji koristi jednokratne, samo se nasmijao i rekao "its a tough life, je da budu nam unuci hodali po planinama pelena, ali šta da radiš..."
    što se tiče slatkog dezena... kao prvo postoje razno-razne platnene pelene... kod mojih je npr platneni dio samo ona starinska pelena, a zaštitne gaćice su simpatične sa šarenim točkicama, zvijezdicama i slično...
    A još možeš pokušati i ostaviti komentar na Rodinom web shopu da misliš da bi bilo logičnije da naprave simaptične zaštitne gaćice, a ne platneni dio. Mislim da su prilično otvoreni komentarima i da postoji šansa da poslušaju tvoju sugestiju, koja ja mislim stoji...
    A zaštitne gaćice imaju praktičnu funkciju... pamuk (ili slični materijali) se brzo natope, te ako nemaš zaštitne gaćice, više manje kod svakog mokrenja, beba i sve oko nje bi bilo mokro. a zaštitne gaćice služe da to ne dozvole, nego da vlaga ostane unutra.

sir_oliver avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno Re: Zaštitne gaćice

Citiraj talic prvotno napisa
    Evo, po 32 put surfam predomišljajući se da li preći na platnene ili ne, i ovaj put sam zapela na zaštitnim gaćicama. Krenem napokon naručiti rodinu pusu, i biram dezen, kad ono, paf- zaštitne gaćice? Neka me netko ispravi, al bezveze mi je izabrati neki preslatki dezen, i onda pokriti i guzu i njega sa tamo nekom bezličnom vrećicom... Moraju li se koristiti te zaštitne gaće, ima li pelena kojima netrebaju? znam da estetika nije jedini argument za pp, ali eto...
    potpisujem. (da ne bude zabune mi koristimo platnene i baš smo s guštom naručili dezen dalmatinera )

jkitanov avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

mi smo kupili veliki paket Bambino mio u kojem dobiješ:
    24pelene-1
    24pelene-2
    4gačice-do5kg
    3 od5-7
    3 do7-9
    3 od9-12
    3 od12-15
    Duplo nam se isplate jer ove veće koristi trenutno moja seka svom mišku, a mi manje. Nikada nam nije pofalilo gačica jer koristimo paralelno i ove od 5-7 i ove od 7-9. Stane i u jedne i druge, a kad omale ove, počet čemo koristit 7-9 i 9-12. Tako da uvijek imamo bar6kom.

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Kjara prvotno napisa
    ne znam paše li pitanje ovdje, ali može li mi netko odgovoriti koliko platnenih pelena i zaštitnih gačica treba kupiti po prilici i koje veličine kojih?
    ovdje http://www.pelene.info/zasto-platnen...ne-usteda.html imas cijelo brdo informacija

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

jkitanov, da li i ti imaš problema s tim da vam kakica često procuri van???
    Nama je sa ovim najmanjima to bila redovita pojava tako da smo svaki dan morali mijenjati i piđamicu i plahtu itd.
    Sad koristimo ove od 5-7kg i isto nam se često dogodi da procuri što znači kompletno presvlačenje svaki put kad kaka.
    Ako vam se ne događa da li ima neka posebna tehnika slaganja pelene ili zaštitnih gaćica koja djeluje??
    Da li su se i vama rastegnule zaštitne gaćice? kako ih perete? Da li vam ostaju žute fleke na zaštitnim gaćicama? Mi uvijek na ruke peremo.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako vam kakica procuri van, to moze znaciti:
    a) da niste dobro premotale dijete - zastitne gacice moraju biti dobro stegnite oko nozica i trbuha kako nista ne bi moglo izaci van, a pelena ne smije niti malo viriti van iz gacica
    b) da su same zastitne gacice lose

zastitne od PUL-a sam prala u masini na 60 i nikad nije bilo zutih mrlja po njima, niti su se rategnule. imala sam smibove, rodine, ME, bummies
    cak sam i vunene zastitne prala u masini, ali na manjoj temepraturi

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja isto imam paket Bambino Mio pa zato i pitam jkitanov. Nikako da skužim da li je problem u meni ili gaćicama! :/
    Ja svoje zaštitne gaćice perem isključivo na ruke, i bijele su pa je možda to razlog za mrlje.
    Koje su tebi Lutonjica najbolje zaštitne gaćice od svih koje si probala? I gdje se kupuju i koliko koštaju i koliko ih imaš?

Kjara avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Katarina Levatic i Mukica hvala vam na vašim odgovorima i pomoći, evo kupili smo paket Bambino Mio pelena i nadam se da ćemo ih uspješno savladati kada stigne naš mali

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja djeca više ne nose pelene

meni su najdraže bile vunene zaštitne gaćice i njih sam najviše koristila

od ovih od PUL-a, sve nabrojene su mi bile ok, ne znam koje bih izdvojila kao najbolje. neke su bile šarene, ali neke su bile i bijele i ni na njima nije bilo žutih mrlja

kupovala sam ih preko internet shopova, u Rodinom gnijezdu, tu na burzi,..

cijena se ne sjećam, valjda između 50 i 80 kn, tako su im i sad cijene

imala sam u svakoj veličini 1-2 gaće od PUL-a, i 2-3 vunene gaće

jkitanov avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Mi kakamo jednom u 5-6dana i to na previjalištu, par puta prije se ukakao u pelene i ostala flekica na zaštitnim g. Prvo ih operem ručno toplom vodom, pa na 60 u mašini. Ako ne ode to pranje, ode u idučem. Isto i mojoj seki, a njen poprilično kaka. Gornji dio pelene preklopim na trečinu, pa onda složim ljevi i desni dio preko sredine. Ovaj podeblji gornji dio onda upija fino sve što popiški. Izdrži od 20 navečer do 6 ujutro.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Je, onda se radi u razlici u bebicama. Moj malac puno papa (Dobio je 1,2kg od prvog do drugog mjeseca) pa onda puno i kaka, par puta na dan i to jako jako puno... tako da mi ne stižemo prati zaštitne u mašini nego ih više-manje svaki dan sve 3 operemo na ruke.
    Ali dobro je, malo bolje smo svladali tehniku i sada više nije tako prblem...

jkitanov avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

mi izašli iz rod sa 3860, a sad 7400-7500,-2i pol mj.

Puno sikimo, no imamo ljena crijeva
    Manje mami za prati.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ah šta da kažem, onda imaš sreće

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

hi
    nadam se da je dobro mjesto za ovo pitanje:
    1. razmisljamo o uvođenju pp ali svugdje pise da se ne smiju susiti u susilici. kod nas je tolika vlaga da se ne bi osusile za tjedan dana...postoje li neki modeli koji se mogu susiti u susilici?
    2. gdje se mogu nabaviti papirici koji se umotnu da zadrze kakicu?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

:?
    sve pelene za koje ja znam (a znam ih jako puno ) se mogu sušiti u sušilici, dapače to se preporuča. nikad nisam naišla na preporuku da se ne smiju sušiti, pa me baš zanima gdje si naišla na te informacije?

papirića ima u ljekarnama, dm-u, muelleru... medjutim, nijedan od tih koji se mogu nabaviti u hrvatskoj nije biorazgradiv, dakle ne mozes ih baciti u wc nego samo u smeće

Datum pristupanja
    Nov 2003

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja isto mislim da se sve pelene smije sušiti u sušilici... mi prakticiramo da ih prvo osušimo na štriku (iz financijskih razloga), a onda ubacimo na 10 minuta u sušilicu za dezinfekciju tako da ih ne moramo peglati...
    Pelene su obično od čistog pamuka pa nema razloga da ne idu u sušilicu. Jedino zaštitne pelene treba sušiti na hladnijem programu.
    Ja imam mioliners papiriće koji idu uz Bambino Mio pelene, dobavljač je Kadulja broj telefona 01/3369520 pa ih možeš nazvati i pitati gdje ih ima za kupiti najbliže tebi.
    Na njima piše da su razgradivi i da se mogu bacati u WC.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zaštitne se posuše za pola sata pa im sušilica nije ni potrebna

ako pereš na 60 C, ne moraš niti sušiti niti peglati zbog dezinfekcije jer ta temperatura pobije sve beštije

call me mommy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    medjutim, nijedan od tih koji se mogu nabaviti u hrvatskoj nije biorazgradiv, dakle ne mozes ih baciti u wc nego samo u smeće
    ja kupujem mioliner od bambina mio i oni jesu biorazgradivi. kosta kakvih 80 kn i ima ga u ljekrani

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

super vijest!

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

super, bas vam hvala!! pokusat cu prvo u dm-u jer zivim u malom mjestu pa ljekarne nisu bas opskrbljene. iako, vec sam trazila i nisam ih vidila. ako netko zna, imaju li ime?
    svakako se odlucujem za platnene
    hvala vam puno na informacijama!

call me mommy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

http://www.bambino-online.co.uk/prod...p?cookies=True

evo ovo, i mene su blijedo pogledali kad sam ga narucivala,ali eto,ipak je doslo

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Zovu se Miolineri

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

draga Katarina ove Bambino mio su super!!
    prije ih uopce nisam primjetila, puno su bolje od svih drugih pelena koje se reklamiraju. nadam se da se rode nece naljutiti na ovu moju izjavu...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •