Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Dijagnoza VUR i dopust za njegu djeteta

Datum pristupanja
    May 2007

Početno Dijagnoza VUR i dopust za njegu djeteta

Drage Rode i ostali znalci,

imamo djevojcicu od 9mjeseci kojoj je dijagnostiuciran VUR 2/3 lijevo.
    S 9 dana starosti je zavrsila u bolnici, ali nakon svih pretraga tek prije mjesec dana je konacno rijeseno o cemu se radi, tako da je sad na profilaksi i svaki mjesec kontroli urina, a mi smo dobili upute o ponasanju (ne kupanje u kadi, barem svakih 1,5sati prematanje, luftanje guze, itd.).

Nesto sam ceprkala po forumu i citala te sam slucajno naisla na neki komentar kako je moguce pri dijagnozi VUR-a dobiti odgodu odlaska na posao s godinu dana, ili neka varijanta pola radnog vremena na neko vrijeme. Ne znam da li je to tocno, pa me zanima imam li tu kakvih prava i mogucnosti, buduci da smo namjeravali malenu s godinu dana (odn.kad pocnem raditi) dati u jaslice i vec placamo i cuvanje mjesta, a opet se brinemo kako ce to sve funkcionirati kad pocnem raditi, odn.zbog velicine grupe i obaveza prema drugoj djeci, prematanje i odrzavanje higijene djeteta....a sto nam je receno da je vrlo vazno zbog problema koje nase dijete ima. Financijskih mogucnosti za tetu cuvalicu nemamo, tako da jedino ostaju jaslice, pa me zanima imamo li tu kakvih prava ili si ja samo mastam jer sam pogresno protumacila neki post na koji sam slucajno naisla!?

Hvala puno svima!

nessa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

a šta je to VUR

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

VUR je zapravo refluks, odn. mokraca se vraca u bubreg zbog prosirenja kanala u bubregu i zato cu ceste infekcije i postoji opasnost od ostecenja bubrega i upala, ukoliko mokrac anije cista/sterilna te stoga dijete uzima profilaksu i redovito (svaki mjesec te pri svakom febrilitetu) odlazimo na pregled urinokulture. Takodjer djetetu nije dozvoljenu kupanje u kadi ili bazenu, vec samo tusiranje i potrebno je barem svakih 1,5 sati mijenjati pelenu, odn. ako je rijec o velikoj nuzdi odmah bez cekanja.

nessa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

čitala sam ti nešto o tome njega djeteta poslije godinu dana
    sretno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •