Stranica 1 od 17 12311 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 805

Tema: Zašto moramo biti tako rigorozni u obrani Koda?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Zašto moramo biti tako rigorozni u obrani Koda?

eto vam par razloga:

1. jer moja 4 godine dojena kćer, iako sama nikad nije imala dudu i bočicu, iako vidi da ni njena mlađa sestra (iliti "beba") nema ni dudu ni bočicu, inzistira na tome da njena lutka ima dudu i bočicu jer "mama, pa beba to mora imati"

2. jer me moja 4godišnja kćerka svako malo pita zašto naša beba još ne jede kašice. a na moj odgovor da ih jede već 2 mjeseca (misleći na domaće kuhane obroke), moja mi kćer odgovara: "ma ne te, one PRAVE, IZ DUĆANA"

3. jer je moja 4godišnja kćer neki dan u dućanu uzela s police kutiju H*** (nisam gledala je li bilo riječ o formuli, ili pahuljicama, uglavnom bila je u igri kutija, a ne staklenka) i rekla mi "gle mama, ovo je hrana za margitu, kupi joj". a na moje pitanje kako zna da je to hrana za bebe, pokazala je prstom na znak H*** i rekla "pa vidiš ova slova, tu ti piše BEBA"

meni je zlo

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

ili kad u radosnici naidjem na tekst, doslovno ovim rijecima:
    Mamu je zamijenila bocica: (upisati kada!)

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj cokolina prvotno napisa
    ma daj! :shock:

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj cokolina prvotno napisa
    :shock: i i i još svašta nešto

Lut, mogu mislit kak se osjećaš
    I ako Zara, koja odrasta u 100% dojilačkom okruženju, ima takve provale, postaje gotovo zastrašujuće jasno koliko još treba edukacije o dojenju i koliko teške mehanizacije treba povuć da se razbije ta zacementirana percepcija industrijskih proizvoda kao nečeg nezaobilaznog, pače, neophodnog i presudnog za bebe.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ovo mi je strašno Lutonjice
    Na žalost, bočice, dude i pakovana dječija hrana su se uvukli u svakodnevni život i zacementirali kao asocijacija pri pominjanju pojma beba .
    I to je strašno. Ja sam mislila da sam isfrustrirana mama zbog borbe sa bočicom, jer sam skidala/prekrivala aplikacije bočica i duda na odjeći koju je M dobijala na poklon A ipak sam to svaki put revnosno radila jer me živciralo.
    Stvarno treba potegniti "tešku artiljeriju" i boriti se protiv toga. Jer nekad je prva asocijacija na bebu, nakon dojenja bila zvečka...

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Potpuno te kužim. Toni je bila užasno žalosna u jaslicama jer jedina ona nije imala bočicu i dudu. I sad me stalno pita: Hoćemo našoj bebi kad se rodi kupiti bar dudu?

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

treba raditi na rušenju "kulture bočice" i promoviranju "kulture dojenja". 8)

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj TONI prvotno napisa
    Potpuno te kužim. Toni je bila užasno žalosna u jaslicama jer jedina ona nije imala bočicu i dudu. I sad me stalno pita: Hoćemo našoj bebi kad se rodi kupiti bar dudu?
    onda lijepo objasniš da je duda čep za bebu

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

"Najbolje" su mi one fotke iz novina beba koje izlaze iz rodilišta s dudom koja im pokriva pola lica.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    treba raditi na rušenju "kulture bočice" i promoviranju "kulture dojenja". 8)
    8)
    u boj, u boj
    sve te slikice, reklame .. sve je to pranje mozga
    moja mala kad je prvi put vidjela bebu s dudicom, htjela ju je probati (mali ždero), rekla sam joj : fuj, to ti je čep .. s pratečom intonacijom glasa
    više je ne interesira 8)
    uvela bih ja njima zabranu ikakvih slikica na sve to, samo slova (crna, tamnoplava, tamnozelena, tamnocrvena .. nikakve vesele dječje bojice) na bijeloj podlozi.
    da te vidim, onda kome češ biti privlačan 8)

bili smo u dućanu, mala se šetala za kolicima, i pokupi PEZ bombone, ne zato jer ih voli, jer ih nikad nije probala, nego zato što su mali i imaju lijepu smajli slikicu na sebi ... kad smo stigli kući frknula sam ih u smeće

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

lut, i mene fascinira kako djeca koja odrastaju u "dojilačkom" okruženju prije ili kasnije zaključuju da su dudice i bočice nešto bez čega beba nije kompletna. zanimljivo, ne primjećujem da ima drugačijih, svjetlijih primjera. neka me netko razuvjeri.

lada je krenula u vrtić s 2,8 g. i garantirano do tada nije vidjela dijete koje se hrani na bočicu. cica se, fala bogu, nagledala napretek. pa opet, s polaskom u vrtić u kratkom je roku usvojila nedojeću ikonografiju :/

na sreću, moram reći da su ona i ajvičin andrej u svojoj grupi zaduženi za zaštitu i promociju dojenja jer mislim da nema te bebe ili plišanca koje ovo dvoje nije podojilo . neće jabuka daleko od stabla.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj pinocchio prvotno napisa
    na sreću, moram reći da su ona i ajvičin andrej u svojoj grupi zaduženi za zaštitu i promociju dojenja jer mislim da nema te bebe ili plišanca koje ovo dvoje nije podojilo . neće jabuka daleko od stabla.
    a i rodilo

da, u vrtiću su začas pokupili asocijaciju mala djeca --> dude i bočice.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to ti je marketing

moj pjeva medo štedo, erste banka, prava stvar za djecu i slično prije nego ja uopće pokapiram da postoji reklama

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

u vrticu nema mama. ni cica.
    a vecina djece ima dudu. i bocicu. mene uopce ne cudi.

imamo doma zatrpane u igrackama jednu ili dvije dude, koje su sluzile grizenju plastike oko dudice (lol) dok su joj izbijali zubi
    idemo na adaptaciju tjedan dana, i pita me jucer di su dude
    ja joj rekoh pa to je za bebe koje nemaju titu, sto ce ti?
    i vidim da je zbunjena, i kopira move jedne male iz vrtica - jednu dudu u usta, drugu u dzep

i onda jos zbunjenija izvadio obje dude i da ih meni
    i kaze duda bek

djeca kopiraju ono sto vide

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    onda lijepo objasniš da je duda čep za bebu
    ovo je tako velika istina. na žalost

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma dude i flašice si mogu objasniti vrtićem/ parkom/ ...
    ali me ovo 3. šokiralo :shock: jer gdje je mogla vidjeti da netko radi adaptirano, odnosno kako zna da je to nešto iz kutije za bebe, i da je H*** za bebe :shock:

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

priznaj!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja nema sestru ni brata, pa smo se jedino sreli s ovim pod 1.
    a i hranjenje bebe s flasicom joj se vise svidjelo jer bi onda pokusavala uzicati da ju napuni vodom
    no evo neki dan kad se vratila iz vrtica pitala me da li je i ona nekad mene ugrizla za cicu dok je bila beba
    uglavnom sa svojom najboljom prijateljicom je raspravljala o dojenju :D

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

evo i jedan svijetli primjer:

moja kcer (26 mjeseci) doji svoje lutke.

nedavno je za dudu u bebinim ustima pitala "a to je to?"

mom 5godisnjem sinu je dojenje takodjer nesto najnormalnije i promovira ga u vrticu. joj, znam da je bila nedavno nekakva provala na temu dojenja, mislim da sam je cak i ovdje stavila, al sad se ne mogu sjetiti kako je isla.

s druge strane, kad sam se na sistematskom s njene 2 godine pohvalila da jos uvijek dojim, pedijatrica me je pogledala kao da nisam normalna. nije nista komentirala, al nije ni trebala, vidim da joj je to potpuno strano.

daj, nemoj zezat! je bio doslovni komentar kad sam sasvim slucajno rekla da nemam pripremljene bocice i dudice prije prije odlaska u rodiliste.

nedavno mi se dogodilo u bolnici, kad sam pitala smijem li dojiti nakon zahvata, jer sam primila nekakav ekstrakt, da me takodjer gledaju kao brdjanku koja valjda nema novaca za prehraniti svoje dijete pa ga onda doji. kad kazem da dojim, ljudi pitaju zasto joj ne dam jesti. vidim da se dojenje povezuje s nekakvom inacicom iskljucivog dojenja. kad dijete dobije zube da moze natezat spek - nema vise svrhe.

mislim da uz ovakvu medijsku kampanju bebi proizvoda, u kojem bocica, duda i mlijecna formula, zauzimaju znacajno mjesto, jurisamo na vjetrenjace, kao kakve cicate cudakuse.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

a vidiš kako čudno 8) , ja sam svoju dojila samo 2 mjeseca i ostalo je dobijala adaptirano mlijeko. i dudu smo koristili, ne pretjerano, al eto, koristili smo je - al kad je se pita il kad vidi moje grudi (kad se oblačim) uvijek veli: mama je dojila zxuju.

prije nekih mjeseci počela je tražiti moje grudi, da doji... pa onda uhvati jednu bradavicu pa posrče sekundu, pa drugu... :? ja sam već mislila: ovo mora da je osveta roda zato jer im se ne skidam s foruma

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa
    prije nekih mjeseci počela je tražiti moje grudi, da doji... pa onda uhvati jednu bradavicu pa posrče sekundu, pa drugu... :? ja sam već mislila: ovo mora da je osveta roda zato jer im se ne skidam s foruma

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

MC jos bus ti dojila....

Ana i mamino zlato avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj sandraf prvotno napisa
    mislim da uz ovakvu medijsku kampanju bebi proizvoda, u kojem bocica, duda i mlijecna formula, zauzimaju znacajno mjesto, jurisamo na vjetrenjace, kao kakve cicate cudakuse.
    potpisujem te sandraf

Dojim svoju desetomječnu curicu. Ponekad mi pobjegne pa kažem kad me pitaju: "još dojim", ali se onda ispravljam pa kažem: "tek deset mjeseci". Kampanja adaptiranog je strašna, bočice i dude su kao must have za bebu. Vještičica dobro kaže i za dječju robicu. Kupila sam Evi jednom bodić ne videći da je glavni motiv puno sitnih malih bočica. Nedavno je i dobila bebu sa dudom. Plače kad joj se makne duda, a prestane kad se duda čep vrati. Žalosno.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kupila sam Evi jednom bodić ne videći da je glavni motiv puno sitnih malih bočica
    ja imam liscine grudnjake za dojenje, a na onoj kopči koja se otkopčava kad ideš dojiti, nacrtana je DUDA

MC

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

mama courage,zlatni primjer relaktacije

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Ana i mamino zlato prvotno napisa
    Citiraj sandraf prvotno napisa
    potpisujem te sandraf

Dojim svoju desetomječnu curicu. Ponekad mi pobjegne pa kažem kad me pitaju: "još dojim", ali se onda ispravljam pa kažem: "tek deset mjeseci". Kampanja adaptiranog je strašna, bočice i dude su kao must have za bebu. Vještičica dobro kaže i za dječju robicu. Kupila sam Evi jednom bodić ne videći da je glavni motiv puno sitnih malih bočica. Nedavno je i dobila bebu sa dudom. Plače kad joj se makne duda, a prestane kad se duda čep vrati. Žalosno.
    korak po korak. nista se ne dogadja preko noci.
    i ja to ne vidim kao borbu protiv vjetrenjaca.
    evo, svakim danom se netko novi "osvjesti". jednom ce biti vise osvjestenih od neosvjestenih.

sto se tice bebe sa dudom varalicom, mi nismo nikad u nju stavili baterije a dudu sam makla

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

lut, daj pitaj Zaru TKO joj je rekao da H*** znaci beba, taj dio me grizeeeeeeeee

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

:? ja sam već mislila: ovo mora da je osveta roda zato jer im se ne skidam s foruma

e alal ti vera

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Zašto je duda toliko nevoljena? Šta fali dudi?

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Moover prvotno napisa
    :shock:

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

zbog svog oblika mogu pokvariti tehniku sisanja i onda bebač napravi rane na bradavici .. a to booooooolliiiiiiiiiiiii, i teško se nositi s tom boli
    dudanje smiruje pa zna se desiti da "zavara" glad i onda beba ne provodi dovoljno vremena na sisi i ne potiče proizvodnju paralelno s svojim rastom

ne mora štetiti ALI može
    ne odmah, problemi se jave nakon i mjesec dana korištenja

oparen puše i na hladno

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

:? ja sam već mislila: ovo mora da je osveta roda zato jer im se ne skidam s foruma

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

meni grdo izgleda kad klinci zvacu tu dudu. iako ju je mali imao neko vrijeme. bljak. sve mi je bezveze kad ga vidim s tim u ustima na fotki. a inace je bas zgodan

najgore mi je kad vidim skroz male bebe s dudom, ili ono djecu od 4-5 godina, kao neki dan kod ped, bas mi je to bilo gadno za vidjeti.

ljepse je kad se vide face, klinci su bas slatki, kaj ce im to

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj white_musk prvotno napisa
    Zahvaljujem na objašnjenju i stvarno jakim argumentima protiv dude...

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Zahvaljujem na objašnjenju i stvarno jakim argumentima protiv dude...
    to su bila samo moja iskustva u slici

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni ivar danas na ulici: sad sam ti taman u visini sisa, bilo bi dovoljno da otvorim usta i da mlijeko strca

ja mislim da to sto okolo gledaju dude i bocice nece kod njih stvoriti definitivan stav, to je samo trenutno kopiranje, a da ce ipak presuditi ono sto su imali i gledali doma

kao sto je i kod svake od nas.

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

na kraju krajeva,ko danas još nosi kapu sa petokrakom i maramu

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

na kraju krajeva,ko danas još nosi kapu sa petokrakom i maramu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa ja je nosim
    o tom bas i pricam

ivaru je dojenje standard, bocice i dudice su mu bile zanimljive sa 2 ili tri godine, ali on vjeruje da svako dijete sisa do nekih 4-5 godina barem

to je ono sto on pretezno vidi, ustvari, ne mogu se sjetiti da je IKAD vidio bebu s bocicom osim u crticima, filmovima i reklamama ili negdje u prolazu

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    ono djecu od 4-5 godina, kao neki dan kod ped, bas mi je to bilo gadno za vidjeti.
    i meni gadno izgleda vidjeti petogodišnje dijete s dudom ... ili s dojkom. ovo bez pod.ebavanja i bez želje ulaska u (već prežvakanu) raspravu, mislim.

ne mora štetiti ALI može
    ne odmah, problemi se jave nakon i mjesec dana korišten
    :? ja sam bila uvjerena da je najveći grijeh dude u stvari povezan sa zubima, tj. da se zubi iskrive ili pokvare... mada inače imam prilično tolerantan stav prema njoj, kao i prema bočicama, naravno ako se sve koristi u nekim normalnim gabaritima.

zlatni primjer relaktacije
    odoh se postrojiti u one s 3 plus.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

MC da ne bi bilo- ajmo ko je iznad 4

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

moj brat je kao mala beba odgrizao dudu i umalo se ugušio

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

čak šta više,milsmi da je bila neka tehnička greška,pa je on uspio sa svojih par zubića izvući dudu iz onog plastičnog "ležišta" :shock:

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

i meni gadno izgleda vidjeti petogodišnje dijete s dudom ... ili s dojkom. ovo bez pod.ebavanja i bez želje ulaska u (već prežvakanu) raspravu, mislim.
    jopet griješiš
    jer uspoređuješ što nije za usporedbu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sto nije za usporedbu?
    petogodisnje dijete koje ima dudu ima vjerojatno istu potrebu za sisanjem kao ono koje sisa dojku

meni nije gadno za vidjeti ovo drugo, pa onda ni prvo.
    gadno mi je kad roditelji i dusebriznici po cekaonicama i nadalje govore djeci sto bi trebale biti njihove potrebe i kad im govore sto je njima gadno

ma ko vas pita.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

potreba za sisanjem je jedno
    a duda i dojka drugo...nisu u klasi da bi se uspoređivale

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    sto nije za usporedbu?
    petogodisnje dijete koje ima dudu ima vjerojatno istu potrebu za sisanjem kao ono koje sisa dojku

meni nije gadno za vidjeti ovo drugo, pa onda ni prvo.
    gadno mi je kad roditelji i dusebriznici po cekaonicama i nadalje govore djeci sto bi trebale biti njihove potrebe i kad im govore sto je njima gadno

ma ko vas pita.
    ja nekad imam osjećaj da te osobe ustvari, na taj način, umiruju svoju savjest

jer,ako sigurno stojiš iza svojih postupaka,onda si i previše ispunjen njima da bi drugima solio pamet i nemaš potrebu da iste kod notara verifikuješ...

Stranica 1 od 17 12311 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •