Stranica 5 od 17 PrviPrvi ... 3456715 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 201 do 250 od 805

Tema: Zašto moramo biti tako rigorozni u obrani Koda?

pale avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj Ana i mamino zlato prvotno napisa
    Hvala ti leonisa. Ma ja naprosto obožavam rode.
    potpisujem

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

pale,

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja sam kao trudnica mislila da ću svoje dijete dojiti bar godinu. e i kupovala sam boce da me pitate zašto, NE ZNAM. valjda zato jer svugdje vidim boce, dude... ne razmišljajući sam kontala da nam to triba must have! umalo nismo i sterilizator kupili ...žali para...
    o dojenju sam znala samo da je najbolje. za mastitis NIKAD nisam čula ...do trećeg dana u rodilištu...moram li pisat kako sam se osjećala??? zašto se nisam bolje informirala? nisam znala za rodu (MM je počeo tražit o mastitisu i naišao na rodu ), a časopise nisam neš čitala tim više jer sam tražila sve ono vezano za tjedan trudnoće u kojem bih tada bila....
    saznanja o pravim info dojenja su mi dale savjetnice R, NE medicinari koji su naprotiv pogledom na mog malog govorili da nemam dosta....al, mislim da već i vrapci na grani znaju kako sam se ja provela.....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam nakon prvog poroda molila Boga da imam mlijeko bar prva tri mjeseca. 8) Prvih mjesec-dva sam nakon svakog podoja ispumpavala mlijeko, kao da ne bi doslo do zastoja... U prvim danima podoj nikad nije trajao duze od par minuta po dojci, da ne bi dobila ranice. (ovo je preporuka iz bolnice) Ima jos gomila bisera. Sreca pa sam tada naisla na ovaj forum.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I naravno, imala sam paketic formule i bocicu, za slucaj da......

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ja ne znam ni sama zašto nisam u trudnoći pokupovala silne dude, bočice, sterilizator. Sa svih strana su me obasipali savjetima koje, koliko, kako održavati. A znala sam da hoću dojiti, pa opet htjela imati "šarene artikle".
    Valjda moja urođena škrtost

Kasnije u trudnoći sam naišla na Rodin forum i odahnula. Koliko je život jednostavan bez svih tih "pomagala"

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Upravo to. Gomila toga se proizvodi da bi nam se olaksao suzivot s djecom, a u biti vecina tih stvari nam samo zakomplicira zivot.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Za vrijeme trudnoće više sam se pripremala za porođaj nego za dojenje. I iznenadila se teškim početkom, ali uspjela. Meni je od svega najznačajnija informacija bila ta da što beba više siše to se više mlijeka stvara. I informacija o skokovima o razvoju. A mnoge mame pokoleba to, misle da bebi nešto fali ako puno siše. Zadnji slučaj koji sam čula: mama misli da ima malo mlijeka, pa danju daje adaptirano (da se iz cice ne potroši), a dojku "čuva" za noć. neinformiranost ili komocija, pitanje je sad, ali činjenica jest da ne dođu do svih prave informacije.
    Nekad davno sam mislila da je sve što piše u časopisu Bebe zakon. A u njemu nema reklame koje nema, a od tih reklama još opasniji su sponzorirani članci. U istom broju nađe se odličan tekst o dojenu dr. Stanojevića, pored njega reklama za adaptirano, a par stranica kasnije članak jedne pedijatrice o tome kako bi od 4. ili 5. mjeseca djetetu trebalo davati kekse (sponzoriran članak, a bez da je to čitko navedeno)

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Neki dan sam čuvala svoju 5,5-godišnju sestričnu (koja je, BTW, bila dojena dok sama nije odlučila prestati). Pokušavajući je malo potsjetiti na radosti dojenja, pokazala sam joj svoje mlijeko i ispričala priču kako mali mačići jedu mačje mlijeko, mali pasići pasje, mali telići kravlje, mali jarići kozje, a mali ljudi - mamino. Napomenuh i da je to jedina zdrava hrana za bebe. Nato će ona: da, cica, i ono iz bočice. :shock: Poludila sam pa sam rekla, to iz bočice se jede samo ako mama nema cice.

Pooh avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Elinor prvotno napisa
    Poludila sam pa sam rekla, to iz bočice se jede samo ako mama nema cice.
    Suuuper ti je odgovor!!!

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj branka1 prvotno napisa
    Inače, prije puno godina mi je jedna ginekologica nešto govorila o nekakvim oralnim fikascijama kod odraslih ljudi, mislim da je bilo povezano čak i s pušenjem i sl. ovisnostima i rekla da je to zato što djeci nisu dali da u potpunosti zadovolje potrebu za sisanjem dok su bili mali
    mislim da se to prije odnosi na to da bebe imaju potrebu stvari stavljati u usta...nije sve kod djeteta vezano uz sisanje
    to je više vezano za sexualni razvoj...pa prvo ide ta oralna faza...

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa
    uuuu zaboravljas koliko je krhko samopouzdanje i vjera u svoje tijelo tih dana. koliko si podlozan sugestijama nakon poroda.
    ...
    gdje majka, osim na rodi, moze naci toliko iscrpne i kolicinski sveobuhvatne informacije?
    evo ovo je bitno...prave informacije smanjuju podložnost sugestijama!
    ma kako bilo teško, pristup informacijama zlata vrijedi...i ne samo informacijama, nego i tuđim iskustvima...

možda bi trudnicama trebalo dijeliti neke brošure o dojenju već kod ginekologa...
    jer je to jedini doktor s kojim se žena u trudnoći susreće...
    u bolnici je već kasno (i tamo se dobiju vrlo šture informacije jer je rodilja puno, a osoblja malo)...kod pedijatra se ide tek nakon mjesec dana, a patronažne...njih čekati je poprilično zakašnjela propaganda dojenja...

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Ivana_st prvotno napisa
    možda bi trudnicama trebalo dijeliti neke brošure o dojenju već kod ginekologa...
    jer je to jedini doktor s kojim se žena u trudnoći susreće...
    u bolnici je već kasno (i tamo se dobiju vrlo šture informacije jer je rodilja puno, a osoblja malo)...kod pedijatra se ide tek nakon mjesec dana, a patronažne...njih čekati je poprilično zakašnjela propaganda dojenja...
    Evo ja dijelim Rodine brošure ginekolozima di stignem. Kod mojeg je npr. super: sestra poslaže brošure o dojenju u kompletiće, pa ubacuje u trudničke knjižice kad dolaze na kontrolu. I svima javlja kad imamo Male škole dojenja u Karlovcu. S druge strane, tamo se dobija i "Paketić za sreću", ali to ja ne mogu trenutno promijeniti.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jel ima jos volontera koji bi htjeli dijeliti letke po ginekoloskim ordinacijama vasih doktora?

Ariens avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Trebala bih do svog ginica ovaj tjedan pa cu ispitati situaciju
    Mogu odnijeti do svoje patronazne, ona je prodojeca ali ima malo zastarjele metode za dohranu - recimo jako zasecerena kamilica

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Moover prvotno napisa
    Zašto je duda toliko nevoljena? Šta fali dudi?
    princip sisanja dude i bradavice nije isti uslijed cega cesto- necu reci uvijek jer ne dodazi ama bas uvijek, neke majke su uspijele neometano dojiti, neke nisu skuzile problem, ali u velikoj vecini slucajeva dolazi do konfuzije bradavica, a posto je steta puno veca od koristi, cemu riskirati.

sta se dogadja?
    dogadja se neefikasno dojenje.
    mami ono uzrokuje bolne, nelagodne, neugodne...podoje koji mogu biti "otrpljeni" ali mogu dovesti i do ragada, ranica koje kasnije mogu zakomplicirati stvari jer svaka ranica je plodno tlo za bakterije, viruse i gljivice.
    sto se djeteta tice tu je stvar jos gora jer neefikasan podoj znaci da dijete ne doji na nacin kako bi trebalo, sto zapravo znaci da ne potice refleks otpustanja mlijeka, sto opet znaci da ne dolazi do onog zadnjeg masnog mlijeka. dijete slabo/slabije napreduje. dijete se ne zasiti. ono se napije ali ne zadovolji glad kalorijama. cesto trazi jos, pa opet posise prvo mlijeko ali ne potice let down i opet ne dolazi do onog kaloricnog mlijeka. zeludac se puni mlijekom, i to prevelikim kolicinama, dijete bljucka, ima grceve. ima takodjer eksplozivne stolice. uz nepravilan polozaj i tehniku dijete se nagutava zraka koji ga kasnije jako muci. dijete je nerozno, mama ne zna sta bi. dijete neutjesno place, ono bi sisalo a ne bi, sta ce....i uz divne poruke koje ju okruzuju poseze za formulom. jedan obrok. dijete bez problema u jenom dahu posisa punu flasicu. drugi, treci...formula polako izgurava majcino mlijeko, beba sve vise odbija bradavicu i sve vise prihvaca dudicu. prestaje dojenje.

s druge strane, dijete ima urodjenu potrebu za sisanjem. ona je prirodna. i cemu tu potrebu zadovoljavati komadom plastike pored tople i mirisne dojke svoje majke?
    to je isto kao kada ti zelis zagrliti voljenu i zelis da te voljena zagrli a ona ti veli, daj uzmi si plisanog medu pa se grli

nadam se da si zadovoljan odgovorom. rado cu probati odgovoriti na tvoja daljnja pitanja, naravno ako budem znala (matematika i fizika su mi slabije strane )

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

to je odgovor kakav sam htio... a ne "ne mora štetiti ALI može" .....

što kad beba krene s dohranom u kombinaciji s dojenjem... i počne grickati (naš grize k'o lud) bananice, jabuke, kuhanu mrkvu, ćevape...?

Zar bebi ne ostane onda taj filing da treba grickati i prilikom dojenja? Pa onda mami uništi cice...

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

sad neces biti zadovoljan odgovorom, ali kako pije vodu iz case? ne zvace vodu vec ju pije
    iskreno ne znam kako znaju, ali eto znaju kad treba sisati a kad gristi.
    studije kazu da u slucaju kad dijete grize (bradavice) da je najcesci uzrok/problem u losem polozaju, da se treba provjeriti da li beba/dijete ima pravilan polozaj na dojci, jer, gornja vilica je staticna kad se doji, donja se mice, ali izmedju vilice tj. zubica i bradavice je jezik, i ako beba pravilno prima dojku nece boliti bradavica.
    opet, ostaje onaj mali dio za sta se ne zna uzrok, ili ga bar ja ne mogu naci i mislim da je mozda na nekoj emocionalnoj bazi.

no ne trebas se bojati, vas mali jako dobro zna kad otvara usta za bananu, jabuku, cevap a kad za sisu. kao sto sam rekla, refleks i potreba za sisanjem su urodjeni i ako se ne interferira ostat ce savrsena dugo, dugo, dugo

Ariens avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja cu se ubaciti sa svojim iskustvom s grizenjem.

Jedino me grizla nakon sto je cijeli dan navlacila kljunasicu. :? Mislim da je na taj nacin htjela natjerati sisu da brze strca mlijeko. Nakon tog nemilog dogadjaja smije piti samo iz case (pije od 6og mjeseca iz case, ova kljunasica je bila eksperiment iz njezinog 11og mjeseca).

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

lea je nakon 14mj. dojenja pocela brljaviti na sisi (sto me bolilo, podnosljivo, ali to nije bilo to) nakon sto je pocela piti vodu na sportski cep.
    odmah sam ga makla i ucila je piti direkt iz boce. naravno, tu je i casa.
    nikakvi produzeci

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

mene je anita gricnula tu i tamo dok joj nisu izasle jedinice.
    NAMJERNO je znala "zagrist" ciku da joj ja slucajno ne bih otela (ono, drzi u cvrstom stisku, ne boli, al si u strahu lol)

bebe ne grizu dojke nakon sto dobiju zube ili nauce gristi, iz jednostavnog razloga - kad stisne ciku, mlijeko ne ide. vrlo brzo skuze da to nije bas pametno (hehe)

zna se dogoditi da gricne nakon podoja, isprobavajuci koliko je bradavica cvrsta

no grickanje je vise prolazna, eksperimentalna faza - uce cvrstocu svega sto im dode pod zub. dovoljno je par puta upozoriti, i nece se nastaviti.
    nema razloga za brigu.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

i držati prst u pripremi
    Nera je imala signal kad će ugristi: usnice bi krenule u smješak .. i onda gric

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mene je svaka od curki gricnula možda dvaput za sve ove godine, tako da to nije neka nužna faza kroz koju moraju proći.
    a još manje se treba bojati da su zbog žvakanja zaboravili sisati.
    mi isto instinktivno žvačemo/pijemo/gutamo, ne treba nam objašnjavati kako razlikovati.
    tako i bebe.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mene je Zorka znala uzasno ugristi, Jasena nije niti jednom do sada.

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    Nera je imala signal kad će ugristi: usnice bi krenule u smješak .. i onda gric
    D isto
    Onako "pokvareno", za zabavu

stanka-vragolanka

Početno

Ja moram pohvaliti osoblje Vukovarske bolnice jer su zbilja za dojenje
    Kod njih nema šale, odmah sisa u usta i kraj priče
    Ne prihvaćaju-nemam mlijeka itd...
    Doji i nadoći će
    Stvarno su pravi

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

moje dijete isto krsi kod!

obavezno nakon cicanja pokaze s prstom na cicu, kaze eee, smije se, i onda odmah pokazuje na dudu isto tako. njemu je to sve isto. unatoc tome sto mu ja stalno govorim ovo je cica, a to je duda! nikakvog efekta

mene je dorian poceo gristi tako sto sam se ja par puta nasmijala kad me ugrizao slucajno, nakon toga svaki put kad bi se smijala on bi poceo gristi, isto uz smjesak.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa
    Jel ima jos volontera koji bi htjeli dijeliti letke po ginekoloskim ordinacijama vasih doktora?
    mogu li i ginekolozi u švicarskoj ? ipak mu je klijentela uglavnom - balkanska.

Nakon otprilike 1 milijun godina gotovo isključivog dojenja čovjekovog podmladka, u prošlom je stoljeću došlo do masovnog zaokreta prema umjetnoj prehrani, kojeg je omogućila tehnologija pripreme odnosno proizvodnje adaptiranih umjetnih formula na bazi kravljeg mlijeka, a istovremeno se, pod utjecajem raznih "modernih" ideologija i režima, u žena širio osjećaj da se nedojenjem oslobađaju, a dojenjem poružnjuju, gube na društvenom ugledu ili ograničavaju u proizvodnim aktivnostima. Danas smo svjedoci povratka korijenima...

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj stanka-vragolanka prvotno napisa
    Ja moram pohvaliti osoblje Vukovarske bolnice jer su zbilja za dojenje
    Ne prihvaćaju-nemam mlijeka itd...
    Doji i nadoći će
    Stvarno su pravi
    tako i u osjeckom rodilistu! svaka cast.

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Vrnite malo na temu na forumu.hr , Rotitelji i djeca: "Dvostruka poruka propagande dojenja"
    Zanimljivo je vidjet što "ostali" misle o Rodama...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj TeinaMama prvotno napisa
    Vrnite malo na temu na forumu.hr , Rotitelji i djeca: "Dvostruka poruka propagande dojenja"
    boli me đon 8)
    znam da ima nekih koji misle da su Rode izumile dojenje
    militantne babe i slično

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

boli me đon 8)
    militantne babe i slično
    Pa ja misim da bi se, s obzirom da je Roda udruga gradjana, ipak trebala malo zamisliti nad misljenjem "ostalih". Jer i ti ostali su, koliko vidim, takodjer uglavnom roditelji.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

i, po svemu što pišu, čini se da ne razdvajaju Udrugu od članica Foruma

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=53864
    cure, molim vas da komentare oko forum.hr postate na topik koji vam je ms. ivy napisala.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    boli me đon 8)
    militantne babe i slično
    Pa ja misim da bi se, s obzirom da je Roda udruga gradjana, ipak trebala malo zamisliti nad misljenjem "ostalih". Jer i ti ostali su, koliko vidim, takodjer uglavnom roditelji.
    a b.a.b.e su udruga gradjana i iskorak je udruga gradjana

mislite kad bi oni stalno osluskivali sto misli vecina a ne sto je vizija udruge (ono osnovno zasto su se okupili istomisljenici i osnovali udrugu) - kako bi stvari zavrsile?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa

Mozda ih ovo zbunjuje:

Citiraj anchie76 prvotno napisa
    Citiraj Zorana prvotno napisa
    Ako neka udruga ima odredjene ciljeve, u sklopu promidzbe istih ima i forum na kojem se uglavnom okupljaju simpatizeri ili oni koji dijele te iste ideje i stavove,
    I da se nadovezem..

I koji je osnovan i koji postoji zbog toga da bi se promicali stavovi ove Udruge i ono za sto se zalazemo, i da preko njega educiramo korisnike o svemu onome sto mislimo da je bitno (iz nase perspektive) odnosno sto je u Viziji i Misiji ove Udruge.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj zrinka prvotno napisa
    [
    a b.a.b.e su udruga gradjana i iskorak je udruga gradjana

mislite kad bi oni stalno osluskivali sto misli vecina a ne sto je vizija udruge (ono osnovno zasto su se okupili istomisljenici i osnovali udrugu) - kako bi stvari zavrsile?
    Pa oni i jesu osnovani kao svojevrstan odgovor na ono sto misli vecina.
    Osim toga, zar nije u interesu Udruge da ono za sto se zalaze bude prihvaceno i primjenjivano od strane vecine, a ne da uvijek ostane samo u manjini. Zato mislim da je bitno slusati i tudja misljenja.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

normalno da je bitno slusati tudja misljenja, ali im se ne treba nuzno priklanjati

da pitas vecinu roditelja u hr, jel autosjedalica vazna i treba li se korisiti - rekli bi da nije i da je ne koriste

treba se prikloniti vecini? razmatratiti njihovo misljenje? a znamo da su u krivu?

mozemo educirati, organizirati predavanja, preglede, plakate i brosure tiskati, ali ne mozemo svakog potezati za rukav niti kad god netko negdje kaze protiv AS, skakati i raspravljati...ne stignemo sve...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pa oni i jesu osnovani kao svojevrstan odgovor na ono sto misli vecina.
    Osim toga, zar nije u interesu Udruge da ono za sto se zalaze bude prihvaceno i primjenjivano od strane vecine, a ne da uvijek ostane samo u manjini. Zato mislim da je bitno slusati i tudja misljenja.
    gle, večina je u srednjem vijeku smatra da postoje vještice i da ih se treba spaliti
    večina je mislila da je žena nesposobna raditi ko muškarac
    večina udara djecu pod parolom: šiba je iz raja izašla
    ...

večina može biti u krivu

Udruga ima ciljeve, svi dobronamjerni ljudi s pristupom internetu će držati da je mišljenje Rode ono šta je objavljeno na portalu
    zlonamjerni će se pozivati na Forum i hvatati za svaku glupost bez obzira da li je došla od člana Udruge ili ne
    ako se uvede jača cenzura, onda će ti isti zlonamjerni govoriti kako je Rodin forum gestapovski, totalitarni i sl.
    udruga nije politička stranka pa da skuplja glasove
    cilj Udruge se bazira na činjenicama, kvalitetnim informacijama, a ne onim "s pijace"
    ja podržavam Prijatelje životinja, iako me nerviraju
    nerviraju me jer me upozoravaju na istinu koja me nervira
    ja bih da te koke žive normalnijim životom, jer će im i meso biti bolje
    ...

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ne kuzim tvoj odgovor - mislim da sam i ja rekla upravo to :?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

e sad ne razumin ni ja tvoj post

je si li mislila, da bi Udruga trebala "omekšati" rigoroznost na nekim područjima da bi bila popularnija?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    Ne da se samo čini, to je sigurno!

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

e sad ne razumin ni ja tvoj post

je si li mislila, da bi Udruga trebala "omekšati" rigoroznost na nekim područjima da bi bila popularnija?
    Ne. Mislila sam da se ne bi trebala (odnosno ne udruga nego forumasice, koje jesu i/ili nisu clanice) ismijavati, iscudjavati i vrijedjati tudjim reakcijama.

boli me đon
    Nego ih procitati, poslusati, preispitati zasto neki imaju takvu negativnu percepciju. I ne apriori misliti da su u krivu. Jer i manjina (kao i vecina) moze biti u krivu.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Slažem se s tobom...
    Ali daj se, molim vas, na ovu temu prebacite na topic ispod. Bit će primjerenije

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja sve cekam prestat cete i preci tamo, odgadjam citiranje i kopiranje na onaj topik, a vi dalje ovdje....molim vas, nastavite na drugom topiku. hvala.

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

da se vratimo na temu, zasto moramo biti rigorozni u obrani Koda? Nekidan je u 24 sata izasla karta Svijeta i u jednom oceanu su nacrtani mama morski pas i beba morski pas, a beba u ustima ima dudu

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

to valjda da se skuzi da je beba :/ .

sta jes jes, dudu koristi toliko ljudi da je stvarno postala "opceprihvaceni" sinonim za bebu.

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Meni je grozan onaj rozi poni za curice koji ima dudu i bočicu :shock:
    Mislim, konj sa dudicom

Stranica 5 od 17 PrviPrvi ... 3456715 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove