je, grozan je.
i ujedno zarina najveća želja za božić.
baka je već kupila
ne znam ni koji smajlić da stavim na ovo
je, grozan je.
i ujedno zarina najveća želja za božić.
baka je već kupila
ne znam ni koji smajlić da stavim na ovo
Lutonjice![]()
Vidim da ti nije lako.
Meni je s klincem lakše jer dečku nitko (osim mame) još nije kupio lutku, ali s drugim djetetom, curicom, već vidim da će se nadobivati "beeba" s pripadajućom opremom, sudeći po okolini. Zato im nisam ni rekla za spol djeteta, da ne počnu unaprijed kupovati.
ja sam svojoj kupila lutku u quelle-u, od Simbe, 6-mjesečnu![]()
ima svu opremu za dohranu.
nema dude ni flašice :D
do sad nisam nikome dopustila da joj kupe. izgovor je bio da ne voli bebe, naročito one koje kmeče (a to je istina).
tak da je očekujemo ovih dana![]()
I Lanina je želja taj ponić. A neću joj kupit jer već ima onog blesavog Cicciobella.
A najbolja mi je Jelena- ona će sad 14 mjeseci i hrani Lanine bebe- bočicom!
Ali ih LAna zato doji. U kafiću. Milo moje!![]()
Dobro, nije sve tak crno. Konjić ima flašicu (može se furat da je siroče ostao bez mame, a koja žena bi tak i tak dojila konja), ali ima i platnene pelene![]()
Pony
ispravak.Riana prvotno napisa
ipak je bila flaška. no eliminirana je (diskretno)![]()
upravo se vraćam iz shopinga, kupila sam
1. grudnjak za dojenje, marka Lisca, i na onoj plastici na klik patentu je utisnuta duda
2. vitamini Prenatal za trudnice i dojilje od Naturalwealth-a, lijepo upakirani sa poklonom - duda
zbilja više ih ne možeš izbjeći
Honey prvotno napisa
za platnene
Mi nećemo imat problema sa igračkama (bar se nadam) igračke za dečke ne sadržavaju ni bočice ni dude....
a u vrtiću će sigurno biti u fazi da zašto on to nema kad svi imaju (ili većina)
Sad sam pogledala i stvarno!!! :shock: 6 meseci ih već nosim i uopšte nisam skontala! Strašno!kajsa prvotno napisa
došla sam se samo isplakati: već 2 dana samo hrani ponija flašicom, to joj je najdraži poklon ever
nije mi to cudno, ja sam njegovala sve do ceg sam se docepalaLutonjica prvotno napisa
![]()
mislim, roza konjMeni je grozan onaj rozi poni za curice koji ima dudu i bočicu
Mislim, konj sa dudicomako ćemo se već zgražati
![]()
zar te to fakat toliko opterećuje ? :? mojoj je najmiliji roza konjić jer je roza boja za curice. što misliš kako je meni, a ? pa šuti i trpi moja duša feministička...Lutonjica prvotno napisa
jedino što me jučer obradovala pa je rekla da se ona neće nikad udati (pametno mamino)
MC, sad si ti faca jer dojiš![]()
Al nisu manje vrijedne majke, tj. curice koje ne doje svoje konje![]()
Lutonjice, pa kaj te to stvarno tako pogadja? Imam dojam da si barem ti cool mama, a ovo je samo jedna faza odrastanja...
Vjerojatno joj je bocica zanimljivija jer se s njom nije prije susrela, dojenje joj je vec poznato, a ovo je novo i drugacije.
I ja tako mislim.![]()
Imaju li curice iz njenog društva te konje koji piju na dudu?
U vrtiću ?
Možda sam oželi oponašati grupu u kojoj se kreće ?
Mi nismo imali tog konjica, ali je to radila s lutkom. A bilo joj je interesantno jer je usput i malo, malo punila bocicu vodom. Meni je to bilo kao da joj daje bocicu Jane![]()
nemajumaria71 prvotno napisa
ma ne pogađa me to toliko![]()
![]()
nije meni što ona hrani ponija na bocicu, nego to sto je marketing flasica toliko jak da dopire u sve sfere drustva. TO me boli. zaru samo navodim kao primjer djeteta koje je raslo i raste u bocica-free okolini, pa je svejedno vec s 4 godine pod njihovim utjecajem.
dakle, meni je drago da se njoj poklon sviđa i drago mi je da uziva u toj igri.
nije mi drago sto uopce postoje poniji s flasicom.
jel sad jasnije?![]()
to sam otprve shvatila ,nisam baš takav tutlek![]()
mislila sam da možda idealizira neku prijateljicu i da ju kopira.....
ocemo se mijenjat za djecu?mojoj je najmiliji roza konjić jer je roza boja za curice.![]()
zarin rozi poni je decko. pitala ju teta na posti da kako to moze biti decko kad je roza (), a zara i dalje inzistira da je musko. i zena uprla s tom rozom bojom, a zara na kraju odgovori: "ma evo, ima vam plavu masnu, musko je, ok???"
oces rec da ostali jesu?maria71 prvotno napisa
![]()
belj i odoh na spavanje![]()
Vidla sam tog konja, a pored njega beba Shrek takoder s dudom i flasicom![]()
Eh, koja ste vi svi gradska djeca... zar nikad niste bili na selu? Primjetili pri tom da se i jarići/janjići/konjići/psići ponekad hrane na bočicu?
Ako uz konjića ne kupiš i kobilu, šta će jadan konjić sisat???
Istina je da se životinjice katkad hrane na dudicu, ali to je stvarno izuzetak i svelo bi se na onih 0,5 do 1% majki sisavaca koje iz nekog razloga ne mogu dojiti.Moover prvotno napisa
Tako da je, zapravo, veliki izuzetak, a ne pravilo.
A što se konjića tiče, možemo zamisliti da već ima dvije godine i da je upravo prestao dojiti.
već sam ti napisla da je pun vrtić tih ponija - bio je apsolutni hit za Sv. Nikolu, dok ga je K. zaželila za Božić. Samo naš nema dudicu, nego ruksak/babygymLutonjica prvotno napisa
jesi, ali njihova grupa je totalno izolirana od ostatka vrtića, čak ih i stručni tim stalno opominje zbog toga i forsira da djecu vode u ostatak vrtića na mingle :/ . tako da nije imala previše šanse vidjeti. a u njenoj grupi nitko ga nema.
Valjda je vidjela na reklami na tv. I moja Lana je bila opčinjena tim ponićem jedno vrijeme.
Slažem se s tobom za ovaj marketing. Gledali smo neki dan na baby tv-u neki crtić i sad pokazuje neki zeko kako izgleda bebina soba, što tu sve ima itd. i između ostalog vadi bočicu. Mislim si, pa dobro, što sad, možda je za vodu, kad ono zeko vadi iz posudice prašak, dolijeva vodu i mućka- pravi AD! Ne možeš vjerovat.
Neka me ne shvate krivo mame koje ne doje, ovo se odnosi samo na taj njihov (formulaški) marketing!
Ali, da navedem i nešto pozitivno što sam neki dan vidjela na Klaićevoj: imaju onaj kutak za bebe i po hodnicima smjerokaze sa slikom bebe koja doji! :D
Još da i oni stavljaju bočice.....
Da, ali u Klaićevoj je to otprilike jedino što ima veze s dojenjem. Doktori i sestre tamo o dojenju nemaju pojma niti ga podržavaju na bilo koji način osim deklarativno. Izuzetak je par sestara koje su u dojenju spremne pomoći, ali to rade na temelju vlastitog iskustva, a ne zato jer im je to posao.Anci prvotno napisa
znate da ima i slika bočice na petit keksima velikog pakiranja ? !
:shock: :?
Ja sam odrasla na mlijeku i keksima u flasici, valjda jos iz tih vremena.**mial** prvotno napisa
I na Plazmi**mial** prvotno napisa
![]()
ma to je nemoguce, osim ako zivite na pustom otokuLutonjica prvotno napisa
L je za Božić dobila štalicu-šator s domaćim životinjama, u paru mame i mladunci
i igra se ona, i vidim ja uzela ona posudu, stavila ispod kravice i pocela ju musti 8)
zapravo sam htjela napisati da Ikea ima toliko nenametljive igracke, a edukativne
I naša hepi femili se obogatila za dva nova člana zahvaljujući sv. Nikoli- rozi poni s flašicom i plavi s dudom. Na moje veliko iznenađenje, mojim curama ti rekviziti nisu presudni u igri s ponijima i već su ih nakon par dana izgubile. Glavna im je fora preoblačenje ponija (u pidžame i haljine drugih beba, možete misliti kako to igleda), vožnja u kolicima, kupanje... a kad im baš uvale flašu onda se igramo kao da je to "rižino mlijeko i imaju više od šest mjeseci" (jadne životinje)![]()
Ma, ja se zapravo ne živciram što se tiče djece, ne branim im takvu igru, ne blatim pred njima bočice i dude, ne opterećujem ih time... ono što je Lutonjica rekla, problem je u društvu i potpuno iskrivljenoj svijesti o djetetovim stvarnim potrebama, a sve radi nečije zarade, preko leđa malenih. To mi je strašno.
Moje cure isto imaju bočice za svoje bebe i sl. Lana ih doduše i dojia kad im daju bočicu, Lana kaže da je to izdojeno (jednom sam ja Jeleni izdojila) i da to nije mlijeko iz Getroa!
a na Plazmi je bocica velika koliko i kutija :neznamkojismajldastavim:vissnja prvotno napisa
mislila sam, naravno, na obitelj.meda prvotno napisa
iako, društvo nam je dojeće pa ni među prijateljima nema baš previše šanse vidjeti flašice (duda ima, ali ne i flašica)
i zara je izgubila flašicu - postala joj je nevažna kad je shvatila da poni ispušta one mljackajuće zvukove i kad mu samo stavi prst u ustaveć su ih nakon par dana izgubile.![]()
eto, nije do bocice nego do mljackanjaLutonjica prvotno napisa
![]()
cak je na kutiji od puzzla Winnie The Pooh bocica....
slažem se s tobom.moj V.je na ciki ali ne bi mu ja dala dudu.vidim da si zna cuclat rukicu,a svi me pitaju:kaj nema dudu?meni je to isto odvratno vidjeti veću djecu s dudama.radije je on meni na cici koliko god on to želi ja mu dam. :Dmikka prvotno napisa
prednost cice je u tome, što nije baš uvijek dostupna (ko duda na lančiću zakačena na majici) , pa se dijete polako privikava da neke situacije mora proći samostalno , bez "utjehe" , bez "sredstva" za smirenje
samostalno, pa polako postaje sve samostalnije
jer je na neki način i primorano, jer je npr. sisa na poslu
dijete se uči razvijati i druge načine smirivanja, samostalnog
s prikačenom dudom, teško da će to tako ići
sa sisom se dijete uči i o međuljudskim odnosima, komunikaciji, strpljenju (ovo se odnosi za djecu stariju od godine dana, koja već shvačaju neke bitne pojmove )
npr. ja trebam dovršiti ručak (da ne zagori i sl. - neodgodivo) a Nera hoće sisu
onda joj kažem: da mama sisu, samo da izvadim kokoš iz pečnice (nebitan sadržaj, bitno je da je istinit) i sl. pričekaj, doći ću
slijedi grintanje i negodovanje, no čeka
nauči se:
- da se zahtijevi baš ne moraju zadovoljiti isti tren
- ko čeka , dočeka - strpljenje
- mama se drži rečenog dogovora
da ima dudu, samo bi je turnula u usta i ne bi naučila ništa
tako ja to vidim
Prijavljujem da moj nedavno kupljeni Lisca grudnjak za dojenje više nema dudu već crtež mame koja doji. Bravo Lisca!!!vissnja prvotno napisa
Vidjela sam u reklami da sad imaju i kokoši i patke sa bočicama![]()
i medeki i kravice i sve zivotinje.
cim je "babay" izdanje, ide bocica![]()
pranje mozgaleonisa prvotno napisa
Nera svoje medek i mace doji![]()
ja danas komentiram pred nekoliko poznanica najrazlicitijih profila kako prekosutra putujemo za london i kako sam sva u tome da ne zaboravim nesto bitno za vitu... i eto jedne- samo nemoj dudu zaboravit, i sve ostale se sloze... nevjerovatno je to kako je to prvo na sto se pomisli kada je beba u pitanju...
Kupila sam neki dan Lori jastučiće za cice. Koliko ja znam to služi jedino nekome tko doji (+ malom postotku žena koje izdajaju). Doma skužila da je na kutiji nacrtana žirafa koja pije iz ogromne flašice, a pored nje mala mačkica sa dudom u ustima :? :? :?
Inače na proizvod nemam zamjerke, nije ni skupo pakovanje, ali ne bum više to uzimala, ide mi na živce svaki put kad pogledam kutiju.