Koji koristite, za šta, i koji vam je bolji?
Koji koristite, za šta, i koji vam je bolji?
Cif, samo za kadu i umivaonik.
Arf se iz nekog razloga istaloži i/ili osuši prije nego ga potrošim, pa sam odustala od njega.
jesi zadoovljna cifom? zašto ne i školjku?vještičica prvotno napisa
Školjku perem Domestosom, iz "pobij bakterije i odstrani kamenac" razloga.
Cifom sam zadovoljna, ne treba toliko ribati i strugati kao sa nekim drugim sredstvima kojima sam prije prala kupatilo. Bude začas gotovo
E, sad, šta u njega stavljaju da bude tako začas gotovo, ne znam.
Meni nema razlike. Ionako ih koristim u prilično rijetkim prilikama.
Al zato ne štedim na JAR-u
ja sam kupila najobičniji VIM. u prahu.
u mojoj mladosti - s njim smo sve prali.
rezultat?
nema tog arfa ni cifa koji skinu s kade ono što i vim. probala sam i na sudoperu, i na šporetu. puno bolje.
Mogu potvrditi da VIM skida sve bljakice s kade
zar vim ne izgrebe površinu? ja ga zbog toga ne koristim jer su me svi isprepadali da ću izgrebati šporet i kadu, pa se patim sa arfom i nikad fino ne operem
ma meni je arf dobar. a vim je isto super, posli sve blista ali ostaju neke mrvice nakon njega, strašno ga je teško isprat.vjestica prvotno napisa
skida, al me mrzi ribatimaria71 prvotno napisa
![]()
ne ribam ja
još mi je super sanitar, taj i dezinficira i odstranjuje kamenac, a nema onaj odvratan miris. ali problem je što se mora čekat oko 10 minuta pa tek onda isprati.
nije mi problem kada, nego šporet, njega nikad ne uspijem fino oprati, uvijek ostane oko ringli prljavo
čime da to perem?
spray za čišćenje pećnicavjestica prvotno napisa
. našpricaš, odstoji - i opereš.
moj je od inoxa, izribam ga onom inox žicom sa malo sudnog deterdženta, za emajl ne znamvjestica prvotno napisa
BTW haj "koleginice" vještice![]()
otpozdrav i tebi draga vještičice![]()
hvala na savjetima, probaću sa sredstvom za pećnice, valjda će to uspjeti (isprobala sam već i mr muscolo i cilit bang za odmašćivanje i ubila se ribajući ali dosad ništa nije fino uspjelo očstiti šporet)
vodi računa da sredstvo za pećnice i nije najzdravija opcija, tako da ga koristi baš kad moraš...
i ne stavljaj nos jako blizo...
i da - koristi žicu za skidanje naslaga...
i rukavice...
još uvijek razmišljaš o čišćenju?
![]()
![]()
da se ja pitam ne bih nikada ništa čistila (ni kuhala)
zato nema opasnosti da ću ga često koristiti
za nos sam se opametila već ranije, pa sad začepim nos, našpricam i pobjegnem (pa se kasnije vratim da počistim)
žicu ne koristim otkad sam izgrebala s njom šporet
rukavice sam počela koristiti otkad sam čistila bez njih a imala ogrebotinu
i ne bih razmišljala o čišćenju, ali sam već našpricala šporet![]()
A jeste se našle! Da je 31.10. i da ste pisale noću, mislila bih da slavite Noć vještica na ovom topicu![]()
.
ja ne vidim razliku između cifa i arfa, ali kupujem cif, nostalgija za vremenom kad sam ga kupovala u italiji
vim ne kupujem jer mi treba kubik vode da ga isperem, mada bolje pere nego cif
upravo sam završila čišćenje pećnice s onim muscolom za pećnice, fuj bljak što sam se nakašljala i nakihala, čistila sam bez rukavica naravno i sad imam pol kile neutrogene na rukama, al se rerna blešči![]()
slijedeći put ću si to priuštiti za proljetno čišćenje
Novi Ajax Professional u sprayu - moje otkriće![]()
uh upravo sam očistila šporet arfom za pećnice ali opet nisam uspjela skroz očistiti, opet ostalo malo zagoreno oko ringli
možda sam ipak trebala strugati žicom ili koristiti vim ili nešto treće
a ubila se ribajući običnom spužvom
help šta slijedeći put da uradim ( za danas mi je dosta ribanja ionako se pitam što jadna otvorih ovaj topic i odlučih da probam očistit šporet)
nemam pojma kakav je to arf za pećnice. ovaj sprej je nekakva crvena boca. kad našpricaš - napravi se pjena. ta pjena odstoji nekih 20-tak minuta. nakon toga žica - i šporet sjaji...
(to pričam po sjećanju, jer mi je šporet trenutno bljaaaaak....![]()
)
zato se manje hranim, pa možda ode koji gram![]()
sorci taj tvoj crveni je ovaj mr.muscolo koji me upravo skoro ubio
ajoj - a ja još nisam došla po kindač :shock: ! daj pazi s čim čistišpaci prvotno napisa
![]()
![]()
da dođem oko 14.30?![]()
kao što si se uvjerila, nisam se skljokala iza pećnice![]()
Ja koristim Essig Reiniger od Froscha za štednjak, pećnicu, pipe, sudoper, veliko posuđe, mrlje na tepihu... Za kupaonu koristim druge deterdžente, ako slučajno nestano onda isto s ovim.
Ima intenzivan miris po octu, ali poslije njega se sve sjaji.
ako su mi ringle već neprepoznatiljiveuh upravo sam očistila šporet arfom za pećnice ali opet nisam uspjela skroz očistiti, opet ostalo malo zagoreno oko ringlionda ih stavim u lonac, ubacim praška za veš (onog najobičnijeg) i vode i stavim "kuhati". nakon toga se puno lakše skida ono zagoreno.
paci prvotno napisa
al si djelovala jako živahno... na čemu si?![]()
![]()
![]()
:shock: Mislim da bismo trebali definirati pojam "ringle" ! :/ Mislim da nas većina ovdje pod pojom rignla smatra kuhalo na električnom štednjaku. Teško da bi to mogla ubaciti u lonac :/ .Tashunica prvotno napisa
upsss! nisam bila dovoljno jasna, mislila sam na one od plina. ja ih tako zovem.
potpuno se slažem,dobri stari VIMsorciere prvotno napisa
Vim i ocat za nevaspitano ušljepane ringle. Sipam Vim, prelijem octom i pustim da cvrči. Ako se slije vratim ga krpicom i ostavim da deluje 10-tak minuta. Isperem bez trljanja![]()
Cif Magic cream za bljakice (kupatilo, kuhinja, a i glatke površine namještaja kad ima potrebe), Arf Gord za namještaj i zapravo za sve, Arf DeoBad za brzinsko kupatilo kad stižu gosti, Arf Staklo za staklo. Cilit Bang ne koristim i ako je ona "Mirela iz Sarajeva" jako ubjedljiva
![]()
vim je gotovo nemoguće isprati
Ja isto koristim Cif....i super mi je! A otkad sam trudna ne mogu podnijeti domestos ili sanitar (prejaki su mi) pa i wc školjku perem Cifom. I baš je dobro opere....nema kamenca i bude blistavo čista![]()
Meni je super ono sredstvo sa žabicom na bazi octa, mislim da se zove Frosch.
A od ponuđenih u pitanju - Cif mi je nekako mrvičak bilji, iako nema specijalne razlike u odnosu na Arf.