Stranica 5 od 5 PrviPrvi ... 345
Pokazuje rezultate 201 do 203 od 203

Tema: Nije da se bojim, ali ipak razmišljam - lokalpatirotizam

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa
    da su svi nekadašnji drzavljani bosne i hercegovine prihvatili biti PRIJE SVEGA bosanci ili hercegovci, a ne nešto drugo što nikad nisu bili, ne bi bilo tolikog belaja. ja se u svakom slučaju tako osjećam - bosankom.

ionako, nacionalnost je precijenjena
    95% hercegovaca se oduvik, znači i prije i kasnije (sad) izjašnjavalo ko Hrvati. Hrvati-Hercegovci; znači nisu priko noći postali to što jesu. ovo govorim isključivo i samo za hrvatski dio stanovništva hercegovine, jer njim nacionalnost nikad nije bila niti će bit precijenjena. njima je nacionalnost svetinja.

[quote="mama courage"]
    Citiraj Moover prvotno napisa
    nije li nacionalnost određena državljanstvom, a narodnost pripadnošću?

zar nemamo nijednog lingvistu da riješi ovo pitanje?
    nacionalnost nikako nije određena državljanstvom.
    možeš biti slovenac rođen u hrvatskoj.
    po nacionalnosti si slovenac, a državljanstvo možeš imati (steći) hrvatsko jer se ono stječe: po krvi (podrijetlom), po rođenja na teritoriju RH, prirođenjem (boravkom u RH i ispunjenjem određenih uvjeta ili po posebnim i za državu značajnim uvjetima) ili udajom/ženidbom za RH državljanina. Nacionalnost prema definiciji zapadnih zemalja je pravni odnos između osobe i države, dok je narodnost umotvorina ex juge kao odrednica pripadnosti određenoj nacionalnoj skupini unutar multinacionalne države.

Citiraj leah prvotno napisa
    He he, znači moja Ksenija je polu - vlajinja (e garant nisam dobro potrefila, jel se tako kaže?)
    ne, ona je polu vlajna ili vlajnetina (kako ti je milije)

kod nas su vlaji svi oni priko Klisa, odnosno uzbrdo od Solina. Klis je predziđe civilizacije

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

loryblue... catch je u veliko napisanim slovima: PRIJE SVEGA.

i još uvijek sam mišljenja , da je nacionalnost precijenjena sjetimo se samo starog bogija, što reče kad ga je onaj švabo (u dotiranom filmu) pit'o koje je nacionalnosti... 8)

il kad je stari einstein rekao: ako se moja teorija relativiteta pokaže točnim, njemci će reći da sam njemac, a francuzi da sam građanin svijeta. ako moja teorija propadne, francuzi će reći da sam njemac, a njemci će reći da sam židov

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kljuc

Stranica 5 od 5 PrviPrvi ... 345

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •