Pokazuje rezultate 1 do 44 od 44

Tema: Hemoroidi u trećem tromjesečju

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Hemoroidi u trećem tromjesečju

Čitala sam puno o ovoj temi i rekoh, ajde hvala bogu, barem me ovaj problem zaobisao i sve mi je ok posto sam imala sve vrste bolova i mislim da sam doktorirala na tome...
    I sad eto, pomagajte, sta koristiti, ne mogu sjediti od bolova a u 30 tjednu sam... probala sam faktu mast, ali mi se cini ko da me jos jace boli..... ima li tko kakva iskustva?

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Osim Faktu masti,
    hladan tuš ili stavi oblog s ledom (meni je pomogao). Pazi na higijenu.
    Lagana hrana: DonatMg, kompot od šljiva, žganci.

Česti uzrok je i nekretanje (ja sam ih dobila zbog mirovanja i non-stop ležanja).

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

možda tu ima nešto što ti može pomoći...
    http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...244123#1244123

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

pipi1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja ih nisam imala u trudnoći (bar se nisu vidjeli)

ali poslije poroda ih je izašla van puna šaka

srećom svi su se postepeno povlačili unutra

koristila sam Faktu mast

niksi

Početno Re: Hemoroidi u trećem tromjesečju

Citiraj noklica prvotno napisa
    Čitala sam puno o ovoj temi i rekoh, ajde hvala bogu, barem me ovaj problem zaobisao i sve mi je ok posto sam imala sve vrste bolova i mislim da sam doktorirala na tome...
    I sad eto, pomagajte, sta koristiti, ne mogu sjediti od bolova a u 30 tjednu sam... probala sam faktu mast, ali mi se cini ko da me jos jace boli..... ima li tko kakva iskustva?
    Ja sam ti u 11. tjednu i prije dva-tri tjedna su me jako mucili hemeroidi,tj. tvrda stolica. Ja sam po preporuci jedne svoje kolegice kupila u ljekarni Hemopropin - to ti je biljna mast s propolisom. Tako poslije stolice uvijek se otusiram i onda malo namazem s tom mascu i mogu ti reci da mi pomaze. Sto se tice zatvora - dobro ti je uzimati Podravkin pekmez od sljiva - bez konzervansa je, a dobar je za stolicu. Eto pa pokusaj! Sretno!

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

faktu, par puta na dan i oblozi od kamilice prkeo noći...mrak, sigurno pomaže jer meni ništa drugo nije

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

meni je najsmjesnije to sto ja nemam tvrdu stolicu koja ih najcesce izaziva, ali ocito je problem kod mene u pretjeranom mirovanju... Citala sam doduse da ovoj temi o hemoroidima u trudnoci da se oni javljaju pod kraj jer dijete vrsi sve veci pritisak... od jucer mazem i hemopropin i faktu jer sam luda bila od bolova.. osjecam malo olaksanje, ali gadno je to... MM mi je pricao kako je on isto imao u jednom periodu s njima problema i smijala sam mu se kada mi je objasnjavao kako to boli i kako je doslovno spavao na laktovima.. mislila sam da je to zato kaj muskarci cendraju i na najmanju bol, a sad ga kuzim... ajme...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

eto i mene da se javim na ovu temu...
    mene su hemići napali u 39 tjednu trudnoće, i to toliko da sam noćima plakala, a ponekad i danju. ustajala sam se samo kad sam morala na wc, a i onda teškom mukom.
    ja i inače imam problema s njima, tako da se uvijek čuvam svega što oni vole - čokolade, crnog vina, začinjene hrane i sl. ali ovaj put su vjerojatno došli zbog toga što je beba već vjerojatno nisko pa je otežana cirkulacija.
    probala sam sve moguće što je navedeno i na ovim linkovima koji su tu postavljeni, jedino nisam naišla na onaj da se andol ili aspirin smrvi u svinjsku mast i da se to stavi na hemić.
    ja moram priznati da meni od svih recepata, a vjeruj mi u svoje 32 godine prošla sam ih puno, pali jedino tuširanje hladnom vodom par i mazanje Faktu kremom par puta na dan.
    A i to mi počne paliti tek kada sve ostale kremice i ulja ostavim i posvetim se samo ovoj jednoj...
    Meni je sva sreća upala prošla, što znači da je hemeroid još vani ali se dosta smanjio i boli ''samo'' pri jačem naprezanju...
    Jučer mi je bio termin, i već unaprijed znam da ću nakon poroda sve ovo ponovo prolaziti

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

smartic drzim ti fige da sve to stoicki izdrzis... ja se necu niti javljati jer ocito nemam ni pola tih bolova kao ti... SRETNO!

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

zaboravila sam pitati s obzirom da ovo nikako da prode, koliko su vam curke u prosjeku trajale te tegobe... ja sam mislila da to prode kroz par dana a ja imam osjecaj da meni nece proci za 3 mjeseca...

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Noklice,evo,moji traju već nekih mjesec-dva.Malo se povuku,pa se opet pojave.Koristim neku mast na bazi propolisa,pa me ne bole.Ali,ne puštaju.Pročitala sam da jednom kad dođu,ne odlaze do kraja trudnoće,nego tek nakon poroda(tad se naravno još razbuktaju)....Kažu da su često posljedica zatvora,s kojim ja uopće nemam problema;tako da to očito nije pravilo.
    Pomirila sam se sa sudbinom. :/ ...čekat ću još dva-tri mjeseca

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

mjesec dva :shock: ajme pa kak cu ja s tim izdrzati... Ne znam koliko dugo smijem koristiti cepice i mast (onaj Faktu)... nemrem to uzimat valjda toliko dugo.. opet cu morat doktora gnjavit, a vec imam osjecaj da mu je pun kufer mojih upita - doktore ak citas javi se na pm

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

meni se čini da sam ih i ja dobila (29tj). Doduše ništa me ne boli ali juče sam malo krvarila dok sam bila na wcu.
    pa sad nisam pametna dal da se počnem brinuti ili da čekam da zaboli

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

cuj ja sam isto cekala pa sam na kraju pocela crkavat od bolova... najbolje ti je da mazes sa kremom da ti sto brze zacijeli... ja sam mislila da ce to proci samo od sebe i na kraju su mi oci ispadale

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

koja mast? Faktu?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

faktu i hemopropin istovremeno.. i cepici faktu naravno... prvih jedno tjedan i pol sam stavljala cepice 2x dnevno, onda samo navecer, a mast sam mazala svaki put nakon wc-a.. oprala bi se iznova i mazala.. nekad i istovremeno obje masti, a navecer pogotovo.... imala sam radikalno samolijecenje I pomoglo mi je, sad sam ko nova..

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Znam da će ovo možda zvučati koma..ali probaj domaći svinjsku mast ili popi cijela zrna papra...zaista pomaže

Mery avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja sam ih dobila nakon trudnoće, pomogla mi je hemopropin krema.

zlatokosa avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

evo i mene sa sličnim problemom. prije dva dana užasno me boljelo pri vršenju nužde i prokrvarilo. bilo je dosta krvi. a ja i krv u trudnoći-odmah panika!
    koliko je krvarenje opasno. na onom linku piše da se treba javit dr? prošlo je, ali je još osjetljivo i kao da svaki put ponovno pukne.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Draga noklica mogu ti samo reći da se na to pripremi ponovno nakon poroda :/ Meni su se nakon poroda i pogoršalo,krvarila sam,pojavila mi se tvrda stolica pa mi je rađanje prema tome bilo 0,zato može ti biti i gore nakon poroda nego sad u trudnoći.

D 1998.
    I 2007.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

nazalost ja cu na carski pa se bar nadam da cu izbjeci ponovno tu muku s hemicima.. ne znam kako bi ponovno to prozivljavala jedva sam se spasila.. mada imam osjecaj da me ponovno napadaju..

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

evo ih opet a idem na prirodni porod i uzasno se bojim svega kaj me ceka poslije.. jednostavno vise ne mogu izdrzat te tegobe.. gdje je kraj tim mukama

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

I ja imam problema sa hemoroidima, ustanovljeno prosle nedelje. Promenila sam nacin ishtane i sada nemam muke, sto ne znaci da necu imati u trudnoci

Leni avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

jel faktu mast bezopasna za trudnice? tu ima neko upozorenje o korištenju udnoći?

ja sam u 37 tj i jučer su mi se pojavila dva velika hemića.. prije ih nikad nisam imala.. stolica mi je uredna, dosta se i krećem i ne znam koji je uzrok..

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

meni dosta donat mg pomaže,omekani malo stolicu,ali i mast koju možeš kupiti u veterinarskoj ljekarni,FLOGOCID,to će se počet proizvodit i za ljudske potrebe,znam jel radim u vet.ljekarni,ja mažem i super je..inače je dobra i za proširene vene,dekubituse,a tek za komarce..pravi spas kad te ubode,dr.dan ti se ni ne kuži gdje je ubod

xenia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

definitivno tuširanje hladnom vodom, svinjska mast ili Hadensa, krema na bazi mentola, ima i aplikator za apliciranje za unutrašnje hemeroide

ja sam ih "vukla" jedno 5 dana prije poroda i na porodu se pogoršali, osjećala sam samo jedan manji vanjski i nikako nije prolazio unatoč mazanju dok nisam skužila da imam i unutrašnje, nakon 2 aplikacije s Hadensom prošli

Rency avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Leni prvotno napisa
    jel faktu mast bezopasna za trudnice? tu ima neko upozorenje o korištenju udnoći?
    mene ovo isto zanima,pa ako netko zna...

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Meni u ljekarni nisu htjeli prodat faktu jer je navodno stetna u trudnoci, kupila sam si hemopropin al nista nije pomoglo. Vec sam negdje bila pisala o cudotvornoj kestenovoj masti. Imala sam ogroman hemic i nikako ga se nisam mogla rijesit i kad sam 3 puta namazala s tom masti on je netragom nestao i eto, prosla je godina dana on se nije vratio. Mislim da ima u biljnim ljekarnama Malo pecka kad se namaze ali nije strasno i stvarno se isplati malo potrpit.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Meni doktorica isto nije preporučila Faktu nego Hemopropin.
    Pomoglo je malo ali nikako ih se nisam uspjela rješiti do kraja. Tek nakon poroda sam uzela Faktu čepiće i spasila se.
    Predlažem da se ipak suzdržiš od Faktu za vrijeme trudnoće. Hemopropin je na bazi propolisa i nema straha...

crnka84 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Podižem...

U prošloj trudnoći su se pojavili tek nekako pred kraj drugog tromjesječja, možda i kasnije i bili su grozni. Sad sam 14. tjedan i jučer je iskočio jeda, koji boli ko vrag. Kad sjednem, kad idem na wc. Inače imam problema sa stolicom, bez obzira na trudnoću. Nikakva vlakna ne pomažu, mixevi od kojih bi svatko trčao na wc, meni ne izazivaju ništa
    Pročitala sam tekst na rodi, pokušat ću opet s tim toplim kupkama. Jer Hemopropin mi prošli put nije pomogao, cijelu tubu sam potrošila....

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

A jesi li probala ujutro jesti lanene sjemenke s jogurtom? Pogledaj si to malo na netu, mnogima pomaže.
    Što se tiče hemića, preporučam kremu Hadenza, meni je ona riješila ogromne hemeroide nakon poroda kad ništa drugo nije pomagalo (nema je za kupiti u svim ljekarnama, tj. u nekima se tek mora naručiti pa se čeka, ali neke je imaju).

crnka84 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Kad sam u prošlom postu rekla da me boli ko vrag, onda ne znam kako bih opisala ovo sad, on je narastao u čudovište, doslovno jedva hodam, jel me on žulja, svako sjedanje, ustajanje, čučanj, kihanje, on zaboli. A kad imam vjetrove to je strašno. Jučer sam bila kod ginekologa, rekao mi je da kupim Faktu mast, kupila sam je i sinoć se počela mazat uz kombinaciju s toplim tušem par puta dnevno. Ujutro popijem jogurt, ali nisam probala s lanenim sjemenkama, kupit ću ih sutra, probat ću sve samo da se smanji

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Meni Factu nije pomogla s velikima.

Snovolovka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Joj mene uhvatili danas (34tt). Vraćala se s mužem autom kući i tako me je počelo žigati u anus da je muž mislio da rađam...živi užas! Boli me stražnjica, boli me i donji stomak od njih, toliko da mi izazivaju i mučninu.
    Prala sam ih hladnom vodom, mazala Hadensom, svako malo ih uvučem prstom unutra, al đabe.
    Čim se malo pomaknem, nakašljem, ustanem, oni opet ispadnu.
    Aaaaaaaaa....ne znam više što da radim!
    Imala sam ih i prije trudnoće, al možda bi mi proradili 1-2 godišnje i mučili me 2-3 dana.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Oblozi od kamilice. Meni je pomoglo da se smanji bol i upala.

Snovolovka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Beti...jel i tebe bolio stomak od njih? Nije mi toliko što me oni bole nego mi baš ružan ovaj tupi bol u stomaku od kojeg mi je muka

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Čula sam da ih je dobro mazati nevenovom masti ili kantarionovim uljem (gospina trava).. Nadam se da mi nece trebati ..

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Pitaj Snovolovka, na slijedećem pregledu što izaziva taj bol. Ne znam koji si tjedan, ali rastezanje maternice i pritisak na organe i kosti zdjelice može izazivati bol. Imaš li problema s mokrenjem ili tvrdom stolicom? I to zna biti uzrok bolova koji nisu ugodni, ali nažalost česti u trudnoći, to je ipak "drugo stanje"

edit, kantarionovo ulje nije preporučljivo u trudnoći
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 02.09.2013. at 21:01

Snovolovka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Ma točno je povezano s hemeroidima, jer čim su me danas počeli boljeti, počela mi se i ta bol nekako širiti prema donjem stomaku. Nemam bolove pri mokrenju, a stolica mi je mekana. Ustvari, imala sam i proljev tri dana zaredom, prije dva dana.
    Evo stavljam oblog od kamilice pa ću na tuširanje hladnom vodom...šuti i trpi - nema mi druge

Ps
    Hvala na savjetima
    Posljednje uređivanje od Snovolovka : 02.09.2013. at 21:44

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    edit, kantarionovo ulje nije preporučljivo u trudnoći
    Ne preporučuje se oralno, znači kantarion u čaju ( prestala ga piti kad sam zatrudnila, obožavam ga inače ) , ali koliko znam ne šteti namazat se uljem.. U trudnoći se ne smije koristiti najviše zbog toga što utječe na tlak, tako su mi rekli, nadam se da ne griješim, svakako bolje provjeriti prije..

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Cure,ima koja problema s unutarnjim hemeroidima? Ja bum pukla s njima, zadnjih nekoliko tjedana iza svake stolice krv ( nisu vanjski sigurno), stolica je mekana, nježna za guzu i ništa me ne boli kad ju obavljam....znala sam prije imati te unutarnje, ali sam ih mazala kremom i prošli...sad ne znam što bih s njima...

Snovolovka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Dobro je pa te ne bole, a maži Hadensom...ima onaj nastavak pa "uštrcaj" unutra. Pripazi koji dan, peri se nakon svake velike nužde hladnom vodom i to ti je to...proći će

gizolito avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

meni su strašni izašli prije nekoliko godina (krv i sve) i trebala mi je kompletna promijena prehrane, hemopropil, joga i tablete za jačanje vena da ih uklonim. od tada sam zadržala dosta navika tipa obavezno pranje nakon velike nužde, tu i tamo mekinje, puno vode, šetanje, vježbanje.
    sad su mi izašli u 34tt i mažem ih svakih par dana (3, 4) s kantarionovim uljem i to mi zaista pomaže. nit me što boli, nit mi krvare. pazim da se svaki dan šećem barem pola sata i idem na vježbe za trudnice.
    podmukli su oni -treba ih cijelo vrijeme držati pod kontrolom jer kad se razmašu (da ne opisujem detaljno koje su sve muke) onda treba puno više truda da ih se vrati u normalu.
    inače čitala sam kako neke žene s njima imaju ogromnih problema nakon poroda i sa velikom nuždom općenito tako da sam si skuhala hrpu kompota od šljiva za bolnicu, ai za povratak kući...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •