Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: dojim samo 6-7 min

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno dojim samo 6-7 min

Moj mišek ima 2 i pol mjeseca, i sa dojenjem je sve super od prvog dana, prvih 7 dana je papao po 30 min(jedva navukla), onda je počeo jesti po 15 min(znam da je dovoljno pojeo jer sam u bolnici bila 10 dana jer je Fran imao laganu infekciju.kada sam ga sam ga išla dojiti sestre su ga vagale prije i poslje podoja-tako i svim drugim curama-i on je uvijek puuuno popapao, sestre su se smijale da je mali izjelica , a i na kontrolama uvijek ima lijep porast kilaže-u 2-om mjesecu je dobio 1500 g) sa mjesec dana je počeo jesti po 10 min,ali zadnjih par dana mi jede samo 6-7 min, onda se počne razgledavati okolo i sa sisanjem je gotovo, dali se on dovoljno najede, jer znam da je normalno cca 20 min, kad je budan jede svakih 1 h-2 h kako kad, a kad spava prođe i po 4 h? Po njemu izgleda da je sve ok, ali me zbunjuje pravilo od tih 20 min :? Inače je jako veselo i znatiželjno dijete, i plače stvarno rijetko.

plavaa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Koliko imate popiskenih i pokakanih pelena dnevno?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

kad beba poraste počnu je zanimati stvari oko nje, ako primječuješ da bebi nešto odvlači pažnju od dojenja, pokušaj dojiti u mirnoj i tihoj atmosferi, ako treba i s prigušenim svjetlom

inače, što je beba veča to je i uvježbanija u sisanje i efikasnija, pa je normalno da početno nasisavanje od 30min i više s vremenom padne pa 5-6 min, nakon par mjeseci
    no ima beba koje nemaju vrimena sisati jerbo ih čeka toliki šareni svijet za istražiti , pa u tom slućaju pomaže mirna atmosfera

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

mi do 6 mjeseca nkad nismo cuclali duže od 5 minuta. a uvijek je buckastija. doduše dugo je papala svakih sat i pol

bitno je da efiksno papa.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

1. Veci je i sigurno brze povuce koliko mu treba.
    2. To pravilo ustvari nije pravilo, nego sluzi zato da zbunjuje mlade mame.
    3. Bebe te dobi pocnu zanimati i druge stvari osim dojke. Ako primijetis da ne napreduje kako treba otkad se tako ponasa, gledaj da zamracis sobu, utisas TV i sl. da bude kao kad ide spavati i da mu nista ne odvlaci paznju.

Medjutim, sjecam se sa drugog topica i da imate soor. U tom slucaju se i inace preporucuju cesci i kraci podoji, jer je tako manje bolno mami i bebi. Kako tebe bole bradavice, tako bebu boli i u ustima i sigurno mu je jako tesko dojiti dugo.

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mi od prvog dana papamo 5, maximalno 10 min, u protivnom povrat jer joj je previše, a ona vuče kao usisavać. Do sada je u ovih mjesec dana dobila 1 kilu tako da izgleda kako joj je tih par minuta dovoljno, a i mene je brinulo kako prekratko jede.

Ava M avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Vjerojatno imate dobar "cug" , kao i mi. Mi od samog početka dojimo max 10 min, a sad oko 5. Nikad se nisam zamarala savjetima iz bolnice: jedna dojka 15min, podrigni, pa druga 15.
    Mi smo uhvatili naš tempo i način i sve je super!

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Vidim da je to očito ok kad vas ima još, moj mališa jako povlači i puno guta, onda se očito i brzo najede.
    Nataša m dobro kažeš da to pravilo samo zbunjuje mame, jer nemam nikakvog drugog razloga za zabrinuti se osim tog pravila, ignorirati ću pravilo, a ak primjetim u narednim danima još nešto onda ću pokušati zamračiti sobu, malom mojem znatiželjku

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Moj bebi stalno tako jede max. 5 min,valjda mu je dovoljno, prirasti odlični ali i dojimo na zahtjev

_________

D 1998.
    I 2007.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Možda hlapljivo jede pa mu je dosta 6-7 minuta. Mislim da se ne moraš zamarati sa brojkama, sve je to individualno. Glavno da mališa napreduje!

I mi dojimo kratko a Tin dobiva 1.100 kg mjesečno

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mihael zadnja 2 mjeseca en jede duže od 10 min...nekad ako zaspe pa je navlači 15-20 minuta....

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Re: dojim samo 6-7 min

Citiraj @@novamama@@ prvotno napisa
    Moj mišek ima 2 i pol mjeseca, i sa dojenjem je sve super od prvog dana, prvih 7 dana je papao po 30 min(jedva navukla), onda je počeo jesti po 15 min(znam da je dovoljno pojeo jer sam u bolnici bila 10 dana jer je Fran imao laganu infekciju.kada sam ga sam ga išla dojiti sestre su ga vagale prije i poslje podoja-tako i svim drugim curama-i on je uvijek puuuno popapao, sestre su se smijale da je mali izjelica , a i na kontrolama uvijek ima lijep porast kilaže-u 2-om mjesecu je dobio 1500 g) sa mjesec dana je počeo jesti po 10 min,ali zadnjih par dana mi jede samo 6-7 min, onda se počne razgledavati okolo i sa sisanjem je gotovo, dali se on dovoljno najede, jer znam da je normalno cca 20 min, kad je budan jede svakih 1 h-2 h kako kad, a kad spava prođe i po 4 h? Po njemu izgleda da je sve ok, ali me zbunjuje pravilo od tih 20 min :? Inače je jako veselo i znatiželjno dijete, i plače stvarno rijetko.
    blago tebi

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja se sjećam da mi je pedijatra rekla max. 20 minuta.
    A koliko tebi treba da popiješ npr. pola litre nečeg finog?

Thlaspi avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

hm, i moj bebač kratko papa ali ne zato jer ga zanima svijet oko sebe nego zato jer zaspe nakon 5, 6 min... sad ima navršenih 6 tjedana i s tom "praksom" je počeo prije par dana... a ja sam mislila da je sigurno gladan, iako se ne buni, piški i kaka kao i prije... ja ga ipak pomalo forsiram pa ga razbuđujem da pojede još malo jer mi se 5 min čini prekratko... očito je i on razvio "cug"

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

I Vito od početka papa 5 min i ne zaspi na cici nego si još malo gleda i lagano zaspi. U 1. mj. je dobio kilu i pol. tako da je očito sve ok.
    To mi je baš bilo čudno jer su prvih dvoje mogli biti prištekani 24 h dnevno, ali vidim da ima još takvih beba.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

kod mene je s oboje bilo max 10 min, ponekad 3-5 čak. sad mihael cica oko 5, 6 min i miran je minimalno 2h, ponekad i 3.
    sjećam se da sam s matejem isto tako bila zabrinuta i zvala zbog toga rodin tel. rečeno mi je da se najveća količina mlijeka pocica upravo u tih prvih 5 min...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

@@novamama@@ i kod nas je bila gotovo identična situacija. Jednostavno nisam mogla povjerovati da se dijete u 5 minuta najede. Onda sam naišla na sličan topic na ovom podforumu i iz nekoliko primjera vidjela da je tako nešto u praksi moguće. I smirila sam se. Jeo je svakih sat i pol do dva po pet minuta. I uvijek super napredovao i dosta kakao i piškio.
    Nemaš razloga za brigu.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Kod mene je bila ista situacija. U početku sam bila malo zabrinuta, ali kada sam skužila da dijete lijepo napreduje i da je zadovoljan, više nije bilo razloga za brigu. Tu nema pravila. Definitivno ne igra pravilo od 15-20 minuta. Mojoj bebi je prosjek papanja 5-6 minuta, a sada u zadnje vrijeme i malo više (blizu je 4. mjeseca), ali sam sada skužila da zadnjih par minuta gušta i počeo se igrati tako da dok papa umire od smijeha i okreće se na sve strane, ali ne pušta cicu. Inače ja sam imala još dodatno problem sa let downom i stvarno se sve s vremenom riješi. Sada zbilja i ja i beba uživamo. Dakle kratki podoj uz dojenje na zahjev je sasvim ok ako beba normalno napreduje.

tonina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ajme kako vam zavidim,a naše dojenje traje oko sat vremena,prosječno 7 puta dnevno,dakle 7 sati dnevno dojim!!!!!

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

samo da javim da je dobio 1500 g u mjesec dana, od kad papa po 5 min :D

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

:D :D
    maher mali

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mislim da je tu svako dijete različito. Sestra i ja smo često znale skupa dojiti, svako svoje i moja pojede za 5 minuta a njena po pola sata! Bebači su razlika 2 mj a po kilaži obje super napreduju!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •