Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Žene sretnije kad na porodu nisu same

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Žene sretnije kad na porodu nisu same

prenesno sa: http://www.edusex.org/novosti/zene-s...su-same-2.html

Žene sretnije kad na porodu nisu same
    Žene koje kroz trudove i porođaj prolaze u društvu drage osobe zadovoljnije su tim iskustvom i brigom koju primaju od onih žena koje su na porodu same, tvrde brazilski znanstvenici.

Osim toga, nazočnost partnera, oca djeteta, majke, prijateljice ili neke druge bliske osobe uglavnom ne predstavlja nikakav problem medicinskom osoblju, dodaje se u studiji.

Dok je prisustvo druge osobe na porodu prihvaćena praksa u većem dijelu svijeta, mnoge bolnice to ne dopuštaju ili barem obeshrabruju, kazao je dr. Odalea M. Bruggemann sa saveznog sveučilišta Santa Catarina u Florianopolisu i njezini kolege.

To je posebno često u zemljama u razvoju.

47% žena izabire partnera ili djetetovog oca da im bude društvo u rađaoni, 30% majku, a 23% neku drugu rođakinju ili prijateljicu.

Žene s pratnjom također su zadovoljnije liječničkom uslugom.

"Možda je zato što je još netko bio u sobi, liječničko osoblje bilo je susretljivije i ponašalo se više prijateljski ", kažu autori.

Osim toga, istraživanje je pokazalo da je 49% manje žena s pratnjom imalo mekonij u plodnoj vodi, što se pripisuje manjem strahu i anksioznosti.

"Očekujemo da će rezultati ove studije pomoći bolničkim djelatnicima da priznaju i poštuju ženina prava tijekom porođaja", kažu autori.

plivazdravlje.hr

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

u mom slucaju istina: radjala sam u stranoj zemlji, sa ne bas perfektnim poznavanjem jezika i mogu reci da bi mi sve to bilo jos vise stresno da mm nije bio uz mene

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni, da nije bilo Mireka, ja bi pobjegla kroz prozor, a oni nek porađaju koga hoće

Ne, za ozbač, trudovi su me prali 44 sata i upravo mi je neizmjerna podrška bio moj dragi Miro, sunce moje
    Čak su mu babice rekle da bi mogao postati profesinalni pomagač rodiljama, kak mu je dobro išlo

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

moj je porod bio odličan i lagan i bila sam skroz smirena i spavala između trudova i doktor se stalno šalio i babica dolazila vidjet jel mi treba što....ma predobro....al da nije bilo MM-a ne bi mi bilo svejedno. Nije mi pasalo da me drži za ruku ili dira u trudu (nisam se mogla skoncentrirat na disanje pa mi je bilo teže), davao mi vodu i pričao mi svašta al sama njegova prisutnost je bila i više nego dovoljna...

Npr nisam se bojala poroda al kad su mi rekli da mi kanilu moraju uvest....skoro se onesvjestila....al znala sam da je on tu i sve je nekako lakše bilo....

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Osim toga, istraživanje je pokazalo da je 49% manje žena s pratnjom imalo mekonij u plodnoj vodi, što se pripisuje manjem strahu i anksioznosti.
    ako je ovo zaista izašlo iz istraživanja, onda je zaista izuzetno važan podatak.
    ne toliko zbog društva/ne društva, nego od kolikog je utjecaja anksioznost.
    a u nepoznatom bolničkom okruženju u situaciji koja nam je nova nije ni čudo da se mnoge žene osjećaju puno opuštenija uz nekog svog pored sebe.
    važno je da taj netko razumije ženine potrebe u porodu i da je opušten.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Bila sam sama, u drugoj državi, nisam ni malo razmišljala jel sam sretnija ili nisam...pa sad rađam i gotovo, nije da mogu nešto promijeniti.
    Tak je kak je, ma i ne misliš o tome u tom trenutku.
    Tek poslije se zamisliš.

leah avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj kloklo prvotno napisa
    Meni, da nije bilo Mireka, ja bi pobjegla kroz prozor, a oni nek porađaju koga hoće
    Potpisujem! Ja sam se porađala na carski i trenutak prije uvođenja u anesteziju puls mi je bio 170, toliko sam se bila uplašila. Da nije bilo MM-a pored mene ne znam šta bi samnom bilo...

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

O itekako!
    Ja sam bila psihički totalno opuštena, prisustvo MM mi je dalo sigurnost, bio mi je podrška i pomoćcijelo vrijeme. A zajednički trenuci nakon poroda su nezaboravni.
    I za njega je to najljepše iskustvo u životu.

Uskoro idemo na drugi porod. Nisam ga ni trebala pitati želi li biti. Naravno, to se podrazumijeva.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja sam bila jako sretana sto na porodu nisam bila sama vec je mm bio sa mnom iako moram priznat da mi je na trenutke bila potrebna "samoca" tj da me nitko nista ne pita i ne dira vec pusti da se skoncentriram i samo bude pored mene i suti - i takav je bio kad je trebalo bez da sam trazila, sam skuzio.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Rodit ću na Svetom Duhu vrlo brzo ali moj dragi najvjerojatnije neće moći biti samnom jer živi i studira u susjednoj nam jednoj zemlji. A termin poroda se poklapa sa terminom ispita.

Moje pitanje je slijedeće: Jer može netko drugi prisustvovati porodu osim partnera? npr. moja mama?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Naravno.Samo se raspitaj da li za S.D. treba kakava potvrda.
    Mama ti je dobar izbor...

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Hvala ti na brzom odg.
    Pitat ću u srijedu na kontroli doktoricu.

(mama je još bolja solucija od dragog. Barem ne postoji opasnost da će se onesvjestiti usred posla )

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ej,ljudi ja sam potpuno nova u ovome,tako da imajte razumijevanja za eventualne kiksove.hvala. no,imala sam 2 poroda, i on je oba dva puta bio sa mnom.i to mi je puno pomoglo.podržavao me, disao sa mnom, i prvi vidio djecu.inače, p.15.07.2003, k.15.06.2007.

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

moram priznati da je meni bilo lakše na 1. porodu kada sam bila sama.
    čini mi se da sam se lakše usredotočila na porod.
    možda sam to tako doživjela jer je porod trajao 1,5 h, a ovaj drugi 11 h.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj zhabica prvotno napisa
    ja sam bila jako sretana sto na porodu nisam bila sama vec je mm bio sa mnom iako moram priznat da mi je na trenutke bila potrebna "samoca" tj da me nitko nista ne pita i ne dira vec pusti da se skoncentriram i samo bude pored mene i suti - i takav je bio kad je trebalo bez da sam trazila, sam skuzio.
    ja sam svog dragog u rađaoni zamolila da me ne ljubi po glavi dok sam u trudu
    to mi je nevjerovatno smetalo
    ali sam imala osjećaj da neću moći, bez njegove ruke u mojoj

a on je rekao da ga nisam uopće čvrsto stegnula

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •