-
Vodena beba iz Rijeke
od početka trudnoće smo planirali porod u vodi. nismo bili skroz sigurni (termin je 4.12; kada krenuti, što ako pukne vodenjak, ako počnu trudovi, kako stići u Rijeku iz Zg...). u svakom slučaju milijun pitanja, no ipak je sve ipak ispalo kako treba.
Dan nakon termina krenuli smo za Opatiju. Rezervirali smo sobu u hotelu (u kojem srećom primaju i pse jer je i on dio naše happy family). Prvi dan - ništa, drugi dan - ništa. Dva dana šetnjica, uživanja.... Treći dan - redovan pregled u KBC Rijeka i kaže doktor, otvoreni ste - ostajete.
Stigli smo u bolnicu oko podne. Cjelokupno "riječko" iskustvo moram ocijeniti s čistom peticom. Predrađaona - izuzetno ljubazno osoblje koje se brine je li muzika ok, je li me treba izmasirati i sl. Naravno, uredna, čista i novoofarbana soba sa loptom za pilates - što više mogu poželjeti?
Nakon nekoliko sati predrađaone i blagih trudova, oni prestaju pa me premještaju na odjel. Odbijam drip te čekamo trudove. Dolaze oko 18 sati. Moj muž još uvijek nije sa mnom, premještaju me u rađaonu, ali i on stiže oko 19 sati. U rađaoni - čistoj, prostranoj sobi gdje se nalazi krevet, lopta i kada je opuštena atmosfera. Na krevetu nisam bila ni sekunde, ali smo zato na lopti preživjeli jake trudove do 23 sata i onda se prebacujemo u kadu. U kadi smo bili do 01:45 kada se rodila moja mala mišica (sva čista i mirisna
. Zadnjih pola sata je bilo stvarno gadno (mučili smo se s glavicom), ali i to je prošlo.
Moj muž je bio sa mnom i to mi je uvelike olakšalo cijeli porod (kade nemaju hvataljke pa kada su trudovi na 30 sekundi, dobro je da vas ima tko držati, inače bi moglo biti i ozljeda). Po rođenju odmah su mi Tesicu stavili na prsa, a tata ju je prvi put obukao (bio je strašno uzbuđen).
Nakon cca 2 sata donijeli su mi je u sobu i bile smo cijelo vrijeme zajedno (osim redovnog liječničkog pregleda).
Osoblje je bilo izvrsno (pružile su veliku pomoć kod dojenja iako je bilo problema na početku).
I evo nas, 11 mjeseci nakon poroda - bol je prošla, Tesu i dalje dojim i mogu samo toplo preporučiti porod u vodi i riječko rodilište.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma