Stranica 1 od 6 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 257

Tema: Nesavršena mama

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno Nesavršena mama

Pretražujem ja ovaj forum pa čitam, i čitam, i čitam, i čitam…… Ovdje zbilja ima svašta za pročitati ☺ Onda se napokon jednog dana i ja odlučih učlaniti, poslah jedan-dva površna posta, no i dalje sam svako malo pred monitorom zahaklana baš na ovu stranicu još uvijek u potrazi za smislom. I tako vam ja čitam i čitam……
    Naime, iz svega toga revno pročitanog stekoh dojam kako su ovdje sve same supermame!! (i jedan supertatek ☺ ). Ajd dobro, ako nisu sve, onda su sigurno većinom. One se znaju brinuti o mužu na svim mogućim nivoima na kojima se o mužu treba brinuti, pa onda i o djeci (kad ona dođu na svijet, otud ovaj redoslijed); znaju ublažiti njihove traume pri polasku u vrtić, znaju koje knjige u točno kojoj dobi treba o-ba-vez-no čitati prije spavanja i gdje ih najpovoljnije kupiti; One stignu imati i prijateljice i hobije, pa naposlijetku stignu čak i podijeliti s virtualnim nama svoju apsolutnu upućenost ama baš u sve.
    Mislim aleluja, bez trunke ljubomore ili zavisti koju bi neke mogle isčitati iz navedenog, već svaka čast, skidam kapu, blago onom tko teeeee imaaaaa….. itd, itd.

No kako ja nisam takva, niti imam ambiciju ikada i postati, pitam se nakon svega što će biti s mojom djecom, kakvi će se ljudi iz njih razviti obzirom na golemi propust koji sam napravila ne čitajući im prije spavanja?!?! Što će biti (primjera radi) s djecom iz radničkih obitelji gdje roditelji odlaze na posao u pet-nula-nula, s istog se vraćaju krajnje isrpljeni čak i za redovne obaveze prema domaćinstvu da bi navečer zaspali gotovo prije svoje djece?!?! Od njih znači nikad ništa??? Što bude s djecom kojoj se nikada ne kupi…… ovak, ovdje sam počela sam nabrajati sve one stvari s tobožnjom etiketom “must have”, ali sam odustala i pobrisala. Oni koji će imati iole razumijevanja za sav ovaj tekst znati će o čemu govorim.
    Nesavršena kakva jesam, a što sa zadovoljstvom priznajem, odgajam svoju djecu na način da im pružim sigurnost i povjerenje, a u ostalom im prepuštam da se razvijaju sami. Potičem ih i ohrabrujem, ali nikada mi ne pada na pamet učiti s njima. Čak nemam pojma što uopće u školi uče. A imaju sve petice. Zamislite?!?! Medalje u sportovima. Njihovo informatičko znanje bi vas iznenadilo, a i u tome su “samouke”. Priče im se objavljuju u školskim časopisima. Godišnje budu pozvane na toliko rođendana da nam je to postala stavka broj tri u kućnom budžetu. Ne poznajem bolji osjećaj od ovog sad dok pišem kako su moja djeca premašila moja očekivanja. Vjerojatno zato što sam očekivala samo da budu zdrave i sretne.

However, nakon svega, ne mogu a ne zamisliti se što bi tek bilo da sam im čitala prije spavanja…..? Ovo prenaglašavanje "čitanja prije spavanja" koristim kao parabolu na ukupnost onih metoda odgoja koje se ovdje zagovaraju, a koje ja sramotno neangažirana, eto propustih……

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

supermama, glavno da si se ti nama pohvalila

rekla moja prijateljica: "ako se sama ne pohvalim, ko će me?"

eto meni kuća ne blista od urednosti
    je li ti sad lakše?

btw.
    moja mama je brata gurala i učila s njim, i čitala mu lektiru i sastavljala .... i sad je moj brat diplomirani inženjer elektrotehnike
    a da ga je pustila da radi sam (onako nezainteresiran) bija bi konobar

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mgrubi, kaj ti imaš protiv konobara?

Datum pristupanja
    Oct 2007
    61

Početno

Tvoje uspješne i pametne cure pokazatelj su dobre i brižne mame. A to si ti!

Neangažirana? Hm, ja sam muža terenca upravo poslala s hrpom nespeglanog veša na put. Pa šta?

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ma za prvotno napisa
    ja sam muža terenca upravo poslala s hrpom nespeglanog veša na put. Pa šta?
    pa ništa. da si ga naučila kak se pegla - išao bi na put ispeglan.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

double trouble imaš sreću što imaš djecu s kojom nisi trebala učiti...
    dobar je primjer dala MGrubi,to što joj je brat visokoobrazovan može stvarno zahvaliti majci i njenoj..ajmo reći angažiranosti

neka su djeca znatiželjna,vole učiti,odlikaši su
    neka su znatiželjna no ne vole učiti
    neka knjigu doživljavaju isključivo kao kaznu

nema univerzalnog pristupa ,možda ćeš s jednim djetetom morati sjediti satima a s drugim-ništa

uopće ustvari ne kužim point tvog posta?kaj,hoćeš reći da si pokraj nekih forumskih mama u svojim očima neangažirana,a ipak imaš savršene klince?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    ha ha,pa dobro,bar si mu veš oprala!

talia7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno Može kreativna pomoć?

moderatorica izbrisala dio koji nema veze s naslovom

talia7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

sorry htjela sam otvoriti novi topic ...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

nije mi jučer kavu napravija kak treba

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    nije mi jučer kavu napravija kak treba
    možda mu mama nije čitala priče prije spavanja?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ja sam mišljenja da na nekom kraju mora da se pokaže propust(prije ili kasnije). i ja si razmiščjam kako postoje supermame koje vode uspješnu karijeru brak im je savršen a djeca pametna, odgojena... :?

ja priznajem da sam kobac mama koja se sva posvetila odgoju i brizi za dijete i to toliko da sam karijeru koju sam sama dugo i uspješno gradila zametnula u drugi ili treći plan i to samo zato da mogu svom sinu naveče čitati da mu mogu kvalitetno ispuniti vrijeme da ga mogu usmjeravati i raditi s njim... zauzvrat dobijam puno ljubavi i to je ono što me ispunjava.
    pri tome mi nije bitno da ostvaruje vrhunske rezultate u sportu da donosi samo najbolje ocjene i da bude ostvarenje svih mojih sebičnih ambicija!
    nek je on meni zdrav i sretan!

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

supermama, glavno da si se ti nama pohvalila
    Hvalila??? Djecu da. Jer zaista su dobre A ja sam supermami najbliže kad se spustim dolje kod susjede.

Hm...... pitam se u kom dijelu nisam bila dovoljno jasna.....?

Datum pristupanja
    Oct 2007
    61

Početno

Citiraj ronin prvotno napisa
    ha ha,pa dobro,bar si mu veš oprala!
    Je! A prošli vikend mu ga nisam oprala 10 do 12. Sreća na sušilici i veš mašini.
    A od muke i nekaj ljutnje skoro sam mu u torbu zapakirala pokakanu pelenu
    Sori, znam da nema veze s ovim topicom

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

uopće ustvari ne kužim point tvog posta?

Poanta je u tome da nema pravila.

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne znam da li bih se mogla sloziti da nema pravila...sto onda to znaci da roditelj nema utjecaja na uspjesnost svojih potomaka, da radio na njihovom obrazovanju, ne radio, klinci ce slusati radio...

ja osobno bih svima zapovjedila citanje pred spavanje, to uz topli obiteljski obrok svaki dan je moja vizija koja hrani u meni dobru mamu...

svatko od nas ima neku svoju viziju - dobre mame (ili kako to psiholozi vole reci - dovoljno dobre mame) i vjerujem da se prema tome ravnamo.

mozda bi tvoja djeca bila jos uspjesnija da si im citala pred spavanje, ne znam...opcenito ne volim taj flim - sto bi bilo kad bi bilo...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mislim da si propustila jednu sitnicu: ovo je edukativan forum
    dakako da češ tu naći brdo informacija, metoda, za i protiv svega
    šta ti je tu čudno?

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja mojima ne citam. ne stignem.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

uf, tema krenula dobro (1. post), a nakon toga sve ošlo u onu stvar...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Re: Nesavršena mama

Citiraj double trouble prvotno napisa
    ali nikada mi ne pada na pamet učiti s njima. …
    da ti dijete ima problema s učenjem npr. engleskog a da ga ti dobro znaš
    bi li učila sa njim? tj. pomogla, sudjelovala ...

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Potpuno svjesna toga da sam u manjini očekivala sam obrušavanje. Razumijem vaše reakcije i prihvaćam ih u potpunosti. Ja ničije mišljenje ne želim mijenjati niti kome nametnuti svoje.

No ipak, dozvolite da nas ima i drukčijih

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a ako se pitas da li su tu same supermame, ja sigurno mogu reci da nisu... 8)

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

zašto obrušavanje?
    i sama kažeš-mišljenja su različita

a iskreno,ja sam u tvom uvodnom postu osjetila mrvu sarkazma....moj dojam :/

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

uopće nisi u manjini... dapače... pogledaj koliko ima članova, zamisli da ih je još toliko neregistriranih posjetitelja, a pogledaj koliko ih se hvali onim što si napisala u svom prvom postu...

ja nisam ni supermama ni supertata... pokušavam svoju malu bebicu zajedno sa suprugom odgojiti na najbolji mogući način... ako u nečem zapnemo, dođemo tu i pogledamo kako to rade supermame...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo, ja sam jedna mama koja bi htjela biti savrsena. i postavljam si visoke ciljeve. i ne dostizem ih. ili ne stignem, ili mi drugi pretumbaju dan, ili sam, jednostavno, preumorna pa mi se ne da...
    i, isto tako se ponekad zacudim supermamama, ali onda kad procitas vise postova skuzis da i nisu bas tako super jer i one ponekad zakazu. i sve je to normalno. i pokusavat biti super. i neuspjevat. i hvalit se. i ponekad pretjerivat u tome. takvi smo mi ljudi tj. mame!

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

reka moj dida: čovik i magarac su pametniji nego sam čovik

Romana avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj flower prvotno napisa
    a ako se pitas da li su tu same supermame, ja sigurno mogu reci da nisu... 8)
    Ja,među prvima,nisam ni blizu idealu SUPERMAME.Ali sebe smatram najboljom mamom svojoj djeci.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

reka moj dida: čovik i magarac su pametniji nego sam čovik
    Jel stajao pored magarca kad je to govorio?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja sam savršena majka!

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

okej, vidim da su neki upoznati s tim ko su ovdje supermame... jel može neki nick? onak, da znam i ja...

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pokušavam svoju malu bebicu zajedno sa suprugom odgojiti na najbolji mogući način...
    mislim da je to intencija 99,99% roditelja ma gdje se na svijetu nalazili, samo sto to nekima uspjeva bolje od drugih. Da li je istina da praćenja određenih "uputa" i "rutina" dovodi do vece shanse uspjeshnosti odgoja je ono s cime se bave ne samo ovakvi forumi vec i znanstvenici.
    tesko je govoriti ovako pojedinacno - meni to zvuci na onu foru koja je isla netom - za generaciju 70-tih...nista nam nije bilo...
    i ja sam jako sretna sto su djeca duble truble takva kakva su jer sam sigurna da je iako sebe opisuje potpuno neangazirana svjesna najvaznijeg
    način da im pružim sigurnost i povjerenje
    .
    samo nam se razlikuju nacini...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ali kao si došla do zaključka da mi o sebi mislimo kao o supermamama?
    Pa svaka druga (ako ne i svaka) tema počinje nečijim problemom, gdje neka nesavršena mama ili tata pitaju za tuđa iskustva.
    A odgovori koji slijede imaju čest ograde: po mom iskustvu, nama je pomoglo, za sada nam to jako koristi... Ljudi opišu što su prošli, a to nije uvijek bilo rosno cvijeće, i rješenja koja primjenjuju, do kojih su došli na različite načine - a često metodom pokušaja i pogrešaka. To nisu supermame , nego mame koje se trude biti što bolje, s promjenjivim uspjehom.

Osim toga uzmi u obzir po prirodi stvari iskrivljenu sliku s foruma: lakše je pisati o onom što smo uspješno savladali, nego o nečem što nas još muči.
    Iskreno, moje najgore roditeljsko iskustvo i jednu dvojbu koja me muči nisam iznjela na ovom forumu niti to namjeravam. Ne zato da bih se predstavila boljom nego što jesam, nego zato što se jednog ne želim ni sjetiti, a drugo je toliko osjetljiva tema da ne znam kako bih je takla.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    ja sam savršena majka!
    jok, ti imaš savršeno dijete... ne šveraj se...

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj litala prvotno napisa
    Ni ja.I mislim da broj djece uvelike pridonosi tom "nesavršenstvu".S druge strane taj dio upotpunjavaju druge prednosti višestrukog roditeljstva.Ali to je sad druga tema.Ono što sam ja htjela reći je da sam i ja više puta pomislila ovo što je autorica teme napisala.Prati se svaka sekunda djetetovog života,pravi se bauk oko nekih stvari koje ja recimo ni ne primjetim kod svoje djece zato što nemam viška vremena.Imam ih troje pa kad u 24 h podijeliš vrijeme na njih troje,kuću,sve obaveze vezane uz to,ne ostane mi ništa nego ne razmišljati o ničemu.Navečer kad zaspu,nakon što su sami legli u krevet i sami sebi čitaju ili izmišljaju priče,smijulje se i brbljaju u krevetu,ja sam gotova.Zahvalna što su napokon svi zaspali odlazim u krevet i nadam se da se najmanji neće probuditi bar u sljedećih 2 sata.Muž?Brak?Smatram da logika radi svoje jer ako sam ja ta na čijim leđima stoje i djeca i kuća,on mi je na koznakojem mjestu.Znači,brak mi nije savršen,odgoj isto tako a ni kuća baš ne blista tako da sigurno ne spadam u savršene žene.I ne brinem se previše oko toga.Vidim da su mi djeca sretna,zadovoljna,zdrava,pametna,snalažljiva,samo stalna i da očito ne griješim u ničemu?A što bi bilo da im čitam svaku večer?Pa ništa.Mame s jednim djetetom mogu mu se posvetiti 101 % i kalkulirati što bi bilo kad bi bilo,oću sutra malo drugačije ili ne...Ja sam svojima posvećena 200% ali u okvirima u kojima mi dopušta vrijeme,energija i zdravlje.I sigurna sam da sam baš dobra nesavršena mama.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Vlvl prvotno napisa
    Osim toga uzmi u obzir po prirodi stvari iskrivljenu sliku s foruma: lakše je pisati o onom što smo uspješno savladali, nego o nečem što nas još muči.
    Mislim da je u ovome bit cijele priče.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja sam pola super a pola koma mama.

danas sam skuhala svoj prvi pravi rucak za goste, a imam 31 godinu.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    ja sam pola super a pola koma mama.

ja još nisam, a imam 36 godina

imaš negdje moj topic

kako podomaćiti hranu iz dostave

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

čestitam
    zbilja
    ja sam to učinila s 30 i bila sam jako ponosna na sebe 8)

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    čestitam
    zbilja
    ja sam to učinila s 30 i bila sam jako ponosna na sebe 8)
    dosta nabijanja kompleksa...

ja volim svoje goste. nikad ih ne zovem na ručak koji bi ja kuhala .

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa dobro ajde, riječ je bila o gavelino piletini
    ali sam krumpire, salatu i juhu sama napravila

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja još nisam nikad a uskoro ću navršiti 32.
    Kao što ne znam ni ispeći tortu, svi kolači mi se raspadnu pri vađenju iz pleha (iako su fini za jesti), a repertoar kuhanih jela mi je prilično skroman... dakle, domaćica za popravni

I priznajem javno da nisam ni super mama, iako čitam djetetu (ali ne prije spavanja, jer je za to zadužen tata). Gubim živce i ne snalazim se uvijek u novim situacijama. I imam sreće jer imam dijete s kojim je (relativno) lako.

(a bogme mi ni karijera nije super jer već nekoliko godina tapkam u mjestu i ozbiljno se pitam jesam li zapravo nesposobna za nešto za što su mnogi drugi sposobni :? )

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja volim svoje goste. nikad ih ne zovem na ručak koji bi ja kuhala .

a ja sam si jučer izdizajnirala kuhinju šankerskog tipa koja ima spuštajuću masku, pa kad gosti ulete pritisnem sklopku i zaaap, nema više nereda

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ako mislite da kuhanje vodi do savršenosti u bilo kojem pogledu grdno se varate; ja sam prvi ručak skuhala u sedmom osnovne, a vidi me sad - od savršenosti sam daleko svjetlosnim godinama. Iako, prije spavanja čitam (nikad mi nije palo na pamet da bi to bio kriterij za super mamu).

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Da mrvu sarkazma Recimo, ja imam dosta sposobnosti opisanih u prvom postu, pa se uopce ne dozivljavam supermamom, samo mamom koja se trudi onoliko koliko moze, nekad s boljim, nekad s gorim rezultatima.

Dugo citam forum, i mogu takodjer reci da nisam na njemu pronasla ni jednu savrsenu mamu, cak ni po njenim vlastitim rijecima, samo one koje se trude takvima biti, a to je valjda pozitivna stvar. Ima ih puno kojima se divim iz raznoraznih razloga, a ipak su sve s nama podijelile neke svoje brige, probleme, nesigurnosti, uvjetno receno neuspjehe...

I ne sjecam se bas da sam puno puta citala 'ako ne radite bas ovako, dijete ce vam biti takvo i takvo' - pa onda mislim da je stvar u onome sto netko zeli pridijeliti necijim rijecima i onomu sto te rijeci u njemu samom izazivaju.

I ne volim generalizirane tvrdnje da se nesto radi samo ako imas 'viska vremena', tipa, mozes citati djetetu samo ako si inace besposlena, ili ne moze se to s vise djece... Mozda i ne moze, a mozda i moze ako ti je to vazno na ljestvici prioriteta ili ako imas bolje organizacijske sposobnosti, muza koji ce ti vise pomoci, ili ako ces zanemariti nesto drugo, nekom opet bitnije, bla-bla... Pa sto ako netko radi bauk od neceg sto netko i ne primijeti, i jedni i drugi imaju pravo na to. Meni je prvi post bas zazvucao 'eto, ja bas nisam kao vi, a sve mi je super'. So what? Bas dobro za tebe.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa
    Citiraj litala prvotno napisa
    Ni ja.I mislim da broj djece uvelike pridonosi tom "nesavršenstvu".S druge strane taj dio upotpunjavaju druge prednosti višestrukog roditeljstva.Ali to je sad druga tema.Ono što sam ja htjela reći je da sam i ja više puta pomislila ovo što je autorica teme napisala.Prati se svaka sekunda djetetovog života,pravi se bauk oko nekih stvari koje ja recimo ni ne primjetim kod svoje djece zato što nemam viška vremena...
    ...sigurno ne spadam u savršene žene.I ne brinem se previše oko toga.Vidim da su mi djeca sretna,zadovoljna,zdrava,pametna,snalažljiva,samo stalna i da očito ne griješim u ničemu?A što bi bilo da im čitam svaku večer?Pa ništa.Mame s jednim djetetom mogu mu se posvetiti 101 % i kalkulirati što bi bilo kad bi bilo,oću sutra malo drugačije ili ne...Ja sam svojima posvećena 200% ali u okvirima u kojima mi dopušta vrijeme,energija i zdravlje.I sigurna sam da sam baš dobra nesavršena mama.

Potpisujem.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj summer prvotno napisa
    Da mrvu sarkazma Recimo, ja imam dosta sposobnosti opisanih u prvom postu, pa se uopce ne dozivljavam supermamom, samo mamom koja se trudi onoliko koliko moze, nekad s boljim, nekad s gorim rezultatima.

Dugo citam forum, i mogu takodjer reci da nisam na njemu pronasla ni jednu savrsenu mamu, cak ni po njenim vlastitim rijecima, samo one koje se trude takvima biti, a to je valjda pozitivna stvar. Ima ih puno kojima se divim iz raznoraznih razloga, a ipak su sve s nama podijelile neke svoje brige, probleme, nesigurnosti, uvjetno receno neuspjehe...

I ne sjecam se bas da sam puno puta citala 'ako ne radite bas ovako, dijete ce vam biti takvo i takvo' - pa onda mislim da je stvar u onome sto netko zeli pridijeliti necijim rijecima i onomu sto te rijeci u njemu samom izazivaju.

I ne volim generalizirane tvrdnje da se nesto radi samo ako imas 'viska vremena', tipa, mozes citati djetetu samo ako si inace besposlena, ili ne moze se to s vise djece... Mozda i ne moze, a mozda i moze ako ti je to vazno na ljestvici prioriteta ili ako imas bolje organizacijske sposobnosti, muza koji ce ti vise pomoci, ili ako ces zanemariti nesto drugo, nekom opet bitnije, bla-bla... Pa sto ako netko radi bauk od neceg sto netko i ne primijeti, i jedni i drugi imaju pravo na to. Meni je prvi post bas zazvucao 'eto, ja bas nisam kao vi, a sve mi je super'. So what? Bas dobro za tebe.
    potpis

eto, ja imam trenutno jedno dijete, pa joj se mogu posvetiti
    osim toga izabrala sam si kompetetnog muža, tj. njegovu muškost ne ugrožava peglanje, pranje poda, rastiranje veša, mjenjanje pelena ....
    pa imam vremena čitati deklaracije na proizvodima, surfati netom ...
    priče za laku noć ne čitam iz vrlo jednostavnog razloga: uspavam je dojeći

kad ih bude više, mjenjati će se i organizacija

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja sam tu pročitala ništa drugo, nego samo malo fino zapakirane ironije...mrvu podsmijeha,ali i trunčicu nevjerice...

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ti meni zvucis kao moja mama, kad kaze sta stalno citas taj forum, ne postoje pravila u odgoju, svakom djetetu potrban je individualan pristup, nece ti nitko tamo ponuditi recept .
    zasto mislis da ovdje netko namece neka pravila? razmjenjujemo iskustva i sigurna sam da nitko od nas nije savrsen roditelj, jer takav ni ne postoji.
    i joj da, molim te uputi me na tu supermamu koja uza sve, kako kazes, zna brinuti i o muzu na svim mogucim nivoima na kojima se o muzu treba brinuti, da mi ta da par savjeta, jer tu sam totalni tutlek ....ono, nekak si mislim da se moj muz zna brinuti sam za sebe.

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj petarpan prvotno napisa

ja sam tu pročitala ništa drugo, nego samo malo fino zapakirane ironije...mrvu podsmijeha,ali i trunčicu nevjerice...
    Isto ovako.
    A i ne kužim baš svrhu ove teme?! :?

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

kaj fali, ja sam se pohvalila s ruckom.

Stranica 1 od 6 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke