Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Kozice ili ne??

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Kozice ili ne??

Evo da vidim sta vi mislite...
    prvo da kazem da je u novembru bila epedemija kozica u jaslicama i on je bio izlozen, ali mu se nisu pojavile... U jaslicama kozica trenutno nema. U cetvrtak sam vidjela nekakvu tackicu na ledjima i izgledalo je kao bubuljica. U petak se vec osusila, ali su mu se u petak pojavile dvije crvene flekice, jedna na pregibu rukice, a druga na prsima. Jucer se na obje pojavio plikic. Ja sam ga vodila dokici, ali mi je ona samo mogla reci da mozda jesu, a mozda i nisu kozice. Mislim, nije imao ni temperaturu, ne bih rekla da ga to svrbi i samo su tri. Ja koliko znam one izlaze tri dana, ali ako je prva izasla u cetvrtak preko vikenda ih je trebalo izaci jos, ili :? I ti plikici nisu bili bistri, vec su bili vise onako mutni, bas kao one pubertetske bubuljice... Pojma nemam... Molim mame sa iskustvom da mi daju svoje misljenje, please

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pogledaj dali ima po tjemenu i iza usiju u kosi takve tackice. ako ima kozice su. mislim da bi se vec tokom dana trebale pojaviti u vecem broju mada moras znati da neka djeca dobiju tek desetak kozica a neka se ospu po cilom tjelu. meni ih je mali prije par dana prelezao i nije imao vise od 10 komada

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

i ja sam pre neki dan bila u dilemi.

imao je dva plikica na potkoljenicama, onako kao sasuseni prist. usto je imao i laganu temperaturu. nista ga nije cesalo, bio je dobre volje... iskreno, nemam pojma kako su mi vodene kozice uopce pale napamet... doktorica je rekla da nema sanse jer se one brzo sire.

sad su na tim mjestima osusene flekice.

i mene zanima koliko dugo treba da kozice "izadju".

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Imaš na portalu - JA pisala tekst.
    Pretprošli tjedan, srijeda.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je doktorica rekla da pratim stanje u slijedecih 24 do 48 sati. I jesam, ali se nista nije desilo. Meni ovo izgledom pravo lici na kozice ali eto...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

pa, ruzicasta malo uzdignuta pjegica u pocetnom stadiju.... ta pjegica je kod nas djelovala sasuseno... znate, kad istisnete veliki prist pa se nakon dan-dva na tom mjestu pojavi tanka hrastica i mjesto izgleda ruzno... e tako je izgledalo... to je bilo u cetvtak...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa da i kod nas je u cetvrak ova na ledjima bila sasusena, a ove dvije su bile samo crvene flekice. Tek jucer se pojavio taj nesretni plikic, pa mi nista nije jasno.
    Sad cu procitati text!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Apricot, bravo ti! Fin text, slikice malo manje Bas u vezi slika, budu li te kozice uvijek tako velike? Ovo kod njega je sitnije, ovo na slikama mi je nekako ogromno. Kod njega jedva da se vidi :?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nedavno je Ivarica pisala kako je Ivar iamo samo nekoliko komada - to je stvarno različito od slučaja do slučaja.
    Ja se svojih ne sjećam, a Orka ih još nije imala, tako da ne znam kakve sve mogu biti.
    Ona druga slika je poprilično ekstremna, ali moguća.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da, da - i meni se druga ucina preextremna, pa sam malo vise zagledala onu prvu. Bome su povelike...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moj je imao isto jako sitnih par komada po tjelu i 2 u kosi ali ova iza uha mu je tokom noci pukla i ujutro kad smo se probudili bila je ogromna i puna gnjoja pa smo isli na hitnu jer mu nikako nismo mogli skiniti temperaturu pogotovo jer je taman preleza konvulzije na pocetku kozica pa smo sumnjali da je od te infekcije.
    aprikot mozda bi bilo dobro da dodas da kozice koje se ugnjoje se moraju ocistiti tj skinuti krasta jer gnjoj mora izaci ( ovde cistili samo sa vodom i bez ikakvih sredstava poslije)
    isto tako starije osobe koje su prelezale kozice mogu poslije oboliti od ruzinog pojasa ( pojavi se po struku crvenilo) sta je drugacija reakcija umisto vodenih kozica i opasno je za starije

trinity avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

fortuna, sad si me pripala s tim ružinim pojasom. ja sam prebolila kozice s 26 godina, jel i ja mogu dobit taj pojas, kako se on dobiva, posljedice, rizici...???

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

trinity kad sam rekla starije nisam mislila n a mlade piplice od 20, 30 i 40-ak godina vec starije ljude, penzionere..... one sa smanjenim imunitetom

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Fortuna prvotno napisa
    aprikot mozda bi bilo dobro da dodas da kozice koje se ugnjoje se moraju ocistiti tj skinuti krasta jer gnjoj mora izaci ( ovde cistili samo sa vodom i bez ikakvih sredstava poslije)
    Fortuna, možeš li mi poslati kakav link na tu informaciju?
    Ja u svojim "istraživanja" nisam naišla na takav podatak pa se ne usuđujem išta napisati na svoju ruku.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

aprikot to nam je rekao djecji ljecnik na hitnoj a isto potvrdila kad smo dosli doma i moja prijateljica ljecnica koja je za svaku sigurnost jos se konzultirala sa svojim ocom, ljecnikom u dubrovniku. ako nadem negdi pismeno o tome javit cu.. mozda pogledat na googleu u vezi inficiranih i ugnjojenih kozica
    a o ovome sta sam spomenila sta stariji obole jer oni ne oboljevaju od vodenih kozica imam na svedski al za svaku sigurnost evo ti kako se to zove na latinski pa ces sigurno nac puno o tome na engleskom

Herpes zoster

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Eto, ja sam ga jutros odvela u jaslice. One tri piknice sto su se pojavile, osusile su se i ja sam saminicijativno odlucila da to definitivno nisu kozice.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •