Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Nesanica u mjesecima nakon poroda

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Podizem temu i molim nekog da mi se javi tko je sve ovo prosao: kad je proslo i jel proslo samo od sebe ili je potrebna intervencija? Naime, meni je krenilo 3mj nakon poroda kad je beba pocela spavati noc u komadu, dakle nije bilo nocnog dojenja..drzalo me tri dana, lupanje srca, adrenalin uz to i napad panike...napravljena krvna slika i hormoni stitnjace sve je bilo u redu. Ponovilo se nakon misec dana, trajalo 4dana ja sam to pripisala hormonima, uspostavi ciklusa bila puno mirnija pa je proslo bez napada panike...medjutim evo vec dva tjedna mene drzi nesanica da je i tijelo pocelo osjecat posljedice (zna mi se malo zamantati i ko da cu izgubit ravnotezu).dr mi je propisala tablete za opustanje(slicno normabelu) i to pola doze eto kao placebo ucinak ka zaspat cu..je mos mislit djavli nedaju...u sub.iden kod ginekologa na pregled jer je bio carski rez i osjecam kao da cu dobiti mjesecnicu al nema je cisto da vidi sto se dogadj doli...inace imam potporu obitelji, nisam depresivna ili sl.osim sto mi se place JER ZELIM SPAVATI... Please zene koje ste to prosle znatevo cemu govorim jer mi je dosta pitanja kako nemozes spavati ili nisi ti ocito umorna!!!!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj toncica2705 prvotno napisa Vidi poruku
    Podizem temu i molim nekog da mi se javi tko je sve ovo prosao: kad je proslo i jel proslo samo od sebe ili je potrebna intervencija? Naime, meni je krenilo 3mj nakon poroda kad je beba pocela spavati noc u komadu, dakle nije bilo nocnog dojenja..drzalo me tri dana, lupanje srca, adrenalin uz to i napad panike...napravljena krvna slika i hormoni stitnjace sve je bilo u redu. Ponovilo se nakon misec dana, trajalo 4dana ja sam to pripisala hormonima, uspostavi ciklusa bila puno mirnija pa je proslo bez napada panike...medjutim evo vec dva tjedna mene drzi nesanica da je i tijelo pocelo osjecat posljedice (zna mi se malo zamantati i ko da cu izgubit ravnotezu).dr mi je propisala tablete za opustanje(slicno normabelu) i to pola doze eto kao placebo ucinak ka zaspat cu..je mos mislit djavli nedaju...u sub.iden kod ginekologa na pregled jer je bio carski rez i osjecam kao da cu dobiti mjesecnicu al nema je cisto da vidi sto se dogadj doli...inace imam potporu obitelji, nisam depresivna ili sl.osim sto mi se place JER ZELIM SPAVATI... Please zene koje ste to prosle znatevo cemu govorim jer mi je dosta pitanja kako nemozes spavati ili nisi ti ocito umorna!!!!
    Zdravoseljački - probaj si napraviti potpuni mrak. Nesanica je često rezultat neravnoteže melatonina, a tijelo ga ne može izlučivati ako spavaš pri svjetlu. Vjerojatno neće samo to riješiti problem, ali možeš s tim pokušati.

Isto -svaki dan trebaš izaći van, na zrak. A spavanje svaki dan u isto vrijeme (znam, to je teško uz malo dijete, ali probaj).

Kolegica s posla riješila je problem kapsulama melatonina, ali ne znam smiju li se uzimati uz dojenje.

Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

i jesam svaki dan na zraku, hvala Bogu na ovim predivnim danima, bar u dalmaciji jedino me to i drži zdravom

danas obavljen ginekološki i neurološki pregled i sve je u redu. ginekolog mi je savjetovao ako se nastavi i vidno mi se ugrozi zdravlje što je na dobrom putu da prekinem dojenje meni je to zadnja opcija pa me zanima ima li itko saznanja jel to povezano sa dojenjem i jel prestalo uspostavom ciklusa jer meni je sve u dubokom snu i neće se tako brzo uspostaviti ako nastavim dojiti, a snaga mi je prikraju

Datum pristupanja
    May 2021

Početno

Draga toncica, da li si uspjela riješiti svoj problem, kada i kako? U sličnim sam problemima nakon poroda, evo već 7 mjeseci ima beba i još uvijek mi se dese noći kad nemogu spavati a ne vidim uzrok tome, nije da me nešto muči. Bila bih to zahvalna na odgovoru ili utjehi

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •