Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: molim pomoć

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno molim pomoć

drage moje je se javljam samo kad mi treba neka pomoć i savjet. Moja djevojčica ima 3 godine i mjesec dana, unazad mjesec dana možda malo manje budi mi se noću obavezno jednom i to čini svaki drugi dan ponekad i dan za danom. Budi se ili ljuta ili se probudi uz histeričan plač i vrisku i to traje po dobrih 15 minuta do pola sata. Ne dopušta mi da je diram ni mazim ništa. Uz to lupa nogama i baca se. Moje riječi kao da ne dopiru do nje. Ponekad je bilo situacija da se u tome svemu popiški, ponekad pusti malo pa onda kaže da mora na WC ponekad popije vode i nema šanse da joj tata nešto doda ili kaže jer počinje još više vrištiti. Posluša samo mene, a nakon te histerije normalno razgovara i legne kao da ništa nije bilo. Zagrlimo se i ona ponovno zaspi i do jutra nema problema više. Spava sa nama u krevetu i stalno smo joj blizu. Vjerujte mi da je mene već strah odlaska u krevet jer ne znam što mi nosi noć. Bilo je trenutaka kad sam je lupila po guzi usred tog svega i onda me pogledala kao da ne razumije zašto sam je lupila. Imam osjećaj da ona za sve to vrijeme zapravo spava. Ali zašto mi ne dozvoljava da je pomazim?? Pridodavala sam to razmaženosti ali ne znam više...Danju je sasvim normalna nema plača, ponekad ako je umorna malo pohisterizira ali sve to brzo riješimo...izuzetno je pametna curica i zato mi nije jasno kako noću ne prihvaća kad joj pričam i kad je smirujem... Molim pomoć i savjet ima li netko sličnih iskustava....??!!

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

I moj je neraspoložen ako ga diram dok spava, npr. ako se vrti u snu ili polusnu, a ja ga pitam da li mu se piški ili ga hoću presvući jer je mokar. Onda me gura i viče da ga pustim. Mislim da jednostavno još spavaju, kad se malo razbudi onda je ok. Ne znam je li ista stvar u pitanju i može li biti drugih uzroka, ali eto, niste jedini...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

viki, i mi imamo sličnih noći, s plačem, protestiranjem, vikanjem, a pritom na riječi ne reagira.
    Primijetila sam da nama pomaže ako mu povlađujem u svemu što govori. Npr., rasplače se i viče: neću više spavati. Ja mu na to odgovorim: dobro, nemoj. Hoćeš li vode? -Neću vode! -Dobro, nemoj. -Hoću vode! - Izvoli. Popije vode, smiri se, legne i spava dalje. Ne upuštamo se u rasprave ili razgovore, jer sam shvatila da on nije ni svjestan što se dešava, sve je to u nekom polusnu. Ako je baš jako unezvjeren i nemiran (što je rijetkost), upalim malu lampicu, pa ga svjetlost razbudi, ali to je krajnje rješenje.

I molim te, nemoj je više lupati po guzi, pogotovo ne u snu. Sjeti se da ona sve to što "izvodi" noću, ne radi namjerno, nego ružno sanja ili je nešto muči, i vjerojatno nije ni svjesna što se dešava. A na osobu koja nije svjesna događaja ne možemo se ni ljutiti, zar ne?

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

I nama se dešava isto, stvarno zna biti uznemirujuće a i frustracija kad ti dijete ne da da mu priđeš.
    Po onome što sam ja čitala, zavisno od toga u koje vrijeme noći se dijete budi i zavisno od toga kako se ponaša,
    ova nagla noćna buđenja svrstavaju se u dvije kategorije
    1. izazvano noćnim strahom i 2. izazvano noćnom morom.

Nešto o tome sam našla u knjizi "svako dijete može naučiti spavati",
    tu je fino objašnjena razlika između noćnih strahova i noćnih mora,
    i kako se ponašati u kojoj situaciji.

Imala sam knjigu koja sad šeta od kolegice do kolegice po potrebi,
    ako je nađem ovih dana mogla bih ti dati više korisnih detalja,
    ovako po sjećanju...bojim se da ti šta krivo ne napišem.
    Svakako bi bilo korisno da ostaneš što smirenija,
    a od vikanja i pogotovo lupanja po guzi nemaš ništa, možeš samo gore napraviti.

Ako ti malena da da je zagrliš, odlično.
    Ako ne - nemoj nasilu. Pusti je koji tren pa onda probaj ponovo.
    Ili je pusti sve ukupno, možda se sama najbrže smiri

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=40555
    Tu se nešto pisalo o tome.
    Nadam se da će brzo prestati. Kod nas je došao kraj.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

moja zna kroz san cendrati. i cendra cendra dok ju ne upitamo zeli li piskiti? i cim veli: da, odmah je nosimo na wc, popiski se i sve bude super.

pokusaj je voditi na wc. npr. prije nego sto ti legnes, odvedi je jos jednom na wc.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

moja curica je isto imala takve snove u dobi između treće i četvrte godine.
    nije bilo tako često, ali se manifestiralo kroz plač, viku, bacanje
    nije reagirala na ništa
    ja bih ju samo uzela, zagrlila i čekala da to prođe
    istu situaciju je imala i moja susjeda
    tako da misli da je to samo jedna faza u njihovom razvoju
    danas je sve ok (ponekad sanja i priča naglas, ali nema tih nazovi histeričnih napada)

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Mi smo upravo noćas imali takav napad vrištanja.
    Nama je to nekako vezano za mokrenje, vidim da joj se piški ali samo vrišti vrišti iz petnih žila, nakon 15 min je na silu stavim na wc, popiški se i onda slijedi njeno maltretitranje " vrati piškicu nazad" pa ja glumim da vraćam i tako to prođe, vrati se nazad i zaspe.

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Htjela sam reći da i mi imamo identičnu situaciju koja nas izluđuje, počelo je negdje prije 3 godine kad smo se rješili pelena i traje više od 8 mjeseci (sad je 3+4) povremeno, ne svaku noć

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •