Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Zračenje i trudnoća

Datum pristupanja
    May 2006

Početno Zračenje i trudnoća

ciao bao :D
    Imam jedan potencijalni problem.18.10 sam bila na jednoj uroloskoj operaciji i u predoperacijskim pretragama si mu rendgenski slikali pluca plus ureter.Znaci u jednom danu 2 puta zracenje.Novi su aparati i za pluca sam dobila zastitu,ali svejedno.Kad sam nakon 4 dana dosla doma pila sam antibiotike...sve do prije 4 dana.Mengu sam imala 28.10.
    E sad...zaplet - vec 2-3 dana osjecam laganu mucninu ( moze bit viroza,ne kazem da je nuzno trudnoca,ali postoji mogucnost i da je trudnoca).
    Pitanje-bi li se trebala brinuti obzirom na dozu zracenja koju sam primila 2-3 tjedna prije ?
    Unaprijed hvala

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

podpitanje-koliko brzo od zaceca se mogu uopce ocekivati mucnine?u prvoj trudnoci ih nisam imala,znam da je to individualno i da nema pravila,ali kad su vama pocele?

niccoleta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Meni je moja ginekologica rekla da sve do 5.tjedna trudnoće a oni 1.dan trudnoće računaju prvi dan menege, nema opasnosti za plod.
    Mučnine su meni krenile negdje 8.tjedan.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

OK-mislila sam mozda da je jajna stanica ostecena od svega toga,ali to ,nadam se,nije bas toliko osjetljivo :?

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mislim da se ne bi trebala brinuti.
    JS je nastala iz folikula koji se stvarao 10ak dana nakon navedenog zračenja.
    Osim toga, pretpostavljem da te nisu snimali bez zaštitne olovne pregače.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ureter bez pregace,pluca sa :/

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

i ja mislim da se ne trebaš brinuti. Negdje sam jednom pročitala da štetni faktori na početku trudnoće djeluju na principu sve ili ništa... dakle ili plodu neće biti ništa, ili se trudnoća neće održati.

Inače, moja mama je slikala pluća, a već je bila trudna sa mnom (nije to znala) i cijelu trudnoću se brinula da li je to utjecalo na mene, a nije mogla to nikako znati jer nije bilo ultrazvuka, kad ono beba savršena :D (no dobro, možda malo preživčana od te silne majčine brige)

niccoleta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

tako sam i ja mislila da nije oštećeno, ali ginekolog mi je 2x potvrdio do 5tj. nema frke.

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Imala sam 22 (ili 24, ne sjećam se točno) CT snimke abdomena, od kojih je 10 bilo direktno kroz maternicu. Nakon konzultacija 20-ak liječnika, rađene procjene zračenja i poprilične frke koja se oko toga digla, rekli su mi ovako: ukoliko ste ozračeni prije nego što se embrij implantirao sve bi trebalo biti ok (naravno, nitko ne daje 100% garanciju). Kod mene je implantacija za vrijeme snimanja već bila, a i sama količina zračenja jako visoka pa nije dobro završilo, ali ti nemaš razloga za brigu

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ok-utjesile ste me...svejedno mislim da mu vise necu dati da me snima.Sta su snimili -snimili,od sada nek gledaju na UZ.Ne znam o tome previse,ali mi je u glavi da se zracenje akumulira u tijelu...opcenito mi nije jasno kako nema opasnosti da se ostete jajne stanice koje tek cekaju svoj red (ako ima netko da je bolje upoznat sa samim postupkom i koliko to zapravo steti-bila bi jaaaaako zahvalna) Doktor opce prakse je rekao da nije dobro da se cure koje misle imati djecu puno snimaju,dok se moj urolog na to samo slatko nasmijao i rekao kako je stetnije stajati pred televizijom sat vremena:?
    Strasno se bojim genskih,kromosomskih i inih defekata.Moja curica i ja imamo inkontinenciju pigmenta (najblazi oblik,hvala Bogu) i zato znam da se te stvari ne dogadjaju nekom drugom.Uz to kad procitam neke postove na forumu-uvijekse rasplacem.
    Paranoicna ili ne-tko se jednom opece i u kiselo vrhnje puse

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Nemaš brige kad nisi ni trudna bila.
    I ja sam se slikala mjesec u kojem sam ostala trudna. A radili smo već na bebi. Jedino se ne bih slikala prije očekivane menge a poslije nje- nema frke.
    Moja šogorica bila na slikanju a nije znala da je trudna-mali godinu dana ima-sve 5.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •