jel istina da nemam pravo na tu jednokratnu pomoc posto sam zdrasvtveno osigurana preko mame?redovni sam student.mm je sada na zavodu i to su mu rekli.meni to nema smisla.
hvala
jel istina da nemam pravo na tu jednokratnu pomoc posto sam zdrasvtveno osigurana preko mame?redovni sam student.mm je sada na zavodu i to su mu rekli.meni to nema smisla.
hvala
jenny, pogledaj postove na slijedećoj temi....
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=51065
minnie je citirala pravilnik HZZO-a i po njemu ti moraš biti zdravstveno osigurana da bi primila pomoć......u citatu se ne navodi preko koga moraš biti osigurana.....raspitaj se malo još o tome, u navedenoj temi imaš i broj u HZZO-u koji možeš nazvati.
Jesi zatražila jednokratnu pomoć od Grada Zagreba?
Jeste li vjenčani? Ako jeste, ne možeš biti zdravstveno osigurana preko majke (roditelji te više ne uzdržavaju, ti, beba i TM ste nova obitelj), moraš se prebaciti na TM-a, kao osigurana osoba.jenny prvotno napisa
I ako niste, ne bi smjela biti više prijavljena zdravstvo preko majke.
Samo prebaci zdravstveno sa mame na muza i sve ce biti ok. Ali sto prije da nemoras zadnji tren.![]()
zasto?pa redovni sam student,a i moj muz takodjer.dobro,on pise diplomski pa se valjda mogu prebaciti na njega uskoro..uglavnom,nezaposleni smo oboje i oboje osigurani preko svojih majki.zato mi nije skroz fer da cure koje rade dobe pomoc a ja ne...Minnie prvotno napisa
zvala sam na zavod,nemam prava.
hvala vam na savjetima.![]()
Iako ste oboje nezaposleni, vi ste obitelj za sebe, ne uzdržava te majka više. Mislim, može ona tebi uvijek novčano pomagati, ali službeno te ne uzdržava.
stvarno bezobrazno![]()
kao student imas pravo biti osiguran preko roditelja tj. dokle god se skolujes
zasto je bitno preko koga si osiguran da bi dobio pravo na novcanu pomoc djeteta?!
U Pravilniku izričito stoji:
http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/1994/1064.htm
Nema opcije: osiguraniku djedu/baki djeteta u slučaju porođaja majke koja je zdr.osigurana kao član njegove/njene obiteljiČlanak 2.
Pravo na pomoć za opremu novorođenog djeteta pripada:
1. osiguraniku - ženi u slučaju porođaja;
2. osiguraniku - muškarcu u slučaju porođaja ženske osobe koja je zdravstveno osigurana kao član njegove obitelji.
Da je to pravo djeteta, a ne osiguranika majke ili osiguranika oca djeteta, ovakvi se slučajevi ne bi događali.![]()