-
drugi (brži) porod
Nakon što sam se dobro oporavila, odlučila sam s vama podjeliti naše iskustvo s drugog poroda.
Trudovi su krenuli dan ranije u nepravilnim razmacima od 7-9 minuta, čak je i bilo razdoblja bez trudova. Tako je i došla večer,trudovi slabi, te na kraju došlo razdoblje od kojih sat vremena bez trudova. Kod prvog poroda je sve teklo nekim normalnim tijekom i ujednačenim trudovima,pa su mi ovo više izgledali kao lažni trudovi.
Bilo je već kasno navečer, vrijeme za spavanje, trudova nije bilo pa sam ja lijepo otišla na spavanje. Oko 2 sata u noći su me probudila dva jaka truda u razdoblju od 5 minuta. To je to! Buđenje,spremanje za rodilište.
Kako iz iskustva znam da nema potrebe ići u rodilište prije nego trudovi budu svakih 3 minute, još sam se malo opuštala na lopti. Međutim, trudovi su počeli vrlo brzo s 5 minuta, prelaziti na 4, da bi u roku sat vremena došli na 3 minute. Svaki je bio sve bolniji. Moramo ići!
U autu su mi bili i dalje svakih tri minute, a na pola puta do cilja bili su svakih dvije minute. MM koji inače ne vozi brzo,
odjednom se preobrazio u Niki Laudu. Sva sreća da nije bilo prometa.
U Merkur smo stigli vrlo brzo, bilo je pola 4 ujutro. Nakon pregleda, CTG-a,klistira,malo brijanja(većinu posla je već napravio mm); još sam sat vremena šetala dok već nisam počela osjećati pritisak na debelo crijevo.
Tada sam ušla u jedan od ona tri famozna zelena boksa i legla na onaj prastari i neudoban stol. To je jedina zamjerka za to rodilište.
Trudovi su mi počeli fakat divljati,ja ispitujem primalju gdje mi je muž,ona ništa. Od jačine trudova ne mogu prozboriti dvije riječi.
U jednom trudu mi puca vodenjak. Koji ludi osjećaj!
Dolazi napokon doktorica da pogleda koliko sam otvorena,ali vidi kako mm-a još nema i šalje primalju neka hitno ide po njega. Nije htjela započeti pregled dok nije stigao mm u boks. Eto njega sav u zelenom i totalno ushićen. Odmah me primio za ruku, a drugu ruku je stavio pod moju glavu. To me spasilo, jer se tom stolu ne diže uzglavlje.
Napokon me doktorica pregleda i kaže kako sam potpuno otvorena.
Još je prošlo par trudova,dok nije došao onaj pravi za tiskanje.
Krenula je glavica,tiskam iz petnih žila,a glavica nikako da proviri van.
Kaže primalja odjednom kako me mora malo cviknuti jer je glavica malo veća. To mi nije bilo u planu, ali eto nisam imala izbora. Glavica je nakon toga brzo izašla, rukicama me je još malo zahvatio, pa sam pukla.
Kad su ramena izašla, osjetila sam golemo olakšanje. Naša bebica je brzo bila vani. Kako nije odmah proplakao,mm je u onom velikom ushićenju počeo ohrabrivati našeg sinčića neka plače. Naravno, odmah ga je poslušao i tada smo čuli najljepšu pjesmu. Primalja ga je nabrzinu oprala,izmjerila i izvagala. Jedva sam dočekala da ga dobijem. Bilo je to na žalost, nakratko,ali zato taj predivan osjećaj ostaje zauvijek.
Usljedilo je šivanje koje je trajalo dugo predugo. Nije me nešto boljelo, ali osjećaj nije bio ugodan.
Još sam malo na kolicima u hodniku bila sa mm, a tada je morao otići. Još sam u hodniku preležala kojih 2 - 3 sata. Ni ta agonija me nije oduševila, ali sam to brzo zaboravila čim su me prebacili u sobu. Koje olakšanje: krevet! Soba je bila prekrasna, dvokrevetna s kolijevkama. Kupaonica se dijeli sa susjednom sobom. Sestre s odjela su odlične, zaista nemam nikakvih zamjerki. Uvijek su bile spremne maximalno priskočiti ako je bilo potrebno. Najviše će mi u sjećanju ostati sestre iz dječje sobe. Stvarno su sve predivne. Ne bih nikoga željela imenovati, ali ima jedna jako draga mlada sestra kojoj te male bebice jednostavno pristaju. Moja bebica je bila sa mnom u sobi gotovo cijele dane i noći, osim prve jer sam bila fakat iscrpljena.
Kući smo otišli četvrti dan.
Sada se mazimo i hranimo prirodno. Voli puno papati, pa je nekon 2 tjedna već dobio pola kilograma.
Nadam se da će moje iskustvo pomoći i drugim budućim mamama, a naročito onima koje kane roditi u Merkuru. Bez obzira na neke negativne strane, rodilište će mi ipak ostati u lijepom sjećanju, jer je dobrih i pozitivnih stvari bilo nadaleko više.
-
-
čestitke od
-
čestitke
-
Prekrasno
-
predivno
-
-
-
čestitam!
-
-
Čestitam od srca!
Ispričala si lijepu priču, i nadam se da ću i ja opet na Merkur.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma