Otvorit ću ovu temu iako bih voljela da o tome nikad nismo morale razgovarati i da se s time nijedna od nas nikada nije morala suočiti.
Otvaram je potaknuta današnjim prekrasnim Aurorinim riječima i vjerujem da ćemo još njezinih misli i ovdje pročitati.
Vjerujem da nijedna od nas nije znala kolika je mogućnost da nakon što konačno dočekamo plusić na testu ili visoku betu, da se time dokazano začeće ne razvije u trudnoću i da taj plusić ili beta, koja je čak neko vrijeme rasla, ne završi bebom u našem naručju. Vele da je statistički šansa 50%, a da samo 30% začeća završi i porodom. Vjerujem da su u tih 50% i ona začeća za koja čak ni mi, vrijedne kakve jesmo s našim testićima i betama, ne bismo saznale, tj. da ne smijemo razmišljati na način da je, nakon što vidimo taj plus ili pozitivnu betu, šansa samo 50%. Nije. U to smo se sve i na ovome forumu uvjerile, jer većina trudnica je preselila na trudničke kružoke a kasnije i na one gdje se druže mame.
Na forumu smo saznale za biokemijske trudnoće, suočile se i s time da su neke od naših dragih prijateljica doživjele da su njihove mrvice nakon nekoliko tjedana trudnoće prestale rasti.
Kako to prihvatiti? Vjerojatno je nama, koje tako željno i dugo čekamo prvi pozitivan znak, objavu trudnoće, koje živimo dan po dan svakog ciklusa sasvim svjesne što se tog trena događa u našem tijelu, još teže.
Na blogu sam sasvim otvorila srce i um onih dana kad sam se suočavala s činjenicom da sam se puno prerano ponadala. Ja se doista nisam imala razloga nadati s tako malom pozitivnom betom, a eto... jesam. Razum je govorio jedno, a srce si je pustilo da poleti... Kako je tek našim dragim curama koje su duže živjele sa saznanjem da su trudne, mogu samo zamišljati. I ne mogu opisati koliko sam nesretna zbog svake od njih.
Zbog svoje padajuće bete plakala sam dva dana, gotovo neprekidno. Bojala sam se razmišljati o tome da ću nastaviti pokušavati, pitala se ima li uopće smisla. A onda, kad je prošlo doba plakanja i doba tuposti koje je nakon njega uslijedilo, odlučila sam da idem dalje. Odlučila sam vjerovati da je tako moralo biti i koliko god ja to nisam željela, da je tako bolje. Kad bih doista znala što je bio razlog, zašto je taj život tako rano prestao, vjerojatno bih bila mirnija. Ne mogu znati, ali moram prihvatiti ono što je okrutna stvarnost - da ta mrvica nije mogla dalje rasti. Jer s njom nije bilo sve u redu. Spremna sam na još suza, tako mi se ovoga trena čini, ako je to cijena koju moram platiti kako bih konačno, jednoga dana primila bebu u naručje. Spremna sam na tjelesnu bol i bol duše. Ne želim ih, bojim se, svega se bojim, ali ako ih moram iskusiti na ovom putu, iskusit ću ih.
Nadam se da će mi se ovdje pridružiti cure koje o ovome također posljednjih dana razmišljaju, a posebno one koje će moći ponuditi neke misli tješilice i hrabrilice...
Voljela bih da za ovaj topic nije bilo povoda, voljela bih da je svijet lijepo toplo mjesto na kojem se naši snovi ostvaruju čim ih počnemo sanjati... ali ponekad to nije tako. A mi same, i uz pomoć prijatelja, trebamo pronaći način da nakon tuge vjerujemo da će se naši snovi ostvariti. Jer hoće... ostvarit će se.![]()