lijecnik kaze da mogu,a na njemu-tijekom dojenja primjena se ne preporuca.hitno mi je...
lijecnik kaze da mogu,a na njemu-tijekom dojenja primjena se ne preporuca.hitno mi je...
i pretraži hrpu ingo na pretražniku
al, javit će se već netko ko kaže da ne može![]()
ja jesam i reklo više njih da mogu (medicinara jel)
Nakon što sam pročitala uputuRayna prvotno napisa
, svojoj sam dr vratila Sumamed
i tražila Klavocin, koji smiju piti i bebači, a na njemu piše da se u minim. količini izlučuje u mlijeko dojilje. Samo, treba piti onaj od 1000 mg, ako nisi baš sitna.
Sumamed sada prodaju u nekom pakiranju od 3 tablete, za vola ubiti. Prije se pilo 7 dana. Ove 3 popio MM, bio omamljen nekoliko dana. A nije baš majušan. :/
Nakon toga kod te doktorice više nisam bila, nije mi trebalo, a krajem godine je mislim promijeniti. Samo, od 70-ih godina dosta majki je kratko dojilo, pa su se dr-i navikli propisivati sve i sva.
Da, mogu ja piti, a posljedice neće snositi ni forumaši koji su mi to savjetovali, niti doktorica, niti proizvođač (koji je u uputi jasan), nego moje dijete.Sreća da sam pismena.
A ako je neka mama pila Sumamed usprkos uputi, to ne znači da ga sada moraju sve piti, da bi se dokazalo da je ona bila u pravu.![]()
Evo,upravo zbog ovog sam ocekivala da ce se javit koja savjetnica,ali one su po dobrom starom obicaju zauzete odgovaranjem na pitanja o mastitisu i sl.dutka_lutka prvotno napisa
Po petstoti put ve na ovom topicu.
savjetnice ne odgovaraju na pitanja o lijekovima, nego preporucuju da nazovete farmakolosku ambulantu na rebru i pitate sve sto vas oko toga zanima.
tako je![]()
jako je važno da majka liječniku naglasi da doji.
kod propisivanja terapije liječnik uzima u obzir majčino zdravstveno stanje, dozu lijeka, trajanje liječenja, povijest bolesti, dob djeteta, zdravlje djeteta, da li je prisutna neka druga terapija kod majke ili se eventualno liječi i dijete.
tako da nije jednostavno odgovoriti sa smiješ/ne smiješ.
u principu, jako mali broj lijekova je nekompatibilan s dojenjem.
hebate opet smo na istom
nakon što sam pročitala nuspojave na cjepivu
nisam cjepila djete
vjerujem da je i dutka tako postupila![]()
kad sam rekla da se može pretpostavila sam da je sumamed dan s razlogom
naravno da postoje prikladniji anitibiotici uz dojenje
ali ako postoji alergija na druge antibiotike, penicilinske i cefalosporinske ili ako po antibiogramu ide samo sumamed onda se može, znači ako nema prikladnije alternative
a naravno da je bolje na uzimati ništa, ali ne vjerujem da bi se sumamed dao tek tako
koliko god se antibiotici ponekad olako prepisuju, kod trudnica i dojilja je poseban oprez i stvarno se ne daju bezveze
a70v, pretpostavljam da si savjesna liječnica.aleksandra70vanja prvotno napisa
Ali to nisu baš svi. :/
Nakon što je malenoj u brisu pronađen hemophilus influenzae, dobila je antibiotik, a ja sam upitala pedicu ne bi li bilo dobro da i mi koji dolazimo u kontakt s bebom napravimo bris. Ona se složila. Bakterija je pronađena i meni, pa sam predložila pedici da i ja popijem terapiju, da bakteriju beba ne bi slučajno ponovno dobila od mene. Kaže, bilo bi dobro.
Na to opća praksa propisuje Sumamed. To je rutina.
Nisam alergična na penicilin, niti me dr to pitala. Ovog uzročnika uništava i Klavocin. I po antibiogramu.
1) sumamed nijeza vrijeme klinike testiran na dojiljamai trudnicamai zato na njemu stoji upozorenje da se tijekom dojenja ne preporučadutka_lutka prvotno napisa
2) sumamed se oduvijek uzima 3 dana, max 5, i doza nije za vola ubit nego točno onakva kakva treba biti
3) tm nije bio ošamućem od sumameda nego očito zbog bolesti koju je liječio
4) budući se sumamed metabolizira u jetri, moguće su povišeni jetreni enzim nakon uzimanja, koji se kroz mjesec dana vrate u normalu
5) mnogi ljudi na klavocin reagiraju proljevom (a nisu alergični na penicilinske antibiotike) i u tom slučaju klavocin napravi daleko veću štetu, te je sumamed bolja alternativa
6) na dr. opće medicine je preporučiti a na pacijentu odlučiti što napravit, nitko vas ne sili...
7) 70-ih nije bilo sumameda, na tržištu je posljednjih 20 godina
8) sreća da si pismena
i bebači smiju piti i sumamed ako je indicirandutka_lutka prvotno napisa
misliš da količina izlučenog klavocina od 1000mg doze djetetu neće štetiti, tu ipak treba malo upotrijebiti razum, a ne samo pismenost
svaki lijek ima nuspojave
klavocin može, istina rijetko, ali može, izazvati senzibilizaciju kod djeteta
da ne misliš da ti je on apsolutno siguran kod dojenja
naravno da kao pacijent imaš i pravo i obavezu sudjelovati u odluci vezanoj uz svoje liječenje, ali mislim da i trebaš dopustiti da je medicina ipak malo više od članaka na internetu i časopisima
IZ UPUTE ZA LIJEK:magriz prvotno napisa
Slažemo se, dakle, da se tijekom dojenja ne preporučuje.Zbog malobrojnih kliničkih podataka ne preporučuje se primjena tijekom trudnoće, osim kad je neophodno.
Tijekom dojenja primjena se azitromicina ne preporučuje.
Prije 10 g. je bilo drugo pakiranje, manje doze od, čini mi se, 7 kapsula.magriz prvotno napisa
Kako znaš? Pišeš li to iz vlastitog iskustva? Ja sam napisala iskustvo MM-a.magriz prvotno napisa
Da? A kako ti to znaš? Pozdravlja te MM i ne slaže se.magriz prvotno napisa
Ne slažem se s podebljanim, posebice ako je pacijent dojilja.magriz prvotno napisa
:shock: Većina ljudi sluša svog liječnika, pa je na njemu velika odgovornost.magriz prvotno napisa
magriz prvotno napisa
![]()
magriz prvotno napisa
dutka_lutka prvotno napisa
xmagriz prvotno napisa
Ti si, npr., zasad dokazala da znaš brojati od 1 do 7.
To nije moje mišljenje, nego:magriz prvotno napisa
IZ UPUTE PRILOŽENE LIJEKU:
Amoksicilin i klavulanska kiselina se u minimalnoj količini izlučuju u mlijeko dojilje.Zato ti toga imaš napretek.magriz prvotno napisa
sad poprijeko gledam![]()
ovo je već ne znam koji topic gdje se kačimo zbog lijekova.
Mi uvijek preporučamo da se nazove Zavod na Rebru: oni su mjerodavni za to, ako ni guglanjem niti uputama na lijeku, odnosno razgovorom s liječnikom niste zadovoljne.
Zar zato jedna drugoj trebamo govoriti da smo nerazumne?!
e a oni rekli može... zavod..
eh pročitajte upute na cjepivima...
Joj i meni prepisala Sumamedneznam kaj ču :? jer na zavodu mi kažu ujutro zvati
Ne znam čemu ovolika strka, uz Sumamed se može dojiti.