ja sam pitala med. sestru zaš ne smijem pit vodu pa mi rekla zbog infekcije :? da se ne popiškim valjda, nisam htjela ništa pitati jer je bila neljubazna
ja sam pitala med. sestru zaš ne smijem pit vodu pa mi rekla zbog infekcije :? da se ne popiškim valjda, nisam htjela ništa pitati jer je bila neljubazna
obično ne daju u slučaju da se završi na carskom rezu...
ali to se ne smije jedino kod nas-vani je to normalno
nemam još osobnog iskustva s poroda, ali što mi je rekla ;da se voda ne prije poslije poroda ili u vrlo malim količinama, jer bi naglo moglo naići mlijeko u grudi koje beba ne može sve izvući, pa može lako doći do začepljenja i upale grudi (tako je meni rečeno)
Moje friško iskustvo iz Petrove..ne smije se piti tako da sam rađala 15h bez tekućine i to mi je najteže palo u cijelom poroduMM mi vlažio usta mokrom maramicomk ali slaba korist od toga. Kad sam rodila pitala sam babicu mogu li piti, ona je odobrila.Tad su izvukli posteljicu i nije bila cijela pa sam morala pod opću anest.radi kiretaže.Doktor je poludio kad je čuo da sam pila jer se upravo radi ovakve situacije ne smije piti - da se ne ugušimo tokom anestezije.
Inače, na tečaju su nam rekli da se smije piti![]()
jolly, ovo je potpuno netočno. porod je izuzetno iscrpljujuća fizička aktivnost i nakon njega potpuno je prirodno utažiti žeđ vodom. mlijeko će doći pila ti vodu ili ne, a začepljenje i upala dojki nisu posljedica ispijene količine vode već odvojenosti od bebe (zbog x razloga), hranjenja bebe formulom, neefikasnog dojenja...Jolly prvotno napisa
ja nisam pila na porodu...rodila u petrovoj...ali nisam ni bila žedna...
trudove sam sveukupno od prvog truda do poroda imala 4h...od toga sam sat vremena bila doma...pa pola sata vožnje,pa tamo čišćenje,tuširanje...blabla...u rađaoni sam bila pola sata...nisam ni poslije bila žedna...
Ja sam pila vode koliko sam htjela i mogla. U jednom trenutku mi više ništa nije pasalo pa sam prestala piti, ali me babica tjerala (u Rijeci). Mislim da sam popila oko 2 litre.