Novel,
jako mi je zao, drzi se!
Sto se tice opce anestezije - tako je ipak najlakse, i drugi nacini se daju izdrzati, no bolje to ne spoznavati.
Novel,
jako mi je zao, drzi se!
Sto se tice opce anestezije - tako je ipak najlakse, i drugi nacini se daju izdrzati, no bolje to ne spoznavati.
Drage cure, jucer mi je ucinjena kiretaza. Nakon desetak dana cekanja hoce li bebica biti dobro ili ne kad vidis da nema druge samo cekas da sve to prodje. Bila sam dogovorila sa ginekologom da me uspava buduci da mi je prvi puta radio na zivo i uzasno me bolilo. Nije bilo problema, pristo je na to ali za nevolju noc prije mene uhvati takva bol u grlu da nisam mogla gutati. Znala sam da je opca otpala jer moras bit potpuno zdrav. Skupila sam sve atome snage i zaputila se u bolnicu. Buduci da je u bolnici bila guzva cekala sam na ginekologiji tri sata dok nisam dosla na red. Tu sam se naslusala toliko prica zena koje su imale od karcinoma maternice do mioma, ucinilo mi se na trenutak da moja bol ipak nije najteza na svijetu. Kad je doslo vrijeme za sam postupak dobila sam pola tabletice necega (nisam uspjela zapamtit cega) sto me trebalo malo osamutit. Od samucenja nista, ciste glave usla sam u ambulantu. Dobila sam inekciju doli negdje, prepostavljam u grlic maternice, osjetila sam male trnce i onda je postupak krenuo. Nemogu rec da me nije bolilo ali prema prvom putu ovaj put je proslo odlicno. Bol sam izdrzala bez da sam pustila glasa dok me prvi puta cula cijela bolnica. Cak i ono grcenje maternice iza samog postupka je trajalo krace nego prvi put. Neznam da li to ima ikakve veze ali mozda cinjenica da sam izmedju ove dvije kiretaze rodila ima neke veze s tom boljom podnosljivoscu.
Iz bolnice su me pustili nakon tri sata.Krvarim slabo, gotovo da i ne krvarim, malo jos osjecam grcenje maternice ali sve je to sada iza mene. Rekla bi nikad vise ali nazalost to je sve u Bozjim rukama. Kad sam pitala ginekologa sto mi je sada raditi (mislim na pretrage) rekao mi je "malena, to sto se tebi dogodilo je cista pegula". Buduci da imam zdravo dijete i sto sam imala jednu urednu trudnocu ocito nisam jos u nikakvoj rizicnoj skupini.
Evo, samo sam htjela podijeliti svoje iskustvo sa vama, moji prijatelji jos ni neznaju sto sam prozivila, nevolim kad me netko zali, vi cete me razumjeti jer samo onaj tko to dozivi zna o cemu govorim.svima
bebeto, drzi se![]()
bebeto![]()
bebeto, jako mi je žao, drž se
ja sam dan prije kiretaže dobila upalu zubnog mesa i limfnih čvorova, cijela glava mi se počela raspadati od bolova, počela piti klavocin i najnormalnije dobila opću anesteziju
bebeto....![]()
Cure,zelim svakoj od nas da nikad to ne dozivi,i zao mi je sto nam je to povod za druzenje.
I ja sam juce imala kiretazu u 11 nedelji,a bebica se prestala razvijati sa 6w4d,i to sam ,kao i vecina cura saznala na redovnom pregledu.To je bio sok ! A cekala sam 6 godina na tu trudnocu! (moja prica je na pz-kako smo uspjeli-1. i 2.dio - pa ko zeli...)
Moje iskustvo,osim psihickog-o cemu vam ne trebam ni pricati,je ok. Prvo mi je dr. dala 5 dana da se psihicki na to pripremim, pa me opet detaljno pregledala za svaki slucaj-ali mi je naglasila da je to samo da bih se ja uvjerila,jer ona je bila sigurna.Dali su mi ,na moj zahtjev (i to sam i platila,iako nisam isla privatno,jeli tako i vi?)opstu anesteziju,trajalo je sve nekih 10-ak min, tako su mi rekli,odlezala sam tu jos 20-ak min dok sam mogla da ustanem ,mm je bio samnom,i to je to,otisli smo kuci.
Od juce lezim,odmaram, citam vase price, i vidim da nisam jedina,i da nas nazalost nije malo...Vise sam plakala proteklih dana, i juce, danas sam bolje,prihvatanje, ili me tek ceka da me udari stvarnost?
Nisam platila opću anesteziju iako nisam išla privatno :?
Poslije kiretaže par dana sam osjećala olakšanje jer je agonija završila,a onda tek tuga i jad,posebno kad sam se vraćala na posao nakon što sam se par tjedana prije pozdravila sa kolegama i otišla na komplikacije do daljnjega uz riječi-nema me sigurno godinu i pol.
A došla sam na posao poslije dva tjedna.Teško sam se vratila svakodnevnim obavezama i aktivnostima.
I jos sam zaboravila reci, iako mi je prvi missed ab. dr je poslala uzorak na phd analizu.Imam cerkicu od osam godina,i mozda je to uradila jer neplodnost dugo traje,vidim da salju na analizu tek poslije 2.ili 3. puta.Dobila sam hemomicin, ergometrin, i leksilium za smirenje (ako osjetim potrebu-nisam ga pila iako sam bila ubjedjena da ce mi trebati-inace nikad u zivotu nisam nista za smirenje popila). jako mi je zao kad citam price o ponavljajucim pobacajima,i ne mogu ni zamisliti kroz sta ste morale proci.
a72,
jako mi je zao
Phd ovdje redovno rade, no phd najcesce ne daje konkretne odgovore. Da li si mozda mislila na kariogram (to je geneska analiza)? Dobro je za koji tjedan ili nakon prve m. napraviti briseve, tako da se uvjerite da nema nikakvih bestija.
Emocionalno smo sve imale bolje i losije dane i treba vremena dok se sve ne poslozi na svoje mjesto. Drzi se!
Svima velika![]()
Evo i mene u ovom neveselom društvu. Dugo čitam, ali sam se tek sad odlučila registrirati.
Već imam jedno dijete, sad će 5 godina. A ja sam, kao što mi to i ime kaže stara koka. Berba 66-ta. Već par godina razmišljamo o drugom djetetu, s prvim zatrudnila odmah, školska trudnoća i porod. I negdje sredinom 2006 počeli smo raditi na drugom. I isto začas ostanem trudna, no od početka me prate neki bolovi, čini mi se da nešto nije u redu. Na žalost to mi se i potvrdi na pregledu sa 6 tjedana, dr kaže da ne vidi ništa, da imam miom, beta raste ali nedovoljno, s obzirom na bolove i na to da je u maternici nekakva nepravilna tvorba, proglase to izvanmaterničnom trudnoćom i pošalju me na laparoskopiju. Na sreću, imam frenda ginekologa koji kaže da je to glupost i da odem na kiretažu. I obavim to, u općoj anesteziji, drugi dan beta pala na pol, ja mogu skoro reći i sretna što nije izvanmaternična, dobijem dg. blighted ovum, dobro se držim, odmah počinjem raditi 100 na sat. Nakon dva mjeseca odlučim se otići dr. napravim briseve i kad ono - klamidija - nikad ju do sad nisam imala, kako sam ju dobila nemam pojma. Ok, mislim si, nisam imala sreće, idemo dalje, uvjerena u uspjeh.
Ipak, trebala mi je skoro godina dana da se skroz oporavim i odlučim pokušati ponovo. I probamo mi opet, nakon 2 mjeseca test pozitivan, sreća ogromna, niš me ne boli, nekako imam osjećaj da je sve u redu. Odem odmah doktoru, vidi se gestacijska vrećica, naručuje me za tjedan dana, za tjedan dana šok - premali porast, šalje me na betu. kad ono beta visoka. Opet nada. Za par dana na uzv srčeko kuca, plod mali, međutim sve je navodno u redu, kontrola za dva tjedna. I za točno dva tjedna, sve nade su nestale - missed ab. Srčeko stalo. Dođem na kiretažu, ponovno užicam opću, budim se, čudim se zašto sam cijela krvava, čak i po nogama ispod koljena, mislim si, Ok, valjda svaki put mora biti drugačije. Ne krvarim normalno nego iz mene ispadaju nekakvi crni komadi koji izgledaju kao jetrica. U toj svoj tuzi javlja se i crv sumnje da nešto nije u redu. Nakon tri dana strašni grčevi, ne mogu se maknuti iz kreveta, počinje jače krvarenje. ja sve uvjerenija da nešto nije u redu, zovem frenda doktora koji mi kaže da je i to normalno, ja nastavljam ležati, u međuvremenu skužim da mi cice uopće nisu splasnule, sigurna sam da im je nešto ostalo, nakon 10 dana odem privatno izvaditi betu - beta 1000. Taj čas sam znala što me čeka - opet u bolnicu, tamo pogledaju, ostala je cijela hrpa toga, cerviks otvoren i opet kiretaža - treći put. Na svu sreću opet užicam opću anesteziju, tako da bar taj bolni dio prespavam. I evo, sad sam doma, ali opet se ne osjećam dobro. po mom mišljenju prejako krvarim i porpilično me boli.
I da, usput me na kiretaži (onoj neuspjeloj) jedan uvaženi doktor vrlo posprdno rekao da kaj si ja mislim s toliko godina, da i on za sebe misli da ima 18, ali u biti nema. Zaključak da sam prestara koka.
Ovaj drugi put mi se jako teško oporaviti, puno sam plakala, teško mi se pomiriti s tim da možda više ipak nemamo šanse.
Iako, u dubini duše ja ne mislim da sam prestara, napravit ću sve pretrage i ne odustajem. I ta misao me za sad drži da ne puknem skroz. Moja baka je rodila mog tatu u 44. godini. I to u 20-tim godinama ovog stoljeća.
Nada umire zadnja. I kad čitam vaša iskustva i vidim da nisam sama, na neki način mi je lakše.
I bilo bi mi drago da se nastavimo družiti, po mogućnosti na nekoj veselijoj temi.
Imala kiretazu zbog polipa. da li imati odnose vec ovog ciklusa zbog zeljene trudnoce ili cekati? To bi bilo 10 dana nakon kiretaze.
starakoka,
zao mi je sto si kroz to morala proci. Bitno je ne odustajati - iako nama over-40 statistika ne ide u prilog ona ne kaze da nemamo sanse! Kako jedna engleska dr, specijalista za ponavljajuce pobacaje, kaze mi ne mozemo uticati na svoje godine, no mozemo uticati na pozitivan stav prema slijedecoj trudnoci!
blabla123,
nama sa pobacajima savjetuju sacekati 3 ciklusa nakon kiretaze. Nakon polipa - ne znam, mislim da bi bilo dobro sacekati barem jedan ciklus da se sluznica obnovi, najbolje pitaj lijecnika, da li te narucio na UZV da provjeri da je polip dobro odstranjen?
lilium, pa ja kad gledam sve ove glumice i slične, sve su deeebelo over 40 :?
starakoka ,nemoj mi zamjeriti molim te -nisam ni ja daleko 35.,ali te glumice itd,ipak je to u vecini slucajeva donirana js,mogu si one to priustiti. Tako da :/ Bolje da mi pozurimo!
Pitanje za sve cure,mozda ste o tome vec pisale ,ali nisam nasla- imate li podrsku vasih partnera i kako se oni nose sa tim kroz sta smo mi ovde prosle?
Moj slucaj-jaaaaaaaaaako zeljena trudnoca,poslije 6 god. zavrsava kiretazom u 11.ned,a mm prvo je uz mene tjesi me,odvraca me od placa,itd do kiretaze, poslije toga zatvara se u sebe,samo suti,ponasa se kao da ja treba njega da tjesim itd...i to sve sad kada ja mislim da je meni teze i da bi on trebao biti pazljiviji prema meni! A danas je treci dan kako nam se to desilo...
a72,
Da, imamo nesto o tome u prvom dijelu ove teme. Iz svog iskustva a i iz iskustva drugih cura se vidi da nasi muski malo drugacije prolaze kroz sve skupa. Sve je individualno, no koliko sam primijetila vrlo cesto je da se muski zatvaraju u sebe, odvracaju nas od toga da o tome pricamo ili ceprkamo po net-u i sl, ne zele vise o tome pricati jer je to nesto sto je proslo i trebamo ici dalje a ne vracati se... Jedan novinar, koji je sa svojom zenom prolazio kroz habitualne pobacaje, je zakljucio da zene prolaze kroz pobacaj a muskarci ga promatraju i ne vole taj osjecaj bespomocnosti i sto tu ne mogu nista uciniti. Ja sam imala potrebu pricati i pricati, analizirati do najsitnijeg detalja, pa tako u krugovima, mislim da je to vise zenski nacin; moj muz je to dosta dobro podnosio, znam da ni njemu nije bilo lako: slusao je moje monologe, sutio skupa samnom kada mi nije bilo do price i na kraju je ostao osjecaj da smo kroz sve skupa prosli zajedno!
Drzite se![]()
Ja sam neki dan svom mužu rekla da na njemu uopće ne vidim da je ovo sve teško podnio, za razliku od mene, a on mi kaže da naravno da mu je teško, po njegovim riječima "možda teže nego meni" (u što iskreno sumnjam), ali to jednostavno drugačije podnosi, u sebi, šuteći, dok ja imam potrebu o tome pričati.
pa sam se zato registrirala ovdje 8)
CURE POMOZITE!ZNATE ME SA TEME :IMA LI NADE!ALI SADA KADA JE TEMA KIRETAŽA,POŠTO ĆU NAVJEROVATNIJE ZAVRŠITI,MOŽE MI KOJA REĆI DALI U ZAGREBAČKIM BOLNICAMA(SVETI DUH,PETROVOJ)RADE KIRETAŽU U OPĆOJ ANASTEZIJI I DALI SE MOŽE TRAŽITI!INAČE NISAM IZ ZGB ALI DR MI PREDLAŽE DA SE KIRETAŽA OBAVI U ZGB ,DA SE NAPRAVI CITOGENESKA ANALIZA PLODA!INAČE U SVOM GRADU SAM IMALA DVIJE KIRETAŽE POD OPĆOM ANASTEZIJOM!SHRVANA SAM PSIHIČKI I NEBI MOGLA PODNIJET DA MI SE RADI KIRETAŽA POD LOKALNOM!POMOZITE!KAKVA SU VAŠA ISKUSTVA!
slap,
nadam se da ti ove info. o kiretazi u Zg. nece trebati!!! Ja sam radila 3 na svetom duhu nikada nisam trazila opcu, dobila sam ju zanji put, no to je za S.D. vise iznimka a ne pravilo. ZO je rekla da je u Vinogradskoj oba puta dobila opcu, za Petrovu i ostale bolnice ne znam. Savjetujem ti da obavezno unaprijed provjeris za opcu, te da li mogu obaviti kariotipizaciju ploda (citogenetsku analizu) i treba li ti posebna uputnica za kariotipizaciju.
Provjeri i mogucnost da kiretazu obavis u svom mjestu, a da se uzorak za kariotipizaciju odnese u laboratorij na Rebru (negdje sam procitala da su muzevi znali dovoziti uzorak).
Drzi se!
![]()
Znam da su muževi nosili ali moja dr kaže da se stanice raspadnu dok dođu u Zagreb i onda nalaz ne uspije!Ne znam išla bih na Sveti duh jer mi tamo radi setrična koja je glavna sestra na jednom od odjela pa mi onda ona nešto može srediti!Ako mi ne budu dali opću ,neću pristat na lokalnu!Inače sam zdravstveni radnik,pa valjda će mi izaći u susret!Ne znam dali treba uputnica za kariogram ploda ,možda to bolnica šalje sama,stvarno ne znam,cure ako koja zna neka se javi!
Slap ,pratila sam ti pricu na temi "ima li nade",ti si trebala danas na pregled? Pa jeli bas tako lose,jer vidjeli su i bebicu i pulzacije...IMA LI IMALO NADE? :?
lilium pitala si me za analize,ipak nije kariotipizacija ploda, na izvjestaju pise phd ,znas li sta moze taj nalaz reci?
U Vinogradskoj se pod normalno(osim ako imaš medicinske indikacije za suprotno,npr.visoki tlak)kiretaža radi u općoj anesteziji.
U svakom slućaju inzistiraj na tome ,ako misliš da bi ti tako bilo psihički lakše.
Ne znam koliko si dugo trudna ,ali da li ti je ginekolog dao kao opciju čekanje još neko vrijeme.Tj.da li si razmišljala da još malo pričekaš da tijelo samo odradi svoje?
slap,
ne znam da li je to pravilo, no ja sam na S.D. na kiretazu nosila posebnu uputnicu za kariogram, unaprijed provjeri da li ce to i tebi trebati. Takodjer u mom slucaju je unaprijed provjereno s citogen. labosom da su uzorak u stanju prihvatiti.
a72, phd daje suhu info. o strukturi tkiva, evo jedna posebna tema gdje se o tome pisalo:
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=23226
Sutra idem na pregled,i jako su male šanse da se trudnoća održi jer srce usporeno kuca,pa sam spremna na sve!Nisam znala da treba posebna uputnica za citogenecku analizu ploda!Dr kod koje vodim u Zgb trudnoću je rekla da će ona zvati da mi to sredi jer nisam iz Zgb!vidjet ću cure moje sutra,ne mogu vam opisati koliko mi je teško,ovo je već treći put da gubim trudnoću!Poslije drugog spontanog napravila sam sve pretrage osim kariograma oba supružnika!Bojim se da neću moći imati dijecu!Dali je koja od vas rodila nakon tri i više pobačaja!Ludim!![]()
slap,
to sto je meni trebala uputnica ne znaci da je svima potrebna, samo ti provjeri.
Znam da je to tesko, no sada sto mirnije dalje. Ako se ne varam tebi je utvrdjen granican LAC - da li sada za njega pijes male doze aspirina, da li si priupitala da ti ga sada jos jednom ponove, cisto da se vidi kako se ponasa u trudnoci?
Znam za puno slucajeva da su zene s 3 i vise pobacaja rodile zdravu djecu, treba provjeriti sve sto danasnja medicina zna drzati pod kontrolom i biti uporan!
Lilium,kakav je tvoj i suprugov karigram?Šta ako ne bude uredan; dali ima kakve šanse za urednu trudnoću?Inače ja imam 28 god,imala sam jedan missed i jedan blighet ovum!Sad će ova trudnoća navjerojatnije završit isto kao missed!
slap, jako mi je žao što prolaziš kroz ovako nešto![]()
malo se smiri, možda još nije sve gotovo, svjedoci smo da se neke stvari nekad jednostavno okrenu 100% nabolje...
o kariogramu supružnika ćeš razmišljat kad za to dođe vrijeme, a mi ćemo ti u tome onda pomoći....![]()
lilium![]()
slap,
Sto se tice karoigrama supruznika, prema statistikama do kojih sam dosla nasljedni genetski problemi kod jednog od supruznika su prisutni u ne vise od 5% parova. Kod ponavljajucih pobacaja taj postotak raste na 10% parova. Tih genetskih greski ima vise vrsta i tek kada se odrede geneticar izracunava vjerojatnost uspjeha - tipa u svakoj slijedecoj trudnoci par ima 75% sanse da kromosomi ploda budu OK slozeni.
Kod mene je situacija malo drugacija imala sam 3xmissed ab. 9-10 tjedan, nasi kariogrami su uredni, no kariogram naseg treceg ploda je bio los - aneuplodija, a to zbog moje dobi (40) nije tolika rijetkost.
Posve razumijem tvoju potrebu da sada ispitujes sve opcije no probaj se smiriti. Nadam se da ce pregled sutra proci dobro, drzite se!![]()
Strašno je to šta nam se događa,svaki put novi udarac,treba to sve psihički izdržati!Hvala na informacijama ,javit ću vam se!![]()
Slap drzi se, znam da te sada nista ne moze utjesit ali probaj mislit pozitivno. Jos nije sve gotovo i nemoj se sada opterecivati sa razmisljanjem o samom postupku kiretaze.
Tu pretragu, kariogram su radili mojoj tetki i njezinom muzu. Rekli su im da nikad skupa nece imati djecu a oni nisu odustali i dobili su dvoje zdrave, prekrasne djece.
Ja evo brojim 4 dana nakon kiretaze, ne osjecam vise nikakvu fizicku bol a o onoj drugoj ne moram vam ni pricati. I ja svoju tugu prozivljavam sama jer MM je previse zatvoren u sebe a kad mi utekne koja suza niz lice moj Mihael mi kaze "mama nemoj pakat" . Samo radi njega pokusavam bit jaka i gledam naprijed i zbog toga mi je ovaj put lakse.
Nego htjela bi cuti vase misljenje o necem drugom. Dosta vas je pisalo da su vam obavili kiretazu pod opcom, i ja sam je trazila ali nisu mi je mogli dati zbog upale grla, medjutim cula sam dosta misljenja o tome kako se kiretaza radi pod lokalnom upravo radi dobrobiti zene. Zvuci grozno, kako moze biti dobro kad netko prozivljava takve bolove ali kao da postoji veliki rizik da se osteti sama maternica i druge komplikacije ukoliko se zenu anestezira i da se zbog tog razloga to izbjegava osim ako zena sama ne inzistira. Sto mislite o tome ???
Bebito,stršno mi je žao šta si to opet prošla!Nisi nam se javila sa kontrola pa sam mislila da je sve na kraju dobro!Žao mi je,neka ti bude utjeha šta imaš jedno živo i zdravo dijete zbog kojeg moraš dalje!Drži se!
Oprosti,nisam te pitala u kojoj si bolnici radila kireražu?
Opća anestezija je rizik sama po sebi.Može doći do alegijske reakcije na anestetik koji se daje intravenozno.bebeto prvotno napisa
Lokalna anestezija se daje direktno u maternicu tj.grlić maternice.Čim se nešto daje lokalno manji je rizik od komplikacija(iako i tada postoji određeni rizik)
Pretpostavljam da je psihološki lakše primiti opću anesteziju i ne biti svjestan samog zahvata.Iako,neke žene teško podnose opću ,teško se bude i imaju mučnine nakon nje.
Što se tiče drugih komplikacija nakon kiretaže(ozljede maternice,nepotpuno napravljen zahvat,infekcija) mislim da one najčešće vezane uz uvjete u bolnici,sposobnost osoblja koje zahvat obavlja i stanje organizma.Iako se u našim bolnicama pristupa više manje rutinski i kao lakšem zahvatu vjerovanja sam da ipak to nije tako lako jer ipak sluznica maternice je osjetljiva ,dio sluznice se mehanički ukljanja i potrebno je vrijeme da se oporavi.
Naravno,psihički oporavak je druga priča,ali čini mi se da se u našim bolnicama ta dimenzija niti malo ne priznaje.
Samo bih dodala da je to s mucninama i opcom jako individualno - do sada pod opcom imam iskustva s jednom 2-satnom operacijom i jednom 15-min. kiretazom i nije mi bilo muka. Nakon 2 kiretaze pod fortralom mi je od te kemikalije jedno sat vremena nakon zahvata bilo poprilicno zanimljivo s preznojavanjima, mucninama i sl.
Ja sam svoje tri (2 + jedno popravljanje greške) imala po općom, nikakvih problema nisam imala, dapače. U Sloveniji uglavnom rade u općoj, mislim da se kod nas ne daje rutinski jer ipak zahtijeva malo veću organizaciju, prisutnost anesteziologa, sestre, kisik itd.Plus toga košta. Ja sam tražila opću jer mi je uz sav šok koji proživljavam savjetovano da bar tu fizičku komponentu boli izbjegnem.
Mogućnosti komplikacija su navodno od 1-2 % , nevezano od anestezije, u što pripada i ostatak posteljice. E tu sam ja upala. Koji srećković :shock:
E da,i ta anestezija je plitka, to nije ona prava kao za operaciju.
I da, slap, drži se, još ima nadeA i ako ovo loše završi, mlada si, sigurno ćeš uspjeti.
Slap, nadam se da nam se neces vise javiti na ovom topicu !!!!
Ja sam kiretazu (obje) obavila u dubrovackoj opcoj bolnici, kod istog doktora (necu ga reklamirat) koji slovi kao najspretniji u toj bolnici ako se to tako moze rec. I ja sam oba puta strahovala hoce li mi ostati komad posteljice, hoce li biti komplikacija....ali srecom, sve je proslo ok. Da li su vam nakon kirete i vakumom "usisali" maternicu ??? To mi je jos bilo najstrasnije od svega, sjecam se da mi je na prvoj kiretazi taj vakum stajo odmah do glave i kad sam vidjela krv i sve ostalo u njemu zamalo sam se onesvjestila. Uopce ne misle na psihu zene !!!!
Kada sam bila na SDu na 2. kiretazi zena koja je bila u istoj situaciji kao ja (missed ab) je bila na "usisavanju", a mene su i taj puta klasicno. Ne znam kada se bira koji nacin. Ona je rekla da je bilo podnosljivo.
![]()
bebeto, imala sam dvije kiretaže (u istoj bolnici) bez opće anestezije i bez vakuuma. Meni su liječnici bili različiti i nemam primjedbi ni na jednoga (prvi put mi je bilo puno teže i psihički i fizički). Koji se liječnik smatra najboljim/najspretnijim? (može na pp)
Evo cure da se javim,nažalost ipak sam bila na kiretaži!Radili su mi u općoj anasteziji na svetom duhu,sa mnom su bile još tri žene kojima su radili samo lokalnoj!Ja sam inzistirala na općoj,tako da bar nisam osjetila fizičku bol !![]()
Slap, zao mi jeNeznam sto bi ti drugo rekla. Drago mi je zbog tebe da je barem kirteza protekla bezbolno a za ovu drugu bol nema lijeka osim puno ljubavi i razumijevanja ljudi oko tebe. Nadam se da ces imati snage krenuti dalje i da se neces obeshrabriti .
![]()
slap, zao mi je, drzi se!
slapdrži se
cure ,samo da vam kažem da mi dr nije poslao plod na citogenetsku analizu!Unatoč tome što mi je to treći spontani pobačaj,dr me specijalno slala na sveti duh da se to napravi!Stvarno sam razočarana pa zar tri spontana nisu dovoljan razlog da se to napravi!Tri sam puta molila dr za to a on mi je lijepo rekao da to nema smisla radit ,da su testanice odumrle ,nekrotične i da to nebi uspijelo!Nisam iz zgb ,i samo zbog toga sam išla u zgb na kiretažu!U toj svojoj tuzi ,još ti se takve stvari dešavaju-grozno!Još mi dr kaže da ja sigurno imam tromofiliju i da mi se zbog toga događaju ti spontani!Kako on može to sa sigurnošću rec,na osnovu kojih nalaza!Strašno i ne ponovilo se nikad više!![]()
dr ne može ništa znati bez nalaza, to je sigurno![]()
ako si imala uputnicu za analizu morao ti je poslati, on se nema što miješati ako imaš uputnicu za to![]()
Slap, ja bi ih stavila u novine, kakav bezorazluk !![]()
slap,
Jako mi je zao za kariogram! da li si imala i posebnu uputnicu? Koji je to bio tjedan trudnoce? Koliko sam naucila cinjenica je da se citogen. analiza ne moze raditi na odumrlim stanicama - prof. Regan u svojoj knjizi objasnjava da u labosu stanice moraju nekako "ozivjeti" i uzgojiti tkivo za analizu, sto ne uspijeva ako je plod duze mrtav i ako ne ulove stanice ploda (tada se moze desiti da kariogram pokaze 46XX od majke) Za komparaciju - kod mene je plod bio 9 tjedana star, pretpostavka je da je umro max 3 dana pred kiretazu i pretraga je uspjela.
Sto se tice pretraga na trombofiliju, bas nedavno sam saznala da se pretpostavlja da razni trombo. faktori uticu tek od 10 tjedna trudnoce nadalje, popis trombo testova za koje kazu da ima smisla raditi imas na:
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...004181#1004181
(ako ti tu nista sumnjivo ne nadju bar ces znati da nemas sklonost stvarnaju ugrusaka i venskoj trombozi)
Drzi se!
Lilium,bila sam trudna 9 tijedana s tim da je u četvrtak na pregledu srce još kucalo a kiretaža je bila u ponedeljak,tako da mislim da bi pretraga uspijela jer plod nije bio mrtav nekoliko tijedana već par dana!Neznam šta dalje da radim,moram još napraviti karigrame ,mene i supruga!Sve dosadašnje pretrage su u granicama normale ,tako da ne znam se to događa!Imam 28 godina i zdrava sam osoba,valjda će nam uspijet jednom!