Nacitala sam se statistika: vjerojatnost jednog pobacaja je 15-25%, za ponovljene pobacaje se ta vjerojatnost mnozi, pa zato svi kazu ako se desilo jednom jako je mala vjerojatnost da ce se ponavljati. Najcesci uzrok pobacaja su slucajne kromosomske greske; 50-61,5% za zene ispod 35, a kod zena iznad 40 naraste na cak 80% (neki izvori kazu da je tu kritican faktor blizina menopauze jer je to u direktnoj korelaciji s kvalitetom jajnih stanica).
Kod mene je dokazano da je treci puta bila kromosomska greska-trisomija, za prva dva puta ne znamo tocan uzrok, no buduci da je svaki puta scenarij bio slican, da su svi nalazi OK i da sam i u prvom pokusaju bila starija od 35 povecana je vjerojatnost da su sva tri puta bile kromosomske greske. Svjesna sam toga da mi moje godine ne idu u prilog, no prema nekim statistikama iz jedne londonske klinike za habitualne pobacaje i za nas over-40 ima preko 50% sanse da nekako dodjemo do happy-enda. I dalje se borim!

Kad smo kod rodjendana...moje bebe nisu trebale imati rodjendan ni blizu mom, no od prvog pobacaja su mi ipak moji rodjendani postali tezi dani i obicno jedva cekam da prodju jer me posebno pritisce osjecaj da imam jos jednu god. vise, a da moja djeca nisu tu, no i taj dan prodje, pa guram dalje! Kako bi jedan istocnjak rekao: odbijam osjecati se lose

Sretno, drage moje!