Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: Ispuhivanje nosa

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno Ispuhivanje nosa

Lovre se često bori s ogromnom količinom sline. Nekad mi se čini da bi bolest puno brže svladao kad bi znao ispuhati nos. Ili iskašljati sluz.

Kada su vaši mališani počeli samostalno ispuhivati nos? Kako im pomoći? Ima li neki trik za brže naučiti?

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

počeli smo s 1.5 god.

kažemo mu "puši kao da hoćeš ugasiti svećicu na torti"

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

pa skoro pa godinu dana.....ali baš ne ispuhne nemam pojma kaj...počelo je kad smo kupili vlažne maramice za rukice i onda ih je mirišao ,kihnuo i ispuhnuo nos

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Patrik već dugo zna puhnuti, ali puhne tako slabo da apsolutno ništa ne izađe, čak zna u žaru puhanja ponovno i uvući natrag, tako da baš nikakve koristi od toga.
    Po meni, jedini način da se sluz izvuče da ne radi daljnju štetu, je da se nosić dobro nasafta fiziološkom (mi čak u fiziološku znamo staviti par kapi citrofita - ekstrakt koštice grejpa koji ubija većinu virusa i bakterija) da ga prošusa i razrijedi sluz, a onda je izvući aspiratorom. To je djetetu jaaaakoooo neugodno i nikad to ne prihvati mirno, ali istovremeno je to jedini način da se sluz izvuče jer posljedice nakupljanja mogu biti puno gore.
    Iskreno, ne znam način kako dijete naučiti ispuhati nos, ja sam mu pokušala pokazati, i kažem, usvojio je tehniku koliko je mogao, ali mislim da mu fali jačina ispuhivanja koja je pod kraj bolesti kad je sluz najgušća, i najvažnija.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

mi smo s vidom pokušali sve moguće varijante objašnjavanja i "treniranja", ali on neće pa neće / ili ne kuži..?/
    ne samo što neće ispuhati, već umjesto da ispuhne, konstantno ušmrkava
    imao je nedavno neku virozu, i sada već danima jako kašlje od šlajma koji mu stoji unutra, uf

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Lea isto neće i neće :? Baš smo neki dan probali sa puhanjem svijeće (prave) i opet ništa. Ali svijeća joj se dopala, i vosak, sad ga ima po cijelom stanu

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

ma mi nema što nismo izmišljali; od puhanja svijeće pa nadalje, ali on je mali tvrdoglavi ovnić koji neće i neće i neće...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Andrej je s 20 mjeseci bio blizu savladavanju tehnike puhanja nosa, ali onda je uslijedio dugi period bez prehlada i zaboravio je potpuno.
    Ljetos (znači, u dobi od 2 godine i 9-10 mjeseci) je konačno naučio puhati nos, ali i opet je uspio zaboraviti tehniku preko ljeta (kako mu to samo uspijeva zaboraviti :? )
    Sad, kao, "zna" ispuhati nos, ali češće se desi da puše kroz usta (toliko o puhanju svijeće kao učinkovitom sredstvu učenja ), a iz nosa - što pritom izađe, izašlo je. Ali ipak je bolje nego prije kad je bježao od maramice.
    Ipak, ove jeseni je konstantno šmrkav (imali smo možda 2-3 mirna dana, a onda opet iznova), tako da ima puuuno prilika za vježbanje

mamaineven avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Moj je naučio tako da je gledao baku dok je bila prehlađena, a on jako voli glumiti nas odrasle kaj radimo. Da mu probaš ti pokazivati :/ , ali ne onako da mu kažeš sad gledaj i ponavljaj već nenametljivo puši nos, oni obično vole oponašati.
    To ti je moj prijedlog, a mođda bi mu pomoglo i parenje.

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

starija curka nije znala ispuhati nos do 3 godine, stalno je puhala na usta, nikak da skuži, i onda su ju tete u vrtiću naučile u jedan dan kako puhati na nos, a to sam već od nekih mama čula da tete imaju "tajni recept".

mala je počela puhati sa manje od godinu dana i to onako fest, a naučila je od starije.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Moja zna ispuhati nos i to već jako dugo, ali se boji, jer ako zatvori usta i puhne, zna je zaboliti uho. A boji se i da će je boljeti ispod nosa, pa sad samo briše nos. Džaba meni objašnjavanja da od samog brisanja nikakve koristi nema i da šmrklji trebaju van.

Malo ot, ali i sa stavljanjem sterimara i sličnih sprejeva imamo grdnih problema već dugo. Ponekad hoće staviti operil kapi, pa sam se dosjetila i u praznu bočicu od operila ubacila neku morsku vodu od dr. Theissa. Prva dva puta je upalilo a sad neće više ni "kapi". (možda me provalila )

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Lovre također uglavnom ušmrkava. Nekoliko puta je uspio ispuhati nos, ali zanemarivo.
    Najčešće mu čistimo nos 'pumpicom' ali u ono najgore vrijeme bolesti to često završi povraćanjem. Kao i kašljanje, uostalom. Ne zna ni iskašljati a bude puuun sline koju (za sada) jedino uspješno izbacuje povraćanjem.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

više se ni ne mogu sitit kad je svladala ispuhivanje nosa, ali se sićam kako su se svi čudom čudili kako puše nos ko velika. mislim da nije ni hodala kad je ispuhivala nos.
    tako da s tim nikad nismo imali problema.
    ali zato sada imamo kad triba ispuhat nos onda počne scena: tata će mi, pa dođe tata. pa ona ne da nego mama će mi. i tako u krug dok mi ne ispalimo na živce.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Loryblue prvotno napisa
    više se ni ne mogu sitit kad je svladala ispuhivanje nosa, ali se sićam kako su se svi čudom čudili kako puše nos ko velika. mislim da nije ni hodala kad je ispuhivala nos.
    tako da s tim nikad nismo imali problema.
    ali zato sada imamo kad triba ispuhat nos onda počne scena: tata će mi, pa dođe tata. pa ona ne da nego mama će mi. i tako u krug dok mi ne ispalimo na živce.
    Kad moji krenu u krug, ja izvadim cjevcicu za aspiraciju i kazem "dosadilo mi cekat" Onda pusu sve u 16.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Andrija već neko vrijeme zna ispuhati nos, ali mu fali "snage". Nešto izađe, ostalo posaugam.

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

curka je s nekih godinu i par mjeseci uzela maramicu i kopirala nas. sada je pravi stručnjak u ispuhavanju nosa. kad ga puše povuče valjda iz pete
    dok nije krenula u vrtić nisam ni bila svjesna koju imam sreću

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

AA zna puhnuti nos, trenutno smo u fazi: "Puši kao da si veliki ljuti zmaj."

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ivan zna ali ne želi
    prije mjesec dva je tako lijepo ispuhivao kao veliki
    kada se sljedeći put prehladio nije htio više ispuhnuti, hoće samo obrisati i to viče na sav glas
    ne znam kako se vratiti na staro...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj yasmin prvotno napisa
    ivan zna ali ne želi
    prije mjesec dva je tako lijepo ispuhivao kao veliki
    kada se sljedeći put prehladio nije htio više ispuhnuti, hoće samo obrisati i to viče na sav glas
    ne znam kako se vratiti na staro...
    Imala sam ja identičan slučaj s Teom sad ovih dana. Bila je malo prehlađena i nikako da puhne nos, a zna kak to učiniti.
    I tak sve dok joj nisam rekla: "Ili puhni ili idem po pumpicu za nos, nemre to tak!"
    Ispuhala je nos istog trena

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ovo s vađenjem pumpice za nos je dobra fora da saznaš zna li dijete ispuhati nos, a neće ili ne zna....možda i ja probam s aspiratorom

leah avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj **mial** prvotno napisa
    curka je s nekih godinu i par mjeseci uzela maramicu i kopirala nas. sada je pravi stručnjak u ispuhavanju nosa. kad ga puše povuče valjda iz pete
    dok nije krenula u vrtić nisam ni bila svjesna koju imam sreću
    Isto ovako!
    Ksenija je kopirala nas i počela da ispuhuje nos u maramicu. Bilo joj je 16 mjeseci i to je bio ujedno i jedini put kad je bila prehlađena, ako izuzmemo prehladicu koju smo obe navukle u porodilištu. Sada kad vidi maramicu obavezno je uzme i ispuhuje nos (iako nema ništa za ispuhati)!

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Malisa je nedavno naucio (18 mjeseci) i to dojeci. Ja sam mu pokazivala kako dok je dojio i poceo je lagano puhati i sad je usao u stos. Spasilo nas je, vec je vristao na spomen pumpice i aspiratora. Stvarno se trudi, puse cim mu se maramica pocne priblizavati

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Evo i našeg izvješća. Ni nakon pet dana intenzivnog šmrkanja, Lovre nije naučio ispuhivati. Jedina promjena: priviknuo se na pumpicu pa 'ispuhivanje' odrađujemo na ovaj način.

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

mojoj već ranice ispod nosa koliko jadna balavi...čim joj curi nos viče "mama noooooooooooos" i ja brišem.hoće ispuhati lijepo..ali ne voli pod vodom da joj isperem

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sa 20 mjeseci je naucila puhat kao trubacica, vice mama evo sinica (slinica) a kad dobro ispuse kaze "bavo majstolice".

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja kazem pusi,a ona stavi maramicu na nos i puse kroz usta

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Kristijan zaboravio puhati nos :/

prosle zime je bilo ok a sad jedva dopusti da mu pumpicom izvucem
    svaki put obavimo to sa suzama....
    trenutno mu je toliko zacepljen da ne moze normalno ni disati ni jesti a kamoli spavati

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

počela je neposredno prije 3. rođendana. Ali još uvijek ne zna ispuhati sve do kraja.

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Evo i Jure je naučio ispuhivati nos :D , za sad izađe malkicu, la mu ide :D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •