Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 149

Tema: tjemenica

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

podižem... andrejček je ljetos dobio par ljuskica na glavi, nisam ništa poduzimala nego čekala da prođe. nije prošlo nego se proširilo po cijeloj glavici, mjestimično su ljuskice deblje i gule se.

kosu smo od rođendana prali niveinim šamponom cca jednom tjedno, između ponekad vodom jer je u njoj znalo biti kreme, hrane, pijeska... :kolut: a voli se i sam polijevati.

sad šamponu pribjegavam kad se baš zamasti. između perem vodom.

kaj da radim? četkanje i utrljavanje koječega baš nema smisla jer ima previše kosice. mustelin šampon ili onaj lexičin? ili da čekam da prođe? on ne pokazuje da ga smeta, svrbi i sl.

kao beba nije imao tjemenicu a koža mu je inače super, nije suha.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Mi smo se tjemenice riješili ovako:
    - mehaničko uklanjanje noktima
    - Sensibio D.S. šampon
    sad što je pomoglo ne znam, nešto mislim da su nokti sklonili stare ljuspice a šampon spriječio pojavu novih ????valjda????

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ms. Ivy to je vjerojatno seboroični dermatitis vlasišta (i Leo ga je imao u vrlo
    grdom obliku). Ja ti preporučujem - lexičin šampon.
    S tim da smo ga mi prvih 2 tjedna koristili u kombinaciji s kremom. Prošlo je možda za mjesec, mjesec i pol tretmana.
    Sinoć smo mu prvi put oprali kosu s drugim šamponom. Sad iščekujem reprizu.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

bibai, stvarno? kaj sam ga to ja zeznula zbog pranja šamponom? inače uopće nema problematičnu kožu, dapače.

koliko često ste prali tim čarobnim šamponom? ima ga po apotekama?

idemo idući tjedan na cijepljenje pa ću dati pedici da baci pogled.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ivy, mi peremo s Mustelinim šamponom za novorođenčad (još uvijek, jer mi je dobar), ali nisam ziher koliko je on bio bitan u našoj priči. Naime, moj bebač ti je s jedno 2 mjeseca dobio taaaaakvu tjemenicu da se Andrejček garantirano sa svojom može sakriti. Koma, počelo lagano i onda je cijela glava bila pokrivena ljuskicama-CIJELA! A rodio se s jako puno kosice... Meni je dr. govorila "samo perite Mustelinim šamponom". A-ha, how yes, no! Doslovno sam jednu po jednu gulila s glavice (s noktima), s njom nažalost često i kosicu (pramen), ali još uvijek ima kosicu, a glavica super čista, glatka! :D Meni je najveći bed bio što je glavica bila mekana pa sam morala biti jaaako mirne ruke. Ali, meni je stvarno samo to guljenje pomoglo. E da, malo sam mazala i Trixerom. Stvarno je izgledalo zastrašujuće, ali sad je super! (kuc-kuc!)

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

daisy, moj medo je punu godinu stariji od tvojeg i ne da mi da mu čačkam po glavi, a i njemu se (zasad) ne guli toliko. ali drago mi je da ste vi sredili glavicu!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Nije svejedno kada se ove promjene pojave. Andrejček je odavno prešišao dob za pojavu tjemenice. Kao i Leo.

Ms Ivy, možda Nivein šampon nije uzrok, ali svakako odmaže samoizlječenju.
    Mi smo ga u početku ( mjesec dana ) koristili svaki dan, a potom svako drugi.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

bibai, fala.

reci mi još, a može li se tim šamponom stalno prati? tako da ne riskiraš da se stvar vrati. ako ne, možda da probaš sebamed baby šampon... ja andrejčeka perem njihovim sapunom i odličan mi je, uopće ne isušuje kožu.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Kako sam se iznenadila kad sam pročitala koliko vas tjemenicu skida noktima, a ja mislila da sam jedina "luđakinja" koja je tako skidala, a ne češljem ili četkom

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

hahaha, i ja isto!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mi smo do sinoć stalno prali tim šamponom. A ima ga za još jedno pola godine, valjda .
    Šampon je i predviđen za dugotrajno pranje vrlo osjetljive i seboreji sklone kože, a ne samo kao kratkotrajna terapija. Vjerujem da se nakon poboljšanja može preći i na drugi šampon, samo traba pogoditi pravi tj odgovarajući tipu kože. Počeli smo koristiti drugi jer me nerviralo stalno paziti da mu ne uđe u oči kod ispiranja.

Tnx na savjetu, Sebamed baby šampon nismo probali, ali ja već dugo i sa zadovoljstvom koristim njihove proizvode.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

hvala :greb, greb:

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ms.ivy kod nas sve isto s tom razlikom da je lada imala tjemenicu i kao beba, ali sam joj tada skidala noktima tako da sam je uspjela iskorijeniti. prethodno bih mazala maslinovim da ljuskice omekšaju. malo po malo, sve se počelo vraćati, kosice tj. šurlica (čitaj: zapetljanih loknica federica) ima sve više i naravno nema mira strpljivo sjediti dok ja čistim tjemenicu noktima. čekam da vidim šta će vam reći pedica, a mi ćemo vjerojatno u prvu apoteku po sensibio.

annabella

Početno

I mi imamo velik problem sa tjemenicom više od mjesec dana se borimo. Probali smo baby ulje (mnogi su nam savjetovali), pa je izbio osip. Zatim maslinovo ulje, nije pomagalo. Sad koristimo ulje za tjemenicu malo je bolje, ali je najveći problem u tome što sinčić plače kada mu četkam glavu, a četka nije gruba. Postoji li neki lakši način?

~lex~ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj annabella prvotno napisa
    Postoji li neki lakši način?
    Najlakši način je oprati kosicu Sensibio D.S. šamponom. Nakon par dana vidjet ćeš značajno poboljšanje, a nakon 7-10 dana će u potpunosti nestati.

annabella

Početno

Da li je i kod pranja tim šamponom potrebno četkati glavicu? Sad sam probala noktima mu skidati; ali mi ne dopušta. Jadničak počne plakati i postane nervozan pa mi bude žao da ga i dalje mučim!

~lex~ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj annabella prvotno napisa
    Da li je i kod pranja tim šamponom potrebno četkati glavicu? Sad sam probala noktima mu skidati; ali mi ne dopušta. Jadničak počne plakati i postane nervozan pa mi bude žao da ga i dalje mučim!
    Nepotrebno. Samo će se povući. Ne moraš mučiti dijete.

annabella

Početno

Hvala! sutra odmah jurim u ljekarnu po šampon!

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

cure ako nam ova tjemenica nestane od sensibio d.s. zovem vas na ručak. lex i bibai kupili prije par dana, oprali kosicu za sada jednom i, bojim se reći, ja vidim promjenu. držite fige (ne kuham loše, časna riječ).

annabella, ponesi u apoteku 125 kn!

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Ne bi vjerovale kako smo se mi riješili tjemenice.PROBALI SMO ĆETKANJEM,ULJEM,NOKTIMA LAGANO...NIŠTA NIJE POMAGALO.A KAKO SAM JA DO PUBERTETA VODILA RAT S TJEMENICAMA,NITKO OD DR MI NIJE POMOGAO,NIKAKVI ŠAMPONI,ČETKENJE...JAKO SAM SE NAMUČILA S TIM.U PUBERTETU SU SAMO NESTALE.NO TO NIJE BITNO.KAD JE TIN DOBIO TJEMENICE JA SAM SE ODMAH BACILA NA POSAO JER NISAM HTJELA DA PROLAZI SVE ŠTO SAM JA MORALA PROLAZIT.NAMUČILI SMO SE JAKO,KAD TJEMENICA SVE VIŠE.JEDAN DAN BILO VRUČE A KLIMU JOŠ NISMO BILI UGRADILI.LEŽAO JE U KOLICIMA I PREZNOJIO SE JADNIČAK OD VRUČINE,A TJEMENICE SU SE SAME DIGLE OD TJEMENA.JA SAM ODMAH UZELA NJEGOVU ČETKICU I SVE OČISTILA.SAD JE SVE OK.NE ZNAM JE LI POMOGLO I TO ŠTO SMO STAVLJALI ULJE NA GLAVU PAR DANA PRIJE TOGA,ALI TJEMENICE SE VIŠE NE JAVLJAJU.
    IZ VLASTITOG ISKUSTVA ZNAM DA MOGU BITI ZAJE...
    NIJEDAN DERMATOLOG MI NIJE ZNAO REČ ZAŠTO SE STALNO JAVLJAJU.I KOSA MI JE OTPADALA ZBOG TOGA,SVE DO PUBERTETA,A SAD IMAM BUJNU DUGU KOSU...PA TI SAD NEŠTO RECI... :?

~lex~ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj pinocchio prvotno napisa
    cure ako nam ova tjemenica nestane od sensibio d.s. zovem vas na ručak. lex i bibai
    [mental note]RUČAK![/mental note] :proždrljivi smajli oduševljeno slini, dok mu se cakle oči:

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ako mi još otkriješ kako ispirati kosu da mu ne uđe u oči (je l' stvarno ne smije u oči?), i ja častim.

čekam još sutra pedičino mišljenje, pa ćemo i mi po šampon.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Peče, peče jer nije klasičan dječji šampon. Probala na vlastitim očima.
    1. prekrijemo mu malenim ručnikom čelo i oči dok ispiremo kosu
    ili 2. nagnemo glavu prema natrag pa ispiremo slabijim mlazom.

He, he, i ja se veselim ručku.

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

polako, tek smo jednom oprali kosicu. ali ako se netko veseli onda sam to ja. đi, nisam znala da to čudo može biti do puberteta, puj, puj, puj.

ako mi još otkriješ kako ispirati kosu da mu ne uđe u oči (je l' stvarno ne smije u oči?), i ja častim.
    s njim u kadu, našamponiraš, na ciku i dok je tako prištekan polako polijevaš poljevačom, kanticama, čašicama, svime što ga može zabaviti. lada već zna sistem pa strpljivo čeka da prođe. hebate, promaklo mi je da ne smije u oči. :shock:

ručak? može. onda smo zatvorili krug pa možemo sve u đuture :kez:

lidac2004

Početno

Citiraj ~lex~ prvotno napisa
    Nije im pomagao niti baby-sapun (Mustelin), niti Mustelin šampon protiv tjemenice, već Sensibio D.S., gel za pranje od Bioderme. Pomaže seboskvamoznim, iritiranim, crvenim, perutavim kožama. Jako je dobar i za masnu kožu. Već nakon prvog pranja je bilo značajno manje ljuskica, a nakon trećeg pranja potpuno su se povukle.
    Topla preporuka.
    ja sam kupila taj sensebio gel,ali na njemu pise da je za lice i tijelo a ne za kosu.
    da li je to taj koji ste i vi koristili?

~lex~ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj lidac2004 prvotno napisa
    ja sam kupila taj sensebio gel,ali na njemu pise da je za lice i tijelo a ne za kosu.
    da li je to taj koji ste i vi koristili?
    Pa, pereš kožu glave, jer ona se peruta, a ne kosa.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

elem, pedica kaže: to je tjemenica, može se čekati da prođe, mazati maslinovim i četkati prije kupanja ili tretirati kortikosteroidima. ništa od navedenog mi se ne sviđa. pitala sam za šampon, veli da može ako je ok za djecu. tu ću vam vjerovati, dakle - pravac apoteka!

lidac2004

Početno

a koliko cesto koristite sampon?
    jednom tjedno,svaki dan ili....?
    i samo se opere kosa,ne treba se cetkati glavica?

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

I mi se pridružujemo ovoj ekipi..... Upravo sam se čula sa frendicom koja radi u ljekarni i raspitala se za taj Sensibio pjenušavi gel pa ćemo kupiti i vidjeti. Inače, koliko košta u Zg i drugdje, kod nas je 112 kn.

~lex~ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam ga koristila svaki drugi dan. I nisam četkala nakon pranja.

lidac2004

Početno

Citiraj ~lex~ prvotno napisa
    Ja sam ga koristila svaki drugi dan. I nisam četkala nakon pranja.
    hvala

annabella

Početno

Zna li netko gdje se može u Osijeku kupiti taj šampon, jer ga ja kod nas nisam mogla naći?

~lex~ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pinocchio, jel' ti to eskiviraš ručak ili Ladi još nije prošlo? :namig:

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

smišljam jelovnik to neće biti ručak već gozba ako se mi rješimo tjemenice. nakon 3 pranja vidi se napredak. još malo gladujte :cer:

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

pinokijice, napredujete? ja nakon dva pranja još ne primjećujem bitnija poboljšanja. jučer si je andrejček sam oprao kosu pjenom iz kade :kolut:, valjda nas to neće unazaditi...

(i moram reći da je slatkica lada velikodušno podijelila s nama zadnji sensibio u kvartu, a možda i u gradu - meni su rekli da ga više neće naručivati)

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

I nama je trebalo ohoho vremena.
    Što je groznije u startu liječenje dulje traje.

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ajvi, promjenu vidim samo ja. naime, čini mi se da nove ljuskice ne nastaju, a ove stare "gube dah". i kao da je svega manje. ma skuhati ću ja već nešto pa ćemo fino svi skupa feštati

lidac2004

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    (i moram reći da je slatkica lada velikodušno podijelila s nama zadnji sensibio u kvartu, a možda i u gradu - meni su rekli da ga više neće naručivati)
    ma da!?
    ja sam ga kupila bez problema prije neka dva tjedna, nije apotekarka nista rekla da ga vise nece biti.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

pa možda u našem kvartu ima puno osjetljivokožnih

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

mustelin šampon je zakon.

lidac2004

Početno

cure, nama ovaj sensibio ne pomaze.
    peremo kosu s tim vec jako dugo, svaki drugi dan i uopce se ne povlaci.
    tamo gdje je bilo vec skoro skoreno sislo je jako malo i sad stoji tako.

da li bi to trebala nasamponirati pa ostaviti malo da djeluje ili se odmah ispire? mi odmah ispiremo pa je mozda u tome greska.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Naše iskustvo:nakon pranja(nije važan šampon; bilo koji blagi)namazati vlažnu glavu (kršitelj koda) mlijekom za tijelo i ostaviti tako.Malac će izgledati mastan ,ali nama je djelovalo.

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Mi smo samo promijenili sampon i tjemenici ni traga!

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

cure, nama ovaj sensibio ne pomaze.
    peremo kosu s tim vec jako dugo, svaki drugi dan i uopce se ne povlaci.
    tamo gdje je bilo vec skoro skoreno sislo je jako malo i sad stoji tako.

da li bi to trebala nasamponirati pa ostaviti malo da djeluje ili se odmah ispire? mi odmah ispiremo pa je mozda u tome greska.
    mi peremo jednom tjedno i isto ne primjećujem neke spektakularne rezultate. u početku je malko išlo na bolje, a sad stoji. :/

lidac, s obzirom da je to gel za pranje (lica, tijela... bilo čega gdje je osjetljiva koža) a ne specijalni šampon, mislim da nema potrebe ostavljati.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Lidac, mi smo to skoreno mazali kremom 2x dnevno. Ni L. za te dijelove nije pomagao samo šampon. Glavu smo u početku prali svaki dan.
    Što kaže dermatolog? Možda je kod nje nešto drugo.

Ms Ivy, mislim da tim ritmom pranja eventualno pomažeš održavati (i ne pogoršati) stanje. Ja sam to bila shvatila kao liječenje, a ne kao preventivu.

Sad peremo s različitim šamponima i tjeme je super. Kuc, kuc, kuc.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

bibai, misliš? ja nisam htjela prečesto prati, mislila sam da bi to bilo kontraproduktivno. ok, onda novi pristup... pranje svaka dva dana! hvala za tip.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

I mi imamo problema s tjemenicom. U pocetku je to izgledalo onako kao u prirucnicima, ali poslije je preslo u nesto slicno prhuti. Kombinacijom Sensibio DS-a i mehanickim skidanjem konaceno se to smanjilo u gledljivu glavicu. Mehanicki skidamo s cesljicem za bubice u glavi, jer ne znam gdje bih gusci nasla.

lidac2004

Početno

Citiraj bibai prvotno napisa
    Lidac, mi smo to skoreno mazali kremom 2x dnevno. Ni L. za te dijelove nije pomagao samo šampon. Glavu smo u početku prali svaki dan.
    Što kaže dermatolog? Možda je kod nje nešto drugo.
    kojom kremom mazes?
    stalatopiom?

mi smo dermatologa pitali za tjemenicu vec odavno pa je ona rekla da to nije nista i da mazemo kosu uljem i onda operemo i iscetkamo.

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

e onda se i mi prebacujemo na novi režim-svaka dva dana. kod nas je stanje malko bolje, ali još nije vrijeme za gozbu

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Lidac, Sensibio DS kremom.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •