Pokazuje rezultate 1 do 39 od 39

Tema: mala beba i odvođenje starijeg djeteta u vrtić

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno mala beba i odvođenje starijeg djeteta u vrtić

ovo je pitanje za mame dvoje djece, od kojih jedno ide u vrtić a drugo je ispod godinu dana. pretpostavka je da vi sami morate odvesti starije dijete u vrtić. nema pomoći tate.
    kako to izvodite? konkretno, meni je vrtić mrvicu dalje i idem autom, do sad mi je netko čuvao mlađe dijete (to sam plaćala) ali izgleda da uskoro ostajem bez takvog angažmana. pa me zanimaju tips&tricks. jel mlađe dijete nosite u AS do vrtića? kako to izvodite kad je kiša? heeelp, da se pripremim na ono što me čeka!

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Uvijek moram autom do vrtica i uvijek sam manjeg vadila i nosila sa sobom u slingu ili u ruci, ako je kisa, pokrijes dijete slingom, od par kapi se nece otopiti. Ili balansiras s kisobranom.

A drugo dijete za ruku. Il jednostavno ako ti se na da ostavis ju doma.

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ovo mene ceka. Moram autom. Mi cemo kao i Marta, il sling il na ruke. Sa sjedalicom mi se cini tesko i neprakticno.

A vec i vidim da cemo ove zime biti puno doma...

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

I mi ponekad moramo do vrtića i to autom u najboljem slučaju pola sata u jednom pravcu, ako je gužva i do 45 min. Bebu u sling ili sjedalicu, drugo djete za ruku i trk....tko će prije - i za čas smo unutra ili vani.
    Priviknut ćeš se.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I ja spadam u tu grupu. Nadam se da MM neće toliko biti na putovanjima i da će on voditi M u vrtić, no kad njega ne bude, morat ću ja.

Samo se nadam da će ova zima biti blaga da ne moram čistiti snijeg.
    I da me neće zezati auto, da zapnem s dvoje djece na neočišćenoj cesti u pola 8 ujutro.

A dok M uvedem u vrtić, malog ću izvaditi iz AS i staviti u sling.
    Sigurno ga neću ostaviti u autu (kao što sam vidjela da neke mame čine, i auto još upaljen).

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

idemo autom do vrtića.
    otkad je margita bila 2 tjedna stara, svakog dana vozi sa mnom zaru u vrtić i svakog dana ide sa mnom po nju.
    najjednostavnije mi je uzeti ju na ruke. u vrtiću smo do sada balansirali: jednom rukom držim marge, drugom rukom pomažem zari sada kad marge samostalno sjedi, samo je postavim na klupicu ili pod i pomažem zari.
    ako pada kiša, trčimo do vrata. ako užasno pada kiša, onda nekako iskombiniram i kišobran, nije preteško.

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Joj i ja sam to vidjela!
    Iako mi je nekad teško vaditi ga, pogotovo ako zaspi, ne mogu zamisliti da ga ostavim u autu. Čak i u pekaru kad idem, nosim ga sa sobom.

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Matilda prvotno napisa
    Sigurno ga neću ostaviti u autu (kao što sam vidjela da neke mame čine, i auto još upaljen).
    ajme...
    ovo mi nije uopće palo na pamet
    koja grozota

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Iako mi je nekad teško vaditi ga, pogotovo ako zaspi,
    uskoro će ti uhvatiti ritam, margita uvijek zaspi tek u onom momentu kad ostavimo zaru i sjednemo natrag u auto (iako joj se spava puno prije toga)
    a popodne se uvijek sama probudi u vrijeme kad moramo po zaru.
    ma joj

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Joj, tako je i meni bilo, uvijek sam je morala buditi, par puta sam je čak uspjela izvući na spavanju pa se probudi tek u vrtiću kad čuje graju1

Ali, sad radim i vrlo rado bih opet na svoj stari ritam- vrtić, šetnja,...

A ja sam valjda jedina mama nevozačica, tj. sa vozačkom neupotrebljenom par godina pa sam to obavljala kolicima. I po kiši,ali uspjela sam malu zaštititi i nije pokisla, a osim toga, od par kapi nikome ništa, zar ne?

A veeeelika seka je s užitkom gacala u svojim gumenjacima po svakoj lokvi...

chris blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ja isto imam vozački ali ne usuđujem se ako baš nije turska sila. Tako da (pješice) metnem Teu u maramu, busom do vrtića, Anu nekako obučem i obujem (teško je kleknuti i sagnuti se s bebom u marami), primim je za ruku i lagano sve tri natrag na bus.

Još nam nije bilo ružno vrijeme, ne znam kako ćemo tada...

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja bebu nosim sa sobom, doduše nisam prva tri mjeseca.
    Moramo s autom pa ga nosim u AS (da teška je) i drugog za ruku.
    Beba uglavnom spava, a kad je budan znatiželjno gleda.
    Teško mi je jedino kad stariji hoće s nama ići.Al uspijemo to nekako izgurati.

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja sam vidjela da djecu ostavljaju u autu i odu na kavu u birtiju. U mojoj ulici, ne jednom, uvijek jedni te isti roditelji.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja sam vidjela da djecu ostavljaju u autu i odu na kavu u birtiju. U mojoj ulici, ne jednom, uvijek jedni te isti roditelji.

nevjerovatno!!!!!!!!!!!! tribalo bi onda zvat policiju ili socijalnu radnicu!

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj paci prvotno napisa

Katastrofa

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

je, grozno, je no ostavite se toga i vratite na transport djece u vrtic, hvala :trep trep:

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

MM svako jutro vodi Janka u vrtić, pa je moja i Štefova briga da odemo po njega. kak je Lutonjica napisala, mlađe dijete se nekak prilagodi tom tempu, moj Štef se redovito budi u pola 2, a u 2 idemo po Janka u vrtić. mogli bi po njemu satove doma navijati.

sad, ak je lijepo vrijeme, mali u kolica pa šetnjica, do vrtića imamo 20 minuta lagane šetnje. izvadim ga iz marame ili kolica, dođemo gore, i za vrijeme dok ja pomažem Janku pri presvlačenju, Stjepana pričuva teta, ili u zadnje vrijeme on oduševljeno puzi po podu i lovi djecu. klinci su njime očarani, pa cijelo to vrijeme prođe bez plača i nervoze. spakiramo se natrag, no do doma nam treba dulje jer moramo stati i prokometirati SVAKI auto, parkiran il na cesti - od boje, felga, spojlera, godine proizvodnje i tak dalje. cijela avantura tam i natrag traje sat vremena.

e, ak je vrijeme ružno, užicam svekra auto, MM je na poslu, Štef u sjedalicu, vadim ga van iz sjedača, brzo trčimo unutra makar sekire padale, ja sam stvarno prenespretna da hendlam još i kišobran, procedura u vrtiću je ista . Janko sam uskoči u svoj sjedač, ja stavim Stjepana u njegov, onda zakopčam Janka, i krećemo. doma prvo izvadim Štefeka van, pa Janka.

nadam se da sam bila dovoljno detaljna

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Joj isto i mene čeka. Sad je sve ok, jer mm vodi L. u vrtić, a A. i ja idemo po njega popodne ako je lijepo vrijeme i možemou šetnju! Ako je ružno vrijeme mm dođe po njega poslije posla.
    ALi pošto će mm uskoro na "bauštelu", a ja i klinci tek za mjesec, dva za njim ne preostaje mi ništa drugo nego taj ples na žici - mislim balansiranje između tromjesečne bebe i dvoipogodišnjaka. Nadam se samo da će baka tu i tamo uletit!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u zadnje vrijeme on oduševljeno puzi po podu i lovi djecu. klinci su njime očarani, pa cijelo to vrijeme prođe bez plača i nervoze.
    ovako i margita

no do doma nam treba dulje jer moramo stati i prokometirati SVAKI auto, parkiran il na cesti - od boje, felga, spojlera, godine proizvodnje i tak dalje. cijela avantura tam i natrag traje sat vremena.
    zara nije opsjednuta autima, ali razgovara sa svakim čovjekom na cesti, ulazi u svaki kafić/ restoran pozdraviti, proučava svaku glistu/ list/ puža na cesti. i upravo zato idemo autom (iako nam je vrtić udaljen 15-20 minuta šetnje, da nema te zarine procedure). ja, naime, nemam živaca za to :/

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Evo i mene...
    Do vrtića imam dosta, a već i vrapci na krovu znaju da ne vozim, pa idemo busom, 3 stanice. Dok je bilo ljepše vrijeme išli bi i kolicima, a sada u marami. Ako baš jaaaaaaaaako pada kiša ostanemo doma . Mada smo neki dan otišli dok je padalo malo, a kas smo se nas dvije vraćale već je jako pljuštalo, mada bilo mi je lako na povratku je sam bila bez Janka, a Iva u marami pod kišobranom i sve za 5.
    A po Janka uvijek ide tata, rijetko kad se desi da baš ostane duže na poslu (radi do pol 4, autom 15-ak minuta od vrtića), pa moram ja.
    Nekad mi je stvarno tlaka ustati ujutro iz kreveta već u pol 8, a oni oboje spavaju, i spremati i njih i sebe, ali ne mogu ga svaki drugi dan ostaviti doma jer kaj sam onda napravila, kad počnem raditi kaj bum onda.... :/

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

kraljice, lutonjice i ja kad bi Janka vodila pješice to bi tgrajalooooo. A i ovako imam do vrtića pol sata pješke. Ista stvar, svaki auto mora dotaknuti, pitati koji je to.ako je slučajno neki koji još ne zna, pa dok je učio boje, svaki koje je boje, sad je aktualno lišće, pa je uvijek aktualno natjeravanje golubova , pa u svaki dućan bi ušao i nešto kupio-po mogućnosti autić i tako to...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nama je bio problem dok se nismo naviknuli.I jos ne zna sama obuci cipele .a A. ne sjedi jos stabilno pa to izgleda kao cirkus.(samo tako izgleda).Stavim A.da mi sjedi na koljenu,dok ja cucim i jednom je rukom drzim,a drugom rukom rasirim cipelicu i nagovaram I. da gurne nogicu.Ne uspije svaki put dobro gurnuti pa ajd ispocetka.Naravno da je mama na kraju sva mokra,pogotovo sad kad su debele jakne,al bas me briga,ne bude valjda cekala do pol pet-pet da je tata pokupi.Bilo mi je super kad je bilo toplije jer su u vrijeme odlaska klinci bili vec vani u parku,obuceni pa nije bilo tako tesko.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

marijani, pa zar teta nista ne pomogne?

u moje doba bi teta uvijek pomogla ako je trebalo, no moj je veci bio vec cetverogodisnjak pa pomoc nije bila potrebna svakodnevno, nego ako bi nesto zaboravio u sobi, ili vani

a cesto sam uz svoju djecu skupljala i tudju pa bi i njihove tete pomogle

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mi smo isto išli pješke(20-ak minuta), tramvajem (3 stanice) ili autom, ovisno od toga jeli prevruće, hladno, jesmo pospani... Čak je N išao 2 puta tjedno u sportski vrtić, pa bi mi šetali 45 minuta, kupovali ili čekali u hodniku vrtića ako je kiša. Meni je najlakše bilo staviti ga u pouch, ali bi ponekad zaspao u autu pa sam ga nosila sa sjedalicom. Sad hodamo pa je sve lakše :D

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

i mi idemo autom,jedan u ruci,drugi na rukama.
    sad kad mali jos spava dva put dnevno,u to doba je uglavnom budan.

ukoliko je kisa,svi troje imamo kapuljace na glavi,ne nosimo kisobrane.

milamaja avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

i mi idemo s autom, malu nosim u rukama a veća ide sama. što se tiče ostavljanja bebe u autu, kraj našeg vrtića je mama ostavila bebu i torbu i neki klinci su provalili u auto - tako da mi ta mogućnost ne pada na pamet
    meni je veći problem to što smo u ova tri mjeseca koliko ima Lea išli u vrtić 7 dana (s razmacima)
    starija se razboli za tri dana pa to onda svi skupa pokupimo od nje
    razmišljam o tome da više ni ne ide u vrtić (iako obožava)

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mi smo isli pjeske, tonka u marami. To mi je bio krasan pocetak dana (do vrtica nam je 10tak minuta setnje kroz parkice).
    popodne smo isto imali narihtano vrijeme za spavanje tak da stignemo po tonceka.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

A ja mislila da je to samo moj problem..
    Nama je vrtić sada malo dalje pa moramo autom. Obzirom da S. uvijek vozim u AS tako ju i nosim iz auta u vrtić, pa opet iz vrtića u auto, pa iz auta u stan i tako 2 x na dan (ako tata ne uskoči).A. naravno hoda pokraj nas. Još ako idem do dućana, uff. Imamo chicco AS koja je teška i bez nje (mislim da je prešla 7 kg.)Primijetila sam da me trbušni mišići bole od nošenja, tako da mislim da ću ju nositi na rukama iz auta.

Što se tiče ostavljanja djeteta u autu, užas!!!! Ne bih ju ostavila niti minute, jer nikad ne znam šta se nedaj Bože može desiti. Npr. jedna ženska (neću imenovati) je ostavila malu u AS i "skoknula samo nabrzake" do pekare, kada se vratila pauk je već stavljao ono na kotače i htio dići auto. Naravno da se počela derati da kaj su normalni da ne vide dijete unutra?! Lud čovjek, a luda i ona.
    Tako da ju nosim kuda ja tu i ona.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ne,teta nikada ne pomogne,ali ne zamjeram joj.Pa ne moze ostaviti klince same u sobi.Uz put pokupim i djecu od sestara jer i one dugo rade pa nas onda ima.Neki me dan pitala neka mama,al onak posprdno,pa kaj su sve to vasi?A,ja ponosno(i odrijesito),pa naravno da jesu.Uostalom i jesu.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

čitam "vas" i kažem -Mama sve može- BRAVO ŽENE !

MARIJANI -SVAKA ČAST!

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Mi ili kolica ili sling. Moram priznat da mi je pomalo stresno jer u 70% slučajeva Ema hoće papati i tu sling super uleti, ali zima je!!!! pa mi je nepraktično, ona u skafanderu, meni puše po prsima....Jedva čekam proljeće

Ali eto ide.Ne dao bog većeg zla.

Jedino se sablaznih na ono od marte "ili ju ostaviš doma"!!!!!!???? Koga ostavit doma?, možda je mislila da ne ide u vrtić taj dan? Nadam se!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

naravno da je mislila da dijete ne ide u vrtić

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam većinu godine dok sam bila na porodiljnom vodila P u vrtić i/ ili išla po njega, s F naravno.
    Kad bi zaspala u autosjedalici vukljala sam je u sjedalici (obično bi se probudila na pol puta od auta do vrtića , no dobro).
    Kad bi bila budna obično bih je samo uzela u ruke, odvela P u vrtić i nazad. Po kiši u toj kombinaciji bi još nosila i kišobran. :/ Trudila se parkirati dovoljno blizu vrtića i da ne moram preko ceste.
    Nije tako strašno kad se navikneš

zizi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Luka je, inače, u vrtiću od 9 do 12:30 (dok sam na porodiljnom, naravno). Vrtić nam je stvarno blizu, 4-5 minuta laganog hoda... Anu vozim u kolicima,...

Kad je kiša malo je teže, ... Luka ima kabanicu, kolica imaju "kabanicu", a ja stavim kapuljaču od jakne na glavu. Kad kiša baš jako pada, ostanemo svi doma,... kao danas . Najviše od straha da kad bude vrijeme da odemo po Luku ne bude prolom oblaka...

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    naravno da je mislila da dijete ne ide u vrtić
    Supać! Iznenadila bi se da ljudi imaju običaj ostavljati djecu samu doma, u autu i sl.

zizi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kad sam se jednom prilikom 'pojadala' da mi je jedino problem voditi Luku u vrtić kad jako pada kiša, Lukina i Anina prabaka (po tati), predložila mi je da Anu ostavim doma :shock: .

NJoj su isprika godine..., ali kad sam to prepričavala jednoj prijateljici, ona je bila iznenađena mojom reakcijom :? .

zizi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako nije jasno iz prethodnog posta, moja reakcija na "genijalan" prijedlog bio je !!!

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

tata odvozi ujutro, ja idem po nju poslijepodne. pješice po svim vremenskim uvjetima.

naime, ne vozim

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ma,samo kazem da te sila na sve natjera.Na sve se priviknes,nadjes rjesenje,kompromis,prilagodis se svemu zbog tih malih andjeleka.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •