Stranica 3 od 6 PrviPrvi 12345 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 272

Tema: Pričajmo o platnenim pelenama, 9. dio

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Evo da se pridružim raspravi o FB veličinama. Mi smo danas isprobali S, maleni ima oko 6,5 kila i super mu paše, a kopčamo na najmanju veličinu. Još imamo dva drukerčića viška i gore i dolje. Imamo i M koju nismo još isprobali ali čini mi se oooogromna; mislim da još puno moramo rasti za to.

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Jesem rekla basta kupovini, ali to kod mene očito ne može dugo trajati Naime nisam mogla odoljeti pekrasnim Pahiljičinim novim pocket pelenama koje sam ugledala ovaj vikend na Sajmu! Još ih ne vidim na njenoj stranici, ali vam mogu reći da su jako lijepo i pedantno sašivene, u pastelnim bojama, po veličinama, na drukere. Sinoć sam je oprala, a valjda ću je isprobati kasnije u toku dana (kad se Gab vrati od bake).

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Ana i mamino zlato prvotno napisa
    Jelka koju si veličinu FB naručila a da ti ne paše?
    Ja se sad mučim da li sam dobro naručila M za moju malu. Ima 10,5 mjeseci i oko 8 i pol kila. Po mjerama joj paše :/
    I još jedna stvar. Naručila sam preko http://www.fuzzibunzstore.com/ i nisu mi još poslali nikakav mail, niti provukli kroz karticu. Ima ko iskustva s tom stranicom :?
    L. I ne znam koliko Jana teži jer se zbucala pa smršavila (viroza) pa opet zbucala pa ko će ju sad znati. A ni visinu ne znam.

Ja naručila u babyshopu pa ti ne znam za taj site.

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ana - pošalji im e-mail da ti potvrde narudžbu.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

htjedoh vam se samo pohvaliti da su nam stigle bella bottoms aio pocketice,dvije roza i dvije plave,krasne su.stigle za šest dana,hvala bogu bez carine.iako sam naručila l veličinu koja još nije za moje cure nisam mogla odoliti da ih ne probamo i čak im na prve drukere pašu i uložak je dobar dosta može upiti a materijal izvana djeluje totalno nepropusno. :D :D

Ana i mamino zlato avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Evo ja sam nešto prtljala po svom e-mail sandučiću, možda mi je bio prenatrpan pa nije mogao primiti poštu. Sad sam na sto čuda da li da opet naručujem ili što? :/ :/ Možda da naručim pa ću imati nove četiri umjesto dvije pelenice??

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nama je danas jedna FB propustila na šavu . Ista ta nam je već jednom propustila na istom mjestu, no mislila sam da je procurila oko nogice jer je bila samo mokra, a danas se lijepo vidjelo gdje je izašlo jer je propustila malo mekšu stolicu. Je li netko imao slično iskustvo? Kupila sam u babyshopu pa ne znam primaju li reklamacije - na pelenama piše 90 dana garancije na izradu :/ .

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

cure, šta se događa s babyshopom? zašto nema više pelena tamo ?

meni se ne da naručivat izvana, strah me carine :/. sad moram samo strpljivo čekat Pahuljičine pelenice koje svi spominjete , a strpljivost mi nije jača strana .

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Pahuljica isprobana i mogu vam reći da je prekrasna :D :D :D ! Puno je mekša od npr. FB i nekako nježnija: ime joj savršeno odgovara! Uzela sam veličnu M i još ima mjesta (za usporedbu FB veličinu L nikako da napunimo, u ME AIO L više ne stanemo).

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj thalia prvotno napisa
    cure, šta se događa s babyshopom? zašto nema više pelena tamo ?

meni se ne da naručivat izvana, strah me carine :/. sad moram samo strpljivo čekat Pahuljičine pelenice koje svi spominjete , a strpljivost mi nije jača strana .
    pa ima pelena, al nece vise biti FB i HH, zato su sad na snizenju, ako je sto uopce jos ostalo.

ima na bebuska.hr snizenje FB, 100 kn komad s uloskom (dok su na babyshopu bile 90 bez uloska)

ja sam isto na sajmu vidjela nove pahuljice. velicina M mi se cini puno veca od FB M. bas me zanima kakve su.

jeste vidjeli nove mibove pelene? nesto organski pamuk, velur, nemam pojma, super izgledaju i jako su mekane, ali i dosta skupe. bit ce 180 kn :shock:
    u svakom slucaju, ja nis ne kupujem dok se ne izreda nekoliko serija (ukljucujuci i pahuljice), jer kad sad vidim njihove dore i usporedim s onim prvima, nebo i zemlja i sama je zena rekla da bi najradije svima zamijenila ove stare sa novima

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ha ha
    pa ko će onda isprobat sve te silne nove pelenice i javit dojmove???
    ja nemrem!! he he moj je bez pelene!!
    al, mogu javit kak upijaju hlače, parket, pod u kauflandu i sl
    nego, danas nam je ok dan!!

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Stigle Thirsties zaštitne :D :D :D
    Došao poštar i donio paketić, i nema pojma koliko mi je popravio jutro
    Ovo nam je prva web kupovina, i imamo samo pohvale za Amy
    Gaćice su dovoljno duboke, lijepo se podešavaju u struku. Dalje dojmove javimo kad ih "ovjerimo"

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

vještičice super!:D
    čestitke na izgubljenom junfu!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Tko je Amy, koje su to stranice?

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Cottontail baby, Amy je vlasnica

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Inače Amy uskoro otvara i pravi dućan! :D Ne da će to nama išta značiti , ali baš mi je to fora.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Enela završila sam Rumpster wannabe pelenu (konačno!) Pogledaj albumić. Puno hvala za premjeravanje i fotkanje tvoje Rumpsterice

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj vještičica prvotno napisa
    Enela završila sam Rumpster wannabe pelenu (konačno!) Pogledaj albumić. Puno hvala za premjeravanje i fotkanje tvoje Rumpsterice
    Pelena je Prave Rumpsice se mogu sakriti pred tvojom pelenicom.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Pelena je FANTASTCNA. Od sada Rumpsters zovem wannabe vjesticine pelene.

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

vještičice

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

hvala cure

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Moram vam pohvaliti MMa! Razgovaramo oko toga kako ćemo se organizirati dok ja budem u rodilištu, pa ga pitam je'l hoće da kupim neki manji paket jednokratnih da mu olakšam život: jer morati će koristiti i one s drukerima, a i morati će ih bar jednom oprati. Pa velli on meni: ma daj, neću ga sad valjda navikavati na plastiku :shock: :D

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

kako su nam m-ovi postali ekološki osviješteni
    Olivija suuuper :D

luce st avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Danas stigle dvije Little Lamb bamboo size 1, kupila preko e bay. preslatke su. I sad treba stati, mislim da je bilo dosta kupovine, još samo papirići i sve je spremno za bebača

:D

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Pa bilo je i vrijeme

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Olivija prvotno napisa
    a i morati će ih bar jednom oprati.
    pa zar tvoja zaliha pelena ne bi izdržala 3 dana bolnice?

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj ninaXY prvotno napisa
    a i morati će ih bar jednom oprati.
    pa zar tvoja zaliha pelena ne bi izdržala 3 dana bolnice?
    pa poraslo mi čedo tako da nisu sve u upotrebi! Nisam ti ja nikada stigla ni do 30 - jse stalno vrtim između 20 i 25...

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Nisam ti ja nikada stigla ni do 30 - jse stalno vrtim između 20 i 25...
    Jadniče malo fali joj pelena... pa kad fali, pravac prvi web dućan, jer, zna se - faliti ne smije!

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Osim novaca na računu!

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

cure, jel bi koja donirala kakvu pelenicu za jednu potrebitu bebu i mamu????
    ne znam jeste li upoznate?! ronin prikuplja pomoć...
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...337234#1337234

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Naravno Zmajo

Javi šta treba i gdje, nisam baš upućena, ali za pomoć smo uvijek tu!

Pozdrav!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Moram se malo požaliti, jako me nerviraju platnene pelene :/ Nadam se da će nam uspjeti čim prije se prebaciti na bespelenaštvo.

Kupila sam u početku pet zelenih i pet žutih racmana da vidim kak će to izgledati, i 50 tetri i 10 švedskih pelena.
    U prvim danima kad je bebica bila manja stavljala sam joj uglavnom tetru+švedsku jer su nam zbog kukova preporučili široko povijanje, a sad kombiniramo jedne i druge, a povremeno i jednokratne.

- Od jednokratnih ima crvene tragove oko nogica, a od platnenih ima tragove svugdje gdje dolazi pelena, po nogama, guzi itd. kak god se trudim da ju čim labavije zakopčam. Ti ulošci koji se stavljaju u pelenu su prilično grubi, a ni kad stavim tetru u racmana nije puno bolje

- Kad je bila manja nije joj to tak smetalo, ali sad ima 7 tjedana i sve više ju nervira kaj ne može tak mlatarati nogama. Jako voli biti gola i dere se kad joj ponovo stavljam pelenu. Čini mi se da joj je u pampersici puno udobnije

- Smeta joj kad je mokra, pa se počne sva meškoljiti i izvijati. Kroz noć koristimo zeleni racman s uloškom ili tetrom i budi se cca. svaka tri sata. Prije se budila isto tako otprilike jer je bila gladna, pa sam ju odmah i premotala, a sad se budi jer je mokra. Kad ima pampersicu po noći ponekad spava i po 4-5 sati u komadu.

- Mijenjam joj pelene svaka 2-3 sata, nekad i češće ako skužim da se pokakala, pa navečer imam cijelu hrpu pelena koje jedva stanu u kantu srednje veličine. Držim ih u kupaoni, pa to prilično ružno izgleda kad mokre pelene vire iz kante. Stavljam ih prati svakih max. 1,5 dan. Čitam ovdje da neki peru pelene svaka 2-3 dana. Pa gdje ih držite? Meni bi trebala posebna košara za veš

- Sad kroz zimu sušim pelene na stalku za veš u sobi kraj radijatora. Do sad sam uvijek veš oprala za vikend ostavila da se posuši, speglala itd. Sad mi taj stalak uvijek stoji razvučen i pun pelena kroz tjedan.
    Tetre su mi najmanji problem, one se brzo posuše, ali ove platnene se suše predugo i nemam pojma kud ću s njima kad više ne budemo grijali.
    Sušilicu nemam niti bi ju imala kamo staviti.

Bez obzira na sve ipak ne mislim prelaziti na jednokratne jer se uvijek sjetim koliko bi koštalo 10-12 pelena dnevno. A i MM-a sam uspjela uvjeriti da su pamučne zdravije za bebu i on je sad totalno protiv jednokratnih pelena. Zapravo, za pamučne sam se odlučila kad još nismo znali spol bebe pa sam mislila da je bolje tako ako bude dečko radi pregrijavanja testisa. Sad kad imam curicu baš i ne vidim neke prednosti pamučnih pelena što se tiče zdravlja.

Jedva čekam malo toplije vrijeme pa da budemo bez pelena

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

sirius black,ja itekako vidim prednosti platnenih za curicu. za prvo dijete (dečka) sam koristila jednokratne, a s drugim sam isto počela (prvih 6 mjeseci) s jednokratnim. odlučila sam se za platnene baš zbog toga što sam kod svakog presvlačenja vidjela komadiće gela iz pelena koji su malenoj ulazili "unutra". baš zbog toga sam se uplašila i počela s platnenim

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Sirius black, pogledaj kako ja sušim pelene. To je mala sušilica koja se zakači za radijator, naručena preko Neckermanna, služi samo za pelene i uvijek je okupirana. One bliže radijatoru se brzo osuše i njih potrošim prvi dan, pa dalje po redu. Zbog tog sporog sušenja nikad ih nemam složene u ladici, ali tamo ionako nikome ne smetaju. Sa 22 komada izdržim tri dana bez problema, to i nije takva hrpa, a gomilam ih u škafiću. Kad se peru mali je u tetrama, tako dugo dok se ne posuše prvi primjerci. Sad imam i snappi pa ga mogu prematati sa samo jednom tetrom+zaštitne. Pelene prije prematanja jako protrljam, kao da ih perem na suho, i skroz omekšaju.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

moram vam ispricat sto je moj sin danas napravio. on inace stalno ima posla s pelenama, vadi kutiju u kojoj stoje i onda ih otvara, premece, gleda uzorke...i tak ja danas dodem u kupaonu, i nekaj mi cudno u lavoru za pelene, a to je da je u lavoru cistih pelena koje je moj dorian fino pospremio

inace jos zna kad vjesam pelene odnosit ih natrag u masinu na pranje. eto, platnene pelene, zabava za mamu i dijete

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

elinor,tako i ja sušim,samo zakačim za fotelju (iza jastuka) prema peći (plinskoj), pa se još manje vidi i nikome ne smeta. ako se baš ne stigne osušiti, stavim tetru i švedsku

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Meni nije bed priznati da ponekad ako mi se ne stignu osušiti stavim jednokratne. I? Uvijek imam doma rezervu-kutiju DM-ovih jer imam 18 platnenih i to koji put se ne stigne osušiti. To mi je krajnja solucija, tetra sa švedskom mi je :/

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Meni je vazdan sušilo rastegnuto u dnevnom boravku. Da nemam pelena, bilo bi možda dva dana od 7 spremljeno... Meni ne smeta, ako imam goste onda ga poguram u neki kut sobe samo da manje smeta.

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj livac prvotno napisa
    odlučila sam se za platnene baš zbog toga što sam kod svakog presvlačenja vidjela komadiće gela iz pelena koji su malenoj ulazili "unutra". baš zbog toga sam se uplašila i počela s platnenim
    Zar u svakoj jednokratnoj ima tog gela? I kak su ti komadići izašli iz pelene? Daj nam malo to pojasni. Meni to zvuči prestrašno!!!

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Sirius Black prvotno napisa
    od platnenih ima tragove svugdje gdje dolazi pelena, po nogama, guzi itd. kak god se trudim da ju čim labavije zakopčam.
    Meni se isto stalno događaju ti jaki tragovi pa mislim da ga žulja. Zna li netko je li to normalno ili nešto krivo radim?

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Ms. Mar prvotno napisa
    Zar u svakoj jednokratnoj ima tog gela?
    :? Pa da, to je ono što upija tu silnu tekućinu, naravno da ga svaka ima. :?

Pups avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Meni se isto stalno događaju ti jaki tragovi pa mislim da ga žulja. Zna li netko je li to normalno ili nešto krivo radim?
    Ti tragovi budu i nakon jednokratne, a ako nisu baš prejaki, onda je valjda ok...

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ja sam jednom malu stavila u kadicu s jednokratnom. Kakala je samo u kadi pa da mi g...a ne plivaju. Da ste samo vidjele na šta je ličila ta pelena. Napuhla se ko balon. Bila je ogromna. Užas. Jadna djeca.

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Da citiram jednu svoju virtualnu prijateljicu, "i nama se vide tragovi kad skinemo traperice". To je normalno, pelena iznutra nije savršeno upeglana i kako se beba valja/sjedi/leži, malo se ucrta reljefić. Ništa strašno. Nama je guza najslikovitija nakon slinga . Jedino ako je baš tamnocrveno i jako udubljeno, onda treba olabaviti pelenu ili zaštitne. Ja sam presretna što koristimo platnene, a MM je postao još gori od mene (čak ih je i na posao nosio da pokaže kolegicama koje imaju djecu, al nikad nisu vidjele moderne platnene ). Sve kombinacije su mi drage; moderne, moderne+tetre, tetre same, tetra+švedska, tetra+snappi...važno da nema kemije. A jednokratne su mi toliko iz mozga isparile, da se iskreno začudim :shock: kad ih negdje vidim. Netko će reći da nije komotno prati i koristiti platnene; meni pak izuzetnu komociju predstavlja to što nikad ne mogu ostati bez pelena i ne moram o tome uopće razmišljati, koliko je još u vrećici, da ih moram kupiti prije nedjelje, praznika...

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

mi smo malo obnovili svoju zalihu pelenica...
    još kad bi mališu uspjela uloviti da ih poslikam na njemu...

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

:D Baš su mi lijepe, pogotovo HH japanske i krave! A kako si zadovoljna s njima? Ja se nekako stalno spotičem na njih....

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Ana i mamino zlato prvotno napisa
    Meni nije bed priznati da ponekad ako mi se ne stignu osušiti stavim jednokratne. I? Uvijek imam doma rezervu-kutiju DM-ovih jer imam 18 platnenih i to koji put se ne stigne osušiti. To mi je krajnja solucija, tetra sa švedskom mi je :/
    Ali tetra i recimo fleece cover - odlično!

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj livac prvotno napisa
    odlučila sam se za platnene baš zbog toga što sam kod svakog presvlačenja vidjela komadiće gela iz pelena koji su malenoj ulazili "unutra". baš zbog toga sam se uplašila i počela s platnenim
    Zar u svakoj jednokratnoj ima tog gela? I kak su ti komadići izašli iz pelene? Daj nam malo to pojasni. Meni to zvuči prestrašno!!!
    Ok, shvatila sam. Ne znam kak sam ja zamišljla taj gel, a to su zapravo kristalići koji se u doticaju s vlagom pretvaraju u gel i 'normalno' je da dođu u doticaj sa bebinom kožom. Znam da dijete od tog neće umrijreti, ali opet mi je to strašno.

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj TeddyBearz prvotno napisa
    Zar u svakoj jednokratnoj ima tog gela?
    :? Pa da, to je ono što upija tu silnu tekućinu, naravno da ga svaka ima. :?
    Pitala sam to zato što se neke jednokratne oglašavaju kao 100% prirodne. Sad sam malo ponovila gradivo. Mislim, i bez toga, meni je dovoljno razloga za platnene, ali kad sam zamišljala da taj neki gel ne dolazi u doticaj s bebinom kožom ili da ga nema u svima, jednokratne nisu zvučale tako strašno.

Stranica 3 od 6 PrviPrvi 12345 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •