Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Slinjenje

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Slinjenje

Help,

moj mali dvogodisnjak slini u potocima.Slini od kad su mu poceli izbijati prvi zubici, prestao je prije par mjeseci, pa sad sve ispocetka, konstantno su mu otvorena usta, nosic suh i cist tj. moze disati na njega...jos mu fale kutnjaci, koliko vidim ne izlaze jos van...ne kuzim u cemu je caka..

Ako netko ima slicnog iskustva, molim pomagajte, sav je mokar...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moja curka ce za mjesec i pol imati 2 godine.Ne slini,al si stalno gura prstice(citaj ruke) u usta.Dal' je faza ili su kutnjaci...Budemo vidjeli uskoro.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Slinjenje

Osvježavam ovu temu; a ako se o njoj već raspravlja u 2009. na nekom drugom mjestu, slobodno premjestite ovaj post.

Moj 13-mjesečni sin pojačano slini od 6. mjeseca i kao što je jedna forumašica rekla - sav je mokar. Podbradnjake mijenjamo svakih pola sata, a vjerojatno bi mogli i češće. Interesira me da li pojačano slinjenje u tome periodu i tako intenzivno može ukazivati i na neki problem, osim rasta zubića, te da li postoji neki drugi način da ga se zaštiti osim pamučnih podbradnjaka s plastikom s donje strane.

Hvala,

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

hm. moj ima 2 i pol godine i jos slini.. ali jos nema ni sve zube

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

pridružujemo se klubu "mokrih"
    od godine dana (nakon izlaska 16 zuba) slini nenormalno

I ja bih voljela znati da li je do tih zadnjih kutnjaka ili što :?

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Kad su vašim bebama počeli rasti zubići?
    kontam da smo mi zabrijali ali našoj maloj (2 mj. ima) slina počela curit prošli tjedan i slini sve više, uz to trpa ruku u usta ili liže moje rame kad je nosim, a i u zadnje vrijeme vrišti, neplače nego guguće pa zavrišti... e sad da li dijete sluša svoj glas ili nam pokušava "reći" da je nešto novo muči :?

E da i poslije podrigivanja je počela obvezno kašljati ...sad je taj kašalj učestaliji i ne samo nakon podrigivanja
    Neželim otvarat novu temu s ovim njenim simptomima pa.... ak mi možete reći jel to zubi već počinju tak rano ili je nešt drugo -vama poznato- u pitanju

inače ona je čini mi se napredno dijete,jer s 2 mj. drži glavu sama uspravno dok je nosim,sva je čvrsta i leđa ma sve,sa mjesec i tjedan dana već je naveliko na trbuhu dizala glavicu itd da neduljim...... pa me ni zubi baš nebi iznenadili

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

pitam za malca koji ima sve zube i 19 mj. nenormalno slini, obavezno ima po dva sipera i presvlace se svakih 1/2 sata. :?

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

jel ima dudu?

pitam jer smo mi M. odvikli od žvakanja dude u zadnjih 10 dana i mogu ti reći da ne slini više skoro uopće!

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

slini skoro od rođenja u potocima..
    imali pauzu od 3-9 mj života (tad je nosio ogrlicu za zube, al ne mogu tvrditi da je to pomoglo) i neka 2 mj nakon 18 mj...slini još uvijek dosta al sad već zna progutat slinu i ispadne mu koji dcl kad se glupira ili nasmije

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Osječanka9 prvotno napisa
    E da i poslije podrigivanja je počela obvezno kašljati ...sad je taj kašalj učestaliji i ne samo nakon podrigivanja
    Neželim otvarat novu temu s ovim njenim simptomima pa.... ak mi možete reći jel to zubi već počinju tak rano ili je nešt drugo -vama poznato- u pitanju
    kakve veze ima kašalj sa zubićima?

meni je oboje djece počelo slinit s dva mjeseca, a prvi zubi došli sa sedam mjeseci.

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Majuška prvotno napisa
    jel ima dudu?

pitam jer smo mi M. odvikli od žvakanja dude u zadnjih 10 dana i mogu ti reći da ne slini više skoro uopće!
    Ima samo za spavati...

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ponovo osvježavam temu. Evo, moj mali je napunio 27 mjeseci i još uvijek slini. Nastojim se ne zabrinjavati, jer sam prije ljeta konzultirala i doktora telefonski, opisujući mu problem, pa je on rekao da je u pitanju vjerojatno povećana mandula i da dođemo poslje ljeta, jer će tijekom ljeta možda proći. Vjerojatno ćemo otići na pregled da se točno utvrdi o čemu se radi, a u međuvremenu bih htjela čuti i vaša iskustva.Za sada, da kucnem u drvo, ako i je u pitanju mandula, zbog toga on nema ove godine nekih problema, osim toga slinjenja, no, opet - voljela bih biti informirana, pripremiti se i ako mogu preventivno djelovati, da ne dođe do nečega gorega. Hvala na svim savjetima i informacijama.

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj Osječanka9 prvotno napisa Vidi poruku
    kontam da smo mi zabrijali ali našoj maloj (2 mj. ima) slina počela curit prošli tjedan i slini sve više, uz to trpa ruku u usta ili liže moje rame kad je nosim, a i u zadnje vrijeme vrišti, neplače nego guguće pa zavrišti... e sad da li dijete sluša svoj glas ili nam pokušava "reći" da je nešto novo muči :?

inače ona je čini mi se napredno dijete,jer s 2 mj. drži glavu sama uspravno dok je nosim,sva je čvrsta i leđa ma sve,sa mjesec i tjedan dana već je naveliko na trbuhu dizala glavicu itd da neduljim...... pa me ni zubi baš nebi iznenadili
    ...ovo kao da sam ja napisala... zanima me dail su vam ti simptomi prošli o.k.?????? kada su vam poćeli zubići? dal se zato slinila beba? a šta je bilo s kašljem...???

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno pozdrav

Citiraj Osječanka9 prvotno napisa Vidi poruku

Hej! moram te upozoriti da obavezno provjerite s pedijatricom da li vam beba ima slucajno pojacan misicni tonus, jer eto i mi imamo potpuno istu situaciju: beba 2 mjeseca, pojacano slini, dize glavicu,mi mislili napredno dijete a onda uslijedi ovo: pedijatrica joj razgibavala rucice i nozice i mala pruza otpor , tako i meni stalno a ja mislila to normalno... sad na kraju ispada da mora ici preventivno neurologu i fizijatru na vjezbice jer su to znakovi hipertonusa i sve se to da ispraviti ako se na vrijeme krene!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •