Molim vas pomoć ,jer sam se u moru informacija o autosjedalicama totalno izgubila...
Naša stara nam je mala i sada bi trebalo uzeti novu ...
ima 2 godine i 5mjeseci a težak je oko 14kg
Koju sjedalicu da uzmem?
Molim vas pomoć ,jer sam se u moru informacija o autosjedalicama totalno izgubila...
Naša stara nam je mala i sada bi trebalo uzeti novu ...
ima 2 godine i 5mjeseci a težak je oko 14kg
Koju sjedalicu da uzmem?
Sjedalica 9-18 (grupe I) vam je premala?Ako je djetetu gornji rub ispod sredine ušiju ili nema utora za pojas koji mu je u razini ili iznad razine ramena,onda jest.Po kilogramima još nije ni blizu.
Ali premalen je za booster,tj.prelagan,prije 15(a još bolje 18 kg)ništa.
Zasad bi možda najbolja bila kombinacija grupe I i II,od 9-36 kg.. a tu ima rasprava o takvim sjedalicama
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=50464
Možda bi ona mogla još proći, al to je stara autosjedalica,pa bih željela uzeti nešto sigurno i kvalitetno
Hvala
A da pričekaš još koji kilicu pa uzmeš Romer Kid, Maxi-Cosi Rodi ili tako nešto (15-36)? Možda bolje to nego kombiniranu.
Sjedalice 15-36 nisu najsigurnije odmah s 15kg.Idealne su s 18kg.
Idealno bi bilo da kupi sjedalicu grupe I,pa onda grupe II.
Ali ako nema mogućnosti,onda je bolje rješenje kombinirana,JER:
Što znači pričekati koji kilogram?Znači ili da dijete vozi u toj dotrajaloj sjedalici ili da ga uopće ne vozi ili možda da ga ne vozi u sjedalici(dok ne napuni 15+kg)?
To nije mala beba,i da dobije kilogram može proć neko duže vrijeme.Ja nebi riskirala sa savjetom da dotad vozi dijete u sjedalici koju ne smatra funkcionalnom.
krumpirićka, vidi se da si marljivo učila![]()
ja sam isto radije za opciju kombinirane....i sama sam bila u situaciji "vaganja" šta, di,kad...
petarpan prvotno napisa
![]()
Dijete je svakako premalo za booster.