-
Moja prijateljica ima RAK!
Jako sam tužna, ali sam sto posto uz svoju prijateljicu, i uvijek će moći računati na mene.
Moja S. ima 34g, dvoje dječice od 5g curicu M, i dečka od 2.10mj. Prije godinu dana napipala je krvzicu na dojci, nakkon toga je usljedila operacija, gdje je odstranila dio dojke. Prolazila je kroz zestoke kemoterapije i zračenja, i nakon nekog vremena je bilo dobro. Ali prije nepunih sedam mjeseci, opet su se pojavile nekoliko kvržica na istoj strani desne dojke,nakon toga je islo snimanje pluća, gdje se otrilo dve do tri sjene na oba plućna krila, počeo joj kašalj, koji je prolazio kroz cijelu bolest, na momente ju je toliko boljela glava, kao da je netko rezao nozem. Glava je popustila, bolovi su jenjavali..
Čeka nalze od jetre. Pod hitno je naručena za operaciju dojke koja joj mora biti odstra. I krenut će sa još agresivnijom kemoterapijom i zračenja nego prije.
Izvukla je svoju snagu zbog svoje dječice, kojoj je neophodna, i svaki tren im je vazan da budu skup. Roditelji joj naslućuju da nekaj ne štima, ali ona nema snage da ima kaze istinu potpunu do kraja, nakon razgo ora sa lječnicima, jer se boji da bi roditelji mogli dozivjeti šok.
U toj cjeloj borbi, muž joj u bolesti okreće leđa, daje papire za razvod, niti ne pitajući kako je, treba li joj što. Okrenuo joj leđa, ali niti kad je saznao za bolest, nije joj previše pomagao u kući i oko djece. Gledao je samo na sebe, ali Bog će mu vratiti desetorostruko.
Prijateljica koju poznaje 13 god, napustila ju je, okrenula leđa, u bolesti, i sazaljeva muža, a njoj javno daje do znanja, tj pričala joj je, kako će biti teško kad je neče biti. Ne mogu vjerojati, pa S je ziva i borbu vodi.
Odmah je tu osobu maknula od sebe, i rekla joj da nemaju kaj traziti skup kroz prijateljstvo. Prestrašno.
Nadam se da se ne ljutite, ali morala sam ovo podjeliti sa vama.
Pitam se hoće li se dogodit čudo??
-
Budi uz nju. Iz osobnog iskustva znam da svaka pozitivna sitnica čini čudo.
U meni bliskom okruženju, jedna od najvažnjijih osoba u mom životu već 7 godina zna i vodi borbu. Ponekad to budu svakodnevne borbe s bolešću, sa sobom, s okolinom koja koliko god se trudi, ostaje nemoćna...
Nemoj osuđivati muža, nisi u njegovoj koži.
Koliko god da se trudimo, nekad ne dopiremo gdje bismo željeli pa dolazi do problema u komunikaciji, a kronični nedostatak prave komunikacije razjeda.
-
-
..uh.
~~~
-
Zao mi je. To sto si uz nju je ipak velika stvar. Nadam se da ce iapk reci roditeljima-da im da sansu da se pripreme, a i zato jer sad treba misliti na sebe (i svoju djecu) a ne na to hoce li nekog uzrujati ili ne. Roditelji tome i sluze da se brinu za svoju djecu i budu uz njih kad je frka.
-
-
Svaka ovakva priča je tužna i uznemirujuća. Još je gore kad osobi okreću leđa oni najbliži. Srećom ima podršku u tebi. Puno ~~~~~~~~~~~~~~~ njoj, da joj Bog da snage za nju i dječicu, i tebi da joj budeš podrška u životu
-
Čuda se događaju ako u njih vjerujemo!
Želim tvojoj prijateljici i tebi svu snagu ovog svijeta!! U mojim ste molitvama...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
-
-
-
Žao mi je.
I moja mama bila je točno toliko stara kad je dobila rak.
Mora biti čvrsta,grčevito se držati želje za životom,zbog svoje djece.
U tome je ključ.
-
Pomolit ću se za tu mamu i njenu dječicu.
-
-
Jao, ne znam šta bih rekla.... već par puta pišem, brišem... jer nemam šta pametno reći...
Osim - nadam se da će joj se stanje popraviti i da će izdržati i sve proći ok.... i mogu samo još reći da žalim...
-
-
-
-
Prestrašno. Budi uz nju koliko god možeš.
-
Pretužna priča.
Budi uz nju i bodri ju. Trebat će joj sva snaga da pobijedi bolest.
-
-
-
-
-
-
~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~
-
-
Pravila pisanja postova