Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 51 to 85 of 85

Thread: Baba Ghanoush ili ljuti babo:))))))))

  1. #51
    Dijana's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    6,003

    Default

    Reci ako te pilim, ali, je li velika razlika s kojim uljem ga radiš?

  2. #52
    white_musk's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    2,838

    Default

    Quote Originally Posted by Dijana
    Reci ako te pilim, ali, je li velika razlika s kojim uljem ga radiš?
    jeste!

    sa maslinovim uljem,koje nije neutralno ulje, bude malo"gorče i jače",a sa neutralnim uljima(suncokret,sezam,kikiriki) bude"blaže"

    super mix je ulje i sjemenke buče:mljac

  3. #53

  4. #54
    white_musk's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    2,838

    Default


  5. #55
    Maslačkica's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Sarajevo
    Posts
    2,720

    Default

    Quote Originally Posted by white_musk
    (držat ću ja kurs orjentalne kuhinje sad u ovom novom ženskom edukacionom centru na Otoci,pa bujrum )


    Quote Originally Posted by tinkie winkie
    mene samo zanima kako je ovo jelo dobilo ovakvo ime
    to je sirijsko jelo i kažu da je žena htjela mužu podvalit patlidžan "kao faširano meso" i on se naljutio
    Kakav kurs, može li više malo info?

  6. #56
    white_musk's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    2,838

    Default

    kad bude aktualan dobiješ pp

  7. #57
    Strobery Shortcake's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Sarajevo
    Posts
    2,749

    Default

    Napravila sinoč! Ispalo je izvrsno!

  8. #58
    white_musk's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    2,838

    Default

    :D :D

  9. #59
    Dijana's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    6,003

    Default

    jučer sam napravila ovo i prepreprefino je! Ispalo je malo više, a za sada tamanim samo ja, pa me zanima koliko dugo može stajati u frižideru? Zna netko? Zbog jogurta unutra mislim.

  10. #60
    Linda's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    3,113

    Default

    Na videu nije stavila jogurt, pa sam sad zbunjena staviti ili ne.
    Inače, super zvuči, obožavam patliđane.

  11. #61
    Dijana's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    6,003

    Default

    wm je naglasila da jogurt ide obavezno :/, a i fino razblaži. Meni je fino i piti uz to jogurt. Mogu vam reći da ovaj namaz (ili dip) odlično prija na ovim vrućinama.

  12. #62
    Linda's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    3,113

    Default

    Baš ću probati, pa javim kako je ispalo.

  13. #63
    tinkie winkie's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    ZD
    Posts
    2,297

    Default

    sad kad sam vidila video, me uopće više ne mami :/

  14. #64
    Dijana's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    6,003

    Default

    Zašto? Pa isti je recept kao što je opisala wm, jedino nema jogurta. :? wm je doduše preporučila sjeckanje, a ne blender, ja sam sve u blenderu, ali luka sam stavila puuuno više. I tahini sam sama radila, ali sa suncokretovim uljem.

  15. #65
    tinkie winkie's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    ZD
    Posts
    2,297

    Default

    ne znam... onda sam bila trudna, sad nisam :/

    možda zato...

  16. #66
    Dijana's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    6,003

    Default

    Aha, zato. Mislila sam da ti estetski ne izgleda lijepo, liči na paštetu. :/

  17. #67
    Anvi's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Zagreb
    Posts
    953

    Default

    Dansa sam isprobala recept, vrlo je ukusno, jedino izgled baš nije apetitlich. Podsjeća na sadržaj pelene .
    Ali, ukrasila sam malo maslinovim uljem, čilijem i peršinom pa je bilo bolje.

  18. #68
    Davor's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    8,984

    Default

    Sad kad je topic isplivao, možda se uspijem natjerati pa dotjerati svoj davni projekt: beba ganuš. O tome smo već pisali, baba ganuš mi je fora i ukusan, ali je koncentracija češnjaka prevelika. Eksperimentirao sam s kuminom (Egipćani kažu kamuun i jako mirišu po njemu) i nisam baš bio sasvim zadovoljan. Možda mi ovaj put upali pa ću javiti recept.

  19. #69

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Matulji - Opatija
    Posts
    369

    Default

    Kako se radi tahin? Jel komplicirano? Recept zvuči njami i baš bih probala.

  20. #70
    Dijana's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    6,003

    Default

    Nije komplicirano, tahini je pasta od preprženog sezama i nekog ulja (maslinovog, suncokretovog ili sezamovog).
    Gore je jedna forumašica napisala da na četiri šalice sezama stavi pola šalice ulja.
    Ja se nisam držala nikakvog omjera, nego kako mi je pasao okus.
    Samljela preprženi sezam u mlincu za kavu (nigdje nisam našla onaj martin mlinac za mak), dodala ulja i izmiksala. Ja sam radila sa suncokretovim uljem, kažu znalci da je tako blaži, odnosno manje gorak. Sad sam nabavila i sezamovo ulje, pa ću drugi put probati i s njim.

  21. #71
    Davor's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    8,984

    Default

    Mlince za mak smo lani kupovali u Kauflandu

  22. #72
    marta's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,678

    Default

    Trenutno je u Lidlu grcki tjedan i prodaju tahini vrlo povoljno.

  23. #73
    zhang's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    GYM
    Posts
    5,117

    Default

    patlidžan je u pećnici. javim dojmove.
    inače, ja sam već nešto slično pravila od patlidžana i bilo je mljac.

    white_musk, ako inače držiš tečaj orijantalne kuhinje, podijeli s nama opet neki recept.

  24. #74
    zhang's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    GYM
    Posts
    5,117

    Default

    ispalo je baš fino.
    jedino sam se ja malo zaigrala sa češnjakom pa je ispalo jaaakoo pikantno (pravila sam od pola originalne smjese, a stavila 4-5 velikih režnjeva češnjaka) pa sam malo razblažila sa mileramom.
    joj, ovo je meni super sada preko ljeta.
    šteta jedino što ga se ne može odjednom napraviti više teglica (kao ajvar) pa si miran.

  25. #75
    Anvi's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Zagreb
    Posts
    953

    Default

    Quote Originally Posted by zhang
    šteta jedino što ga se ne može odjednom napraviti više teglica (kao ajvar) pa si miran.
    Može se, jedino izostaviš jogurt. Ostatak smjese malo prokuhaš i ubaciš u sterilizirane teglice. Jogurt umiješaš nakon otvaranja.

  26. #76
    zhang's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    GYM
    Posts
    5,117

    Default

    hvala

  27. #77
    Davor's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    8,984

    Default

    Quote Originally Posted by marta
    Trenutno je u Lidlu grcki tjedan i prodaju tahini vrlo povoljno.
    Kad sam došao bilo je svega osim tahina, a od prošlog "tjedna" imam samo jednu teglicu

  28. #78

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Matulji - Opatija
    Posts
    369

    Default

    Uspjela sam kupit tahin ali još nisam napravila namaz. No, htjela sam reći da sam ga mazala na tostiran kruh i je.

  29. #79
    Davor's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    8,984

    Default

    Nemoj zezat

  30. #80

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Matulji - Opatija
    Posts
    369

    Default

    Quote Originally Posted by Davor
    Nemoj zezat
    Smrtno sam ozbiljna 8) ,

  31. #81
    dunja&vita:-)))'s Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    zg
    Posts
    1,891

    Default

    Mi smo se jučer udavili u "ljutom babi", recept mi je genijalan.
    Ali sam se zaigrala sa češnjakom ...

  32. #82
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,246

    Default

    Quote Originally Posted by Anvi View Post
    Može se, jedino izostaviš jogurt. Ostatak smjese malo prokuhaš i ubaciš u sterilizirane teglice. Jogurt umiješaš nakon otvaranja.
    i kolko to onda može preživjet bez otvaranja, a kolko nakon kaj se otvori

  33. #83
    Davor's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    8,984

    Default

    Misliš ga hipnotizirat ili što?

    Mi se znamo podaviti u nečemu što prigodno zovemo "Al fasulya". Zapravo bi se trebalo zvati fasulya - badinjan ili tako nekako, ali je poruka jednostavna - skuha se grah (fasulye) na dinstanom patliđanu (badinjan) i nije sila peći ga u pećnici. Rezultat je gromoglasan ako se ne začini vrlo egipatski - s vrhom punom žlicom mljevenog kumina (kamuun) i šakom sjeckanog peršina.
    Nemam za sada neki stabilan recept, nego samo nabacam u količinama koje mi se zateknu pod rukom - svaki put ispadne dobro.

  34. #84
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,246

    Default

    ma ne kužiš, radim zimnice,pa bi to možda takvo ili slično iskoristila malcu kao namaz za po doma i za vrtić, pa me zato zanima jel to može pasterizirano izdržat koji mjesec bez otvaranja, a kad se otvori jel to može se jest cca 10 dana.

  35. #85
    Davor's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    8,984

    Default

    Gle, ako pogledaš u recept za ajvar i kažeš "Ups! Fali mi paprika :duh:" i svejedno se baciš na posao ... to je to.

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •