Citiraj dutka_lutka prvotno napisa
Citiraj Rayna prvotno napisa
lijecnik kaze da mogu,a na njemu-tijekom dojenja primjena se ne preporuca.hitno mi je...
Nakon što sam pročitala uputu , svojoj sam dr vratila Sumamed i tražila Klavocin, koji smiju piti i bebači, a na njemu piše da se u minim. količini izlučuje u mlijeko dojilje. Samo, treba piti onaj od 1000 mg, ako nisi baš sitna.

Sumamed sada prodaju u nekom pakiranju od 3 tablete, za vola ubiti. Prije se pilo 7 dana. Ove 3 popio MM, bio omamljen nekoliko dana. A nije baš majušan. :/

Nakon toga kod te doktorice više nisam bila, nije mi trebalo, a krajem godine je mislim promijeniti. Samo, od 70-ih godina dosta majki je kratko dojilo, pa su se dr-i navikli propisivati sve i sva.

Da, mogu ja piti, a posljedice neće snositi ni forumaši koji su mi to savjetovali, niti doktorica, niti proizvođač (koji je u uputi jasan), nego moje dijete. Sreća da sam pismena.

A ako je neka mama pila Sumamed usprkos uputi, to ne znači da ga sada moraju sve piti, da bi se dokazalo da je ona bila u pravu.
1) sumamed nijeza vrijeme klinike testiran na dojiljamai trudnicamai zato na njemu stoji upozorenje da se tijekom dojenja ne preporuča
2) sumamed se oduvijek uzima 3 dana, max 5, i doza nije za vola ubit nego točno onakva kakva treba biti
3) tm nije bio ošamućem od sumameda nego očito zbog bolesti koju je liječio
4) budući se sumamed metabolizira u jetri, moguće su povišeni jetreni enzim nakon uzimanja, koji se kroz mjesec dana vrate u normalu
5) mnogi ljudi na klavocin reagiraju proljevom (a nisu alergični na penicilinske antibiotike) i u tom slučaju klavocin napravi daleko veću štetu, te je sumamed bolja alternativa
6) na dr. opće medicine je preporučiti a na pacijentu odlučiti što napravit, nitko vas ne sili...
7) 70-ih nije bilo sumameda, na tržištu je posljednjih 20 godina
8) sreća da si pismena