Beba mi ima pet tjedana i do sad je sve savršeno funkcioniralo s dojenjem. I sad je sve o.k. jedino što se meni jako povećala proizvodnja mlijeka.

Dojim ju svaka 2,5 do 3 sata otprilike, nekad i manje ako su joj podoji kraći, odnosno ako zaspi za vrijeme podoja. Do sad mi je često kad sam ju dojila iz druge dojke kapalo mlijeko, a i tokom dana mi se ponekad namočila majica ali ništa značajno.
U zadnjih par dana toliko mlijeka mi curi da to nije normalno, budim se sva mokra ako se ne obložim s tetra pelenama. Skužila sam da nije dobro mijenjati strane za svaki podoj da beba ne dobije samo vodeno mlijeko kojeg je jako puno, pa sam jučer dva podoja za redom tokom noći dala samo desnu. Kad sam se probudila lijeva mi je bila prepuna i otečena pa sam se morala izdojiti da bar malo popusti pritisak.

Sad ujutro nahranila sam bebu prije dva sata i još uvijek spava. Najendom mi je počelo curiti mlijeko i skužila sam da su mi obje dojke prepune pa sam izdojila s izdajalicom 100 ml u par minuta. Štrcalo je ko ludo.

Inače je beba isključivo dojena i nisam se do sad izdajala, osim prvih par dana.

Imam i jaki refleks otpuštanja pa se ona ponekad "zahlikne" s mlijekom kad jede jer ne stigne gutati, pa ju dojim u poluležećem položaju.

Kaj da radim? Bojim se početi izdajati da ne napumpam još više mlijeka.

Da joj dam to mlijeko na bočicu kad sljedeći put bude gladna ili da ga čuvam za poslije?