Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: vakcina protiv gripe

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno vakcina protiv gripe

Čitam jutros članak u novinama kako roditelji ne dovode djecu da ih se vakciniše protiv gripe.
    Meni iskreno nije palo na pamet, ali kako Gabi ide u vrtić i stalno slini i kašlje, pitam se da li bi nam takvo nešto koristilo.

Da li vi svoju djecu vodite na vakcinaciju?
    Ima li kakve koristi od toga?
    Ima li kakvih nuspojava??? ( toga me naročito strah )

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

I ja sam nedavno mozgala cijepiti ili ne jer M. ima 1,5 godinu i nekako mi je mali za tolike pikice. No budući da ima astmu pedijatrica nam je svakako savjetovala da ga cijepimo. Prvu dozu smo primili početkom mjeseca, a slijedeću za mjesec dana (prvi puta kada se cijepi idu dvije doze u razmaku od točno mjesec dana). Nadam se da će djelovati. U svakom slučaju obavijestit ću Vas.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Nataša mi malca nikada nismo cijepili protiv gripe i sl.
    Samo ove obavezne redovne vakcinacije. Nisam uopšte uvjerena da ako se vakcinišemo nećemo dobiti gripu.
    Znam koliko hoćeš slučajeva koji su se vakcinisali pa opet dobili gripu.
    Ma u suštini hajd budi pametan???

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne vodim djecu na cijepljenja. Ne vjerujem u korist konkretnog cjepiva, proganja me ideja o nuspojavama....(ne onim vidljivima i kratkotrajnima)
    U danasnjim uvjetima dobiti i prelezati gripu i nije neki bauk. Slucajeva komplikacija ima uvijek i oni mi nisu mjerodavni za donosenje odluke jer se ti primjeri uglavnom koriste u tehnikama plasenja populacije. Eto.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •