-
vakcina protiv gripe
Čitam jutros članak u novinama kako roditelji ne dovode djecu da ih se vakciniše protiv gripe.
Meni iskreno nije palo na pamet, ali kako Gabi ide u vrtić i stalno slini i kašlje, pitam se da li bi nam takvo nešto koristilo.
Da li vi svoju djecu vodite na vakcinaciju?
Ima li kakve koristi od toga?
Ima li kakvih nuspojava??? ( toga me naročito strah )
-
-
I ja sam nedavno mozgala cijepiti ili ne jer M. ima 1,5 godinu i nekako mi je mali za tolike pikice. No budući da ima astmu pedijatrica nam je svakako savjetovala da ga cijepimo. Prvu dozu smo primili početkom mjeseca, a slijedeću za mjesec dana (prvi puta kada se cijepi idu dvije doze u razmaku od točno mjesec dana). Nadam se da će djelovati. U svakom slučaju obavijestit ću Vas.
-
Nataša mi malca nikada nismo cijepili protiv gripe i sl.
Samo ove obavezne redovne vakcinacije. Nisam uopšte uvjerena da ako se vakcinišemo nećemo dobiti gripu.
Znam koliko hoćeš slučajeva koji su se vakcinisali pa opet dobili gripu.
Ma u suštini hajd budi pametan???
-
Ne vodim djecu na cijepljenja. Ne vjerujem u korist konkretnog cjepiva, proganja me ideja o nuspojavama....(ne onim vidljivima i kratkotrajnima)
U danasnjim uvjetima dobiti i prelezati gripu i nije neki bauk. Slucajeva komplikacija ima uvijek i oni mi nisu mjerodavni za donosenje odluke jer se ti primjeri uglavnom koriste u tehnikama plasenja populacije. Eto.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma