Pokazuje rezultate 1 do 37 od 37

Tema: Gdje kupiti geometrijska tijela zaa I.-IV. razred?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Gdje kupiti geometrijska tijela zaa I.-IV. razred?

Svi prodavači koje sam našla na netu imaju veleprodaju školama i ne prodaju fizičkim osobama. U Školskoj knjizi ništa. U Algoritmu također.
    (A koliko sam vidjela cijena im je paprena). Danas ujutro su rekli da ih moraju imati već sutra i zadnja opcija mi je da ih radim sama pa kako ispadnu.
    Ako netko možda zna, puno bi mi pomoglo.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Mislim da sam vidjela neki dan u Mulleru. Ali ne znam cijenu. Na odijelu sa školskim priborom.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mi smo kupili u običnoj knjižari, košta oko 45 kuna, unutra su plastične kugle i kartonski modelčići za sastaviti tijela.
    Sastavljanje nije nimalo lako, puno sreće.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hvala! spasile ste me. sve opcije mi odgovaraju samo da ih nabavim do sutra i držim sama sebi fige u sastavljanju.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Joj, koma su za sastavljanje...karton je sklizak pa se tesko lijepi, a i sam nacin sastavljanja je totalno bezveze. Odvoji dosta vremena za to, neces biti gotova bas brzo.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

hoćeš da ti ja prodam gotova tijela

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ta tvrtka koja ih proizvodi zaslužuje poseban osvrt, radi se o GLOGOSU iz Velike Gorice. Dakle diletantskiji uradak teško je i zamisliti! A tek ideja da se baza valjka bez ikakvih "hvataljki" drži za plašt? Katastrofa! Mi smo svoje na koncu oblijepili selotejpom.
    A zarada je od prodaje bome je pristojna!

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ma meni su valjci super uspjeli, baza se zalijepila samo tako; ali stožac je bio problem iako ima hvataljke, a nakon njega najgora je bila piramida. OBAVEZNO koristite olovku za savijanje papira kako je nacrtano na kutiji - meni su tijela za koja sam koristila olovku puno bolje ispala!

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Matematičke modele ima Muller i Profil (roza ili plava kutija)

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Vidjela sam ih neki dan u Interšparu u CC1. Mislim da su čak bili gotovi, plastični ( u ovo nisam sigurna jer nam još nisu rekli da će nam trebati pa me nisu puno ni zanimali).

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ima u Profilu plava i zelena kutija, plava je 35kn, zelena 26, ne znam koja je razlika osim u boji! I to su one kaj smo mi imali ko klinci!

oriel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mislim da, koliko sam slušala ostale mame, ova jeftinija imaju samo kartončiće za geometrijska tijela bez plastičnih oblika...

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Vidjela u Mulleru u CC1.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Ma meni su valjci super uspjeli, baza se zalijepila samo tako; ali stožac je bio problem iako ima hvataljke, a nakon njega najgora je bila piramida. OBAVEZNO koristite olovku za savijanje papira kako je nacrtano na kutiji - meni su tijela za koja sam koristila olovku puno bolje ispala!
    E da, piramida - MM je morao nešto i rezati, ugl. spominjao je proizvođača u p.m. kontekstu dok je to slagao.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

I ne kužim zašto ti modeli ne bi mogli biti gotovi, odnosno plastični? Ako su mislili da će djeca naučiti nešto o geometijskim tijelima, za to nema šanse. Moja cura je izgubila interes nakon 10min, a mogla je samo naučiti psovke od iživciranog tate.

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

I mene zanima da li ima plastičnih za kupiti.
    Mi smo to lijepili dva dana, i to sve skupa baš i ne liči na nešto .

Moja frendica koja je učiteljica kaže da ona koristi ta tijela u školi od prošlih generacija, i da nije potrebno da svi to ponovo kupuju i slažu.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

I kod mojeg sina u školi upravo obrađuju geometrijska tijela, ali ništa ne trebaju kupovati ni slagati

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Moji klinci su imali modele u udžbenicima iz matematike i to smo doma lijepili. Nije bilo idealno, ali je poslužilo.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ja se sjećam da je moja učiteljica imala neke velike drvene modele koji su sasvim dobro služili generacijama. Ne kužim zašto danas učenik mora imati 24 kartonske igračkice na klupi?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    I kod mojeg sina u školi upravo obrađuju geometrijska tijela, ali ništa ne trebaju kupovati ni slagati
    Također.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uglavnom, našala sam ih u mulleru. 35 kuna. uzmem kutiju, zašuškam kraj uha i lakonski zaključim kako sam sretnica za razliku od onih "luzerica" s formuma koje su to slagale, ljepile itd. znatiželja me natjerala da kutiju otvorim tek u pola 11 navečer i onda sam tek shvatila kakva sam naivka. uglavnom, dobra dva sata sam izgubila!!! svi oblici izgledaju dobro, ali su toliko nekvalitetni da ću ih za tri godine ponovno slagati za drugo dijete.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa Vidi poruku
    Moji klinci su imali modele u udžbenicima iz matematike i to smo doma lijepili. Nije bilo idealno, ali je poslužilo.
    Kod nas isto, s tim da su se služili i modelima iz okoline (razne kutije, loptica za stolni tenis i slično).

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Ja se sjećam da je moja učiteljica imala neke velike drvene modele koji su sasvim dobro služili generacijama. Ne kužim zašto danas učenik mora imati 24 kartonske igračkice na klupi?
    Pa zato što se kroz godine zaključilo da našim roditeljima u opće nije bilo zanimljivo i zabavno dok smo mi išli u školu pa su sad smislili kako da zabave i roditelje, tj. nas

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Strobery Shortcake prvotno napisa Vidi poruku
    Pa zato što se kroz godine zaključilo da našim roditeljima u opće nije bilo zanimljivo i zabavno dok smo mi išli u školu pa su sad smislili kako da zabave i roditelje, tj. nas
    Hihi, pa lijepo nam je učiteljica na roditeljskom rekla da nam je to domaća zadaća. Lijepiti geometrijska tijela i rezati slova za slovaricu i slagati ih u džepiće!
    Čak nam je dala i vremenski rok u kojem to mora biti gotovo.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Amalthea prvotno napisa Vidi poruku
    Također.
    isto tako.

sad sam sretna što sam prošli vikend rezuckala samo slova i umetke za listiće.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa Vidi poruku
    isto tako.

sad sam sretna što sam prošli vikend rezuckala samo slova i umetke za listiće.
    Ajoj, ne spominjite mi slova za slovaricu
    Ubiše me ti uski džepići u pojam, a i ta slova (i pritom se pitam što će mu to, kad ionako zna čitati). Malo sam se utješila kad sam od mame Andrejevog frenda čula da je sve to morala raditi u duplo jer ima blizance

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

trebali ste pitati
    pa da vam kažemo da obavezno izrezujete 3 mm uže no što je iscrtan rub

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Tanja, ja sam dala prvoškolki da reže slovaricu, i stvarno ju je strpljivo rezala, trudila se ko nikad, jaaaako pazila da reže po rubu...i poslije joj nisam imala srca reći da slova ne stanu u te džepiće, nego sam naknadno obrezivala svih...koliko...valjda 200 slova.
    Te bih nakladnike objesila za ....

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

a miša mu, pa da još i za slovaricu zapitkujem.... dio je rezao školarac, većinu ja i uspjeli smo ih smjestiti u džepiće.

a naravno da se to nije moglo napraviti s perforacijama, a?

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo prošle godine kupili u Narodnim novinama u Jurišićevoj. Cijena oko 4 kune.

za geometrijske oblike koristili smo i oblike iz Habinog builder seta http://www.haba.de/haba/produktAnsic...hn&rk=Produkte

hibiskus avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

danas prije skole se moje dijete sjetilo da je preko vikenda trebalo sloziti geometrijske oblike, sva nezadovoljna jer mi je zaboravila reci...
    ja vazno - ma nema problema, sad ce to mama
    a kad ono ???

sad vidim da su i slovarice dobro ustimane

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    trebali ste pitati
    pa da vam kažemo da obavezno izrezujete 3 mm uže no što je iscrtan rub
    Poslušali savjet pa ispalo razmjerno bezbolno (zanemarimo li žulj od škara).

Nekako se nadam da će nas geometrijska tijela zaobići. Još ni riječi o tome. Ma ja ću mu dati drvene koje imamo doma. Samo moram smisliti stožac i piramidu.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

naa nisu trebala tijela; valjda učiteljice imaju otprije

laura29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Nije mi jasno je li izrezivanje slova i lijepljenje geometrijskih tijela namijenjeno djeci (a roditelji ih samo nadgledaju) ili roditeljima?????

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nema šanse da to djeca naprave sama - dakle namijenjeno je zajedničkom radu djece i roditelja.
    Nama je učitelj naglasio da to napravimo zajedno sa djecom.
    Kod nas je dijete vadilo kartončiće, savijalo, a ja sam lijepila i sastavljala teža tijela.

hibiskus avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

mi smo to jucer zajedno radile.
    ona je sama slozila kocku, kvadrat i piramidu stvarno ih je lijepo i uredno zalijepila i pucala od ponosa.
    stozac i valjak su mene namucili, ne znam kako bi to 7-ogodisnje dijete trebalo sloziti.
    na karju sam dio zalijepila ljepilom, a ucvrstila jos malim komadicima selotejpa.

slovarica nas tek ceka

laura29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ma u većini postova roditelji su pisali kako su sami lijepili i izrezivali. Stoga sam se zapitala gdje su djeca i komu je namijenjen taj zadatak. Jasno da će se pomoći djetetu (ali ne i cijeli edukativan posao napraviti umjesto njega). Draža mi je slika gdje je taj zadatak okupio cijelu obitelj za stolom, a ne samo roditelja dok dijete igra igrice ili gleda TV.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •