Citiraj Innocent prvotno napisa Vidi poruku
Neko sam vrijeme radila u toj školi, iskustva mi nisu baš najpozitivnija, ali, naravno, ja govorim iz perspektive profesora, a ne roditelja.

Škola ne potiče radne navike, djeca su nedisciplinirana, stječe se dojam da si u 'specijalnoj' školi, a ne osnovnoj, jer djeca uopće nemaju odnos prema učiteljima kao da su im oni netko koga trebaju slušati i poštivati, nego je odnos vrlo 'prijateljski' i gotovo neformalan.
Meni je bilo jako teško raditi u takvoj atmosferi, iako mi je jasno da roditelj koji plaća minimalno 2000 kuna mjesečno za boravak djeteta tamo, možda i očekuje takav tretman (barem neki od njih).

S druge strane, vodstvo škole se izrazito neodgovorno ponaša prema zaposlenicima, honorarcima se krše sva prava, novci ne pristižu na vrijeme, doprinosi se plaćaju aljkavo.

Po mom sudu, takva atmosfera ne može biti pozitivna i dobra za djecu, koja su obrazovana ispod razine državne škole, o disciplini da ne govorimo. Mislim da će im prilagodba na srednju školu biti izuzetno teška, osim ako ne budu upisani u neku od privatnih srednjih škola gdje situacija nije mnogo drugačija.

Nadam se da će ovo moje iskustvo biti od neke koristi onima koji razmatraju opciju upisa djeteta u tu školu.

P.S.
Ono što mi je bilo naročito 'gadljivo', jest 'domaća' atmosfera koja vlada u zbornici, u kojoj se na vrlo ružan način govori i komentiraju neka djeca i njihovi roditelji. Smatram to vrlo neprofesionalnim, ali u svjetlu svega ostalog, nimalo neočekivanim.
Slažem se što ste napisali. Montessori škola je odlična metoda, ali je rade needucirane osobe. Završiti samo Montessori metodu koja se zasniva na radu sa materijalom i priborom i tada se predstvljati kao kvalificirani Montessori učitelj ili odgajatelj je u svakom slučaju lažno predstavljanje i obmana roditelja. Vodstvo škole nije educirano već dolaze iz klasičnoga obrazovno-pedagoškog programa, iako bih za neke rekao da nemaju pedagoški pristup. Tu bi imala prosvjetna inspekcija svašta za aći, samo tko se želi baćkati sa time.
najmjenjeno za: Alexander Buczynski koji je postavio citat, pa samo da uzvratim. Gopsodin je muž od ravnateljice škole, a sada od ove godine je i u upravi škole (malo svojatanja ne fali). Škola funkcionira kao Udruga, po HR zakonu i pravilniku znamo kako takve institucije rade (neprofitabilno), a pogledajte istu školu, da nema profita, zašto bi se obiteljski uvlačili na pozicije koje su najmjenjene roditeljima djece koja su i osnovala udrugu i pokrenula školu.kada se želite učlaniti u udrugu, tada vas elegantno odbiju. zašto? ne žele da ima "stranac" dođe i kandidira se za predsjednika udruge i pogleda izbliza poslovanje udruge. nažalost, djeca trpe. Roditelji profitiraju, jer ne moraju poslije škole sjediti sa djecom i pisati zadaću i učiti, jer se to napravi u školi. Pitam g. Alexander Buczynski. gdje su vam kabineti za kabinetsku nastavu za više razrede? nema ih. Gdje vam je sportska dvorana do koje djeca moraju ići po kiši (ako pada) i prolaziti korz firmu "Znanje",a isto tako kada pada kiša u dvorani ima više kanti nego djece od vlage sa krova. čekate valjada da vam roditelji izgrade dvoranu.
Cijena je sada 2000 kn +sve ostalo što vam ne kažu a morate platiti da bi djete imalo sve potrebno za školu. Za ovaj novac, trebali bi djeci dati 2 užine i ručak, a ne zadivljavati roditelje kako imate prekrasan "ketering" ručak - Zlatna Zvona. Klasična škola daje djeci 2 užine i ručak za 10x manje novca od vas i neupsoredivo boljim učionicama i kabinetima te dvoranama.
Ako niste upislai djete u Montessori školu, sretni ste...ne plačite. ne želite valjda imati xxxx nakon 8 razreda koje se ne snalazi kada ga pustite među ostalu djecu.