Innocent prvotno napisa
Neko sam vrijeme radila u toj školi, iskustva mi nisu baš najpozitivnija, ali, naravno, ja govorim iz perspektive profesora, a ne roditelja.
Škola ne potiče radne navike, djeca su nedisciplinirana, stječe se dojam da si u 'specijalnoj' školi, a ne osnovnoj, jer djeca uopće nemaju odnos prema učiteljima kao da su im oni netko koga trebaju slušati i poštivati, nego je odnos vrlo 'prijateljski' i gotovo neformalan.
Meni je bilo jako teško raditi u takvoj atmosferi, iako mi je jasno da roditelj koji plaća minimalno 2000 kuna mjesečno za boravak djeteta tamo, možda i očekuje takav tretman (barem neki od njih).
S druge strane, vodstvo škole se izrazito neodgovorno ponaša prema zaposlenicima, honorarcima se krše sva prava, novci ne pristižu na vrijeme, doprinosi se plaćaju aljkavo.
Po mom sudu, takva atmosfera ne može biti pozitivna i dobra za djecu, koja su obrazovana ispod razine državne škole, o disciplini da ne govorimo. Mislim da će im prilagodba na srednju školu biti izuzetno teška, osim ako ne budu upisani u neku od privatnih srednjih škola gdje situacija nije mnogo drugačija.
Nadam se da će ovo moje iskustvo biti od neke koristi onima koji razmatraju opciju upisa djeteta u tu školu.
P.S.
Ono što mi je bilo naročito 'gadljivo', jest 'domaća' atmosfera koja vlada u zbornici, u kojoj se na vrlo ružan način govori i komentiraju neka djeca i njihovi roditelji. Smatram to vrlo neprofesionalnim, ali u svjetlu svega ostalog, nimalo neočekivanim.