Stranica 10 od 31 PrviPrvi ... 8910111220 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 451 do 500 od 1506

Tema: VUR- furadantin, profilaksa, prognoze II

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj branka1 prvotno napisa
    Zašto (netko je napisao) nije dobro ako ima malo lukocita u urinu? Mislim,
    KOd Lane zanja 3 puta otkako je nalaz, kao dobar, ima malo bakterija (valjda saprofita) i nešto malo leukocita. Ali to ne bi trebala biti neka upala
    Nesto malo le nikad nije problem ni kod nas, ne brini!

Mi smo danas bili na nefro kontroli, te sam se dogovorila s dr. da i dalje mozemo nastaviti bez profilaxe, a da mikcioni uradimo na jesen!
    U Heleni je za ultrazvucnu puno do ...., Slovenija mi je malo komplikovanija, ali dr. kaze da moze i radionuklidna u Splitu!
    Zna li tko koliko se kod njih ceka i koja je cijena? :/

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

jedno su leukociti obicni a drugo u sedimentu. U sedimentu smije biti malo ali na test trakici i obicnoj biokemiji - ne. Ako je ispravno uzet uzorak

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

pa kaj, vidjet ćemo se drugom prilikom

a Iva u koje doba ste bili u Heleni? ja sam danas oko pola 1 išla žicati nalaz za komisiju

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

grozne smo kaj baš smo svi odustali

ima dr.C u Heleni?

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

bila je berlinka, cure su se igrale, na meniju su bile sušene brusnice, sok od jabuke....nek vam bude krivo

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Jao, kako prigodan meni :D
    Krivo mi je, ali i da sam planirala, ne bih dosla danas :/
    Nadam se ipak skoro vas sve upoznati.

iva2405 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mi smo bili oko 1? ili malo kasnije, ne znam sto posto. do kad ste bile?

užasno mi je žao što se nismo upoznale. može jedno skoro druženje na bundeku?

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj meliss@ prvotno napisa
    Zašto (netko je napisao) nije dobro ako ima malo lukocita u urinu? Mislim,
    KOd Lane zanja 3 puta otkako je nalaz, kao dobar, ima malo bakterija (valjda saprofita) i nešto malo leukocita. Ali to ne bi trebala biti neka upala
    Nesto malo le nikad nije problem ni kod nas, ne brini!

Mi smo danas bili na nefro kontroli, te sam se dogovorila s dr. da i dalje mozemo nastaviti bez profilaxe, a da mikcioni uradimo na jesen!
    U Heleni je za ultrazvucnu puno do ...., Slovenija mi je malo komplikovanija, ali dr. kaze da moze i radionuklidna u Splitu!
    Zna li tko koliko se kod njih ceka i koja je cijena? :/
    Radi se u bolnici, na uputnicu. Mi smo usred godišnjih čekali 3-4 tjedna.

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

mirje,

hvala

Problem je sto ne mogu dobiti upputnicu, ali nema veze, platicemo.
    Drago mi je sto se ne ceka dugo!

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Iva kad sam ja bila vidjela sam jednu bebicu sa mamom i bakom

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

curke, ne znam dal i vi uz profilaksu dajete svojoj djeci kompleks vitamina B.
    nama su to rekli u bolnici.
    kažu da antibiotici oslabljuju imunološki sustav djeteta te da bi ga malo ojačali treba davati kompleks vitamina B.

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Jana je tati danas u detalje pričala o Lari, Hani (koju je htjela voditi doma ), mami M. i njihovom tati koji joj je dao lizaljku (bez panike, to je bila "zdrava" lizaljka). Nije mi ju bilo lako odvući doma ! Cure, nadam se da će biti još prilike za susret! Ja sam do grla u poslu, pa za sada samo toliko!

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

nije ga dobivala i nije bilo problema s imunitetom, općenito sam protiv tih vitamina otkad su otkrili da u šumećim tabletama kalcija ima mlijevene kosti, tako da bi ja te vitamine unosila hranom, a ne umjetnim vitaminima...

ja sam joj umjesto šećera i sad dajem davala ječmeni slad koji je bogat vitaminima iz skupine B, i istina da je nakon toga imunitet bio još bolji...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mI smo sad poeli davati probiotik za imunitet

Jel mislite na one "zdrave" lizaljke iz Bio&Bio?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Što uopće od takvih slatkiša dajete djeci i gdje to nabavite? Ja sam se prije nekih mjesec dana malo opskrbila u Bio&Bio

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

mI smo sad poeli davati probiotik za imunitet

Jel mislite na one "zdrave" lizaljke iz Bio&Bio?
    daaa i one su od ječmenog slada, i to nekad znam dati, al nije joj baš... preodlično...
    u Merkatoru na odjelu zdrave hrane ima staklenka sa ječmenim sladom, ko tekuće, ljepljivo, smeđe boje... i oko 20-30 kn

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

mi dajemo sladoled i životinjsko - od klasičnih, ali pokušavam izbjeći... kako kad...

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

urinokultura :D :D :D sterilno

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

bravo :D :D :D
    i mi se radujemo s vama
    mi idemo na UK 13.06.

iva2405 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Adrijana :D :D :D :D juhuuuuuuuuuuuuuuuu

maxi, imaš pp

probiotik, ječmeni slad? sa koliko se to mjeseci smije početi davati?

moja mare još ima mekanu stolicu, šipak neće piti, jučer nije htjela ni rižu, ni krumpir jesti. samo banane. uf! ne znam kaj još da joj dam. ili da prestanem brinuti i dam joj da normalno mezi? e sad sam i ja skrenula s teme VUR-a. Sorry!

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Adrijana super za uk

rižin slad je nama najfiniji, tekući iz Bio bio, mislim da je proizvođač Finestra del cielo, zgodan je jer ima čep kroz koji točiš pa ne napraviš svinjariju

od slatkiša moje dobiju ponekad lizalice iz Bio bio, vafle sa sladom, ponekad podijele kuglicu Ledo sladoleda....na proslavama jedu sve i ništa im ne zabranjujem jer je to ionako rijetko

Lara polako preodgaja sveki i tumači joj što je zdravo a što ne, i kad im ona nudi gumene gombone uzme par komada i kaže /znaš, to ti nije baš zdravo/

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj maxi prvotno napisa

Lara polako preodgaja sveki i tumači joj što je zdravo a što ne, i kad im ona nudi gumene gombone uzme par komada i kaže /znaš, to ti nije baš zdravo/
    slatko

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

cure, sad sam u 10 minuta napravila Junior osig! možda smo ulovili i 10% popusta koji vrijede još danas!!! :D
    naručeni smo 6.6.na kontrolu urina u Helenu, ako polica ide od 1.6. možemo je več upotrijebiti u petak? i kako uopće to objasnim u Heleni?

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

da, sama sam dogovorila termin, ako dobijem sljedećih dana od pedice preporuku za tu kontrolu hoće li mi uvažiti?

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj maxi prvotno napisa
    cure, sad sam u 10 minuta napravila Junior osig! možda smo ulovili i 10% popusta koji vrijede još danas!!! :D
    naručeni smo 6.6.na kontrolu urina u Helenu, ako polica ide od 1.6. možemo je več upotrijebiti u petak? i kako uopće to objasnim u Heleni?
    Nemaš što objašnjavati. ja najprije dogovorim termin koji mi odgovara u Heleni a onda zovem Croatiu: rekneš im što ti treba, kad, gdje i oni pošalju uputnicu u Helenu. Nakon pregleda u Heleni potpišeš tu uputnicu i ideš kući pjevajući

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

šta ne traže neku preporuku? možda će me ipak pitatim za prvi put? naša pedica će sigurno napisati, samo da je ne gnjavim bez veze

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

adrijana super! :D

Mi imamo rižin, ječmeni i kukuruzni slad, ali ovaj zadnji još nisam probala. Sve tekuće. Imala sam neko vrijeme ječmeni u prahu, ali se brzo stvrdne

Ni mojim curkama "zdrave" lizalice baš nisu prefine :/

Ja bih samo voljela da mogu šećer potpuno izbaciti i sve raditi sa sladovima. Ali ne znam kako bih radila kolače s njima, u kojim omjerima?

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

mi svi uživamo u tim Bio lizalicama, ali si nekad priuštimo i PEZ bombone, to nam je obiteljski favorit a toliko su sitni da ne mogu previše štetiti
    u zadnje vrijeme im priuštim Frutabelu, pločice od jogurta, žitarica s jagodama...njami, baš su fine i čine mi se bolje nego sladoled, njih držim u frižideru pa su baš osvježavajuće
    a jeste probale zdravi slatkač iz Bio bio? to je čisti promašaj, a košta puuuno, običan sok u duguljastim vrećicama

iva2405 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

maxi, ne traže preporuku. veliš da ideš u helenu i da si sama ugovorila termin, a oni samo pošalju uputnicu baš kao što ti je mirje rekla. samo im kažeš za što trebaš. ja sam tražila za sve, pregled, uzv bubrega, urin i uk.

mi još uvijek muku mučimo sa stolicom, a moj majmunčić neće ništa osim banane večeras sam joj dala neku kašicu s čokoladom, al samo je frktala s nosom.

ugodan vikend curke!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Cure u šta stavljate slad? Ja svojoj D ništa ne šećerim. Doduše još uvijek za nju kuham posebno :/ .
    Zanima me kako vi koje imate stariju djecu uspjevate sa slatkišima kod mlađeg? Moj T srećom ne jede puno slatkog. Čokolade i bombone gotovo nikad ne jede ali svaki dan nažica sladoled za kojim se D raspametila. Jutros je plakala kad je T jeo čokoladne kuglice da sam je na kraju odvela od stola pa je na kraju svako jeo sam. T je navikao da dobije slatkiš ako ga zatraži a sad mi je malo bed jednom davati a drugom ne ili skrivati od D.

Adrijana, :D za UK.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Da li je nečija beba s refluksom imala sljedeće simptome:

-česta buđenja noću (nekada i do 100 puta) - ne znam da si netko može i zamisliti kako to izgleda, ali je doslovno tako.

-privlačenje nogica kao da je u bolnom grču pa potom izvijanje

Mi smo naime otkrili na UZV proširenje bubrežnog kanala, za sada još nismo isključili VUR, čekamo još neke nalaze.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Sori na OT ali samo molim curke s ovog topica s kojima sam ranije komunicirala da provjere svoje mailove.

Anđelina, refluks ne boli. Boli samo infekcija. Kakav je nalaz urina?

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Kod proširenih i suženih kanala može se javiti bol i nelagoda prilikom piškenja. To je jedno od prvih pitanja kod kirurga: Primjećujete li nelagodu dok piški. Ali, naravno, niti podrazumijeva, niti isključuje VUR. Sretno

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Oh, to nisam znala. Ali to su i visi stupnjevi VUR-a kad su kanali proserini, jel?

iva2405 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

šta da vam velim? U komi sam totalnoj. u ponedjeljak smo radili urin i bio je ok, i urinokultura sterilna. danas opet primjetim rozi trag na peleni, odemo na šalatu, leukociti povišeni, noprmalno do 20, Marija ima 300 (zadnji put kad smo ostali na šalati bili su 1700). uroinfekcija opet. htjeli su je zadržati, ali sam ja odbila i idemo svakih 12 sati na antibiotike. PA KAKO??? Sve radim šta treba, pazim, dajemo joj nitrofurantoin, brusnicu. stvarno ne razumijem
    a zadnji put nam je dr. cvitković rekla da si ne smijemo priuštiti novu infekciju jer svaka infekcija uništava bubrege? šta to znači, da će sa dvije godine imat totalbno sje... bubrege?
    stvarno sam u komi, ne mogu više ni pisati. samo plačem od kad smo bili na šalati

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Iva, pa ne mogu vjerovati!
    Kaj opet ima braunilu?
    Jel moguce da je bljucnula nitrofurantion?
    I jos nesto, ako je afebrilna, vrlo vjerojatno NEMA upalu BUBREGA nego samo cistitis, a to je daleko manja frka. KOliki je CRP ako su ga radili? Pametno sto je nisi opet ostavila na Salati. To bi bio horor. Javljaj daljnji razvoj situacije. Uz tebe smo

iva2405 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

nema braunilu. dobiva injekcije u guzu. crp je 9.
    nije bljucnula, al mi se čini da ne popije sve. mi joj dajemo kroz špricu, a ona malo pljuje. to je borba. zamisli si. toliko sam tužna i stalno mislim gdje griješim i što sam krivo napravila

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

CRP 9 je super!!!
    To ti je sami pocetak upale - cak MOZDA i nije upala, jesu li joj sigurno dobro uzeli urin? I samo ima leukocite bez nitrita, bjelancevina i krvi?

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj iva2405 prvotno napisa
    nema braunilu. dobiva injekcije u guzu. crp je 9.
    nije bljucnula, al mi se čini da ne popije sve. mi joj dajemo kroz špricu, a ona malo pljuje. to je borba. zamisli si. toliko sam tužna i stalno mislim gdje griješim i što sam krivo napravila
    ajoj... grozno, i to u tako kratkom vremenu
    ova urinoinfekcija ti je blaga i sigurno nije oštetila bubregiće ko ona prva... na vrijeme si je uočila i tu si zapravo bila super...

možda na nju ne djeluje ta profilaksa ili treba jača doza...
    super da je nisi ostavila u bolnici :D
    ići ćeš u Helenu?

možda jer neće piti, zato jer nema cirkulacije kroz bubregiće, pa malo mikraće koja stoji u mjehuru i ima možda par E.Coli se razmnoži pošto vjerojatno ni nema čestog pišanja...

al nije mi jasno kako je onaj urin prije bio ok, a isti rozi trag, koju sad ima bakteriju?

M

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

tko ti je prepisao nitrofurantoin i koliko joj daješ toga?
    kako ti to nju liječiš malo u Heleni, malo na Šalati? ne kužim...

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja sam 99 posto uvjerena da ce UK biti sterilna i da je dijete zdravo. Moguce da su joj lose napravili toaletu i eto ti leukocita. CRP 9 je skoro pa normalan. Mi kad smo imali 10, M je bila zdrava.

iva2405 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Adrijana66 prvotno napisa
    tko ti je prepisao nitrofurantoin i koliko joj daješ toga?
    kako ti to nju liječiš malo u Heleni, malo na Šalati? ne kužim...
    danas je imala trag na peleni, a helena ne radi. i šta mi je drugo preostalo nego na šalatu?? nitrofurantoin je prepisala dr. c. 10mg u prahu

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nazovi dr. C. sutra i reci joj da si se uplasila i otisla na Salatu i da je malena sad pod terapijom - neka dr. zna.
    Mislim da je ona dobro ali kuzim tvoj strah.
    Reci mi, jel imala jos kaj u urinu osim tih nesretnih leukocita? Ja u leukocite vjerujem JEDINO ako je urin uzet kateterom.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

10 mg na kg ?

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

I mi smo imali takav izlet, otisli smo u Zaraznu vikendom, M je dobila terapiju a UK bila sterilna, nalaz je pokazivao samo leukocita nesto. Onda sam u ponedjeljak nazvala dr. C i nije mi zamjerila sto sam otisla na zaraznu no korigirala nam je terapiju.

iva2405 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

10mg naveče. a u urinu je bilo i proteina i eritrocita.
    sutra ću zvati helenu

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

iva ja bih na tvom mjestu nazvala dr C.
    Meni je jednom prilikom rekla da kod neke djece s VUR-om i obična viroza može izazvati povećani broj leukocita.
    Najbolje da provjeriš s njom.
    Šaljem vam puno vibrica da bude sve u redu.

iva2405 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

hvala vam svima. sutra ću naravno zvati dr. c.
    al da ju ostavim gore? nema šanse

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mislim da to nikako nije za hospitalizaciju.
    Ne mogu se oteti dojmu da im je bitna popunjenost odjela da su u sto manjem gubitku

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Joj Iva
    Potpisujem cure da to malo eritrocita i povišeni leukociti ne mora nužno značiti upalu bubrega ili tešku inf. Dr. C. ti nipošto neće zamjeriti. To je tvoje dijete i normalno je da si zabrinuta i spremna mu u bilo kojem trenutku pomoći. Znam da ti malena rijetko piški pa mi otkrij tajnu koliko su joj držali vrećicu u bolnici dok se nije popiškila?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •