Stranica 13 od 31 PrviPrvi ... 3111213141523 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 601 do 650 od 1506

Tema: VUR- furadantin, profilaksa, prognoze II

Početno Novi tata na forumu

Eto vidjeh gore kod elen za junior croatia i još koliko sam USPIO pročitati pa da se i ja uključim sa svojim možda mišljenjima ili mislima

Poliklinika Helena je savršena stvar za onog ko si to može priuštiti ili ima Croatia dopunsko (bili smo s djetetom u 5. mj. 2008, ali se mora posebno najaviti u Croatia da bi oni onda dogovorili termin ili je tretman 1500kn za uzv cisto... zbog koje smo prvenstveno i išli tamo), a HZZO ne da nema ugovor, nego ima ugovor za stvari (čitaj ako se uspijete dogovoriti ili znate nekog tamo) koje ionako mežete dosta brzo riješiti i drugdje.

Što se tiće šalate od tamo smo pobjegli jer je dijete stalno imalo infekcije, i kad nije bilo lijeka na tržištu zamijena je samo slabila imunitet, i dijete je stalno bilo u bolnici.

Od tada se liječimo u Klaičevoj i u godinu i po se obostrani refluks II stupnja skoro skroz povukao (samo jednostrano se još malo vrača).

Što se tiće ljekova naravno da je Furadantin čitaj sada Furantoina (ili koji će već sada opet doći pošto je izgleda opet nešto sa licencama) bolji od ovih zamjenskih koji su na HZZO listi, ali još uz njih je preporučljivo piti probiotike i mi smo uzimalli koncentrat brusnice, i još dodatno sokove od brusnice pa se to i tzv. "prirodnim" putem čistilo dodatno, pa smo sada pri kraju s najgorim dijelom, ali smo dobrano stalno po bolnicama (Krenuli smo u vrtić, i kod kuće seke blizanke pa se stalno vrtimo u krug).

vidim maxi da si u potkrovlju , ali klima??? ako je samo za odvlaživanje onda možda ali inače smrt ako djeca moraju izači van oko podne (ne daj bože zla)

i ja sam pa je nemam i ne trebam jer je temperatura (izgleda da ti renovscija nije dobro prošla) prava sobna uz to da imam preko nekoliko krovnih prozora.

eto možda sam skretao s teme ali nadam se da mi nitko neće zamjeriti za ništa napisano

Tara11

Početno

Curica ce za koji dan 2 godine, reflux ustanovljen sa 13 meseci, profilaksu prestali sa 17. Bili na palitrexu, nitrofuraontinu a onda smo ovaj poslednji zamenili baktrimom, posto ga je jako tesko podnosila. Inace smo iz Beograda.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Juki, koliko je imala urinoinfekcija? radili ste DMSA? bila je na mikciji curica?

vjerojatno je maxi mislila za klimu samo promijenu od par stupnjeva, ja bi isto klimu jer sam isto u potkrovlju ali se ne usudim jer bi muz radio frizidere i zamrzivace od stana dok me nema 8) a mala tamo

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

a klimu bi prvenstveno zbog hrane, jer gore na 30 stupnjeva ni lijekove ne mogu drzat a hrana se kvari ko luda, brzinom munje ... a nemamo nikakvu smocnicu u zgradi

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Tara11 pošto ste blizu 2 godine možete uzeti Urowaxon koji je odličan u liječenju Esch. (čak i dr.C zna za njegova dobra svojstva), a i probiotici bi bili super (VIP Premium je najjači kod nas na tržištu sa 6 bakterijskih kultura)

Juki, klima nam služi za minimalno smanjivanje temperature i nitko se još nije prehladio, cure su konstantno doma (ne idu još u vrtić) a u stanu smo 2,5 godine tako da znam o čemu pričam...samo treba biti umjeren 8)

a što se tiče tvoje primjedbe o Croatii i Heleni...cistografija nije predviđena u Junior polici pa bi je i uz osiguranje platio. uključena je mikcija (ako je još netko uopće želi svome djetetu)

spomenuo si i "liječenje" refluxa u Klaićevoj...pa sam reflux baš i ne možeš liječiti nego možeš samo spriječiti infekcije, djetetu skinuti pelenu, kontrolirati mokrenje svaka cca 2 sata da se ne bi razvili tlakovi u mjehuru koji pogoduju refluxu.....tako da ne stoji da su vas u Klaićevoj izliječili od refluxa pošto vam se on smanjio

mi smo među onom manjem postotku djece kojima reflux varira ali ničim nismo tome pogodovali, jednostavni je tome tako...za sad

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj maxi prvotno napisa
    Tara11 pošto ste blizu 2 godine možete uzeti Urowaxon koji je odličan u liječenju Esch. (čak i dr.C zna za njegova dobra svojstva), a i probiotici bi bili super (VIP Premium je najjači kod nas na tržištu sa 6 bakterijskih kultura)
    Jakov ima 4,5 mjeseci. dali bi mu smjela davati probiotik, a koncentrat od brusnice. profilaksu je slabo podnio pa sam prestala davati. pijemo kompleks B-vitamina.

Slažem se sa gospodinon Juki, teško je djetetu pružiti pravu čitaj kvalitetnu zdravstvenu skrb, ako nemaš materijalne uvjete za to.
    to je jako žalosno da za ozdravljenje trebaš novac

iva2405 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ko proizvodi taj Nitrofurantoin? Ja nemam original kutiju, jer smo uzeli prah, tj. razmrvljene tablete koje su nam u apoteci kao prah zapakirali. Ja im idem slati mail da vidim zašto ne mogu ubaciti neki fini okus, npr maline?!?!? Ja doslovce mrzim sebe kad maoj dajem taj lijek. danas sam joj držala zatvorena usta dok nije progutala. mislim, da nas netko vidi, rekao bi da maltretiram dijete

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj iva2405 prvotno napisa
    Ko proizvodi taj Nitrofurantoin? Ja nemam original kutiju, jer smo uzeli prah, tj. razmrvljene tablete koje su nam u apoteci kao prah zapakirali. Ja im idem slati mail da vidim zašto ne mogu ubaciti neki fini okus, npr maline?!?!? Ja doslovce mrzim sebe kad maoj dajem taj lijek. danas sam joj držala zatvorena usta dok nije progutala. mislim, da nas netko vidi, rekao bi da maltretiram dijete
    Jesi li uzela nifuretten tabletice? Njih proizvodi Apogepha iz Drezdena.
    Jesu li ti u apoteci razmrvili i spakirali po pola tabletice? Ako jesu, pliz molim adresu apoteke.
    Mi režemo i mrvimo sami a to baš i nije tako jednostavno jer su male i tvrde.
    Ja svojoj u zadnje vrijeme otopim tableticu u soku od jabuke i više se ne buni kao prije. Možda se sad već i navikla na okus .

iva2405 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

jesu. na borongaju. Kontakova 6, tel:2331741

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

jesu. na borongaju. Kontakova 6, tel:2331741
    Hvala.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

samo da napisem svoje msiljenje o klimi: ako se umjereno i pametno koristi, s njom ima vise koristi nego stete. Mislim da je gore da se dijete muci u sparini i zegi nego da mu je lijepo a kaj se tice izlazaka u najvrucijem dijelu dana, to se ne preporucuje, imao klimu ili ne.
    Prije ce se dijete prehladit od ulazaka u nenormalno jako rashladjene ducane.

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

sad sam dobila karticu od osiguranja.....jeste vi dobili one morbidne poklone (mislim na kemijsku punu lažne krvi :shock: )
    meni je odvratna i mislim da je neću curama niti pokazati

iva2405 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja jesam. fakat je morbidna. ja uopće nisam o tome razmišljala

ja zovem helenu cijeli dan i ne mogu ih dobiti (za nalaz UK i krvi). idem muža poslati tamo.

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mi to nismo dobili
    u pon. sam ja Helenu dobila tek iza 16h a zvala sam svakih 10 min od 11h

iva2405 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

evo, UK uredna! Krv ok! Vraćamo se na 10 mg! :D :D :D :D :D :D

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Tara11 prvotno napisa
    Curica ce za koji dan 2 godine, reflux ustanovljen sa 13 meseci, profilaksu prestali sa 17. Bili na palitrexu, nitrofuraontinu a onda smo ovaj poslednji zamenili baktrimom, posto ga je jako tesko podnosila. Inace smo iz Beograda.
    Onda, mozda ipak ne mogu pomoci
    Ja sam nasla Cranactin u Sarajevu i tamo ga kupujem ( u Gradskoj apoteci) A da nazovete, mozda vam kazu odakle nabavljaju :?

pussice svima

Pooh avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Da li netko mozda zna gdje se moze naruciti za cistografiju (osim u Heleni)? Ljubljana? Br. tel? Bila bi jaako zahvalana kad bi mi netko javio na pp

I imam pitanje vezano uz VIP Probiotic. Kazu 1g razmutiti u 1.25ml vode, 15 min pricekati i popiti na taste.
    Kako to rjesavate vi koje dojite?
    Prvo, moji nikada nisu na taste, jer cicaju cijelu noc.
    Drugo nema sanse da popiju ujutro kao "prvi" obrok 1.25ml vode.
    Kud to ne bi stavili u sebe, tud bi nastao citavi kaos od deranja dok ja muckam i cekam 15min...

Skros mi se cini nespretno uzimanje tog probiotika, a kupili smo ga i zbilja bi voljela da ga piju...

iva2405 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

čini mi se da je maxi išla u ljubljanu.

ovo za probiotik i mene zanima

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

drage moje, UK je sterilan i to bez profilakse :D :D :D
    još u četvrtak kontrolni UZV bubrega i nadam se da je kraj ovoj noćnoj mori
    veliki cmokić svima. mi smo danas jako jako sretni :D :D :D

Pooh avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

čini mi se da je maxi išla u ljubljanu.

ovo za probiotik i mene zanima
    A ima li tko tel. br. na koji se mozemo naruciti?

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

evo ovdje kontakt za Ljubljanu da ne šaljem pojedinačne poruke:
    PEDIJATRIČNA KLINIKA LJUBLJANA
    VRAZOV TRG 1
    00386 01 522 9271 dr. Kenig (on je šef i radi pregled)
    cijena 230 €, nas su naručili u roku 2 tjedna!

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

iva super za nalaz bez profilakse!!!

što se probiotika tiče ja ga razmutim u malo vode pa ako su baš u fazi NEĆU nadodam sojinog ili zobenog mlijeka s vanilijom kojeg jako vole pa to popiju....i da, nama je to čarobni prah koji piju vile da bi mogle letjeti (tzv prahovil)

a sad ružnije vijesti....Laru je jučer navačer /jako pikalo u piši/ kako je to ona objasnila, jako je plakala više od pola sata, pogotovo kad sam joj čistila pišicu
    skužila sam da očito nije dosta pila (ja sam cijeli dan volontirala na rasprodaji) pa sam je napojila s 1/2 l toplog čaja od šipka/hibiskusa/brusnice s malo meda da joj bude fin, dobila je dozu Cranactina i svoje 2 konstitucijska u kuglicama.....slično smo nastavili i danas, piški često i puno (urin je čist), ništa je ne boli osim što nema teka, ali najgore je što ima blago povišenu temperaturu uz sve nabrojano (37,5 ispod pazuha) pa se bojim nekog lošeg scenarija......sutra ujutro smo u Heleni na hitnom urinu

iva2405 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

maxi, držim fige da je sve ok!!!
    Javi sutra odmah!

Mare je na profilaksi, a do profilakse je u međuvremenu bila na antibiotiku

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

maxi ozdravilica za Laru, nadam se najboljem mogućem scenariju i da nije ništa strašno

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

jel ko danas za Bundek? ako i poslijepodne bude sunca ???

Pooh avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj maxi prvotno napisa
    evo ovdje kontakt za Ljubljanu da ne šaljem pojedinačne poruke:
    PEDIJATRIČNA KLINIKA LJUBLJANA
    VRAZOV TRG 1
    00386 01 522 9271 dr. Kenig (on je šef i radi pregled)
    cijena 230 €, nas su naručili u roku 2 tjedna!
    hvala

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Maxi, držim fige da ste to riješli ovim naknadnim mjerama!!! Sjećam se da sam bila na putu u inozemstvu kad sam osjetila slične simptome kao i Lara, a s obzirom da sam dojila J. koja je imala 4 mjeseca, nisam se usudila uzeti nikakve lijekove, brusnicu nigdje u nijednom obliku nisam našla... Samo sam se oblijevala tekućinom i vrlo brzo je prošlo...
    ozdravilica

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ono čega je mene strah je upravo taj scenarij kao kod maxi. Kad više nitko ne vodi računa da nam klinci piju, popiju premalo... Kako će to izgledati u vrtiću...

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj berlinka prvotno napisa
    Ono čega je mene strah je upravo taj scenarij kao kod maxi. Kad više nitko ne vodi računa da nam klinci piju, popiju premalo... Kako će to izgledati u vrtiću...
    ne mora biti najgore...
    mi smo imali isti problem i na kraju se uspostavilo da ima zbog dehidracije previše Ca-oxalata koji peckaju pri mokrenju a bakterijama ni traga :D

i mene muči to za vrtić
    odustali smo od žalbi... dosta mi je piljenja živaca...
    poslali smo žalbu 13.5. a rješenje nam je došlo 30.4. i sad su opet odbili jer nismo poslali u zakonskom roku od 15 dana, oni tvrde da nam je žalba došla 25.4. i nek se žalimo na rok za žalbu... da ne povjeruješ!
    glavno da nama rješenje nije došlo u zakonskom roku od 60 dana već smo od 1.12 rješenje čekali do 30.4.
    Zlo mi je od njih... a i mala će sad za pola godine navršitit 3 godine i više ni nemamo prava... tako da smo skroz odustali, potrošit ćemo tu negativnu energiju u pozitivnu, toliko su nas bedirali tim odbijanjima i odugovlačenjima
    nema smisla s takvima...

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Adrijana66 prvotno napisa
    Citiraj berlinka prvotno napisa
    ne mora biti najgore...
    mi smo imali isti problem i na kraju se uspostavilo da ima zbog dehidracije previše Ca-oxalata koji peckaju pri mokrenju a bakterijama ni traga :D

i mene muči to za vrtić
    odustali smo od žalbi... dosta mi je piljenja živaca...
    poslali smo žalbu 13.5. a rješenje nam je došlo 30.4. i sad su opet odbili jer nismo poslali u zakonskom roku od 15 dana, oni tvrde da nam je žalba došla 25.4. i nek se žalimo na rok za žalbu... da ne povjeruješ!
    glavno da nama rješenje nije došlo u zakonskom roku od 60 dana već smo od 1.12 rješenje čekali do 30.4.
    Zlo mi je od njih... a i mala će sad za pola godine navršitit 3 godine i više ni nemamo prava... tako da smo skroz odustali, potrošit ćemo tu negativnu energiju u pozitivnu, toliko su nas bedirali tim odbijanjima i odugovlačenjima
    nema smisla s takvima...
    Užas
    Oni i računaju na to da se ljudi na kraju nemaju snage boriti s vjetrenjačama. Kužim te, Adrijana, da više nemaš snage

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

neke borbe su uzaludne! posebno dok se ne oslanjaš na sebe nego na druge!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Joj Adriana užas.
    Žao mi je što je na kraju tako ispalo. Razumijem da si razočarana.
    I ja sam stekla dojam da neki pucaju na to da će ljudi na kraju odustati od žalbe jer više neće imati snage boriti se za svoja prava.

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Adrijana, žao mi je da odustaješ....ako meni uspije s Larine 4 godine možda ti da vjetar u krila pa nađeš još snage....

eto, urin čist kao suza :? piša nenormalno peče i boli nakon čišćenja :?
    meni zadnjih dana pišica malo smrducka ali sestra nije to primjetila...još ćemo vidjeti uk da budemo skroz sigurni

kad sam već došla doma sjetila sam se gljivica, mi smo ih iskusili pred dvije godine ali su bile baš očite....možda se nakalemila neka candida ili sl od svih mogućih pregleda?

idem malo kopati na netu o tome, hvala svima za puse i vibre

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nabrzaka samo, eto me na bratovom bezicnom netu, ostala sam bez telefona i neta dok mi ne prestekaju sve u novi stan. Citam vas i zao mi je A. kaj odustajes... ali da, oni racunaju na to da ces izgubit zivce.
    Svima

Pooh avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Adrijana - zao mi je. Zbilja je sve to koma...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Nama gotovi nalazi,davali smo urin dva puta.
    Prvi nalaz enterokok fekalis - još je bio na Nolicinu,
    a drugi nalaz u roku od par dana Stafilokok - na Cefiksimu,
    dok traži da ponovimo nalaze.
    Umeđuvremenu je imao nekakvu fleku kao lišaj na vratu, to je prošlo a jutros mu isto vidim na trbuhu. Jel to moguće od stafilokoka????

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

lali ~~~~~~da je krivi nalaz, pa kako pobogu tolike beštije uz antibiotik?

Lara je danas bolje, moguće da je bila neka enta viroza koja nju lupa naravno tamo gdje je najslabija
    od subote je na konstitucijskom, pojačanom unosu tekućine i brusnici (probiotici naravno) i danas je već bolje
    mene užasne njena nagla bljedoća i tamni podočnjaci...odmah se sjetim kako je izgledala s upalom bubrega

svima

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Neznam, i ja se pitam.
    Nadam se da je krivi nalaz.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

da vam se javimo. danas bili na kontrolnom Uzv bubrega. nalaz uredan.
    to želimo svima vama!
    još 3 mjeseca kontrola urina, al nadam se da je to asmo formalnost
    jako smo sretni :D :D :D :D :D

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj mama30 prvotno napisa
    to želimo svima vama!
    i mi se veselimo s vama

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

mama30 super :D

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj mama30 prvotno napisa
    to želimo svima vama!
    super :D :D

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mama30 super :D

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Lijepo je čuti dobre vijesti (posebno na ovom topicu), i mi se veselimo! :D

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

curke, sada nema isprike...
    vrijeme je prekrasno....
    :D
    kad ćemo na Bundek?

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

mama30, odlicno! :D

Evo mi ne mozemo na Bundek s vama , ali idemo u Split na DRNCA,

Kako neumjesno, , ali malo sale nije zgorega!

No, bez zeze, narucene smo 11.7. pa me zanima kako se radi ta pretraga, zna li ko?
    Da li je isto kao mikciona na rentgenu?
    Da li traje isto?
    Trebamo li na sta paziti?
    :? :? :?

refluxcicima!!!

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Nisam bila na mikcijskoj (rentgenskoj) ali pretpostavljam da su sve cistografije po tom iste: kateterom se puni mjehur i snima u fazi punjenja i pražnjenja. Važno je da je mirna pa se brzo obavi. Nama je uz plač i ritanje trebalo 20 min. Nisu nas ni na što drugo upozoravali. Obavezno ponesi povijest bolesti (sve živo što imaš) i mislim da moraš imati što svježiji nalaz urina i UK s tim da UK mora biti sterilna. Susretljivi su i tehničari i doktori. Moraš biti s djetetom tijekom pretrage

Sretno i javi kako je prošlo

I mi smo toga dana u St ali ne zbog zdravstvenih razloga, mislit ćemo na vas da sve brzo prođe sa što boljim nalazima

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

OK, hvala

Trebat ce nam sve dobre vibracije, s obzirom da joj je sad 3 god , pa je nije lako savladati!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Nama danas gotov 1. nalaz urina, opet FEKALIS, ali "samo" 10000 pa je dok rekla da to nije za zabrinjavanje, nadam se da nije.
    Preksutra još čekamo drugi nalaz!

Pozdrav puse i vibrice svim refluksićima.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj lali prvotno napisa
    Pozdrav puse i vibrice svim refluksićima.
    I ostalima

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •