Stranica 17 od 31 PrviPrvi ... 7151617181927 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 801 do 850 od 1506

Tema: VUR- furadantin, profilaksa, prognoze II

leonardica avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Ali...ne želim ni pomislit na operaciju...ali, ako će do toga morati doći-nema, ali nema apsolutno nikakve šanse da ju u bolnici ostavim samu. Imali smo velikih problema kad je ostala u bolnici 8 dana kad je refluks otkriven i ne želim to ponoviti za ništa na svijetu...Nisu mi dali biti s njom, a doma kad se vratiš...prazna kuća, čovjek sam, za plakat, ne smijem se ni sjetit...a njen pogled kad ju tamo ostavljaš...Znaš da moraš, ali kako je to stvarno pretužno...

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja nju nisam nikad, baš niti jednom ostavila samu!

Imamo natpis na pedijatriji- BOLNICA- PRIJATELJ BEBA!, i ja ga se držim do zadnjeg.

Čak, kad prolazimo autom, ona kaže: " Eno moje bolnice! "

No, ovo sad je bilo užasno! Danas je gledala crtić i rekla: "Kupiću i ja pušku da mogu ubiti ljude? " :? :shock:

Ne znam, razmišljam......čak pijem i pokoji apaurinčić, jer je moja glavobolja neprestana iz dana u dan.....

U petak ćemo sjesti sa dr Saragom na razgovor, pa ćemo pokušati razgovarati, onako ljudski, ne samo sa nefrološkog aspekta, nego i psihološkog!

Možda on bude razumniji i pametniji od nas, :/

Hvala vam....

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

meliss@ žao mi je

i mi smo imali vraćanje refluksa!
    sad vjerujem da smo u zadnjih godinu dana ipak napredovali jer je Lara popila homeopatsku kuru za bubrege i ureter a pošto smo esch.colli riješili isto homeopatijom ja jako vjerujem......
    mi idemo na kontrolu u listopadu pa do onda neću imati dokaze za taj moj osjećaj...

ja bi na tvom mjestu svakako odmah nazvala Polikliniku Helena ili u Ljubljanu ili Maribor i naručila se za godinu dana na UZV cistografiju koja nije tako štetna kao mikcija. razmisli o tome makar nije jeftino (cca 1500 kn) a ja ću vas ugostiti u Zagrebu kad dođete na pregled

Mrki avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meliss@ baš mi je žao zbog nalaza.
    Nemam ti ništa pametno za reći jer moja Lana je još mala i tek par mjeseci znamo da ima VUR. Ono što je mene bacilo u očaj je to što smo nedavno u Heleni vidjeli jednu curicu od jedno 12 g. koja još uvijek ima VUR. Ja sam bila uvjerena da će to negdje do 4-5 g. proći, ali sad sam u još većem strahu.

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Hvala mnogo na riječima podrške!!!

Naime, mi smo bili u Heleni, ali tada nam je VUS bila da nema refluxa, pa smo se malo razočarali u metodu. Dr. C. je super, ali nekako smo po prelasku u Split na DRNC, koja isto tako malo zrači (300 puta manje od rtg), upoznali dr Saragu koji nam se dopao, pa smo ostali tamo.

Ipak, maxi, hvala mnogo, vidimo se svakako ako nas put ponovo dovede u Zg.

P.s. od homeopatije smo odustali zbog visoke cijene pregleda, jer sam i stariju curicu imala potrebu liječiti pa nam je za dvoje bilo jako skupo, a osim toga i nepraktično, jer nije ni u našem gradu.

Svakako, možda skupimo novca da ponovo krenemo, ako hirurg ne uzme stvari u svoje ruke, :/

Pozdrav svima....

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

homeopata u Zg za dijete naplati cca 150-200 kn a dobiješ i kuglice za kraće vrijeme
    cijena samih remedija je oko 80 kn a traje mjesecima
    cijena UroWaxona i sl. posebnih stvarčica nije viša od 300 kn ali ih kupiš samo jedanput
    mene više dođe frizer nego odlasci homeopatu za mene i dvoje djece (jedno s VUR-om)

razmisli još jednom

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

cure, molim za savjet. bebač 9,5 mj. nikad uroinfekcija, nikad bakterija.pijelon bubrega narastao sa 7,8 mm na 10 ( u razmaku od 4 mj).kontroliramo se u Heleni. Dr. C sumlja na refliks, ali još ćemo pričekati 2 mjeseca pa vidjeti. ako opet naraste ići na MCUG.šta mislite, jel moguće da je refluks bez infekata/bakterija??jel imao tko takav slučaj?koja je uopće granica veličine pijelona za tu dob?

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Kolko se ja sjećam čini mi se da je do oko 3 mm normala. Što nisi pitala dr C, pa nju bar možeš uvijek sve pitat, pošalji joj e mail

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

bravo zabrinuta, to sam i napravila, i napisala je da se do 5 mm tolerira. mi znači imamo duplo više. stvarno neznam nikog ko ima refluks bez ijedne infekcije ili bakteriurie.pls ako netko ima ili zna takav slučaj,znači samo proširen kanal i refluks da mi se javi.

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mi smo imali jednu jedinu infekciju s 5 tjedana nakon koje je dijagnosticiran 4. stupanj refluksa, tkđ. prošireni pijeloni

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

mirje, kako je sad?

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

i Lara je imala samo jednu infekciju
    vjerojatno ne bi imala niti nju da smo kojim slučajem ranije otkrili reflux a ovako smo dočekali 20 mjeseci

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Evo i nas poslije duze vremena!
    Radili dinamsku i staticku scintigrafiju i ckam nalaze. Transaminaze nam skocile i i lijevi bubreg nam je hipoplastican(nedovoljno razvijen). Detaljni nalazi sl. sedmice.

Ne znam je li ocaj dovoljna rijec. Meliss, bas mi je zao zbog vaseg nalaza! Pocinjem stvarno da mislim da operacija i nije tako lose rjesenje. Dodsuse, nama ne znma kliko bi pomogla!? Eto , zelim sacuvati funkciju lijevog bubrega kolika god da bude! I da rascistimo ove transaminaze vec jednom.
    Radimo urine svakih 15 dana i sterilni smo, u sedimentu i bude nesto bakterija ali uriiokulture sterilne. Imamo 6,5 mj i vec 10kg. Dakle, to je jedna velika beba! ... i nikako da se opustimo,a kako stvari stoje ne znam ni kada cemo moci!

Puno pozdrava svima i javim nalaz sl. sedmice.
    Samo sam osjecala potrebu podijeliti to sa vama. Vec neko vrijeme sam distancirala samo sebe od svih i nformacija i trudila se biti optimisticna sretna mama....

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mrki avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ljuta sam i jadna...
    Bile smo jučer na komisiji za skraćeno radno vrijeme na "pregledu". Prvenstvano sam tražila skraćeno r.v. zbog refluxa, ali Lana ima i neuroloških problema, pa sam naravno i te nalaze priložila.
    Komisija nas je glatko odbila jer je Lana samo jednom imala upalu bubrega i bila hospitalizirana i šta bi ja sad. To se odobrava samo za djecu za koju postoji stvarna potreba za pojačanu skrb i njegu.
    Pametne doktorice me pitaju kolko je djete staro, ja kažem 15 mj i nakon toga ju počnu ispitivat kak se zove, jel ima još kog doma, kak se zove braco i onda vrhunac svega: koga voliš više, mamu ili tatu? Totalno sam na to pop...... i nisam mogla ne komentirat da bi bar one trebale znat da se djecu to ne pita!
    Na pitanje kako su drugi dobili skraćeno r.v. sa boljom dijagnozom od Lanine, uvjeravaju me da to nije moguće.
    Ljuta sam ko pas! Naravno, žalit ću se. Ovaj post sam morala napisat da se malo ispušem, ali ujedno molim ako ima ko sa sličnom iskustvom da se javi da znam kak je prošlo.
    Lana ima 2-3 stupanj obostrano dijagnosticiran u 8 mj života, samo jedna urinarna infekcija.

Mrki avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zaboravih napisat da su mi rekle da nema nikakvih neuroloških smetnji jer glete mama pa ona se smije.....aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!
    Sva sreća pa nema velikih smetnji, ali ima stranu nakupinu u mozgu!

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Mrki prvotno napisa
    Lana ima 2-3 stupanj obostrano dijagnosticiran u 8 mj života, samo jedna urinarna infekcija.
    Ovo zahtjeva pojacanu njegu. Imas osnovu za zalbu.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

http://narodne-novine.nn.hr/clanci/s...02_18_391.html

Imas ovdje osnovu za SRV makar po tome da dijete mora primati lijek.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

iščitavam vas, ali ide mi presporo, a htjela bih pitati iskusne:
    - da li je MCUG uglavnom prva pretraga nakon postavljanja sumnje na revlux uslijed uroinfekcije kod muške bebe, da bi se dokazao stupanj
    - ima li smisla raditi kontrolni UZV nakon terapije E.Coli ako je već rađen i vide se prošireni kanalići
    - profilaksa: uzimamo Sinersul 1.5 ml/dnevno, da li je poželjno dati još nešto tipa Cranactiv ili sl. "za svaki slučaj"?

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

To su sve pitanja za lijecnika, ali mogu ti reci sto ja mislim, mada se odmah ogradjujem, jer nisam lijecnik.

1. da, iako se moze napraviti i UZV cistografija, kojom se izbjegava zracenje. MCUG je rengenska pretraga.
    2. ne znam, ali mislim da ima, sto kaze lijecnik?
    3. nasa dr. je preporucila uz antibiotik davati i Cranactin, ali odvojeno. Mi smo davali jedan mililitar, ali sve je islo po preporuci lijecnika.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

tnx...
    mislim da ćemo napraviti UZV iako čitam da se UZVom ne može utvrditi stupanj refluksa, a zapravo ima i puno lažno negativnih nalaza (a i MCZG isto, jel' tako?)....
    nama su prošireni kanalići cca 3-4 mm, dr. kaže da bi trebali biti cca 1 mm, da li je netko imao takvo iskustvo i "što je bilo dalje"?

Mrki avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Maya moja mlađa kćer ima reflux i nedavno smo bili u Heleni kod prof. Cvitković pa je usput pogledala na UZV starijeg sina. On nikad nije imao nikakvih smetnji i urinarnih infekcija, ali nikako ne možemo skinut nočnu pelenu pa sam ja htjela o tom popričat.
    I on ima proširene kanaliće, ali nam je prof. rekla da za sad nebi radila MCUG jer je dosta invazivna, nego nam je dala poseban program pijenja i piškenja na 3 mj, pa onda moramo na kontrolu.
    Provodimo to već 1,5 mj, ali za sad nema nikakvih rezultata. S tim da on ima i zadebljane stijenke mjehura te ako se dobro sjećam tzv hipogeni mjehur koji pulsira.
    Ako imaš mogučnosti odi u Helanu, najboli su.
    Lucija Ellen hvala puno. Žalit ću se sigurno.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Maya, da, svakako i ja preporucujem makar konzultacije u Heleni, dr. Cvitkovic ce ti odgovoriti na sva pitanja i nedoumice, zbilja je strucna i pristupacna.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

hvala, cure, nažalost nisam blizu ZGa, u Puli sam, a kod nas je jedina opcija MCUG, dakako nakon UZVa mokraćnog trakta... znam da je UZV cistigrafija bolja, ali koliko sam skužila čak i ne za dečke?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Mrki prvotno napisa
    Ljuta sam i jadna...
    Bile smo jučer na komisiji za skraćeno radno vrijeme na "pregledu". Prvenstvano sam tražila skraćeno r.v. zbog refluxa, ali Lana ima i neuroloških problema, pa sam naravno i te nalaze priložila.
    Komisija nas je glatko odbila jer je Lana samo jednom imala upalu bubrega i bila hospitalizirana i šta bi ja sad. To se odobrava samo za djecu za koju postoji stvarna potreba za pojačanu skrb i njegu.
    Pametne doktorice me pitaju kolko je djete staro, ja kažem 15 mj i nakon toga ju počnu ispitivat kak se zove, jel ima još kog doma, kak se zove braco i onda vrhunac svega: koga voliš više, mamu ili tatu? Totalno sam na to pop...... i nisam mogla ne komentirat da bi bar one trebale znat da se djecu to ne pita!
    Na pitanje kako su drugi dobili skraćeno r.v. sa boljom dijagnozom od Lanine, uvjeravaju me da to nije moguće.
    Ljuta sam ko pas! Naravno, žalit ću se. Ovaj post sam morala napisat da se malo ispušem, ali ujedno molim ako ima ko sa sličnom iskustvom da se javi da znam kak je prošlo.
    Kak to da ste išli na pregled, kaj to sad ne rješava komisija sama preko papira?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Riječanke, zanima me kakva je procedura kod vas na Kantridi vezano za dijagnozu VURa, naime, puno mama iz Pule mi je savjetovalo da odem tamo umjesto u Pulu.
    Mi smo sada u fazi kada su nas, nakon jedne infekcije E.Coli (s visokom temp., onda Ketocef pa Zinnat i sada profilaksa Sinersul) i učinjenog UZVa u bolnici koji je pokazao proširene kanaliće, poslali na MCUG. Zanima me da li se kod vas napravi još jedan "kontrolni" UZV, kako se naručuje, dolazi na red, eventualno preporuka za kojeg doktora...
    Tnx unaprijed...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

i još jedno pitanje, nalaz UK nam je dobar, ali je pH nešto povišen... nismo se još javili ped. jer je na GO, zanima me da li da "djelujem" (odem kod zamjenskog) ili je to nešto što se tolerira (na terapiji je Sinersulom)?
    pls, ako netko zna...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

nitko od Riječanki?

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

evo i nas nažalost u VUR-društvu
    prije mjesec dana nam je dijagnosticiran VUR III/IV lijevo nakon upale bubrega koju smo odležali na zaraznoj. Bili u Heleni, dr. C. zasad ne preporuča operaciju nego profilaksu+Cranactin+VIP probiotik+mjesečne kontrole urina dok nam je pedijatar odmah dao uputnicu za kirurgiju u Klaićevoj.
    Ono što me zanima, a čini mi se da se nije o tome previše pisalo, je operacija. znam samo da je T. (6 mjeseci) trenutno premala i za operaciju i za defluks, ali ne znam kakav je postupak operacije, uspješnost i sl. pa ako netko od vas zna nekog tko zna nekog tko je bio...da nam ispriča kakva su iskustva.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

e da, još nešto:
    vi koji koristite VIP probiotik-da li ga dajete djeci 2x dnevno kroz dulji period ili radite kakve pauze? čitala sam da je probiotike najbolje uzimati u intenzivnim kurama po max 2 mjeseca pa mi nije jasno...

i naravno, svim našim kikačima želim čim brže ozdravljenje

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

..pozdrav, peppy,

..ja sam upoznala dva dečkića koji su operisani u ranoj dobi, i sve je bilo 5+

...sada je aktuelno što više izbjeći operaciju, jer se očekuju spontana rješenja...

...mi smo sa st II/III obostrano kod hirurga odmah dobili termin za op., samo nismo otišli, jer su nam poslije svi pedijatri nefrolozi koje smo konsutovali rekli da je to prerano i nepotrbno, te da prvo treba probati konzervativno....tako da od hirurga ne očekujte ništa dr. do termin op.

...inače, sada nakon tri god. i dalje imamo obostrani reflux, te nam se još nakačio i problem disfunkcije mjehura, tako da se često pitam da li bi to bilo tako da smo odmah uradili operaciju? :?

....i, kao što MM kaže, nikad nećemo znati da li smo donijeli pravu odluku, jer uvijek postoje za i protiv!

...ono što je bitno: VI odlučujete, a ne dr.+ hirurzi i nefrolozi često imaju oprečno mišljenje, pa ćete se morati naoružati znanjem i odlučiti SAMI!

i puno strpljenja u avanturi koja vas čeka...

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ma naravno, i dr. C. je nam je odmah rekla kako "kirurzi jako vole operirati" tako da pretpostavljam da bi i mi odmah dobili termin za operaciju da smo otišli do kirurga..ali se svejedno kao i ti zapitam bi li joj operacija (o kojoj zasad ništa ne znam) donijela manje "štete" od višegodišnje kure antibioticima i uranosepticima :?

i da, ne znam da li sam već previše panična, ali čini mi se da su joj se u zadnjih par dana pojavili podočnjaci...nisu jako vidljivi (osim kad se baš zagledaš), ali kad se sjetim onih starih priča kako su znak problema s bubrezima, nije mi baš svejedno...

Mrki avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jelena.o nas su zvali na "pregled" zato jer Lana ima i neurološke smetnje.
    Još nisam dobila riješenje. Stvarno su ažurni.

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Evo, mi smo upravo dobili dg nestabilnog mjehura, s tim da već tri godine imamo i reflux II st. bil.

Sad nam je terapija:

1. Cefixim
    2. Ditropan tj Driptan
    3. režim pijenja i piškenja

Dr kaže da je jako bitno provjeriti funkciju mjehura kod djece sa refluxom, jer ako nije uredna, reflux nikako neće proći, a uz to će se i mjehur vremenom oštetiti!

Zato, za one koji nisu u sigurnim rukama dr C.,

obavezno pitajte ljekare za ovu mogućnost!

zrinka19 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

izgleda da cemo vam se i mi pridruzit
    marija ce uskoro imati god dana ,a vec je 4 puta pila antibitike, + 2 tj kad se rodila, bila je cijelo vrijeme na antibiticima
    bili smo kod dr sarage i slijedeci tjedan nam je zakazan DRNC pa cemo znati zasigurno i koji je stupanj
    htjela sam vas zamoliti, pogotovo tebe melisa, jer vidim da si ti kod dr sarage, da mi malo opises kako to snimanje izgleda, procitala sam ja na internetu o metodi, ali bih htjela s vaseg stajalista cuti, kako to izgleda, jesam li ja s djetetom dok se to radi,mogu li kako pomoci djetetu (moja curica je strasno bila nemirna i jako je plakala kad smo nedavno bili na obicnom UZV,rekla je dr da je jedva snimila pa se bojim kako ce sada mirovati, nema sanse)
    imas li kakvi savjet , sta da pitam saragu (ja vec imam papir s pitanjima, ali ako i vi imate stogod iz iskustva recite)

kupate li djecu u moru?
    nose li vam djeca uvijek carape na nogama i pazite li da ne hodaju po pločicama?

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj zrinka19 prvotno napisa
    izgleda da cemo vam se i mi pridruzit
    marija ce uskoro imati god dana ,a vec je 4 puta pila antibitike, + 2 tj kad se rodila, bila je cijelo vrijeme na antibiticima
    bili smo kod dr sarage i slijedeci tjedan nam je zakazan DRNC pa cemo znati zasigurno i koji je stupanj
    htjela sam vas zamoliti, pogotovo tebe melisa, jer vidim da si ti kod dr sarage, da mi malo opises kako to snimanje izgleda, procitala sam ja na internetu o metodi, ali bih htjela s vaseg stajalista cuti, kako to izgleda, jesam li ja s djetetom dok se to radi,mogu li kako pomoci djetetu (moja curica je strasno bila nemirna i jako je plakala kad smo nedavno bili na obicnom UZV,rekla je dr da je jedva snimila pa se bojim kako ce sada mirovati, nema sanse)
    imas li kakvi savjet , sta da pitam saragu (ja vec imam papir s pitanjima, ali ako i vi imate stogod iz iskustva recite)

kupate li djecu u moru?
    nose li vam djeca uvijek carape na nogama i pazite li da ne hodaju po pločicama?
    zrinka,

da, mi smo bili na DRNC 2 puta.

Možeš biti s njom non-stop, a dobro je da tu bude još neko da ti pomogne, jer ako je nemirna, trebat će ti neko za donji dio tijela,

MM i je smo se tako podijelili, bilo je strašno , ali ipak smo bili tu i pomagali joj !

Najprije stavljaju katetere djeci(njih oko 4-5)
    ..zatim ide snimanje koje traje oko 10-15 min. max, na kateter joj pune rastvor iz infuzijske boce, malo po malo, a na ekranu posmatraju šta se dešava i to se snima.
    ...kad napune mjehur do kraja, onda je dignu u sjedeći položaj da piški i to je kraj...vade kateter i gotovo!

Možete odmah pitati sestru ili dr ima li reflux, jer se to vidi na ekranu, da ne ludite 7 dana do očitanja nalaza...

Reći će vam da slj. petak dođete kod dr Sarage na razgovor i po nalaz.

dr je pristupačan za razgovor, pa ga pitajte sve što vas interesuje...a on će vam svakako objasniti suštinu priče!

Kasnije se dodatno informiši na forumu,

ne brini se mnogo za mikcioni, sad je još mala i neće biti tako strašno, bitno je da možeš biti s njom sve vrijeme,

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

maya, neznam što ste dosad rješili. Ja ti toplo preporučam Doc. Šubat- Dežulović. Jaaako je dobra i stručna.

Nama sad osim što Luka ima reflux, i Nika sada ima bakterije.
    prvi nalaz E. coli preko 100.000.
    Ponovili nalaz jučer- pozitivan - čekamo ponedjeljak. A onda mikcija i sve ostalo.
    Nadam se da ju neće hospitalizirati s obzirom da ima 2 mjeseca!!!!!!!!

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

lali, čuvamo fige da je samo u prolazu

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

lali drž'te se

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj lali prvotno napisa
    maya, neznam što ste dosad rješili. Ja ti toplo preporučam Doc. Šubat- Dežulović. Jaaako je dobra i stručna.
    ništa posebno nismo riješili
    naša ped. je mišljenja da pričekamo s mikcijom da izbjegnemo dodatnu traumu
    bili na UZV, kanalići prošireni 5 mm (granično), kaže dr. da sigurno nije neki viši stupanj refluksa, može biti samo I ili II... i dalje smo na profilaksi, sada cefaleksin
    btw, kad vam smućkaju sirup, to traje samo tjedan dana, onda opet podižete recept?
    za mikciju u Rijeci se dugo čeka, kako se naručuje (ako znaš)?
    lali, baš mi je žao tvojih klinaca, 'bem mu miša!

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Za vrijeme trudnoće uzv je pokazao da beba ima proširenje oba mokraćna kanala. Od 20 dana do 4,5 mj bio na profilaksi (ceporex), obavili sve pretrage i pokazalo se da nema refluks. Do sad nije imao infekt, al se redovito kontroliram (inače jedan kanal se suzio na 5mm a drugi je i dalje oko 10).
    Sretno svima

zrinka19 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

definitivno vam se pridruzujemo,
    bili smo danas na DRNCu i imamo reflux i to obostrani, koji je stupanj saznat cemo iduci petak
    kako izgleda ta mikcija (spomenuli su da cemo vjerojatno to slijedece radit), je li to slicno DRNCu samo sto puno vise zraci, mogu li biti cijelo vrijeme s njom, danas je bila strasno nemirna, rekli su da su jedva napravili, jako malo su uspjeli tekucine ugurat u nju jer se stalno grcila i plakala, tako da kad smo je posjeli uopce se nije ni popiskila

je li bi se umjesto te mikcije mogao obaviti UZV na onoj privatnoj klinici u zagrebu sto je spominjete, samo sto me muci kako to pitat dr saragu, kad cu kod njega ici dalje, a i pise da ta metoda nije potpuno pouzdana za otkrivanje koji je stupanj refluxa

a onda me muci ako je ona tako nemirna hoce li i s mikcijom uspit ista otkrit

i zasto se zapravo radi ta mikcija? je li zato da se bolje otkrije stupanj refluksa ako nije jasno s DRNC metodom

znam da bih ovo trebala pitat doktora i hocu ali tek slijedeci petak, ali vas molim ako znate da mi stogod odgovorite da mi bude lakse izdrzat do petka

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Mi smo radili prije cca dvije godine, poslije nismo. Nas je nefrologica naručivala svakih mj dana ako je u međuvremenu sve u redu i u tom periodu bi obavili ostale pretrage, tako smo i mikciju.
    Neznam kako sada ide s tim naručivanjem. Probaj nazvati, br za naručivanje ti je 659-200, ili fax-iraš uputnicu s podacima na 659-208, pa te drugi dan nazovu.

Cure, hvala na podršci! i mi se nadamo da je samo u prolazu.

zrinka19 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

evo citam vase stare postove pa imam jos pitanja

je su li vam doktori preporucili uzimanje VIP probiotika?

i da li reci nefrologu i pedijatru da uzimate homeopatske pripravke, mislim da li se uzima zajedno i profilaksa i homeopatski pripravci?

i znate li kojeg dobrog homeopata u splitu?

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Bok,
    i mi muku mučimo s urinoinfekcijama, Ema ima 8 mj. i već treću inf. Vjerojatno nam sad slijedi UZV i ostale pretrage, no ono što me muči je, zašto je toliko bitno znati ima li dijete ili ne refluks i točno kojeg je stupnja? Nije da to nešto mijenja na stvari, a pretrage kojima se utvrđuje su neugodne (blago rečeno), a nisu ni bezopasne.
    Naravno isto ću pitati i našeg pedijatra kad se vidimo, no do tada me zanima što su vaši nefrolozi vama rekli, zašto raditi tako invazivne pretrage kojima se ustvari ne rješava ništa, nije li dosta kod učestalih uroinf. uvesti profilaksu kroz neko vrijeme i/ili redovito raditi (npr. tjedne) kontrole urina?
    Isčitala sam sve što ste pisale, ali još mi to nije baš jasno, pa bi vas molila da napišete malo što vi o tome mislite.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj suncokret prvotno napisa
    Bok,
    zašto raditi tako invazivne pretrage kojima se ustvari ne rješava ništa, nije li dosta kod učestalih uroinf. uvesti profilaksu kroz neko vrijeme i/ili redovito raditi (npr. tjedne) kontrole urina?
    tako je i nama ped. sugerirala, rekla je da se ne sazna previše (bitnoga za terapiju) MCUG.om, napravili smo ponovo UZV bubrega, a mikciju odgađamo do daljnjeg... na profilaksi smo i dajemo urin svakih cca mjesec dana...

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj zrinka19 prvotno napisa
    definitivno vam se pridruzujemo,
    bili smo danas na DRNCu i imamo reflux i to obostrani, koji je stupanj saznat cemo iduci petak
    kako izgleda ta mikcija (spomenuli su da cemo vjerojatno to slijedece radit), je li to slicno DRNCu samo sto puno vise zraci, mogu li biti cijelo vrijeme s njom, danas je bila strasno nemirna, rekli su da su jedva napravili, jako malo su uspjeli tekucine ugurat u nju jer se stalno grcila i plakala, tako da kad smo je posjeli uopce se nije ni popiskila

je li bi se umjesto te mikcije mogao obaviti UZV na onoj privatnoj klinici u zagrebu sto je spominjete, samo sto me muci kako to pitat dr saragu, kad cu kod njega ici dalje, a i pise da ta metoda nije potpuno pouzdana za otkrivanje koji je stupanj refluxa

a onda me muci ako je ona tako nemirna hoce li i s mikcijom uspit ista otkrit

i zasto se zapravo radi ta mikcija? je li zato da se bolje otkrije stupanj refluksa ako nije jasno s DRNC metodom

znam da bih ovo trebala pitat doktora i hocu ali tek slijedeci petak, ali vas molim ako znate da mi stogod odgovorite da mi bude lakse izdrzat do petka
    Žao nam je za druženje

Mi smo bile na sve tri metode, ..
    ...to je u stvari sve mikcioni samo na različite načine...

DRNC je nuklearna metoda, manje zrači, stupnjevanje je kao i na UZV mikciji, nema dobro prikazane anatomske detalje...

RTG mikcioni je na rentgen aparatu, zrači kao i svako rentgen slikanje, samo ima dobro prikazane anatomske detalje, te stupnjevanje na pet st.

UZV mikcija je bez zračenja sa isim nedostacima kao i DRNC

SVE TRI metode se rade isto, kateter, punjenje, pražnjenje, samo su aparati za snimanje drugi
    8)

Sretno za drugi put i nemoj da ti išta bude neugodno pitati dr za svoje dijete, pa niti za odlazak u Helenu...nama je dr C. puno pomogla razriješiti neke misterije koje dr S. uz svo poštovanje nije,

Naročito me ljuti to što nisu na DRNC primjetili da M. ima problema sa mjehurom, jer je to bilo jako očigledno, sve vrijeme je vrištala da joj se piški, a to je zato što ima nestabilan mjehur i nije mogla trpiti visoke tlakove prilikom punjenja mjehura...

....i sad, 2 mjeseca poslije, u Heleni obavimo urodinamiku bez iti jedne suze, nije ni primjetila da joj je sestra stavila kateter i punila je :D

...kako profesionalno i predano!!!

Dobro razmislite i iščitajte šta radite, ali svakako se naručite u Helenu po mišljenje, čisto da se non stop ne pitate da li činite dobru stvar...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Stigao nalaz za N., opet E.coli preko 100.000.
    Popodne moram zvati za Lukin nadam se da nije i on pokupio fuc... beštiju.
    U srijedu smo na uTZ bubrega s oboje pa ćemo vidjeti šta dalje.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ooo happy day.... :D :D
    Lukin nalaz je ipak sterilan.

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

lali, :D :D :D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu