Stranica 18 od 31 PrviPrvi ... 8161718192028 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 851 do 900 od 1506

Tema: VUR- furadantin, profilaksa, prognoze II

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

E još da sutra Nikin nalaz i UTZ budu u redu. Ali ne gine nam MCUG jer se već dvaput ponovila E. coli

zrinka19 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

evo citam vase stare postove pa imam jos pitanja

je su li vam doktori preporucili uzimanje VIP probiotika?

i da li reci nefrologu i pedijatru da uzimate homeopatske pripravke, mislim da li se uzima zajedno i profilaksa i homeopatski pripravci?

i znate li kojeg dobrog homeopata u splitu?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

nama je u jednoj fazi preporučen probiotik od strane nefrologa. Ali je tada imao problema i sa stolicom pa jednim djelom i zato.

leonardica avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Nama su preporučeni probiotici od Valsa, s obzirom na to da dijete 2 godine nije imalo upale, a ima refluks, i ukinuli smo nakon 3 mj korištenja probiotika profilaksu Furantoin. Za sada nalaz sterilan :D E još, kad bi nam netko šapnuo da nema refluksa više :D :D :D al ćemo nažalost za to morati napraviti još barem jednu gadnu pretragu i nadam se zadnju

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

hmmm....mi smo predostrožnosti radi našoj dvogodišnjakinji radili 3 urinokulture zaredom
    prve dvije su sterilne a ova zadnja mi je došla e.coli 10 na 3....zagađenje kao??
    vjerujem da nisam baš najbolje očistila spolovilo......... :?

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

inače sve je ok s mokraćnim sustavom ali je prije 3 mjeseca imala jednu blažu infekciju s e.coli 10 na 4 pa zato....

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

evo nas s ponovljenom infekcijom...
    a baš sam se ponadala da smo se riješili bakterije...
    stalno je na profilaksi, prije Sinersul, sada CEfaleksin...

leonardica avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Naši nalazi sterilni, i neki dan smo bili-isto sve naj, naj, ali sam tražila da joj uzme vaginalni bris, jer mi je sumnjivo zbog čestog crvenila i jer je imala sinehije, da ne bi što bilo...sad još čekam taj nalaz u ponedjeljak, da budem mirna.. u 10 mj.imamo UZV cistografiju. Bože pomozi!!! :D

leonardica avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

E Stellita i Maya, s tim ne preostaje ništa drugo nego boriti se...Mi smo imali samo jednu infekciju nakon što je izašla iz bolnice, a to je bilo prije 2,5 godine. Do nedavno stalno na profilaksi+Cranactin, ništa drugo...Sad zadnjih par mjeseci uzimamo i probiotik, ali smo ukinuli profilaksu. Nadam se da će dobro proći. mene jedino muči sad kako će to biti u vrtiću, doma ju mi brišemo nakon wc-a, pazimo, a tamo....toga me najviše sad strah...

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

nama je mokraćni sustav ok nema VUR-a...žao mi je što nisam uzela uzorak dobro ali u pon ćemo ponoviti...
    ne znam zakaj uopće pišu nekaj ako je uzorak kontaminiran..

zrinka19 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

od kada sam se vratila na posao sve rijede stignem otici na rodu, a izgleda i vi drugi

u meduvremenu smo obavili DRNC i MCUG i imamo lijevo refluxs 2 , a desno prvog stupnja

sad su nas poslali da obavimo dinamičku i statičku scintografiju bubrega pa sam vas htjela zamolit da mi opišite kako to izgleda i koliko traje (rekli su mi par sati)

i kako dajete cranactin, da li ga razrjeđujete s vodom, i u koje doba dana ga dajete, i da li za vrijeme, prije ili poslije obroka

pijemo i probiotik od valsa sok od kupina, razrjeđujem ga s vodom, i dajem piti 45 min prije obroka 2 puta na dan --- je li to u redu?

i imam jednu dvojbu, buduci da živimo u splitu, bila sam kod dr sarage, ali stupila sam i u kontakt s dr cvitkovic iz zagreba
    i sad ne znam da li da idemo na DRNC na kontrolu za god dana ili kod dr c na UZV cistografiju
    pedijatar mi kaze da je to zracenje neznatno pa da nema potrebe trošit se i ići u zg, i sad ja ne znam šta da radim, jer ako ćemo ići u zg vec sad bi se trebalo zapisati

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

scintigrafija traje nekoliko sati zato što se najprije ubrizga reaktor u venu a onda se čeka 2 sata da dođe do bubrega pa se tek onda krene sa snimanjem koje traje ovisno o tome koliko je dijete mirno!

M. smo nakon DRNC radili ultrazvučnu jer, iako je zračenje možda neznatno, bilo bi to treće u svega 2 godine života ... pa razmisli.

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

mi smo bili na dinamičkoj i statičkoj isti dan
    prvo su ubrizgali kontrast u venu, čekali 2 h
    uspavali je nekom špicom u guzu
    snimali statičku, ubrzgali kontrast i diuretik za dinamičku i nastavili snimanje...
    ona se probudila omamljena u sred drugog snimanja, ali je bila mirna
    uspjelo je

sretno!

leonardica avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj zrinka19 prvotno napisa
    sad su nas poslali da obavimo dinamičku i statičku scintografiju bubrega pa sam vas htjela zamolit da mi opišite kako to izgleda i koliko traje (rekli su mi par sati)

i kako dajete cranactin, da li ga razrjeđujete s vodom, i u koje doba dana ga dajete, i da li za vrijeme, prije ili poslije obroka

pijemo i probiotik od valsa sok od kupina, razrjeđujem ga s vodom, i dajem piti 45 min prije obroka 2 puta na dan --- je li to u redu?

i imam jednu dvojbu, buduci da živimo u splitu, bila sam kod dr sarage, ali stupila sam i u kontakt s dr cvitkovic iz zagreba
    i sad ne znam da li da idemo na DRNC na kontrolu za god dana ili kod dr c na UZV cistografiju
    pedijatar mi kaze da je to zracenje neznatno pa da nema potrebe trošit se i ići u zg, i sad ja ne znam šta da radim, jer ako ćemo ići u zg vec sad bi se trebalo zapisati
    Za scintigrafiju: prvo injekcija u venu, pa se igrate u parku sat, dva E onda se vratite na snimanje (na leđima, pa na trbuhu, pa na oba boka) i dijete mora biti full mirno ili spavati. Mojoj sam malenoj (tada 2 godine) pričala svašta i uspjelo nam je iako oni inzistiraju na spavanju kod tako male djece, ali ja nisam dala jer sam znala da neće zaspat i da će biti mirna ako sam s njom...Nisu mogli vjerovat....a samo snimanje ti je gotovo za 15-ak min,i odmah ti kažu jel snimanje uspjelo ili nije. nalaze su nam slali poštom. Cranactin kapi-ne razrjeđujemo vodom. Valsovu kupinu treba davati 45 min prije jela, mada ti to nama nikad ne uspije kao ni sa Acidoverusom, pa kad dam dobro dam mi pijemo i jedno i drugo.

zrinka19 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Hvala na super brzim odgovorima

meni se cranactin čini jako sladak pa se bojim da ga neće htjeti piti
    je li se bas mora piti sam ili se može dodati neka tekućina
    i ima li neko pravilo kad ga je bolje davati u toku dana

i vezano uz scintigrafiju vidim da su neku djecu uspavali neku ne
    o čemu to ovisi
    moja cura je strašno strašno bila nemirna
    ja bih je uspavala ali čim bi je spustila na stol vristanje
    drnc su jedva snimili rekli su da odavna nisu imalitakvo dijete
    a na mikciji je pobjegla ispod rengena
    tako da nema sanse da će biti mirna
    ima 8 kg ali je jaka i zilava za poludit imala sam osjećaj da ću joj slomit noge dok sam je držala na ovim snimanjima

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ovisi o bolnici, najbolje se raspitaj tamo gdje ćete raditi. Sretno

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

mi smo ponovili treću urinokulturu i bila je ok....zagađenja su kažu jako česta pogotovo kada se urin hvata u vrećice

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Hvala na super brzim odgovorima

meni se cranactin čini jako sladak pa se bojim da ga neće htjeti piti
    je li se bas mora piti sam ili se može dodati neka tekućina
    i ima li neko pravilo kad ga je bolje davati u toku dana
    Nama je ped. za cranactin rekao navečer uz obrok, pa uz neku kašicu uvalim i žličicu sirupa, ni ne primjeti. Probala sam i razrjeđivati, ali onda je toga više, a okus nije bitno drugačiji i rijetko bi mi sve popila.

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Stellita, super za urinokulturu :D

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

:D naravno...
    ja sam isto dijete koje je imalo od školskih dana česte urinarne infekcije bez anatomske podloge za to....i nakon par godina je prestalo...krivili su imuni sistem i koješta...

leonardica avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

a na mikciji je pobjegla ispod rengena
    ajoj, mala je zakon šta će tek biti kad naraste nema s njom zezanja, neće oni nju maltretirat i mi bi pobjegle...uf, znam kako je tebi tek bilo....Koma....mi idemo 22.10. Bože help....

andjeli avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja bi molila ako može savjet,sa curicom smo završili zbog urinoinfekta na hitnoj na Rebru u utorak.
    Preko 100 leukocita i masu bakterija, bez temperature,
    rađen urin i urinokultura,gdje se kaže da je nalaz UK u petak i naravno gore na kontrolu,Ali da prije nazovem,nalaz UK nije gotov,ja je nisam odvela na kontrolu,međutim sad me nešto izjeda hoće li biti problema ako ja odem u ponedjeljak sa njom na kontrolu.
    Dobila je Ketocef u guzu i Zinat sirup nikakvih problema nema niti se žali,imala je samo ružan miris urina.
    Jako aktivna i naravno i dalje bez temperature.
    Hvala svima.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

trebali ste otići na kontrolu jer tada bi liječnik nazvao da vidi da li nekaj raste u kulturi.....ali vjerujem ako dođeš u pon neće nikaj grdoga biti...samo odi s djetetom da sve imaš pod kontrolom i da se to negdje zabilježi....

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

imam pitanjce: ne mogu nikako naći (a sjećam se da se pisalo na forumu) u kojim ljekarnama se mogu dati smrviti tablete nifuretten? mm ih je kupio u ljekarni na dolcu i tamo mu nisu ništa rekli pa sam ih nosila u naše 2 ljekarne u kvartu, ali ni u jednoj nikad čuli za tako nešto..dr. Cvitković nam je propisala 10mg dnevno, a tabletice su vrlo sitne i od 50 mg pa se pitam kako ih lomiti na 5 jednakih cijelova???
    kako ih vi dajete bebama?

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

nama su davno mrvili u Ilici, ona ljekarna koja je najčešće dežurna, kod Frankopanske

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ljekarna Zeus, ne znam adresu, mislim da je to Borongaj

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

hvala cure

leonardica avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

U četvrtak imamo (nakon 2 mikcije) cistografiju. Molim vibre da sve napokon prođe ok, i BEZ REFLUKSA!!!!!! :D

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

leonardica~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

leonardica
    ~~~~~~~~
    ~~~~~~~
    ~~~~~~~

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

leonardica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

leonardica avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Nemamo refluks , nemamo refluks :D :D :D :D :D Hvala na vibrama!!!!! Kaže dr.C da je sve savršeno! I sad tako lagano dišem!!!!!!

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

leonardica,

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

leonardica, :D :D :D :D :D :D :D !!! jako mi je drago zbog vas!!! i mi sanjamo o tom danu

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Zdravo svima, mi smo novi ovdje, ali nazalost već godinu se borimo sa bakterijom. Moja bebača ima 14,5 mjeseci i refluks 4. stupnja desno, a lijevi bubreg je spusten u zdjelici, afunkcionalan. Prošli smo MCUG 2 puta, MRI 2 puta, obje scintigrafije, mali milion UZ i sada u 16.11. imamo zakazan termin za operaciju. Deflux ne dolazi u obzir i ne smiju odugovlaciti sa operacijom. MM i ja smo skoro poludjeli. Uzimamo Ceclor i Cranatin.
    Morala sam ovo sa nekim, ko razumije, podijeliti.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Leonardica, i nama je veoma drago. Hvala BOgu da ima nesto i pozitivno. :D

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

hanaban,

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

za bebu, mami i tatu

leonardica avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Hanaban, bit će sve dobro, držite se. Znam da je teško, javljajte se kakvo je stanje. Mi smo preko 2 godine čekali dobre vijesti i napokon dočekali (a još 2 god.prije je imala refluks da nismo saznali) Sve zajedno 4,5 god.brige, strepnje i napokon gotovo-nadam se ZAUVIJEK! Držite se!

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Hanaban mi te zaista razumijemo, želim vam svu sreću. Gdje idete na operaciju?

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Hanaban, držite se......
    iščitaj mali naše topice na ovu temu, možda nađeš koju dodatnu informaciju
    ako se radi o Esch colli mi smo živi dokaz da nam je homeopatija pomogla s beštijom

sretno

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Hvala vam na podrsci. <operacija je zakazana na Kosevu, Sarajevo. Uzdamo se u dragog Boga i u prof. Dizdarevica. Izgleda da ce raditi oba bubrega, jedan vaditi, a na drugom rjesavati refluks. Uzas!

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nemoj misliti tako , misli kako je dobro što ste sve otkrili, što znate sa čim se borite, na koji način, i da je prof. koji će raditi op vrstan hirurg!

Želimo vam svu sreću i hrabrost potrebnu da izdržite

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

vjerujem da će biti dobro.
    Svakako se javi.
    Potpisujem meliss@, dobro da ste otkrili sve na vrijeme i da imate povjerenja u dr.

~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ima li iko da ima iskustvo sa operacijom VUR-a i vadjenjem bubrega?

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ne baš za oboje, ali ja poznajem 2 žene čijim je dječacima dr Dizdarević uradio VUR savršeno!

Nikad više se nisu brinuli za bakterije, reflux, ....imaju samo povremene kontrole...ponekad sam, kad njih vidim žalila što i mi nismo odmah uradili op, nego što se ovo sad prenijelo u četvrtu godinu bolesti....

A što se tiče vađenja bubrega, znaš da se može normalno živjeti sa jednim bubregom i to sasvim normalno,

op refluxa je visoko uspješna i ja vjerujem da ćete uspjeti rješiti problem drugog b. odmah i više nikad nećete ovo preživljajavati

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

mi smo jučer obavili cistografiju: VUR II lijevo, O desno (počeli smo s III i II prije 3,5 godine)
    ureter se sužava, bubrezi lijepo rastu

i sretna sam i nisam
    valjda će mi sve sjesti za par dana jer priznajem da se vidi napredak ali ja sam se nadala da je skroz prošao
    Lara ima 5,2 godine i srećom nema infekcije

Mrki avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

joj maxi znam kak ti je. mi smo odgodili pregled za 6 mj. jer je dr. c rekla da je ipak prerano nakon godinu dana, da nvjerojatno neće biti velikog poboljšanja pa da je ne mučimo nepotrebno.
    inače sam jadna ko pas jer sam dobila riješenje na žalbu od HZZO-a i nisu mi ni oni odobrili skračeno radno vrijeme. obrazloženje je da L nije dijete sa stvarnim potrebama za dodatnom njegom jer je imala samo jedan infekt. mogu se još žalit upravnom sudu, pa možda do njene 18. dobijem s.r.v.
    svima puno sreće i ozdravilica.

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

nevjerojatno, meni je i CZSS i HZZO odobrio skraćeno radno vrijeme...
    možda sad neću dobiti produžetak

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Prijem na hirurgiju i operacija odgodjeni za 7.12. jos par sedmica iscekivanja. a ove gripe divljaju.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Da vas obavijestim da smo prezivjeli operaciju. zasad je uradjen refluks, uspjesnost cemo vidjeti tek za par mjeseci, a vadjenje afunkcionalnog bubrega je zasad prolongirano. Ne daj Bze, da iko prozivljava one strahove. Kad su je stavili na kolica i odvezli u salu, mislila sam da umirem, a tek noc provedena bez moje Hane je bila duga, preduga. Hana je bila na intenzivnoj 24 sata. Hvala Bogu da je sve proslo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •