Stranica 20 od 30 PrviPrvi ... 101819202122 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 951 do 1,000 od 1506

Tema: VUR- furadantin, profilaksa, prognoze II

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Evo i nas na ovom topicu, veliki pozdrav svima...bili smo na DRNC dijagnoza obostrani refluks. Sad idemo i na mikciju da vidimo koji je stupanj. Uglavnom, nedavno je imala 2puta u mjesec dana temperaturu, nadjena e.coli u mokraci. Obavili UZV koji je bio uredan ali eto DRNC je pokazao refluks. Da li je ta mikcija identicna ko DRNC ("samo" sto se razlikuje u zracenju)

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ne razumijem. Zašto morate ići na MCUG ako je DRNC pokazao refluks?
    Pa dva puta će se zračiti!?

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ja sam mislila da se na DRNC mogu vidjet ti stupnjevi, a na kraju je ispalo da nas sad salje na MCUG da vidimo te stupnjeve. Po njemu je DRNC u 70% uredan tj.ne pokaze refluks ako je UZV uredan ko sta je bia u nasem slucaju te on malu nije htio odmah poslat na MCUG jer vise zraci. Ali sad kako je obostrani refluks moramo na tu pretragu. Pokazala pedici nalaz jer me je trazila da joj pokazem i ona je rekla da po tome je veliki stupanj i da ce na operaciju. Kad smo bili na konzultacije kod dr.S. nikakve prognoze nam nije dao nego da napravimo tu pretragu i vidimo. Svi su ljubazni, stvarno same pohvale Firulama, prema maloj su bile super a i on mi ulijeva povjerenje.

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja sam mislila da se na DRNC mogu vidjet ti stupnjevi, a na kraju je ispalo da nas sad salje na MCUG da vidimo te stupnjeve. Po njemu je DRNC u 70% uredan tj.ne pokaze refluks ako je UZV uredan ko sta je bia u nasem slucaju te on malu nije htio odmah poslat na MCUG jer vise zraci. Ali sad kako je obostrani refluks moramo na tu pretragu. Pokazala pedici nalaz jer me je trazila da joj pokazem i ona je rekla da po tome je veliki stupanj i da ce na operaciju. Kad smo bili na konzultacije kod dr.S. nikakve prognoze nam nije dao nego da napravimo tu pretragu i vidimo. Svi su ljubazni, stvarno same pohvale Firulama, prema maloj su bile super a i on mi ulijeva povjerenje.

...pa onda ga poslušajte i učinite što vam kaže

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ma mene je samo interesiralo da li je MCUG identican kao DRNC (sam postupak pretrage)?

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

jest, mi smo bili na oba, te i na uzv micionom.....sve je isto, kateter, punjenje, piškenje, samo što drnc snima sve vrijeme, a rentgen 2-3 slike u određeno vrijeme. Na mcug je bolja analiza anatomske građe urotrakta, pa se preporučije kao početna pretraga, a i zbog stupnjevanja refluxa!

inače, meni se više sviđa drnc za praćenje, ali to će vam svakako i dr savjetovati....a operacija se radi samo kod viših stupnjeva, nekad se radilo od III na više, a sad od IV st. na više....mada sve je ipak individualno, jer se usljed nekih oštećenja bubrega, ili probijajućih infekcija, radi i za niže st.

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj meliss@ prvotno napisa Vidi poruku
    jest, mi smo bili na oba, te i na uzv micionom.....sve je isto, kateter, punjenje, piškenje, samo što drnc snima sve vrijeme, a rentgen 2-3 slike u određeno vrijeme. Na mcug je bolja analiza anatomske građe urotrakta, pa se preporučije kao početna pretraga, a i zbog stupnjevanja refluxa!

inače, meni se više sviđa drnc za praćenje, ali to će vam svakako i dr savjetovati....a operacija se radi samo kod viših stupnjeva, nekad se radilo od III na više, a sad od IV st. na više....mada sve je ipak individualno, jer se usljed nekih oštećenja bubrega, ili probijajućih infekcija, radi i za niže st.

Ako nije problem, jel mozes da mi napises nesto o ovoj metodi (dnrc)? Sta se moze utvrditi pomocu nje - sta je razlika mikcije i nje?

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

imam jedno pitanje, moramo u dr S. u Split, radit će nam nešto slično mikciji, samo manje zrači, vjerojatno taj drnc. ali idemo privatno. Zanima me koliko to košta, trebamo pripremit kune, negdje sam čula oko 1000,00 kuna.

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

mi smo platili oko 300-400kn dva puta, dr nam je zakazao termin, odveo nas na odjel, platili račun na blagajni odjela (nuklearna), uradili nalaz....on nam dao komentar i to je to!

dakle, to je bez uputnice, iz BiH smo

)

Calista avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Evo i nas tu..Iva, 18 mj. VUR II obostrani...idemo u Helenu...sad je na 1/4 urotablinen-a.
    Dr.C nam je rekla da mozemo biti optimisticni i a nije nista strasno. Inace...VUR nam je u obitelji (moja sestra blizanka ga je imala)

eto...a sad se idem javit i u bronhiticare ...

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Hvala meliss@. A zanima me, imam i sina (3 godine) inače nema nikavih problema, ali mi je jedna doktorica rekla da nebi bilo zgoreg i njega odvest na kontrolu bubrega. Kakva su vaša iskustva, jeli itko od vas vodio drugu dijecu. ne bi ga volila bespotrebno maltretirat. jedini je problem što još uvijek mokri po noći, a i po danu mu se nekad zaleti dok spava. Ali ja to pripisujem boci, koju pije tik pred spavanje.

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj martina prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala meliss@. A zanima me, imam i sina (3 godine) inače nema nikavih problema, ali mi je jedna doktorica rekla da nebi bilo zgoreg i njega odvest na kontrolu bubrega. Kakva su vaša iskustva, jeli itko od vas vodio drugu dijecu. ne bi ga volila bespotrebno maltretirat. jedini je problem što još uvijek mokri po noći, a i po danu mu se nekad zaleti dok spava. Ali ja to pripisujem boci, koju pije tik pred spavanje.
    ja sam stariju kćer odvela na UZV bubrega i mjehura i to je bilo sasvim dovoljno kao kontrola....sve je bilo ok

a to s mokrenjem ipak treba malo sačekati, još je mali..

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Pozdrav svima!
    Htjela sam pitati koliko se ceka na DRNC kod dr.S. u Splitu (na uputnicu)? Da li se moze dogovoriti spomenuta pretraga ili je potrebno prije toga doci na pregled i dogovor, razgovor?

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

mi smo išli kod njega privatno, naručio nas za 2 tjedna. Kad sam ga zvala rekao mi je da se u bolnici duže čeka. ako ideš privatno prvo kod njega na komtrolu pa onda on naruči za DRMC u bolnici. ali najbolje naći broj bolnice i pitati kad možete doći na red, ako bude predugo, naručit se privatno.

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

operacija refluksa bubrega

--------------------------------------------------------------------------------

Moj mali ima refluks desnog bubrega IV stupanj.U 11mj je bio na tzv deflux operaciji(lagana operacija koja traje jedan dan i ne reže se nego se radi uz pomoć katetera)koja nije uspjela jer je visok stupanj,znači nije trebao ni ići.U 5 mj je naručen na klasičan zahvat,rezat će ga u preponi i ostaje se 7 dana u bolnici na Rebru.Sad me zanima jer bilo čije dijete na takvoj operaciji?Puno hvala

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

jao Mazoman, mi to pokušavamo izbjeći (II/III) ali vi imate previsok stupanj da bi se samo povuklo!
    ne znam koliko je star ali ako je još beba neka te tješi što se neće ni sjećati toga za razliku od moje 6,5-godišnjakinje koja je jedva preživjela mikciju ovaj tjedan!
    nemam ti ništa pametno za reći oko operacije nego samo vibram da sve prođe najbolje moguće
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj maxi prvotno napisa Vidi poruku
    jao Mazoman, mi to pokušavamo izbjeći (II/III) ali vi imate previsok stupanj da bi se samo povuklo!
    ne znam koliko je star ali ako je još beba neka te tješi što se neće ni sjećati toga za razliku od moje 6,5-godišnjakinje koja je jedva preživjela mikciju ovaj tjedan!
    nemam ti ništa pametno za reći oko operacije nego samo vibram da sve prođe najbolje moguće
    Ima 2 godine i ja ostajem s njim u bolnici ali ipak to je operacija...hvala na odgovoru

Mikki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Pozdrav

Dakle imam djetešce od nepunih 6 mj sa dijagnosticiranim vur-om obostranim II stupnja. Citala sam jako puno o tome al nekak mi je to sve iskreno zbrda zdola . Previse informacija da bi mogla kavalitetno izvuc kakav zakljucak za sebe kojim bi bila zadovoljna.
    Nasa povijest bolesti ide ovako- slucajnom analizom urina je otkrivena bakterija u urinu, ponovljen je urin nakon 3 dana i nalaz je dosao sterilan s preporukom da se ponovi za 10 dana urin i urinokultura. Tada dolazi urin sterilan a urinokultura pokazuje e.-coli 10na6, nakon toga ponavljamo nalaz opet e.coli 10na6. Davali smo joj Cranactin odmah jer nismo vise mogli čekat da se netko smiluje prepisat terapiju Odlazimo u bolnicu 3x vadimo urin od cega je urin sam svaki put sterilan ali sad se pojavljuje Klebsiella pneumoniae 10na5. zaprimaju nas u bolnicu (2 mjeseca nakon prvog nalaza urina) zbog rezistentnosti bakterije i primanja antibiotika.
    Učinjena je mikcija i time utvrđen već spomenuti refluks. zadnji nalaz urinokulture je bio sterilan kao i urin, te propisana je profilaksa 1ml dnevno Sinersula. Preporucena kontrola urina mjesecno ili na neki cudan znak, kontrola u bolnici nakon 2 mj gdje cemo dogovorit sta i kako dalje.

E sad meni je vrlo jasno da se to moze povuc bez po frke ali i moze bit dugogodisnji problem pa se zelim oboružat sa svime sta trebam znat kako cu dolazit u situacije ''što dalje?''.

Dakle ono sta joj mi trenutno dajemo je taj Sinersul, Biogaia kapi (rekoše da je to ok za bebe) i ponovo kanim početi sa Cranactinom, pije extra vode i čaja i jednom dnevno je perem sa kamilicom.
    Inace je do tada bila iskljucivo dojena, sad cica i pije vodu i čaj povremeno.

1.Mene dalje zanima na koje joj ja jos nacine mogu pomoći odnosno gdje se jos obratit, što još dodatno se moze davat sada ili kroz neko odredjeno vrijeme dok počne jesti?
    2.Kakvi jos probiotici postoje tj koje koristite?
    3.Iako smo zadovoljni sa sadasnjom doktoricom Đelmiš, namjeravamo se javit i u Helenu po jos jedno misljenje koje nije na odmet. Znam da postoje osiguranja...tj da su postojala pomocu kojih se ostvaruje pravo na preglede neke. Koje osiguranje kod koga i realno da li se isplati?
    4.Da li nastavit s ovim Cranactinom? Takodjer postoji i onaj šećer isto na bazi brusnice ako se ne varam...da li postoji razlika kakva izmedju cranactina i tog secera ili ne? tj da li mi se uopce isplati nabavljat nesto takvo.
    5.Kakve homeopatske lijekove koristite i za što konkretno su propisani, kod kojeg homeopate i kakve su reakcije vašeg nefrologa na to, te da li se oni kombiniraju sa profilaxom ili su profilaxa za sebe?
    6. Postoji li još nešto šta nisam pitala ?

Znam da imam puno pitanja al bila bi zahvalna kad bi mi ponudili svoje odgovore iz vlastitog iskustva.

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Mikki, sad sam sve iščitala. Ovaj VUR II stupnja se meni činio super kad smo ga tek otkrili. Sad mislim da bi možda bilo bolje da je bio viši stupanj pa da smo to riješili defluxom dok je curka bila još mala. A opet, kad je viši stupanj veće su vjerojatnosti za probleme s bubrezima.......
    Meni se čini super što ste ga tako rano otkrili i ja bih ti savjetovala da se orijentiraš na zdravu dohranu koja će pomoći općem dobrom stanju organizma te da naučiš dijete da jede/voli namirnice koje su dobre za bubrege i urogenitalni trakt. Meni je bilo teže jer je L imala 20 mjeseci ali je svejedno zavoljela i jede dan-danas zdrave namirnice.
    Smeđa riža, meni je najfinija iz bio bio to već sad možeš uvoditi tako da je ispasiraš i čuvaš pasiranu u hladnjaku (max 3 dana) i s tim možeš davati voće i povrće. Kad dođu na red mahunarke kuhaj azuki grah koji jača bubrege.
    Nemoj je naučiti uopće na zašećerenu hranu jer bakterije vole šećer! Bolji je kiseli jogurt od voćnog, ne kupovne pahuljice nego ih sama pripremi i slično
    Isto je jako važno da se nauči piti vodu! Blažena djeca koja vole vodu a ne samo sokove!
    Što se tiče alternative ja sam sigurna da je nama homeopatija pomogla jer nemamo problema s bakterijama. Nama je samo VUR prisutan i ja sam sigurna da će se i on povući samo treba više vremena!
    Od dodataka odličan nam se pokazao VIP probiotic premium kad smo ga uzimali u kontinuitetu 6 mjeseci. Curke su se odhrvale skoro svim vrtićkim boleštinama te zime! Znam da postoji i njihov probiotik, mislim da se zove Panda koji je za bebe.
    Ovo s ispiranjem kamilicom mi se čini nepotrebnim, bolje ne prčkat po flori i fauni intimnih dijelova i najbolja je obična voda. Ako primijetiš neko crvenilo ili upalu možeš isprati s probiotikom (isto tako nakon pregleda i uzimanja urina).
    Cranactin mi koristimo, nekako sve rijeđe jer nam je dosadio, ali curka oduvijek voli suhe brusnice pa kombiniramo. Čim nauči gutati kapsule davat ću joj Citrofit-extrakt sjemenki grejpa koji je izvrstan u borbi protiv bakterija i gljivica. I njega možeš kapnuti u vodu za pranje (a upotreba mu je doslovno u cijeloj kući-za prati pod, za dezinfekciju četkica i drugo).

Eto, ništa mi više ne pada na pamet osim da ti poželim sreću, a za sve pretrage svakako idite u Helenu jer nigdje i nikad nećete dobiti bolji tretman+objašnjenje za sve!

Mikki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Bas ti hvala na super odgovoru.
    opet cu te pitat kad zapnem

kaj se tice ispiranja eto to je jedino iz straha jer joj je stolica dosta rijetka i to se fakat razmulja po cijeloj pikici pa me uvijek strah da nisam dovoljno dobro isprala

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

jooj maxi, odkad se mi nismo čule

i mi još uvijek vucamo svoj VUR, baš mi je dosadio....

ovo ljeto smo trebali na deflux, ako se rješimo nestabilnog mjehura, i ako VUR još uvijek bude tu, ali nam nikako ne ide skidanje s lijeka za nestabilan mjehur

žao mi je što ste se napatili na mikciji, ja se strašno plašim kako će M. na sljedeću (

puse od nas!!!

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

u Heleni ide:

-profilaxa
    - probiotik
    - Cranactin
    - redovno piti i piškiti
    - kontrola urina mjesečno i kod temp.
    - kontrola jetrnih i bubrežnih funkcija, krv, UZV, svako 6 mj.

Najbolje je da kupite trakice za analizu urina i kod kuće često radite kontrolu, tako ćete se prestati plašiti nedostatka kontrole, nevidljivih infekta , te ko dviroza i sl. imati situaciju u svakom trenu na oku!

mi smo se bar usrećili sa trakicama i dr iz Helene :D

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Samo skrećem pozornost na post od Mikki jer je moguće da ga niste vidjeli na vrijeme zbog nužnosti odobravanja od strane osoblja (pošto je Mikki nova korisnica)

Mikki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

u Heleni ide:

-profilaxa
    - probiotik
    - Cranactin
    - redovno piti i pišk
    - kontroliti
    - kontrola urina mjesečno i kod temp.a jetrnih i bubrežnih funkcija, krv, UZV, svako 6 mj.

Najbolje je da kupite trakice za analizu urina i kod kuće često radite kontrolu, tako ćete se prestati plašiti nedostatka kontrole, nevidljivih infekta , te ko dviroza i sl. imati situaciju u svakom trenu na oku!

mi smo se bar usrećili sa trakicama i dr iz Helene :D
    Kakve su to trakice? nikad cula :/
    Šta one pokazuju- bakteriju? ili?
    gdje kupit? jel treba recept?

Citiraj anchie76 prvotno napisa Vidi poruku
    Samo skrećem pozornost na post od Mikki jer je moguće da ga niste vidjeli na vrijeme zbog nužnosti odobravanja od strane osoblja (pošto je Mikki nova korisnica)
    Zahvaljujem gospođo draga i hvala osoblju na odobravanju

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mikki, trakoce za analizu urina sa 10 parametara, ja ih naručim u apoteci.......pokazuju: leukocite, krv, nitrite, sve što je dovoljno da se prati stanje kod kuće. iste takve koriste laboratorije prije mikroskopskog pregleda radi orijentacije.

Mikki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Uu nisam ni znala da to ima. :D
    Budem to uzela odmah jer fakat se nekad paranoiram da joj je nesto...a opet mi glupo ic svako malo trazit urin i uk.
    meliss@ imate li vi kakvo ono osiguranje za helenu ili placate svaki put normalno?

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Mikki prvotno napisa Vidi poruku
    Uu nisam ni znala da to ima. :D
    Budem to uzela odmah jer fakat se nekad paranoiram da joj je nesto...a opet mi glupo ic svako malo trazit urin i uk.
    meliss@ imate li vi kakvo ono osiguranje za helenu ili placate svaki put normalno?
    mi smo iz BiH,nemamo nikakvo osiguranje u HR, pa plaćamo svaki pregled......samo redovne urine, UK, krv radimo kod nas na uputnicu.....al vrijedi svake pare!

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Mikki, trakoce za analizu urina sa 10 parametara, ja ih naručim u apoteci.......pokazuju: leukocite, krv, nitrite, sve što je dovoljno da se prati stanje kod kuće. iste takve koriste laboratorije prije mikroskopskog pregleda radi orijentacije.
    imaju li te trakice neko posebno ime naručila bi ih i ja. koji su pokazatelji da nešto nije u redu.

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

martina, ovisi koje veledrogerija s kojom apoteka sarađuje nabavlja, ima raznih firmi,......bitno je da ima 10 parametara, jer su te najkompletnije!

pokazatelji: leukociti- boja tamni što ih više ima
    nitriti- javljaju se samo kod prekobrojnih bakterija, kao njihov nusprodukt
    krv- javlja se kod infekcije, a i nekih drugih abnormalnosti
    proteini- povišeni u sličnim situacijama, kao i krv

uglavnom, tek kad trakica nije ok, onda nosim urin u lab da one mikroskopski vide kakva je situacija, jer trakice same za sebe nisu dovoljne, ali su odličan kompas!

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

to mi se čini super. Nama je lab. daleko, još kad se desi da je urin kontaminiran poludim. a ono na kraju sve ok.

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ja sam pisala ranije da smo imali jednu UI i imali dugo dilemu raditi ili ne mikciju i DMSA. Otisli smo kod naseg najboljeg radiologa na uzv. I on nam je rekao da po njemu nema nikakve potrebe da se radi DMSA jer su bubrezi dobri i ako postoje neki oziljci oni su minimalni i nisu od znacaja.
    E, ono sto me brine je da je primetio da se levi ureter povremeno prosiri do neka 3-4 mm. Kad sam ga pitala sta sa tim on je rekao da vise voli da to ne vidi, ali da ne brinem, da je njegov savet da mikciju radimo ukoliko se opet javi UI, ako ne samo kontrola uzv za 6 meseci.
    E, sad vi imate vise iskustva - sta ovo moze da znaci? Ja sam bas insistirala, ali dr je samo ponavljao da ne treba da obracam paznju na to, da prodje samo a ionako do prve godine imamo tretman kao da ima reflux (profilaksa i redovna kontrola urina), ali da opet eto bolje da toga nema.
    Bas sam se prepala i ne znam sta da mislim.

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Pa da to mi se čini super, pogotovo jer mi nosimo urin u lab. udaljen sat vremena, a ja "pušem i na hladno" pa me nekad i sramota koliko često smo njihov gost.

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Opet ja. Nabavila sam trakice. Zanima me mogu li trakicu umočit izravno u vrećicu ili trebam presuti u posudu (sterilnu).
    I zaboravih sve pohvalit da smo bili na kontroli u splitu.Sve ok. U sedmom mjesecu ćemo radit DRMC. jedino me malo iznenadio kad nam je rekao da ako se refuks nije povukao, možemo riješavati ugradnjom implatanata (znate na šta mislim), jer vidim da svi drugi dugo čekaju da vide hoće li se to samo povući.

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

martina, super za kontrolu!

možeš umočiti trakicu odmah, ne mora biti sterilno....uradi 2-3 sad da se navikneš kako je kad je sve ok, pa da možeš prepoznati kad nije )

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

mi smo jučer obavili scintigrafiju bubrega. ja sam vidjela razliku na ekranu u veličini desnog onda znate koliko je manji. e sad, možda je drugačije okrenut, izdužen ili nekako položen i sve to nije toliko važno koliko njegova funkcija! sad ću biti na mukama tjedan dana dok ne stigne nalaz! VUR je inače i dalje lijevo II dok je desni bubreg manji. meni nema logike, a vama? curka ima 6,5 godina i vidjet ćemo što će reći na sve dr.Cvitković

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

mi smo jučer obavili scintigrafiju bubrega. ja sam vidjela razliku na ekranu u veličini desnog onda znate koliko je manji. e sad, možda je drugačije okrenut, izdužen ili nekako položen i sve to nije toliko važno koliko njegova funkcija! sad ću biti na mukama tjedan dana dok ne stigne nalaz! VUR je inače i dalje lijevo II dok je desni bubreg manji. meni nema logike, a vama? curka ima 6,5 godina i vidjet ćemo što će reći na sve dr.Cvitković
    čuvamo vam fige da nema veze šta je bilo na ekranu , a da će dr reći da je super

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

još jednom se dr.C dokazala kao izuzetna liječnica! ona od svih do sada (nefrologa) jedina gleda širu sliku (u ovom slučaju mjehur+VUR+bubrezi) i odlučila je da curka može i dalje ovako živjeti s refluxom slabijeg stupnja! od premalog mjehura smo dobili malo čak preveliki i mora biti i dalje još strože na režimu pijenja/piškenja, posebno obratiti pažnju da ne zadržava piškenje. divno, divno!!!
    bubrezi su različite veličine i tanji u gornjem dijelu, očito se desni nije jednako razvio još prije rođenja ali najvažnije da im je funkcija dobra 49-51%
    ma prepresretna sam i hvala svima na podršci

Mikki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

pozz evo mene opet

pevo mali updejt- nije se ponavljala nikakva infekcija. Urin je bio ok jednom sto smo vadili. Sutra iduci nalaz urina vjerovatno je ok.

Trebamo i mi na (statičku?!) scintigrafiju. jel jako mučna pretraga?

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

I mi držimo fige da sve bude ok!!!!

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Evo da ja javim kako je kod nas: na jednom bubregu I.stupanj, na drugom II. Sad se opet pojavila proteus mirabilis ali je bila manje od 10 na 4 pa smo opet sad vadili mokracu nakon 2tjedna. Ispostavilo se da je proteus m. sad vise od 10 na 5, drugi nalaz je kontaminiran, sad cekamo ovaj treci za kojeg se nadam da ce uspjet jer pedica ne bi odmah dala novi antibiotik bez drugog nalaza. Problem je sto vise ne znam kako da je nagovorim da piski u bocicu. Nalaz jetrenih proba je bio ok, sad trebamo opet na UZV. Kopiram ovu recenicu od maxi :: Ovaj VUR II stupnja se meni činio super kad smo ga tek otkrili. Sad mislim da bi možda bilo bolje da je bio viši stupanj pa da smo to riješili defluxom dok je curka bila još mala. :: jer kao da su to rijeci mene i mog muza. Mislim postoji mogucnost da se samo povuce a mozda ne, na profilaksi je koja sprijecava jednu gamad a drugu ne - sto se sad iskazuje, muku mucim s mokracom i bocicama koje nenormalno bacam jer se ne popiski (nije mi krivo bocica nego sto me strah da se nije sto "zakotilo" a mi ne znamo jer nemam sto odnijet a mala ide u vrtic).....jedino sto mi je nekako sad lakse kad imamo dijagnozu, informirala sam se pa me prosao pocetni sok.

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj hello_kittyy prvotno napisa Vidi poruku
    Evo da ja javim kako je kod nas: na jednom bubregu I.stupanj, na drugom II. Sad se opet pojavila proteus mirabilis ali je bila manje od 10 na 4 pa smo opet sad vadili mokracu nakon 2tjedna. Ispostavilo se da je proteus m. sad vise od 10 na 5, drugi nalaz je kontaminiran, sad cekamo ovaj treci za kojeg se nadam da ce uspjet jer pedica ne bi odmah dala novi antibiotik bez drugog nalaza. Problem je sto vise ne znam kako da je nagovorim da piski u bocicu. Nalaz jetrenih proba je bio ok, sad trebamo opet na UZV. Kopiram ovu recenicu od maxi :: Ovaj VUR II stupnja se meni činio super kad smo ga tek otkrili. Sad mislim da bi možda bilo bolje da je bio viši stupanj pa da smo to riješili defluxom dok je curka bila još mala. :: jer kao da su to rijeci mene i mog muza. Mislim postoji mogucnost da se samo povuce a mozda ne, na profilaksi je koja sprijecava jednu gamad a drugu ne - sto se sad iskazuje, muku mucim s mokracom i bocicama koje nenormalno bacam jer se ne popiski (nije mi krivo bocica nego sto me strah da se nije sto "zakotilo" a mi ne znamo jer nemam sto odnijet a mala ide u vrtic).....jedino sto mi je nekako sad lakse kad imamo dijagnozu, informirala sam se pa me prosao pocetni sok.
    Vjeruj mi,bolje da ti je manji stupanj jer viši stupanj ne bi uspjeli riješiti defluxom.Ta istraživanja su gluposti da se IV stupanj a i III rješava defluxom.Mi smo bili na operaciji deflux u 11 mj IV stupanj i ništa nismo rješili a na lijevom bubregu smo imali II stupanj i to se samo povukolo.Sad nas za mjesec dana čeka klasičan zahvat i ostanak u bonici 8 dana.
    Posljednje uređivanje od Mazoman : 07.04.2011. at 13:52

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

maxi,

bravo za vas, super je to što javljaš!!!..........puse za curicu i njene bubrege
    ...blago vam se.....

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

eto vidiš, prvi dokaz da se može živjeti s VUR-om i manjim bubregom a bez operacije
    samo treba naći doktora koji gleda malo šire
    baš sam happy!!!

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Bravo za vas
    Posljednje uređivanje od martina : 15.04.2011. at 21:13

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mi smo naruceni 20.05. kod dr.S za DRNC pa bi mi trebala informacija koliko vremenski pretraga traje i kada su nalazi gotovi? Da li mogu nalaze poslati postom ili ih treba uzeti osobno?

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

gugi 32, traje oko 20-30min., dođe par djece, pa ih redom rade...mi smo bili u sobi sa M., možeš vidjeti na ekranu ako reflux postoji, bubrezi se oboje kontrastom, a zvanični nalaz je za 7 dana, mi smo dolazili po njega lično, jer nam je onda dr davao objašnjenje i upute (poseban nalaz je sa nuklearne o DRNC, a posebno se on izjašnjava kao nefrolog o tome.....)

pozz

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

gugi 32, traje oko 20-30min., dođe par djece, pa ih redom rade...mi smo bili u sobi sa M., možeš vidjeti na ekranu ako reflux postoji, bubrezi se oboje kontrastom, a zvanični nalaz je za 7 dana, mi smo dolazili po njega lično, jer nam je onda dr davao objašnjenje i upute (poseban nalaz je sa nuklearne o DRNC, a posebno se on izjašnjava kao nefrolog o tome.....)

pozz

puno hvala

pozz

zrinka19 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

vidim da je mazoman napisala da joj djete ide na operaciju i da će ostat s njim u bolnici, da li samo preko dana ili i po noći

ja sam iz splita i nedavno smo bili na defluxu i ja sam ostala s njom i preko noći ali smo morali platiti "apartman" 670 kn po danu

pa me zanima kako je to u zagrebu, je li se može ostat s djetetom u sobi po noći i bez iznamljivanja posebne sobe

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj zrinka19 prvotno napisa Vidi poruku
    vidim da je mazoman napisala da joj djete ide na operaciju i da će ostat s njim u bolnici, da li samo preko dana ili i po noći

ja sam iz splita i nedavno smo bili na defluxu i ja sam ostala s njom i preko noći ali smo morali platiti "apartman" 670 kn po danu

pa me zanima kako je to u zagrebu, je li se može ostat s djetetom u sobi po noći i bez iznamljivanja posebne sobe
    Moj mali jučer bio na klasičnoj operaciji refluksa,nakon neuspjelog defluxa.Za sad je sve u redu,on je još uvijek pod lijekovima tako da samo spava.S njim sam i ovaj put u aprtmanu,nadam se da do ponedjeljka idemo doma.U Zagrebu je cijena aprtmana po danu 500 kn ,ne moze se ostati s djetetom po noći ako se ne iznajmi apartman...ujutro dođeš oko 7 i kada zaspi ideš doma,oko 21h

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

mazoman, suosjećamo s tobom!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~za brzi oporavak!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •