Pozdravi svima. Mi smo novi na forumu i evo kratka istorija i pitanje takodje.. Kcerkici nakon upale bubrega ustanovljen vur iv stepena na obje strane. Zapocela profilaksu nitrofurantoinom ali je pocela da dobiva neki mali osip na donjem dijelu ledja, tacno ispod pelene. Ja joj uz dogovor sa dok prestanem davat nitro 48 sati da vidimo da li ce se povuc i .. Jeste! Poslije par dana osip ponovo! U medjuvremenu radili nazal krvi koji je pokazao malo nizak broj leukcita. Sad je bez profilakse 5 dana dok ne prodje osip i dok ne uradimo novi nalaz krvi da vidimo hoce li se broj bjelih povecati.-ako ne onda bismo morali da zamjenimo profilaksu. Da li je neko imao problema( iskustva) sa osipom od profilakse? I sa smanjenim brojem laukocita dok ste na antibioticima? Mi smo inace u usa i ovdje se ne radi mjesecna uk( Zbog toga ludim) i to me jako plasi pogotovu sto je sad bez profilakse neko vrijeme a jaki je stepen vur. Nasla sam neke prirodne kapi..'uskoro cu joj poceti davat i to cim odradimo novi nalaz krvi. Ja sam bas preplasena jer sljedeci mjesec idemo za bih a nemam trenutno profilaksu na kojoj je ok. Vase misljenje, please..![]()