Stranica 27 od 31 PrviPrvi ... 172526272829 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,301 do 1,350 od 1506

Tema: VUR- furadantin, profilaksa, prognoze II

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Pozdravi svima. Mi smo novi na forumu i evo kratka istorija i pitanje takodje.. Kcerkici nakon upale bubrega ustanovljen vur iv stepena na obje strane. Zapocela profilaksu nitrofurantoinom ali je pocela da dobiva neki mali osip na donjem dijelu ledja, tacno ispod pelene. Ja joj uz dogovor sa dok prestanem davat nitro 48 sati da vidimo da li ce se povuc i .. Jeste! Poslije par dana osip ponovo! U medjuvremenu radili nazal krvi koji je pokazao malo nizak broj leukcita. Sad je bez profilakse 5 dana dok ne prodje osip i dok ne uradimo novi nalaz krvi da vidimo hoce li se broj bjelih povecati.-ako ne onda bismo morali da zamjenimo profilaksu. Da li je neko imao problema( iskustva) sa osipom od profilakse? I sa smanjenim brojem laukocita dok ste na antibioticima? Mi smo inace u usa i ovdje se ne radi mjesecna uk( Zbog toga ludim) i to me jako plasi pogotovu sto je sad bez profilakse neko vrijeme a jaki je stepen vur. Nasla sam neke prirodne kapi..'uskoro cu joj poceti davat i to cim odradimo novi nalaz krvi. Ja sam bas preplasena jer sljedeci mjesec idemo za bih a nemam trenutno profilaksu na kojoj je ok. Vase misljenje, please..

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

I da..umalo da zaboravima nos jedno pitanje. Naime, ona je dobila i tako uzasnu pelensku kandidu da nam je trbalo 10 dana i citava tuba nistatina da to rijesimo. Tako je to svrbilo i cinilo nervoznim. A posto je u zadnjih mjesec i po dana bila na 6 raznih antibiotika nije ni cudo sto je to zaradila. Je li neko imao problema sa kandidom na profilaksi?

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Imam sam jos jedno pitanje, samo mi tako po cijeli dan naumpadaju. Naime, da li ste vi primjetile da je infekcija kod vase djecice bila nakon kostipacije, i da li su vam djeca patila od konstipacije uposte. Meni je urologica rekla da to pazim i fakat je moja N imala problema sa konstipacijom par sedmica ako ne i citav mjesec i po prije nego sto je dosla ta strasna i jedina( kuc, kuc) upala koju smo imali po prvi puta u 13 mjesecu. Ona je stepen iv a imala je infekciju samo jednom i sad se pitam sta da nije doslo do upale a ona vec 13 mjeseci ima VUR i bez antibiotika je bila... jel to znaci da profilaksa i ne igra bas tako jako bitnu ulogu? koliko vidim nekima se cak i desavalo da su dobijali infekcije i pod profilaksom? Ja stavrno vise ne znam sta da mislim.. pokusavam nekom logikom, al ne ide

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ada2023 mi od rođenja smo na profilaksi, prvo na antibiotiku, ali on nas nije štitio od bakterija, od prije godinu dana je na nitrofurantoinu na minimalnoj dozi od 5 mg i od onda mu je urin cisti. Nismo imali problem s osipom i leukocitima. Moj savjet je da mozda probate s homeopatijom? Probaj se posavjetovat sa nekom strucnom osobom oko toga, neka djeca su godinama na homeopatiji i cista su.
    Sta se tice redovne mjesecne kontrole urina, ako imas mogucnosti plati u privatnom labartoriju da ti jednom mjesecno rade kontrolu. Takodjer imas trakice za mokracu koje pokazuju dal ima leukocita u urinu. To je prvi pokazatelj da urin nije dobar. Sretno

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Eva5, hvala na odgovoru i na informaciji sto se tice nitrofurantoina.. naime, sad mi je sinulo da mozda doza koju je ona dobivala je prevelika jer nama je receno da joj dajemo pola kapsulice dnevno pred spavanje, a "kapsulica" je od 50 mg.. sto znaci da ona dobije 25mg dnevno sto je 5 puta vis enego sto vi uzimate!!! zar ne? koliko je moja matematika ok tako ispada... koliko je godina ima vas sin? Kako je moja doktorica mogla tako visoku dozu da nam da....sad cu ja to da provjerim Hvala jos jednom! Trakice cu da kupim kad budem isla sljedeci mjesec za bosnu, takdje i cranactinom cu da se naoruzam jer ovdje nisam nasla u kapima.

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Usual Pediatric Dose for Cystitis Prophylaxis

Regular release:
    1 month or older: 1 to 2 mg/kg/day (up to 100 mg/day) orally in 1 to 2 divided dose

Evo ja sam ovo nasla online.. sto znaci da ide 1 do 2 mg po kilogramu djeteta, koliko sam ja skuzila. Ona ima 10 kg, pa mozda na tu racunicu, ne znam. Ja bi radije manje, jer me glava boli od tako dugortrajne profilakse svejedno.

Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

hej cure,
    negdje prije sam se predstavila i naš problem, uglavnom, da skratim VUR II st. jednostrano, otkriven sa 3 godine. idemo u Helenu i pijemo urotabline četvrtinu. Sada idemo na kontrolu nakon 6 mjeseci.
    koliko košta kontrolni pregled sa UZV?
    da li netko ima problema sa noćnim piškenjem? savjetim plizzz cure! više od godinu dana nema dnevnu pelenu, pa kako je imala te urinarne infekcije, reko bitno je nek pije, pa joj nisam skinula noćnu. sada sam joj skinula, ajme majko, patnja živa, pa ona piša cijelu noć. svašta sam probala smanjiti tekućinu; crtamo sunce, kiša; buditi; ne buditi; ucjene... joooj
    šta mislite koliko ćemo još piti profilaksu? od kada pije nije imala UI, niti e. colli, ali svega 2 puta je bio sterilan.uvijek nešto makar one Gr poz i neg bakterije.

hvala, nadam se da će se netko javiti ili ste svi na godišnjem!

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

*Barbi* mi (cura 9 g) smo već s dijagnozom VUR II i II/III od 2006 godine. ako je problem esch colli da ne čitaš sad sve stranice teme nama je pomogao Uro waxon-homeopatski pripravak koji nam je iskorijenio beštiju zauvijek. ostalo vjerojatno znaš-piti dovoljo, piškiti često, ne bazen, ne puno slatkog, preporučljive su kure probiotika, ako treba buđenje po noći za piškenje. sretno na kontroli
    Posljednje uređivanje od maxi : 31.07.2013. at 12:36

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ej mame, kak ste? Kako podnosite vrućine? Bi se vratili s mora, bili kratko jer mali dobio visoku temperaturu... jurili po pedijatriji, provjeravali urin, krv, na kraju bila samo viroza. Dovoljno da se uplasimo i da nam upropasti godisnji.
    Krajem mjeseca idemo na ultazvucnu i vec mi je sad zlo kad se sjetim.

Calista, kako ste vi? Kako Oli? Sada vam je vec dosta proslo od operacije.

Lp svima!!!!!!

Calista avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

heeeej...mi smo OK sto se tice uroloskih problema....pije pola Nifuretea navecer i a sada je sve OK...na jesen kontrole. sad se mucimo sa posljedicama BCG-a :/

Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

hej, Calista drago mi je da ste ok!

mi uglavnom bili na kontroli i dr. C je zadovoljna nalazima, pije još mjesec dana profilaxu, pa dalje samo kontroliramo. dalje nastavljamo sa probiotikom i uzela sam D-manozu - rekla je da to može umjesto cranactine.
    pitali smo ju za problem noćnog piškenja, jer curka će u 10 mj. 4 godine, pa to stvarno moramo riješiti, rekla je da je to sve u glavi, jednostavno mora kliknuti!
    pošto sada imamo mlađu curku (ima 6 mj) pitali smo ju kolika je vjerojatnost da i ova ima. velike su šanse da i lucy ima, ali da ne treba žuriti sa uzv cistografijom, da joj s vremena na vrijeme prekontroliramo urin, da se e. colli ne bi začahurila, ako nešto ima da otkrijemo na vrijeme. kaže da u USA odmah braći i sestrama reluxića rade uzv cistografiju.

eto drage curke, ako netko ima iskustvo sa rješavanjem noćne pelene, tj. noćnog piškenja svaki savjet je dobro došao.

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

dići se ured noći i staviti dijete na kahlicu. u poluspavaćem stanju će se popiškiti. najteže je tebi
    apropos drugog djeteta, moja mlađa nema reflux a nema niti urođenu mrenu niti je imala displaziju kukova. čak ima i ravnije i zdravije trajne zube!!! starija je jednostavno nagrabusila!

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Calista, drago mi je sta je sve uredu bar s uroloske strane. Nadam se da cete i to s BCG-om rjesiti. Kako bi bilo da bi bilo sve idealno i da se ne nerviramo radi neceg?
    Barbie, imam kćer od 5 godina, koja nema refluks (nikad nismo radili pretrage jer nikad nije imala problema a ni u obitelji nema refluksa). Zbog toga mi nije jasno od kud mom malom obostrani visokog stupnja i hidronefroza. Sta se tice nocnog pisanja, s 2,5 godine skinula sam joj i dnevnu i nocnu pelenu. U pocetku je znMi ala popisat se i do 2-3 puta nocu bez obzira sto sam ju stavljala na tutu u noci, s vremenom se desio taj klik i vise nije pisala. Neku noc joj se desilo nakon vise od godinu dana da se popisala u krevet. Prije spavanja ju obavezno natjeram piskiti, a dok je bila manja obavezno sam ju budila jednom u noci.
    Moj malac ide za 10-tak dana na ultrazvucnu cistografiju, bas me zanima kakvo nam je stanje, zadnju je obavio prije 14 mj. Ultrazvucno stanje izgleda dosta dobro, al ja se bojim nadati da se smanjio stupanj.

Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

hvala cure!

eva5 - sretno, mislimo pozitivno za vas!

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Cure, drzite nam fige sutra!!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Eva5, šaljemo vibre, mi idemo slijedeći ponedjeljak na mikciju da vidimo dal je deflux uspio. Pusa ~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Evo da javim nesto su bolji nalazi. Lijevo se refluks potpuno povukao, a desno se smanjio sa III/IV stupanja na II/III. Sad cekam da profesorica kaze sta dalje.

Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

eva5 - drago mi je za vas da imate napredak!

Roko_mama - mislimo na vas!

mi još danas profilaksu i onda ćemo pratiti. još uvijek piškimo po noći ....

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Eva5 super za napredak!
    Barbie nadam se da će i vama krenuti na bolje
    Puse svima

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ništa od naše mikcije u ponedjeljak. Danas su nas zvali i otkazali jer je aparat pokvaren, idemo 10., i još k tome nam otkazali i termin kod nefrologa i rekli da je naša nefrologica otišla radit na Helenu, baš sam u komi.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj Roko_mama prvotno napisa Vidi poruku
    Ništa od naše mikcije u ponedjeljak. Danas su nas zvali i otkazali jer je aparat pokvaren, idemo 10., i još k tome nam otkazali i termin kod nefrologa i rekli da je naša nefrologica otišla radit na Helenu, baš sam u komi.
    Baš mi je žao, znam da se psihički trebaš pripremit i onda ništa. Dr. Palčić Vam nefrologica? Znam da je ona po novom u Heleni. Mi smo kod nje bili prvo u Klaićevoj. Nama odlična doktorica. Šta čete sada? Niste razmišljali o Heleni?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Da dr. Palčić nam je bila. Sad ćemo vidjet kakav će bit nalaz mikcije, ako se refluks povuko onda ćemo ić u Klaićevu na kontrolu, a ako nalaz ne bude dobar, ćemo, koliko god nam bilo teško otić u Helenu. Malo me muče financije, jer smo se nakon 6 g. iscrpili i psihički i financijski jer smo se naplaćali privatnika (jer uz refluks je K. imala i fizijatrijskih i ortopedskih problema), ali zdravlje jena prvom mjestu, negdje drugdje ćemo stisnut.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ma bit će sve dobro i više za vas nema kontrola

sweetmint avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Samo da vam svima posaljem ~~~~~~~~~ puno vibrica.

mi vise nemamo reflux,povukao se sa obadvije strane
    Nakon dvije godine, koje olaksanje, ne mogu vam opisati.

Calista avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

sweetmint SUPEEEER

Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

sweetmint - to su tako lijepe vijesti!! super! vjerujem da je olakšanje! kissi

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj maxi prvotno napisa Vidi poruku
    *Barbi* mi (cura 9 g) smo već s dijagnozom VUR II i II/III od 2006 godine. ako je problem esch colli da ne čitaš sad sve stranice teme nama je pomogao Uro waxon-homeopatski pripravak koji nam je iskorijenio beštiju zauvijek. ostalo vjerojatno znaš-piti dovoljo, piškiti često, ne bazen, ne puno slatkog, preporučljive su kure probiotika, ako treba buđenje po noći za piškenje. sretno na kontroli
    Maxi, nama je danas dr. ukinula profilaksu, i sada sam u panici. Rekla je da pijemo cranactin i probiotik ko do sada pa da probamo dal ide bez nifuretten. Na uzv cistografiji je pokazano da se povlaci refluks, do sad malac nije imao urinoinfecije (uz profilaksu). Molim te preporuku kome se mogu obratiti u vezi homeopatije, jer bi probala s njom.

Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Nakon godinu dana s refluksom, ja tek sad otkrijem ovu temu na forumu?! A koliko puta sam guglala...ah.
    Nama sa 6 tj otkriven VUR 3-4.stupanj, jednostrano. Liječimo se (tj.pratimo) na Rebru. U siječnju ponavljamo MCUG, ima li tko iskustva s ultrazvučnom mikcijom?? U Heleni je 1500kn, zvala pitat.
    Iza one koji su imali profilaksu nitrofurantoin; iskustva s probavnim nuspojavama??

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj pisalica prvotno napisa Vidi poruku
    Nakon godinu dana s refluksom, ja tek sad otkrijem ovu temu na forumu?! A koliko puta sam guglala...ah.
    Nama sa 6 tj otkriven VUR 3-4.stupanj, jednostrano. Liječimo se (tj.pratimo) na Rebru. U siječnju ponavljamo MCUG, ima li tko iskustva s ultrazvučnom mikcijom?? U Heleni je 1500kn, zvala pitat.
    Iza one koji su imali profilaksu nitrofurantoin; iskustva s probavnim nuspojavama??
    Mi smo od rođenja na profilaksi, jer je malac već prenatalno imao uvećane pijelone. Sa 2 mj, su postavili dijagnozu obostrani refluks II st. i III/IV st. Radili smo ultrazvučnu cistografiju (mikciju). Sama po sebi pretraga je dosta traumatična za dijete, ali u Poliklinici Helena maksimalno se trude da olakšaju i nama roditeljima i dijeci.
    U početku smo bili na cefalexinu i konstantno smo imali urinoinfekcije. Sada je već 16 mj. na nitrofurantoinu , nema nikakvih nuspojava, tako ni probavnih, jetrene probe su ok, i nema urinoinfekcije. Uz nifuretten pijemo i cranactyn sirup i vip probiotik.

Sada kad mu se stanje popravilo, dr. nas skinula s profilakse. Probat ćemo s fitoterapijom i homeopatijom.

Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

-pisalica - mi smo radili uzv cistografiju u heleni. curka je imala 3 godine. mi smo ju zabavili snimkama sa moba i sve je prošlo Odlično, Odlično! ljudi su pravi profesionalci i jako ljubazni. je 1500 kn, ali smo si postavili ovakvu tezu: da se nešto na autu dogodi, bez razmišljanja bi dali te novce. tako smo i tu bez razmišljanja to odradili! isto u siječnju idemo opet na kontrolu!
    isto smo bili na nitrofurantoinu, sve ok!
    sada smo se skinuli s profilakse i umjesto cranactina smo joj uzeli d-manozzu!
    Boga molimo za najbolje.

sweetmint avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj pisalica prvotno napisa Vidi poruku
    mikcija je rendgensko snimanje, to zraci...a svako zracenje je itekako stetno za dijete (ma stetno je za sve)...uzv cistografija ne zraci, mislim da bi to trebalo biti primarno.
    traje oko 15 min., najgori je katater

sto se tice profilakse, nismo imali nikakvih problema kad smo je koristili. Prof je savjetovala da izbjegavamo mlijeko pola sata prije i poslije. Inace smo koristili probiotik Vip i cranactin, i pazili smo na njegov imunitet.
    Sretno

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mi sljedeci tjedan idemo opet na uzv cistografiju, nadamo se da ce nalaz pokazati da nema vise refluksa. Malo me strah kako ce sve proci, prvu je odradio sa 3 mj i sve je proslo odlicno, nije se ni pomaknuo, kamoli plakao, a sad je ipak malo veci i kuzi da mu se nesto radi.

silkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Na žalost,prijavljujemo se i mi u vaše društvo.D. je dva puta u mjesec dana(veljača) imala upalu bubrega,nalazi su bili katastrofa:masa leukocita,bakterije,eritrociti,proteini++...Nakon toga savjetuju odlazak nefrologu,mi biramo Helenu(doktori klimaju glavom-dobar izbor kažu).U Heleni obavimo cistografiju koja pokaže obostrani reflux,na jednom 2/3,na drugom 3 stepen.I evo,ona sad ima 11 mjeseci(za koji dan),na profilaksi je od tada:nifureten 10mg,kranaktin 1ml,biogaja kapi.Urin kontrolišemo kod nas u lab.,jer nismo iz ZG.Prije nekoliko dana smo radili jetrene probe,sve o.k.Borimo se sa pijenjem nifureten,plače kad me ugleda da nosim kašičicu,ali mora se...na svaku povišenu temperaturu umiremo od straha i trčimo u hitnu.Na kontrolu u Helenu idemo na proljeće,posle vjerovatno ponovo cistografija.I ja već brinem.D je imala 4 mjeseca kad je prvi put radila cistografiju.Samo je trpala ruke u usta i gledala ih sa zanimanjem,dok su oni obavili posao.Stvarno je prošlo super.Nemam vremena da čitam,ali moraću ugrabiti,da vidim kako se vi borite i kako prolazite,koliko se refux povlači samostalno,i sve ostalo...

silkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

I da,Pisalico,kod D nisam primjetila nikakve probleme.Ona ima ponekad tvrdu stolicu,ponekad rijeđu,uglavnom je normalna,i mislim da nije vezano sa pijenjem nitrofurnatoina.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Evo da se i ja javim, u četvrtak napokon uspjeli obavit mikciju, i nalaz je: na slici se ne pokazuje ni aktivni ni pasivni VUR jupiiiiiiiiiiii. Evo sad još samo čekamo da nam u srijedu urolog potvrdi nalaz prema slici (jer oni ne vjeruju očitanju) i nema nikog sretnijeg od nas. Curka je ovaj put malo teže sve to podnijela, bilo joj je dosta teško, ali smo zbavili, bitno je da je deflux uspio. Želim i svima ostalima super nalaze.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Evo da se i ja javim, u četvrtak napokon uspjeli obavit mikciju, i nalaz je: na slici se ne pokazuje ni aktivni ni pasivni VUR jupiiiiiiiiiiii. Evo sad još samo čekamo da nam u srijedu urolog potvrdi nalaz prema slici (jer oni ne vjeruju očitanju) i nema nikog sretnijeg od nas. Curka je ovaj put malo teže sve to podnijela, bilo joj je dosta teško, ali smo zbavili, bitno je da je deflux uspio. Želim i svima ostalima super nalaze.
    bravo, stvarno supeeeeer vijest. Veselimo se s vama.... ali ostanite i dalje tu i tamo na forumu da nam pomognete savjetima i utjehom!

sweetmint avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Suuuper, bas mi je drago radi vas

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Evo i urolog potvrdio da refluksa nema. Stvarno sam presretna. Za godinu dana moramo ponoviti mikciju (klasičnu ili uzv- učnu) i to je to. Jedino što se moramo ipak javit nefrologu s obzirom je dr. kod defluksa vidio trabekulirajući mjehur, pa me samo zanima jel tko zna koja je cijena samo pregleda u Heleni. Jer je naša dr. P. otišla tamo, a obzirom nas je ona vodila voljela bi da ona odluči što ćemo. Znači trebamo samo pregled, bez uzimanja urina i UZV.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

samo kontrola je 200 kuna. uvijek se možeš s njima dogovoriti ako nešto želiš napraviti na uputnicu drugdje ako će trebat. meni to nikad nije bilo neugodno i fakat su ok oko toga

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

mi smo prije puno češće išli dok su klinci bili manji i tada smo imali osiguranje pa ništa nismo ni plačali. to je isto dobra opcija ali ne znam koja osiguranja sada imaju

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Hvala zabrinuta, sad se nešto od pretraga može radit i kod njih na uputnicu, moram točno provjerit kaj (tak nam je rekao urolog, a i naša pedijatrica).

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj zabrinuta prvotno napisa Vidi poruku
    mi smo prije puno češće išli dok su klinci bili manji i tada smo imali osiguranje pa ništa nismo ni plačali. to je isto dobra opcija ali ne znam koja osiguranja sada imaju
    Mi imamo Basler i nista ne placamo.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Hvala zabrinuta, sad se nešto od pretraga može radit i kod njih na uputnicu, moram točno provjerit kaj (tak nam je rekao urolog, a i naša pedijatrica).
    Samo pregled je 200 kn, a na uputnicu ide samo urodinamika.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Mi danas privi dan bez profilakse. Samo smo na cranactynu i probioticima. Kupila sam trakice za urin i mogu reci nije mi bas svejedno. Urin bi trebala provjeravat tjedno, al koliko se znam mislim da će to biti vise 3x tjedno

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj eva5 prvotno napisa Vidi poruku
    Samo pregled je 200 kn, a na uputnicu ide samo urodinamika.
    To mi je i bitno jer se trabekulirajući mjehur može potvrdit samo na urodinamici. Kad smo radili prvi puta urodinamiku bila je u širim granicama normale, dr. P. je rekla da će o potrebi urodinamike odučivat nakon mikcije, tak da je urodinamika zapravo i jedina pretraga koju bi trebali radit.

Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Ma znam kakva je mikcija pretraga, radili smo ju kad je sa 6tj završio na Rebru, tak da nisam sretna što ćemo ju opet radit, al nema izbora...ono što me zanimalo u vezi uzv mikcije; jednako je precizna pretraga kao rendgen? Nešto sam načula da je rendgen kao nešto precizniji...? Pitat ću još dr na sljedećoj kontroli. A jest puno 1500kn, al bolje to nego opet zračenje, naravno! A njega je nemoguće zabavit nečim drugim kad se nešto novo događa, a sad je veći i zna (donekle) da je to njegov pišo, pa me malo strah tog katetera, no preživit ćemo i to...a iako se sve to mora napravit, opet si mislim da će možda bit osoblje bolje u Heleni, iako je na Rebru prvi put prošlo prilično ok.
    A za probavne tegobe idemo gastroenterologu, mislim da nemaju veze s nitrofurantoinom, al htjedoh provjerit ako neko ima iskustva.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Znam da kirurzi ne priznaju ultrazvučnu mikciju već se mora raditi rengenska prije i poslije eventualne operacije. I na stranicama Poliklinike Helena pise da nije toliko precizna http://www.poliklinika-helena.hr/tem...teralni-reflux al ako je već refluks dijagnosticiran mislim da je odlična za pračenje stanja djeteta budući ne zrači.Šta se tiče cijene, dosta je, ali opet radi se jednom godišnje i za zdravlje djeteta dali bi sve. Pisalica dal imate kakvo privatno osiguranje?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mi smo bili prije tjedan dana kod dr. Bahtijarevića u Klaićevoj na kontroli, on je kirurg - urolog, i radio je Katji deflux i u vezi klasične mikcije i UZV je rekao slijedeće:
    Da oni klasičnu mikciju traže samo za postavljanje dijagnoze, dakle tada je potrebna RTG mikcija, a za sve kasnije je dovoljna UZV.
    Dapače, rekao je da oni kod RTG mikcije uhvate samo stotinke sekundi (znači 2 slike - kod punog mjehura i kod pišanja), a da UZV mikcija pokazuje cijeli proces (ako ju rade stručne i iskusne osobe što Helena svakako je) koji traje cca 20-ak minuta, i da je to razlog zašto je UZV uz to što nema opasnog zračenja i bolja od RTG.
    Nekada se tražila i RTG mikcija kao potvrda da refluxa više nema - a rekao je da je sada i za završetak dovoljna UZV.

silkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Moja curica je imala neku crijevnu virozu,povraćala je i imala proliv.Profilaxu je nekoliko večeri povratila.Jednu noć sam joj dala tek u 5 ujutro(nakon što ju je povratila),drugi put je povratila 10-tak minuta nakon pijenja profilaxe,pa joj nisam ni dala,jednom sam pokušala 10-tak minuta nakon povraćanja,pa je ponovo povratila...Borba...
    I inače,ako je jako umorna,ili šta ja znam,ona zna povratiti profilaksu.Nije ni čudo kad je toliko gadna.Dešava li se to i vama i kako postupate?Počela sam joj kapati nekoliko kapi kranaktina u kašičicu i sokić,pa u tome razmutiti profilaksu.On je jako sladak ,pa možda više ublaži gorčinu...ne znam ni sama...

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Kad je bio manji profilaksu sam mu razmutila u malo soka od mrkve, jedino je to u početku prolazilo. Poslije sam u vrlo malo vode (1 ml) i spricom direkt u ždrijelo. Nikad nije povračao

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •