Stranica 29 od 31 PrviPrvi ... 192728293031 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,401 do 1,450 od 1506

Tema: VUR- furadantin, profilaksa, prognoze II

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Pisalice endoskopski zahvat se radi u općoj anesteziji i ide se istu večer doma. Moja K. je u salu otišla dosta kasno negdje oko 13,00 i vratila se oko 13,40, i išli smo doma oko 19,00 sati. Bitno je da prođu najmanje 4 sata nakon anestezije (nakon 2 h može počet piti, a nakon 4 jesti) i da oni vide dal dijete povraća. Ako ne povraća, može doma. E sad s obzirom na ovu drugu pretragu, možda zbog toga što se radi o crijevima neće smjet po tom rasporedu piti i jesti, nego mora proć duže (ne znam, samo nagađam) pa je zbog toga rekla da mora ostat preko noći.

Pisalice, ja sam kod dr. Bahtijarevića prvi put išla na razgovor bez nje, samo s nalazima jer se dosta dugo čeka, i rekao je da je to njemu ok. jer su njemu tak i tak bitni nalazi, a dijete ne pregledava, jer nema što. Tak da znaš da možeš otići i samo s nalazima na razgovor.

Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Eh, te naše mrvice, što sve prolaze...
    Možda službeno treba ostat i pišu da si ostao, a neslužbeno te puste doma. Vidjet ćemo.
    Joj, super za ovu info da ga ne moram vući k doktoru prvi puta! Jučer smo 2 sata čekali za gastroenterologicu...nije mi žao, jer je dr super i posveti se svakome i sve ti objasni i dugo budeš unutra, ali lakše je da čekam sama nego s njim. Hvala!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ma nema na čemu. Da bit je u tome, da se oni vode ko da su u bolnici, mi smo čak drugi dan dosta dugo čekali na UZV, baš zato što smo kao bolnički pacijetni, pa prednost imaju oni naručeni izvana, ali su klinci dobili ručak, pošto se vode u bolnici. I dr. Bahtijarević si bez obzira na gužvu da truda, i stvarno možeš sve pitat i sve objasni. Sretno

Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

hej curke, evo i ja mogu ubaciti ovaj smajlić
    Bili smo jučer na kontroli i nema više refluxa! ajme majko Božja! radili UK prije UZV cistografije pokazala opet e. colli. Ajme majko, kako sam bila u grču, pa šta je sad ovo? prije toga nalaz sterilan. Uglavnom, sada nas ne treba biti toliko strah tih bakterija, radit ćemo kontrole urina, 2-3 puta godišnje, a na ljeto se vidimo na kontroli, pa ćemo rješavati noćno mokrenje. uf
    Još uvijek sam u nekom grču, strahu, ne znam. Radila bih kontrole urina malo češće, ono svaka 3 mjeseca, a pit ćemo cranaktin i probiotike, dok ne izađemo iz vremena viroza, to ne može škoditi imunitetu.
    Ne znam da li se neka od vas tako osjećala, ali ono, još uvijek sam u nekom strahu, grču...

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

barbie, ja nisam
    onog trena kad sam čula da nema refluksa, potpuno sam se prestala opterećivati sa svime
    i dalje imamo istu rutinu što se tiče higijene, dakle na dnevnoj bazi mi se ništa nije promjenilo osim što joj više ne dajem profilaksu
    ali osjećaj je baš oslobađajući

i čestitam!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Barbie ja sam bila u grču nakon endoskopskog zahvata pa sve do kontrolne mikcije. Kad je mikcija pokazala da refluksa nema, ja sam se potpuno opustila, s tim da što se tiče rutine oko higijene, pijenje i ostalog, kao što kaže betty blue je sve ostalo po starom. Uživajte

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Gabi25 prvotno napisa Vidi poruku
    Javljam se na ovu temu jer trebam savjet- malena je sa 4 mjeseca imala uroinfekciju, tad je hospitalizirana i liječena antibioticima, rađen uzv bubrega i mokraćnog sustava i sve je bilo ok. Naručili nas na kontrolu za 2 mjeseca. U međuvremenu smo radili jednu urinokulturu koja je bila sterilna. Jučer smo bile na toj kontroli, nalaz urinokulture će nam biti drugi tjedan ali je ponovnim ultrazvukom pronađeno malo proširenje kod mokraćnog mjehura i doktorica nas odmah šalje na uzv cistografiju i propisuje nam profilaksu. Nije li to malo ishitreno? Da li je potrebno nakon jedne uroinfekcije odmah raditi tako invazivnu pretragu? Da ipak prije tražimo drugo mišljenje?
    Nakon koliko uroinfekcija su vas slali na cistografiju?

Evo da se javim- bili smo u Heleni na uzv cistografiji i sve je u redu, nema refluksa. Tako da smo sad mirni. Hvala svima na savjetima!

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Barbie, vaš mi je drago zbog vas., uzivajte!!!!!
    Daj mi samo reci koji stupanj ste imali, i kako dugo sve vukli da ne trazim po postovima.

Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

eva 5 - imali smo drugi stupanj na lijevom bubregu. problemi su krenuli sa 2.5 godine, a uzv cistografiju smo radili sa 3 godine. i sada godinu dana kasnije kontrola i sve ok.
    ma curke, strah me tih bakteriurija - ono kad ima bakteriju a nema upale!
    ma opustit ću se ja već!
    pratim vas i dalje!

Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Citiraj Barbie* prvotno napisa Vidi poruku
    ma curke, strah me tih bakteriurija - ono kad ima bakteriju a nema upale!
    ma opustit ću se ja već!
    pratim vas i dalje!
    Barbie, drago mi je zbog vaših dobrih vijesti. Ne treba se bojat toga kad nema refluksa; nama je nefrologica rekla da je to inače kod djece normalno i često; dođe i prođe da ljudi ni ne znaju i dok nema upale nije nikakav problem. Problem je jedino ako ima refluks, a vi ga više nemate.

Nas kirurg odmah naručio za endoskopski zahvat, prijem u bolnicu 12.3.
    Roko_mama ili tko god zna, jeste li vi morali radit mikcije i dalje nakon št se pokazalo da je zahvatom rješen refluks? Naime, srela u čekaoni ženu čiji mali ima cca 7god, kaže da je imao 5.stupanj, endoskopski rješen otprve sa 6mjeseci, ali i dalje svake godine moraju radit mikciju?! šokirala sam se!
    Nama nefrologica rekla da ćemo prvi put nakon barem 6mj od zahvata, da ga ne treba gnjavit ranije, nek se malo odmori. Kirurg je rekao da sad kad imamo ovu rengensku možemo dalje uzv.

1977 romina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Evo opet imam pitanje,doktorica nam je preporučila da predamo papire za pojačanu njegu,zanima me dali je još netko sa vurom (naša dijagnoza je L2 D3 + febrilne konvulzije)dobio ovu preporuku.Inače za sada su nam urini i urinokulture neg.,radili smo kontrolni uzv,bub.kanalići su nam izdeformirani i sjedne i sdruge strane,na više mjesta imaju udubine u kojima se zadržava urin,s desne strane dupli kanalići i,dr.nam je preporučila scintigrafiju i da će nam vjerovatno trebati op,ali beba ima sada 8 mj i mislim da još ima vremena za sve to.Trenutno smo na Ninuru,Cranactinu i probiotiku,imače antb..nam mijenjaju svaka 2 mj.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

[QUOTE=1977 romina;2574023]Evo opet imam pitanje,doktorica nam je preporučila da predamo papire za pojačanu njegu,zanima me dali je još netko sa vurom (naša dijagnoza je L2 D3 + febrilne konvulzije)dobio ovu preporuku.Inače za sada su nam urini i urinokulture neg.,radili smo kontrolni uzv,bub.kanalići su nam izdeformirani i sjedne i sdruge strane,na više mjesta imaju udubine u kojima se zadržava urin,s desne strane dupli kanalići i,dr.nam je preporučila scintigrafiju i da će nam vjerovatno trebati op,ali beba ima sada 8 mj i mislim da još ima vremena za sve to.Trenutno smo na Ninuru,Cranactinu i probiotiku,imače antb..nam mijenjaju svaka 2 mj.

Mi smo na temelju preporuke s dijagnozom VUR-a dobili do 3 godine ako Vas zanimaju detalji, u pp posaljite broj telefona pa Vam se javim
    Posljednje uređivanje od eva5 : 21.02.2014. at 11:18

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

predaj papire ćim prije ne moraš čekati zadnji čas, na pravu ti pišu sve upute http://forum.roda.hr/threads/41775-N...III-dio/page45

Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Citiraj 1977 romina prvotno napisa Vidi poruku
    Evo opet imam pitanje,doktorica nam je preporučila da predamo papire za pojačanu njegu,zanima me dali je još netko sa vurom (naša dijagnoza je L2 D3 + febrilne konvulzije)dobio ovu preporuku.Inače za sada su nam urini i urinokulture neg.,radili smo kontrolni uzv,bub.kanalići su nam izdeformirani i sjedne i sdruge strane,na više mjesta imaju udubine u kojima se zadržava urin,s desne strane dupli kanalići i,dr.nam je preporučila scintigrafiju i da će nam vjerovatno trebati op,ali beba ima sada 8 mj i mislim da još ima vremena za sve to.Trenutno smo na Ninuru,Cranactinu i probiotiku,imače antb..nam mijenjaju svaka 2 mj.
    Mi imamo jednostrano III/IV stupanj. Nakon godine dana dobila sam produljene na 6 mjeseci, sad nakon godinu i pol još 6 (refluks nije ništa bolje nakon ponovljene MCUG). Sretna sam da mogu bit s mišićem doma! Uz to kad dobiješ njegu odmah traži dječji doplatak; neovisno o financijskom statusu na njega imaš pravo kad koristiš njegu djeteta. Sretno!

Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Sutra trebali imat zahvat, al uvatila nas viroza i propalo...a već smo se pripremili psihički i organizacijski...

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj pisalica prvotno napisa Vidi poruku
    Sutra trebali imat zahvat, al uvatila nas viroza i propalo...a već smo se pripremili psihički i organizacijski...
    A joj, grozno. Ozdravite cim prije.

1977 romina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

[QUOTE=pisalica;2578468]Mi imamo jednostrano III/IV stupanj. Nakon godine dana dobila sam produljene na 6 mjeseci, sad nakon godinu i pol još 6 (refluks nije ništa bolje nakon ponovljene MCUG). Sretna sam da mogu bit s mišićem doma! Uz to kad dobiješ njegu odmah traži dječji doplatak; neovisno o financijskom statusu na njega imaš pravo kad koristiš njegu djeteta. Sretno![/QU
    Evo nama je produženo 6 mjeseci,sad čekamo rješenje pa onda predajemo papire za doplatak,hvala vam cure.

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

vidim da je puno novih cura!
    mi se i dalje povremeno kontroliramo u heleni, VUR i dalje postoji oko II stupnja lijevo, cura je već velika i sama vodi brigu o pijenju/piškenju a ja ću je vjerojatno pitati "kad si zadnji put piškila" dok ne umrem!!! sretni smo što nismo išli na niti jedan zahvat nego smo investirali u redovite kontrole urina i praćenje kod dr. C, vrijedilo je svake kune!
    sretno svima!

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Dragi moji, evo da vam javim da smo napravili ultrazvučnu cistografiju i da više nemamo refluks

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

eva5 baš mi je drago zbog vas. Nas još u veljači čeka mikcija, dakle, skoro 2 godine nakon defluxa i nadamo se da smo onda završili ovu priču.

angel 1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Cure da li ste vodile djecu na uzv cistografiju svake godine ? Moja je bila prije god dana u Heleni kad joj je i dijagnosticiran vur . Sad nakon god dana je receno da treba opet, a meni je vec muka od same pomisli da je opet mucimo s time... Prije par mjeseci je rađeno i malenom pa mi je jos svjeze u glavi vristanje i plakanje... Zanima me da li i vi koji vodite djecu u Klaicevu ili neku dr bolnicu isto jednom godisnje radite te mikcije ili je to ovdje must jer su privatnici ? Mislim zadovoljna sam s dr Cvitkovic , ali ako ne moram mucit djete rado bih preskocila tu pretragu opet...

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mi smo išli na mikciju i radili svakih godinu do godinu i pol dana.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Svake godine smo radili. Ovo nam je bila 3

angel 1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Znači mora se... Bas sam se nadala drugačijim odgovorima... Iako nam je dr odmah rekla da do 6- te god se čeka jer u 85% slucajeva samo prođe ( ona ima drugi stupanj) ako ne onda operacija pa si mislim zašto onda ne bi tada sa šest god napravili kad sad ionako neće se nista poduzimati...osim kontrole tog urina da je stalno sterilan...
    Toliko mi je muka sto je moram svemu tome podvrgavat... Mislim ni meni nije ugodno kod ginekologa, a kamoli malenoj ta pretraga...

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mora se vjerojatno zato da se ne bi povećao stupanj refluxa. I nama su čekali do 5 godine, i onda smo išli na deflux, ja sam inzistirala jer ona ima dvostruke kanale na lijevom bubregu i zbog smještaja ušća kanala se s tog bubrega nije povuklo samo od sebe. I ja sam baš zbog toga što je to jako neugodna pretraga inzistirala da se deflux čim ranije obavi, da sa mikcijama završimo dok je čim manja i dok čim manje shvaća neugodnost samog postupka. Evo sad je 7. g. i u veljači nas čeka nadam se zadnja mikcija, skoro 2 godine nakon defluxa.

angel 1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Super, znaci taj deflux je uspio od prve. Čitala sam da neki moraju ponavljati, da je to jos relativno nova metoda pa i ne znaju hoce li u buducnosti biti nekih nuspojava... Ne znam ni sama sta je bolje, pametnije.. Muka mi je samo sto stalno nesto čačkaju po njoj ( evo i sad je u bolnici na smimanju- eeg - redovna kontrola zbog febr. konvulzija ) i kad jadna nije bolesna, opet je često na kontrolama koječega..

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Angel1 nama je srećom uspio iz prve, s tim da ona ima i duple kanale, kao što sam već pisala, i nama je rečeno da ne mora uspjet od prve, no da je ipak bolje i par puta pokušat na ovaj način nego klasičnom operacijom koja nosi puno veći rizik, s tim da je njoj kod defluksa dijagnosticiran i neurogeni mjehur, pa se dr. bojao da će se zbog ttoga reflux vratit, ali srećom nije. Razumijem kako vam je jer i moja ima više dijagnoza i stalno smo zbog nečeg kod dr. i već nam je muka, a njoj najviše jadnoj kaj ju tak maltretiraju, ali hrabre su naše curke, izdržat će to.

Lidali avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj angel 1 prvotno napisa Vidi poruku
    Znači mora se... Bas sam se nadala drugačijim odgovorima... Iako nam je dr odmah rekla da do 6- te god se čeka jer u 85% slucajeva samo prođe ( ona ima drugi stupanj) ako ne onda operacija pa si mislim zašto onda ne bi tada sa šest god napravili kad sad ionako neće se nista poduzimati...osim kontrole tog urina da je stalno sterilan...
    Toliko mi je muka sto je moram svemu tome podvrgavat... Mislim ni meni nije ugodno kod ginekologa, a kamoli malenoj ta pretraga...
    Evo malo drugačiji odgovor - moj T. (sada 7,5 god) je bio na mikciji u Klaićevoj do sada dva put u razmaku od dvije godine. Bile su to prave pravcate drame! Prvi put mu je konstatiran VUR jednostrano visokog III st. i aktivno i pasivno, a zadnji put pred godinu i pol da se smanjio na II st. aktivno. Na proljeće bi trebao opet ponoviti. Kontrolira se u Heleni i kako smo odlučili čekati i nadati se da će se VUR sam povući zaključili smo i mi i dr. da nema smisla nepotrebno ga mučiti. Bitno nam je jako paziti na sve faktore (režimi pijenja i piškenja, higijena, kontrola urina...). Nije na profilaksi i stalno strepim od svake prehlade.

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Pozdrav!Učlanila sam se samo kako bih s vama podijelila info o homeopatskom pripravku koji pomaže kod urinoinfekta cak i kada je refluks u pitanju.Kapi R18 i pripravak E.Coli u kombinaciji. Nama je to dala,homeopatkinja i pedijatrica iz Pule.Sretno svima!

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Prijavljujemo se u grupu, iako sa malo kompliciranijom dijagnozom.
    In utero se u 16.-om tjednu vidjelo da S. ima jako dilatiran ureter jednog bubrega i od tad smo kod prof. C na konzultacijama.
    Pred kraj T je situacija bila sve bolja i bolja i prognoze su bile dobre; klasika kao kod većine vas; uzv, pregledi urina, profilaksa od rođenja i praćenje stanja.

Već je 11-i dan nakon rođenja hospitalizirana sa EColli unatoč profilaksi.
    Dr. Bahtijarević je htio odmah sa njenih 3 tj operirati jer se ureter širio sve vise. MR je pokazao da ureter uopće ne ulazi u mjehur nego ispod u mokraćovod i to na premali otvor tako da se skuplja urin i širi i savija ureter koji je počeo prelaziti i na drugu stranu trupa.
    Prof. C još nije bila za op nego da pričekamo par tjedana i obavimo još pretraga i ostanemo na profilaksi.
    Bam.
    Za 10 dana ujutro temp. 39,3, hitna, urin pun leukocita, sepsa, punktiranje leđne, pseudomonas.

Nakon 14 dana na Meronemu ona je operirana i to u zadnji čas. Otvorena joj je stoma.
    Dr Bahtijarević nas je nakon zahvata (koji je trajao duplo duže jer je unutra naišao na sami gnoj) pripremio na najgore. 4 dana na intenzivnoj su prošli kao u magli.
    Ona se izvukla!

No - od tada ona ima probijajuće infekcije pseudomonasom. Trenutno ga ima 10na3 nakon 14 dana terapije Garamicinom intravenozno.
    Očajni smo...

Ima li netko iskustva sa PSEUDOMONASOM?

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Majuska, bas mi je zao Nadam se da ce s vremenom biti sve bolje, uglavnom bude. Ne znam sto su probijajuce infekcije, kako se ocituju kod nje, viskom temp.? Jel dobro napreduje na tezini i motoricki s obzirom na okolnosti?
    V. je imao samo eserihiju nekoliko puta i jednom klepsijelu, no infekcije su uvijek bile asimptomatske tako da nisu svaki put ni lijecene antibiotikom, proslo bi samo od sebe, a i izvukli smo se bez profilakse (osim cranactina). S godinu dana se hidronefroza skoro sasvim povukla.

angel 1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Majuška nemam ni ja iskustva s tom bakterijom..moji su imali ecoli i maleni zlatni stafilokok koji je najvjerojatnije pokupio u rodilistu jer je sa 13 dana to buknulo i zavrsio je na intenzivnoj u inkubatoru na Rebru..bilo je da ima i meningitis i sepsu, ali se na srecu ipak sve dobro zavrsilo bez posljedica..a kasnije smo u sobi do vidjeli jos jednu bebicu koja je bila s nama u sobi u rodilistu!
    Ono sto sam nabrzinu procitala je da je i ova tvoja bakterija ugl.bolnicka i najvjerijatnije je tamo pokupila nakon operacije, a kazes da sad ima i stomu pa i preko tih vrecica je moze dobiti.. Koma..bebica je malena i u principu ne mozes sama puno eksperimentirat s nekom alternativom i prirodnim sredstvima osim sto ti doktori prepisu.. Držim fige da se što prije izvuče iz svega..

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Majuška - nadam se da će sve biti na kraju u redu. Sretno!!!!

Calista avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Nakon dugo vremena se javljam tu. Oliver je imao heminefrektomiju radi najveceg stupnja refluksa, hidronefroze i jos k tome imao je dupli kanalni sustav. Nakon operacije su se pocele pojavljivati neke ciste i nedavno smo prosli jos jedan MR. NadM se da cemo ciste morat samo pratiti ( ciste su vjerojatno ostatak polovice bubrega koji vise nema veze sa ostatkom urinarnog trakta). Cekamo kontrolu nefrologa u Heleni. Piski normalno, nije imao infekcije od operacije i nije na profilaksi. Krenuo je u vrtic gdje provode malo zescu kontrolu pijenja i odlaska na WC ( koji se obavezno dezinficira)...sto reci, u vrticu imamo vrlo opreznu zdravstvenu voditeljicu koja pazi na to.
    Posljednje uređivanje od Calista : 15.01.2015. at 20:24

Datum pristupanja
    Dec 2014

Početno

Nova sam na forumu. Nasa situacija je ovakva...moja djevojcica ima Vur 4 stupnja desno i vur 2 stupnja lijevo. Zanimaju me iskustva vas koji ste imali operacije. Kako je proslo? Koliko su uspjesne i kakvo je stanje nakon operacije posto budemo mi uskoro morati ici. Ako netko ima iskustva s tim neka se javi.

ellica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Podizem....17mj.prva urinoinfekcija,urin uzas,eserihija c.10/4-10/5.Cefixim tjedan dana 4ml dnevno.Na uzv bubrega prosirenje 8mm na lijevoj strani.Za 2 tjedana kontrola urina.Opet los 500leukocita.Opet cefixsim do nalaza uk i brisa spolovila.Urin fizioloska flora,bris Eserihija.Dr.Palcic predlaze uzv cistografijus obzirom na dilataciju i nalaz brisa,cefixim- provesti terapiju 5dana,onda 1ml kao profilaksu do nalaza scintigrafije.Sve je obavljeno u Heleni.Jel scintigrafija odmah potrebna?Nekako mi ju bezveze muciti....Ili nije?Iskusne?Jel cranactin ide uz antb?Probiotik dajem wayu.Sto jos mogu?

angel 1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Vidim jos nitko nije odgovorio...ja nemam iskustva s bubrezima, moja je imala vur II st koji se povukao nakon 2 god, ali smo se borili i s escherihijom...bila je na antibioticima pa na profilaksi 9 mj, pila je isto cranactrin ( moze s antib), vip probiotik,puno piti i piskiti, ne slatko, puno je jela suhe brusnice ( bez secera naravno), ako ti nece ovako same stavljaj u kašice, griz i sl, borovnice su isto dobre, paziti jako na higijenu i najvaznije probat sto prije rijesiti pelene -tvoja je jos mala al vrijedi pokusat. Moja je taman imala 2,5 g i prof C je rekla bacite odmah pelene i nakon toga se nekako ta escherihija i rijesila. U Heleni su stvarno iskusni po tom pitanju pa im vjeruj, pitaj slobodno njih sve-uvijek pojasne..

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

I ja sam htjela odgovoriti pa mi promaklo- nisam shvatila jeste li napravili uzv cistografiju ili ne? Mi smo imali sličnu priču- escherichia, uzv bubrega pokazao neko proširenje, radili uzv cistografiju i nalaz je bio uredan. Escherichia joj se vise nije vraćala ali smo kod svake temperature kontrolirali urin za svaki slučaj.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ellica, V. se isto kontrolira kod dr. Palčić. Dinamičku scintigrafiju smo radili već s njegovih 5 tjedana na Rebru, nakon toga i uzv cistografiju. Nije bio refluks, već hidronefroza 2. i 2./3. stupnja (koja se gotovo sasvim povukla s godinu dana, još je pijelon na lijevom bubregu neznatno proširen, 1. stupanj). Uglavnom, kako je prof. Cvitković rekla, scintigrafiju nije ni trebalo raditi, jer kad je cistografija pokazala da je sve ok, jasno je da se ne radi o refluksu, već hidronefrozi. Ešerihiju je imao 4-5 puta u svojoj prvoj godini (prvi put kad je imao 3 i pol mjeseca), nakon antibiotika bi bio uredan nalaz. Profilaksu nismo dobili (i Cvitković i Palčić su smatrale da treba pokušati bez profilakse), samo cranactin i acidosalus kad je već imao 7 mjeseci (acidosalus sam brzo prestala davati). Urinokulturu smo radili do 1. godine jednom mjesečno, sada samo prije cijepljenja i ako po mirisu urina posumnjam na bakteriju. Nakon prvog rođendana više nije imao uroinfekcija.
    Gabi, znači i kod svake temperature radite urinokulturu, to na preporuku nefrologa, pedijatra ili za svaki slučaj?

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Sad vise ne, ali nakon te jedne escherihije (kad je imala 4 mjeseca) smo radili na preporuku pedijatra. Mislim samo iz predostrožnosti. Kad je krenuo vrtic i viroze bile sve češće nismo radili kod svake temperature, samo kad bi trajala duže od 3 dana.

silkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Hej,cure!Već sam pisala na ovoj temi,ali se vjerovatno ne sjećate.Moje Drugo oko je prvu upalu bubrega imala sa 3 mjeseca,a drugu sa 4 mjeseca(druga upala se javila čim smo izašli iz bolnice).Od tada se kontrolišemo u Heleni.Prva cistografija je pokazala obostrani refluks na jednom bubregu 2/3 stepena,a na drugom 3 stepena.Profilaksa je niffureten+cranaktin.Druga cistografija je pokazala da se reflux umanjio,pa je bio na jednom 2,a na drugom 2/3,a treća cistografija proljetos je pokazala da je na jednom bubregu reflux nestao,a na drugom ostao isti(a javlja se samo kad je mjehur pun).I tako nam slijedi prvi pokušaj ukidanja profilakse,ali neuspješno.E ovo je drugi pokušaj,prestali smo sa profilaxom prije 10 dana,pa nam držite fige.Moramo paziti da se mjehur češće prazni,tj.da se ne napuni,i na higijenu naravno.

ellica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Nismo jos.Sutra urin i uk ,ako su ok trebali bi u petak cistografiju.Zeludac me boli.Jako je zivahna-ne znam kako ce to izgledati .I za kapi za nos urla ko pomahnitala....Ne jede slatko,uzimamo probiotik,cranactin i profilaksu.Borovnica je pojela tonu ovo ljeto,brusnice nece.Malo piiiiije....oduvijek.....

angel 1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Da i moja jos uvijek ima problema s pijenjem, ali smo je nekad doslovno na silu tankali...
    Za cistografiju se pripremi da ce plakati...iako su u Heleni puuno humaniji nego po bolnicama.. Ak ne mozes ti to podnijeti mozda da ide tm ? Tak sam ja svog poslala jednom.. Ali dok su manji to im je puno lakse za podnijeti...zapricas je ili crtic na telefonu ili nesto sto voli jako a ne dobije cesto..ne znam razmisli sta pali kod tvoje... I ne traje dugo... Kad su veci onda su to vece traume ( i psihicke) , a mali brzo zaborave.. Sretno !

ellica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Vjerujem da jesu i moraju za te pare

ellica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

I pola posta ne projde aaaaaaaaaa.A napisala sam km post

silkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Elice,kolika je beba?I mi smo u Heleni,a razumila sam da i vi idete tamo obaviti cistografiju?Mi smo kod prof.Cvitković i jako smo zadovoljni.Mi,eto,imamo staž od skoro 3 godine,nažalost.Ako mogu pomoći bilo kako,iskustvom,savjetom,samo pitaj!

ellica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Je u Helenu dosli prije koji mjesec kod gastro i zavrsili na skroz drugom kraju .Mi smo kod dr.Palcic,cini mi se ok.Moja je 17mj.Danas je urin super,jos uk i valjda cemo u petak cistografiju.Zloooooo mi je.

silkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Nemoj da te toliko brine cistografija,traje kratko.Nije to bolna pretraga,više je neugodna.Moja je prvu cistografiju radila kad je imala 5 mjeseci i nije rekla A(što bi značilo da je nije ni osjetila ,da ne boli).Samo je razgledala oko sebe.Kad je radila drugu,imala je više od 1 god,nije plakala,samo se bunila i nije htjela biti mirna.Ali imaju oni neke igračke što svijetle i sviraju,pa je prošlo i to.Ništa posebno.A treću je radila ovog proljeća(2,5 godine je imala) i prošlo isto kao i druga cistografija.Nijednom nije plakala,tako da nama to nije bilo ništa strašno.
    A ako te brinu rezultati...Onda te isto razumijem.
    Meni najstresnije podizanje rezultata urina i urinokulture,a već skoro 3 godine to radimo svaki mjesec.Danas podigla urin i dobar je:2-3 leukocita,1-2 eritrocita,malo bakterija i sluzi.A UK je pokazala ešerihiju >100>1000,bez antibiograma.Najsretnija sam kad je sterilna.Ali i ovaj nalaz se smatra dobrim.

ellica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Obavili.Nema refluksa.

silkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Moja D. se noćas kad je piškila žalila da je boli piša.I jutros isto.Piškila je pomalo i često.Zbog toga smo ponovili nalaze i pokazali su 20-30 l,proteini pozitivni.I eto drage moje i drugi pokušaj ukudanja profilakse nije uspio.Danas je počela sa terapijom 3x1 nifuretena,a posle nastavljamo sa uobičajenom njenom dozom profilakse.
    Elice,odlično da nema refluksa!Baš mi je drago!Kako je prošla cistografija,toliko si se bojala?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •