Stranica 6 od 30 PrviPrvi ... 4567816 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 251 do 300 od 1506

Tema: VUR- furadantin, profilaksa, prognoze II

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mislim da jest.
    Kaj su ti rekli, realno, kolike su sanse za produljenje?
    I koja je procedura dalje nakon kaj skupis nalaze? Da ne idemo u OT, mozemo na mail. Ajde, drz se.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

cure moje, više ne znam šta da velim.... u komi sam iskomiranoj komskoj komi....

non stop sam protiv te profilakse a kad ono duplo ti se vrati...
    ja više ne znam...
    znala sam da e.coli i Klebsiella i sl. mogu u male djece izazvati meningitis i sepsu, trovanje krvi ali sam mislila samo pod teškom upalom bubrega...

moja je već neko vrijeme bolesna i ima bakterije u krvi, za sad je ta sepsa isključena, kao bakterijska upala (sve ostalo je zdrava) ali doktorica je rekla da pazim jer bi moglo biti opasno, i bojim se... jako se bojim da se nisu bakterije vratile u krv...

posebno jer nekoliko dana mi nije jasno zašto mi mala tako slabo piša... pa se pitam... kud ide ta mokraća...

nisu nam odobrili produljeni porodiljni i tko će se osim roditelja brinuti o čestom pijenju i pišanju, mislim tko?
    jedino da ostavim posao i život i sve...

ili da probam neku operaciju pa da normalno svi živimo? ne znam, ali ovo je prestrašno...

nejde na bolje, možda prividno, sve je gore i gore...

iva2405 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ajme adrijana tako mi je žao. ne mogu ti pomoći osim da ti šaljem vibrice da sve bude dobro. vjerujem da ti je teško, ali moraš biti hrabra zbog svog djeteta.
    kako ti nisu produljili porodiljni????

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

o Bože, čitam tvoje muke s komisijom i ježim se....kako liječnici mogu biti tako bešćutni! vaši problemi su uistinu opasni i svakako bi ti trebali dopustiti da ostaneš doma. a da pišeš ministru? ja se isto spremam na komisiju za skraćeno r.vrijeme.

kakvi su joj to nalazi krvi? i kako su se problemi manifestirali?
    da li samo izbjegavate profilaksu ili daješ neku drugu podršku poput homeopatije? nama je naša homeopatica uništila Esch i nema je već godinu i pol, možda da probaš kod nje?

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

prehrana, brusnica, acidoverus...

ali muči me njen mehanizam pišanja... osjećam da nešto tu nije u redu...
    ježim se od same pomisli da još mora ići na vježbice...

a ne znam, odbili su nas na komisiji... 2 stupanj obostrano.... njima je to ništa, preslaba dijagnoza...

sve su to podmukle bolesti, nikako se ne manifestiraju, samo u krvi ima bakterije, nismo išli na pretrage ako su anaerobne ili one druge (ne znam točno te nazive) jer je to samo mogućnost a ne dijagnoza, vidjet ćemo...
    ali sama pomisao da je moguće da bilo kad dobi sepsu....

iva2405 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja predajem molbu sljedeći tjedan isto za 2 stupanj obostrano. znači da se ne nadam ničem? Ma fućkam ih, žalit ću se sto puta! mislim, ak je uobičajeno da ne daju za drugi stupanj, kaj onda idem skupljati stotine papira, mogao mi je soc radnik to odmah reći!

drži se adrijana, i ŽALI SE!!!

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Lara uzima VIP probiotik (kao kuru po 6 mjeseci+kad je bolesna) i Thimo za imunitet, Cranactin, Urowaxon je popila jednu kuru za Esch, sad ćemo kuru od 2,5 mjeseca s dva homeo.pripravka za bubreg i uretru+Argentum nitricum kad god je bolesna, zdrava prehrana s puno integralnih žitarica, korijenstog povrća, azuki grah (jako dobar za bubrege), ponekad tempeh (jako zdrav), vrlo malo slatkog pogotovo s bijelim šećerom, pije vodu ili sok od jabuka bez ikakvih dodataka (iz Bio bio)
    zadnjih godinu i pol nije uzela niti jedan antibiotik, čak niti za šarlah, uvijek homeopatija
    i na sve to mjesečne kontrole urina koje ćemo sada raditi svaka 2 tjedna jer se reflux povećao

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

navodno se dobiva i za lakše, znam da ih je par dobilo za 2. stupanj na jednoj strani... imala sam u komisiji doktoricu kojoj to nije niš...

maxi, povećao??????????????????????????? kako to? koliko?
    jesi ti doma s njom?
    ja dok uvodim prehranu svi mi govore da je maltretiram, u biti nemam podršku, pa kad moram raditi a drugi je paze... još gore... trebala bi platiti medicinsku sestru da je čuva...

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

za prehranu budi ustrajna....i ja moram iznova i iznova educirati svekrvu
    srećom imam podršku moje majke koja živi blizu i često je s djecom

a reflux je bio prije 2 godine lijevo 2/3, desno 2
    prošle godine lijevo 2, desno 0
    sad lijevo 2/3, desno 2

bubrezi su bili 45/55°%, sad bi trebali na kontrolu (ako)
    prepuruka je deflux ako se za 18 mjeseci na UZV cisografiji ne vidi da se povukao (dr. misli da se ovaj lijevi nikad neće sam povući)

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Adrijana, koliko je curica stara?

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

a šta nije defluks rizičan, a klasična operacija sigurna? u smislu rizičan da opet dođe refluks sam od sebe...
    koliko ima godina?
    znači vratilo se isto stanje.... dna je dna... ufffffffffffffffffffffffffffffffffffff

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

2 godine i 5 mjeseci

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ja više nisam obeshrabrena
    prvo mi se plakalo, pa sam bila ljuta
    a kad sa došla homeopatici zbog natečene mandule i požalila sam se da se reflux vratio njoj je sinulo! i našla je pripravak s kojim ima dobra iskustva. naravno da ništa ne garantira jer svaki organizam reagira drugačije, ali ja imam beskrajno povjerenje u nju i već sam vam vjerojatno dosadna s Urowaxonom ali ona nas je riješila beštije očito zauvijek!!!

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Adrijana66 prvotno napisa
    a šta nije defluks rizičan, a klasična operacija sigurna? u smislu rizičan da opet dođe refluks sam od sebe...
    koliko ima godina?
    znači vratilo se isto stanje.... dna je dna... ufffffffffffffffffffffffffffffffffffff
    deflux se preporuča raditi max 3x

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

hoćeš mi napisati na pp njen broj?

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Adrijana, jako mi je zao zbog kome u kojoj si. Iskreno se nadam da ce sve proci bezazleno. Kako ste nasli bakterije u krvi i na koji nacin su zakljucili da je to od VUR-a?
    kazes da ti curica ima dvije i pol godine, pa jesi li barem do sada uspijevala dobivati produzenja porodiljnog ili si sve vrijeme radila i sad pokusala dobiti produljenje? oprosti kaj sve pitam, ali i sama sam u slicnoj situaciji sto se dijagnoze tice pa sam u brizi. moja curica ima tek 7 mj i jako strahujem od ostavljanja je bilo kome na njegu. mislim da se jedino ja i mm mozemo brinuti kako treba i iako jako volim svoj posao i zelim napredovati, prioritet mi je ostanak doma.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

nisu zaključili.... ona je ok, zaigrana, ne bolesna.... i dobila temperaturu 39,2, dali joj lijek, kad je popila zadnju dozu opet je za 2 dana dobila 38,00, inače sve bez simptoma, super jede, igra se, dobre volje, i prvi i drugi put su joj vadili krv i vidjeli da ima bakterijsku infekciju, a bolesti nigdje... pa je rekla pedica ako povraća ne vezano uz lijek (a juče je od lijeka) i primjetim neke promijene da može biti jako opasno. Mene već muči u dogledno vrijeme njezino ne često pišanje, pa si mislim di ta mokraća ide? ako se vraća može i do krvi... pa sam pročitala da je sepsa u djece uzrokovana najčešće E.Coli a ona ima svaki mjesec malo, po 100, pa 1000, pa ništa, pa 100.... itd.
    i to sve mi je prevelika slučajnost... možda je sve ok ali mogućnost je prestrašna...
    ići ću samoinicijativno nefrologu jer to ja povezujem a ne pedica...
    u razgovoru s jednom prijateljicom dr veli da je to moguće...

radila sam i naknadno tražila produljenje porodiljnog jer prije nisam znala za to.... i naravno da se jedino vi možete brinuti za nju najbolje, drugi ne znaju problematiku i sve informacije vezane uz dotičnu bolest... pa je sve to na kraju apstrakcija
    svaka čast ako imate nekoga od povjerenja, po mome iskustvu većina ljudi, velika većina bi pristala na sve uvjete, ali napravila po svome uz mišljenje d ami roditelji pretjerujemo, što je zapravo i normalno... judsko...

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Cure, može li malo više o korištenju probiotika. Mi bismo krenuli s tim. A ako može i na pp gdje nabavljate

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

acidoverus od kravljeg mlijeka + bifidoverus od kozjeg mlijeka, 2 x dnevno po žličicu svakog...

www.vals.hr

Ljekarne:
    Petrinjska 6, Maksimirska c. 104, savska cesta 102
    zavisi u kojem si dijelu zg-a

acidoverus je djelotvoran:
    - regulacija probave
    - infekcije urogenitalnog sustava
    - gornjih i donjih dišnih puteva, sinusi
    - kandidijaze
    - želučane tegobe
    - psorijaza

Bifidoverus
    pripisuje mu se visoka biološka i terapijska vrijednost te jače izražene imunološke i antibaktericidne osobine, npr. kod infekcije E.Coli

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

zapravo zove se: Bifidoverus K

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

meni Acido....nisu fini a pogotovo ne znam kako bi to cure popile, mislim dovoljnu količinu?
    mi vidimo pozitivne strane probiotika u prahu, konkretno VIP probiotik premium ima 6 sojeva i to je pripravak s najviše sojeva koji se može kod nas nabaviti. ima li neki s još više vani, ne znam.
    mi ga koristimo već skoro godinu dana i princip je da se napravi kura od 6 mjeseci (za odrasle prije kure ide pročišćavanje organizma, za djecu ne), kasnije se uzima po potrebi (bolest, antibiotici). planiramo početi kuru u lipnju pa da ima efekta kad počnu zimske "radosti".
    cijena mu je poprilična ali se definitivno isplati uzeti najveću količinu za 1300 kn. ako netko hoće možemo podijeliti dozu jer je i meni dosta za iskeširati odjednom.
    a ja i dalje muku mučim s logopedom i psihologom za komisiju a hitno nam je jer se odluke moraju donjeti (vrtić skraćeno-privatni/državni; čuvalica)

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

takav se biznis radi u zg oko vrtića, ja ne znam...
    da netko napravi vrtić za refluksiće gdje samo trebaju poticati na unos količine i redovito pišanje, uz davanje brusnice ne znam... bila bi navala s obzirom koliko nas je bez obzira na cijenu... šta se to nitko ne sjeti

ja sam prošli mjesec već bila na rubu da se iselim iz zg... al ipak sam ostala... mislim tu su čuvalice preskupe....

ja da svoju malu na razne fore ne potičem na pijenje tekućine ona bi radije cijeli dan bila žedna + trpjela mokraću, a kad samo probali ići u vrtić bome je i bila, i samo jednom u 8 sati piškila :/

danas smo predali žalbu, bila je soc.radnica i rekla da će ovaj put biti dobro... samo što za 8 mjeseci ima 3 godine, možda nam ostane porodni dopust još kojih 2-3 mjeseca šta nas zavlače ...

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

pa mi imamo skoro 4 godine!?
    u Vitici (waldorfski vrtić) su djeca jele suhe brusnice ili svježe voće za jutarnju užinu i uopće je prehrana turbo zdrava, baš kako treba za naše curke
    sad sam zvala Trnoružicu pa možda krenemo tamo na skraćeno od jeseni :/
    grozno, kad zbrojim dođe mi na isto platiti privatni vrtić do 13 sati pa ići 4 sata raditi (ako komisija odobri) ili ostati doma za 2800 kn :?

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ja sam bila već davno prije tamo, zapravo na savici, jel to taj? i baš radi prehrane... al nekako je bilo prečudno, Gizel se nije sviđalo vrištala je ko da je u bolnici, a niti su nas primili kak treba... ispred nas su se svađali tko će se od njih s nama razgovarati jer se njima neda ...
    i onda sam ih zvala za tjedan, dva, tri, četri.... i svaki put su rekli da će se javit, ali nikada se nisu :/
    malo ne profesionalno, ne znam...

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

mi smo išlu u Rockefelerovu (nisam sigurna radi li još taj objekt) a bilo kakav vrtić je za djecu koja nemaju pelene

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

misliš primaju svu djecu bez obzira na dob samo da nemaju pelene?

dok sam ja išla uvjet je bio da hodaju, a ona je tada bila pelenašica....

by the way... cure na slici su ti premedene...

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

grazie

nije njihov uvjet nego se ja ne bih usudila ostaviti nikom dijete s VUR-om u pelenama

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

da... pa ja sam imala priču da je bila na odvikavanju od pelena i super joj je krenulo, u međuvremenu smo upisali u vrtić (1-7 godina) i oni joj vratili pelene...
    ispisana je, u roku mjesec dana je imala još par nezgoda i skroz se odvikla pelena... a da je ostala tamo vjerojatno bi još bila u pelenama :/
    mislim ako se trogodišnjaci u vrtićima odvikavaju i imaju nezgode pa mogla je i ona... bez obzira na raniju dob...

ali meni je veći problem da ona ne zna tražiti piti i piškiti koliko bi to trebalo za VUR dijagnozu, a ne vjerujem da bi o tome vodili brigu u vrtiću...
    možda malo, ali premalo...

i drugi koji je paze misle da je to pretjerano, a kamoli netko pokraj 20-30 djece... nemoguće... prevelika pažnja bi se trebala posvećivati njoj, a to ni nije fer prema drugoj djeci...

baš radim eksperimente po uputama...
    mjerim u ml koliko pije i piša...
    mokraća joj je žuta, što znači da pije premalo tekućine, ona bi bez poticaja ujutro pišala i slijedeći put oko 3-4 :shock: uz pijenje par gutljaja tekućine... nakon jela...

sad ima na stolu izbor tekućine i jednostavno je pratim, sama zna skinut hlače i ići na svoj mali wc... ali ona trpi do zadnjeg, i u kojem bi to vrtiću njoj poklanjali toliku pažnju da je redovito vode na wc...
    pre pre pre slabo je to... a E.Coli da stoji unutra po 8-10 sati, to je preriskantno... i pogodno za množenje...
    i još izloženost svim infektima u vrtiću... koma, ne znam... vidjet ću šta će mi reći na slijedećem pregledu na sve to...

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

uostalom uz zadržavanje mokraće javljaju se tlakovi i refluks može postati još veći stupanj...
    a najviše se plašim da mokraća zadržavanjem ide u organizam gore radije nego pišanjem dolje... jer to je kod refluksića i više nego vjerojatno...

pola radnog vremena bi je dala u vrtić jer to je prekratko razdoblje da bi se nešto drastično promijenilo, ali 8 sati :/ no way, radije otkaz...

koliko sam ja sve to shvatila, ako je dijete sterilno i organizam je naviknut da redovito piša i ne ostavlja ništa što bi se moglo vraćati, velika je šansa da se instiktivno povuče?

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

sad sam tek uzela čitati stare postove, nije baš ohrabrujuće mislim na ove starije refluksiće...
    žao mi je za takva iskustva
    toliko smo svi optimistični a kad ono... satre te...
    ja sam našla da je to zapisano u DNA na kromosomu 1 i po tome čemu tolike nade?

malo me čudi to što su većinom svi radije za defluks nego operaciju? zašto to?
    anestezija je i za jedno i za drugo, samo što u velikom postotku slučajeva se mora defluks ponavljati pa je to koliko još anestezija i koliko je to mikcija???? i nije trajno rješenje....

operacija, ja sam sa 4 godine operirala slijepo crijevo i uopće nemam ožiljak... a i nije tako strašan oporavak kao kod odraslog...

ali ako je to trajno rješenje i 100% omogućiš djetetu oporavak i time normalno djetinstvo i vama obiteljski život, kao da nije ništa bilo... bez stresova kad će, ako će opet... i tako to

ne znam... treba to dobro proučiti....

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Adrijana66,

Iskreno ti želim da dobiješ produljeni porodiljni! Žali se! Piši svima! Ministrastvu zdravstva ako treba!

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Moja pedica je isto rekla da je refluks genetski uvjetovan. Bratićeva kćer je imala refluks koji se nije povukao, operirala ga je i nikad više nije imala nikakvih problema pljuc, pljuc, pljuc. Cura sad ima 15 godina i sve je ok.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

hvala, lali, hoću

ja isto znam jednu djevojčicu koja je operirala i više nikad nije imala problema... ali dosta kasno, mučili su se 10 godina s tim...

na kraju ispadne da oni koji imaju veće stupnjeve nakon prve urinoinfekcije naprave operaciju i više su praktični bezbrižni, a manji stupnjevi se muče...i muče... i uništavaju bubrege usput....

a kasnije ako i refluks ostane i to se nekako provuče na dobro... a trudnoća, a porod? koliko sam gledala na njemačkim stranicama to su abnormalni problemi, trudnice 9 mjeseci na antibioticima... borbe s E.Coli, 9 mjeseci pod nadzorom u bolnici...

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj enela prvotno napisa
    Moja pedica je isto rekla da je refluks genetski uvjetovan. Bratićeva kćer je imala refluks koji se nije povukao, operirala ga je i nikad više nije imala nikakvih problema pljuc, pljuc, pljuc. Cura sad ima 15 godina i sve je ok.
    s koliko ga je operirala?

ja sam radila i ostavljala dijete da spava do 12 popodne, i bila budna s njom do 1 u noći da bi mogla kontrolirati koliko jede, pije i piški... to je izmorenost i 2 smijene rada, a muž radio u noći da prije mog posla bude s njom i nikad se ne vidimo
    i više nisam mogla izdržati i već problemi s mokrenjem...

ova država ne pomaže ništa a ni neće.. treba još puno puno puno godina...
    a i koliko novca ide na lijekove i zdravu prehranu... da nam barem lijekove priznaju... ma... ovo nema smisla...

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ne znam točno s koliko godina, ali sigurno je bilo prije škole. Baš ću pitati pa ti javim.

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Adrijana
    ja te potpuno razumijem, i sama sam bila na iglama dugo
    ne znam kako je kod vas počela priča o refluxu, kod nas je bila ko najveća pljuska: dijete 20 mjeseci, zdravo, veselo, doslovno preko noći se razboljeva i na Šalati me uvjeravaju da je u životnoj opasnosti ako je ne ostavim u bolnici...a doma mala beba od 2 mjeseca, isključivo doji (ne želi izdojeno na flašicu)....život nam se izokrenuo naglavačke, a ja odonda živim kao u nekom polusnu, kao u nekom filmu i samo poput robota dajem tekućinu, dajem profilaksu, mirišim pelenu, trčim da ne sjedi na hladnom......i tako skoro godinu dana.
    srećom sam bila doma na porodiljnom pa sam sve hendlala sama i nisam se mučila s produljenim porodiljnim i sl. ali da je bilo teško s 1 malom refluxićarkom i malom bebom, je.
    e onda sam se otkačila i prekinula profilaksu i svaki sterilni nalaz u ovih godinu dana mi bilda samopouzdanje i sigurna sam da radim dobro.
    sjećam se Lare dok je bila na profilaksi, te muke po Furadantinu, nije baš imala apeit i vidjelo se da je preosjetljivost posljedica hospitalizacije...dugo je bila bljeda s plavim kolobarima
    da je vidite sad, apetit, homeopatiju obožava uzimati, jučer sam podigla ampule za bubrege i uretru i sama je rekla da će ih ušmrkavati a ne piti...ma veselo, sretno i zdravo dijete kakvo nije bila dok je pila antibiotik. jetra se sigurno već oporavila a znate i sami da je ona pročistavač organizma.
    raspisala sam se baš...
    što hoću reći: izdržite još dok cure malo ne odrastu, kad prođu 3 godine postaju daleko razumnije, možeš se dogovoriti oko mnogih stvari.
    zamislite, Lara već odavno zna kako da pere pišu, da ne pere s istom rukicom i guzu i pišu, da treba puno piti i papati zdravo (već zna i što nije baš zdravo ali si ponekad priuštimo)....ma divota

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

sad sam tek uzela čitati stare postove, nije baš ohrabrujuće mislim na ove starije refluksiće...

anestezija je i za jedno i za drugo, samo što u velikom postotku slučajeva se mora defluks ponavljati pa je to koliko još anestezija i koliko je to mikcija???? i nije trajno rješenje....

Ja sam bila u prilici da razgovaram sa hirurgom koji je htio operisati M.
    Kad je rekao kako ce uci kroz mjehur, zatim izvaditi mokracovode, pa ih onda umetnuti u drugo usce, i to obostrano, najezila sam se, :shock:

To mi se ucinilo prestrasno, a buduci da je njen reflux II/III obostrano, uz konsultacije sa dr C., i nasom pedicom ovdje, operacija ce CEKATI!

Takodjer, imam prezivljena 2 carska reza, znam sta je operacija, a narocito posljedice, tipa priraslica, oziljaka ( na mjehuru je to jos gore ) :/

Ne znam, kad budemo odlucivali, znat cemo sta nam je ciniti!

Mi cekamo nalaz DMSA koji smo radili prije par dana... jako sam nervozna...M. je bez profilaxe 1,5 god , pa ne mogu docekati rezultate

refluxcicima !!!

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja sam bila u prilici da razgovaram sa hirurgom koji je htio operisati M.
    Kad je rekao kako ce uci kroz mjehur, zatim izvaditi mokracovode, pa ih onda umetnuti u drugo usce, i to obostrano, najezila sam se, :shock:

To mi se ucinilo prestrasno, a buduci da je njen reflux II/III obostrano, uz konsultacije sa dr C., i nasom pedicom ovdje, operacija ce CEKATI!

Takodjer, imam prezivljena 2 carska reza, znam sta je operacija, a narocito posljedice, tipa priraslica, oziljaka ( na mjehuru je to jos gore ) :/

Ne znam, kad budemo odlucivali, znat cemo sta nam je ciniti!

Mi cekamo nalaz DMSA koji smo radili prije par dana... jako sam nervozna...M. je bez profilaxe 1,5 god , pa ne mogu docekati rezultate

refluxcicima !!!

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

meliss@
    ~~~~~~~za nalaze
    ja sam shvatila da kod II/III stupnja ne preporučaju operaciju niti deflux prije 6.godine, bar mi je to zadnja informacija s pregleda u Ljubljani

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

pa bolje je kad je dijete starije jer su mokraćovodi razvijeniji i stabilniji, ovako se još može svašta mijenjati...

ne znam, ja se ježim i od pomisli da se mokraća vraća i može trajno oštetiti organzam, nedaj bože da E.Coli dospije u krv, i uz sve to da roditelji rade i nemaju nadzor nad tim... a da ne pričam o uskraćivanju vrtića djetetu i psihičke posljedice zbog doktora i tih pregleda...
    djeca su različita, moja je jako istraumatizirana, to su do sada svi doktori napisali u izvještaj... pa mi je to isto bitan faktor...

ružne su operacije, kako da ne...

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Proveden je retrospektivni pregled i procjena rezultata reimplantacije uretera u dojenčadi s primarnim vezikoureteralnim refluksom (VUR). Od siječnja 1991. do prosinca 2000. godine ukupno je 156 bolesnika s primarnim VUR podvrgnuto reimplantaciji uretera na Klinici za urologiju Kliničke bolnice Sestara milosrdnica u Zagrebu, Hrvatska. Indikacije za operaciju bile su refluks visokog stupnja, masivna infekcija mokraćnog sustava te nepridržavanje medikamentnog liječenja. Reimplantacija uretera provedena je prema Cohenovoj metodi (134/156) i Gil-Vernetovoj transvezikalnoj metodi (22/156). Od 156 bolesnika liječenih zbog primarnog VUR 57 ih je imalo lijevostrani VUR, a 40 desnostrani VUR, dok je 52 bolesnika imalo obostrani VUR, tj. ukupno 219 popravaka zbog VUR. Petoro bolesnika je imalo duplikaciju uretera praćenu jednostranim VUR, dok ih je dvoje imalo duplikaciju uretera praćenu jednostranim VUR. Od 156 kirurški liječenih bolesnika dvoje (1,28%) ih je došlo s ponovljenim VUR, troje (1,93%) s kontralateralnim VUR, petoro (3,2%) ih je poslijeoperacijski liječeno zbog infekcije mokraćnog sustava, dok se stenoza nije razvila ni u jednog od naših bolesnika. Sveukupni postotak kirurški liječenog VUR bez komplikacija u našoj studiji je iznosio 93,6%, dok je postotak uspješnog izlječenja VUR bio 96,8%. Ovi rezultati pokazuju kako je transvezikalni popravak uretera u dojenčadi siguran i vrlo učinkovit u sprječavanju infekcije mokraćnog sustava. Rast pojedinog bubrega u djece s primarnim VUR je stabilan nakon kirurškog liječenja u dojenačkoj dobi.

iva2405 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

joj ljudi, čitam vas i sve si mislim šta nas još čeka

ja sam svojoj curici 3 dana hvatala urin, svaku vrećicu je pokakala. pišica joj se upalila. jučer sam ju 2,5 sata držala golu i napokon uhvatila mrvicu urina. nalaz ok, ali nekakvi kristali prekrivaju vidno polje?! i dr veli da moramo ponoviti nalaz jer da ne pije dovoljno. ja muku mučim i silim ju piti a ona neće i neće. odbija sve bočice, žlice, čaše. samo sisa a to očito nije dovoljno. jutros mi se čini da sam primjetila opet rozi trag na peleni. molim Boga da je to od stolice i da nije ništa. sad ću je opet presvlačiti a popodne idemo opet nositi urin. tako sam jadna da ne znam više kaj bi pa tek je prije 15 dana izašla iz bolnice

adrijana66

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

smisao svega ovoga, suštinsko pitanje je zapravo:
    ako taj refluks neće proći, a vjerojatnosti su velike da neće ako ne prođe u par godina koji je smisao svega ovoga ako do operacije ionako mora doći???

trudimo se svim silama da liječimo prirodno a kad ono kad to isto dijete bude trudno će morati piti teške lijekove da uopće plod preživi? i s tim zapravo u budućnosti idemo 2 koraka unazad... dok budemo bake...
    odnosi se na curice...

s druge strane s tim odugovlačenjem te operacije uništavamo bubrege i organizam ili trujemo antibioticima što će nuspojave kasnije pokazati... povećavamo razne komplikacije u budućnosti tog djeteta, probleme s tlakom i dr. koje imaju odrasli koji su bili djeca s VUR-om

a s treće strane, niko ne živi normalan život, uskraćeni su i obitelj i dijete... i život pun stresova...

i čemu sve to ako će do operacije ionako doći?
    pa zar nije bolje zaštiti i zdravlje i sve pravovremeno???????????????

i konačno pustiti to dijete nek si izgušta čokolade na rođendanskim proslavama
    to je samo simbolično....

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Adrijana, baš si zabrijala.....
    nego, jeste sve vi u Zg za neki kavu (čitaj sok bez šećera/voda/sok od brusnice) pa da izmjenimo osobno iskustva?
    ja nudim naš stan jer ima dovoljno prostora za sve (i nitko neće djecu nudit čokoladama i sl)

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ja sam ionako ful............................................... ........ usamljena jer mi muž radi navečer tako da... rado...

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

mislim da park ne dolazi u obzir jer ne bi imali ništa od trčanja za kikićima a mi doma imamo mali tobogan i svakakve zanimljive igračke

iva2405 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja za sada ne mogu.... hvatam urin po cijele dane

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

misliš ?
    možda bi ti mi trebali uhvatiti

maxi avatar
    Datum pristupanja