ah da, a kad krenemo na igralište, vjerojatno ćemo na ono kod škole. malo je, ali slatko. a vi?Adrijana66 prvotno napisa
ah da, a kad krenemo na igralište, vjerojatno ćemo na ono kod škole. malo je, ali slatko. a vi?Adrijana66 prvotno napisa
mi smo na Kamenarki pa obično idemo na ono.... :D malo prije doma zdravlja lijevo iza zgrada, ono novo... ali nekad znamo i do škole... tamo je lijepo za šetnju... u šetnje valjda idete?nadam se da ćemo se sresti jednom....
baš i mene zanima kako funkcioniraLucija Ellen prvotno napisa
jesam. i svaka kontrola urina je preko police. i krvi. :D
sigurno! moramo se dogovoriti da se vidimoAdrijana66 prvotno napisa
![]()
mi dobili nalaze, krv u redu, urin u redu ali ima mnogo Ca-oxalata :/
??????????????????????????????????????????????????
zna netko šta je to? negdje sam na Rodi pročitala da može biti od cedevite :/
i danas se žalila jednom da je peče pri mokrenju :/ ali je malo crvena okolo.... ali to je njoj skoro ko normalno, više ništa ne znam....![]()
tko će dočekat taj 3.6.![]()
Mi dobili Nolicin kao profilaksu? Pije li netko taj lijek? Do sada smo pili Cefiksim.
to sam ja pila u trudnoći kad sam imala klebsiellu, a nakon terapije antibioticima
Zvala pedicu, veli da je to od dehidracije i............ mora puno vode piti!maxi prvotno napisa
kad sam rekla da je s pišanjem sve ok osim što ju zadnje pišanje prije spavanja peče veli da je to radi tih kristalića, da zna biti bolno...
nek joj dam uvin čaj..............
e sad, koliko ja znam i čula par put od nefrologica Uvin čaj ne za tako male?????????????????????? :?
imam jedno pitanje.
moj dečkić je imao urinoinfekt.
nalaz mikcije je uredan. za profilaksu koristimo sinersul, al su rekli da će mu za par mjeseci raditi SCITNIGRAFIJU BUBREGA.
dali ste i vi radili tu pretragu i kako se izvodi?
hvala
ne, ne za par mjeseci, to je rano
molim te, procitaj postove ovdje, puno se pisalo o tome
scintigrafija je pretraga u kojoj se koristi radioaktvni jod, ozrace cijelo tijelo. Medjutim, ima je smisla raditi ali tek nakon sto od upale prodje dosta vremena (sad bi ti svakako prikazalo ostecenje ali morala bi je raditi ponovo).
ZA pocetak, treba napravit UZV bubrega i uzet mjere pa se taj UZV ponovi za neko vrijeme.
Mi cemo na scintigrafiju tek ako taj drugi UZV bude sumnjiv - a imali smo tesku upalu bubrega u prosincu.
i mi smo naručeni na drugi uzv za mjesec dana.
meni nije jasno, ako je urin sterilan i nalaz mikcije uredan, čemu onda još izlagati dijete tolikom zračenju,
naravno da želim biti 100 % sigurna da mi je dijete potpuno zdravo, al ima tek 4 mjeseca pa me strah da mu toliko zračenje ne naškodi.
by the way mi smo imali bakteriju e.coli
Prema mojoj dr-i za drugi UZV je prerano, treba VRIJEME. Gdje se kontrolirate?
Evo, citirat cu ti mirje, cime je ona mene uvelike uz moju prijateljicu A. usmjerila ka Heleni i promisljanju treba li nam scintigrafija (dr. C. nam je rekla da je ne radimo, nisam odlucila na svoju ruku.)
Evo:
Uglavnom, mozda vi i niste na Salati, vidim da nisi iz Zagreba, ali razmisli o konzulatacijama kod dr. C. Moze doci i TM, bez djeteta, samo s nalazima.mirje prvotno napisa
![]()
Jos bih dodala sto u Heleni kazu:
- kontrole urina kad je dijete pod stresom kao primjerice rast zubica
- ne se kupati u bazenu ali da u moru
- ne kada, da tusiranje
- piti brusnicu ujutro 1ml a navecer profilaksu
- kontole krvi svaka 4-6 mj
I ako se uzme Croatia zdravstveno, cijela je stvar ful isplativa, jer za 100 kn mjesecno imas sve dijagnosticke pretrage, sve lab. pretrage, kontrole 4 puta i dva puta spec. pregled.
Sori kaj sam skrenula s teme.![]()
ma ništa, sve je o.k. puno mi pomaže što imam s kime o tome popričati.
sve je to tako stresno za našeg dječaka. mi se liječimo u puli. tamo su nas primili u bolnicu sa urinoinfektom pa sad žele znati uzrok.
čitala sam da je e.coli crijevna bakterija koja se normalno nalazi u našim crijevima, zar nije moguće da je došla kroz mokraćnu cijev?
znam da je to kod dječaka malo vjerojatno jer imaju dužu mokraćnu cijev nego djevojčice ali ipak, za sad ni prvi uzv ni mikcija nisu pokazali nikakve anomalije ni refluks.
curke, uvin čaj, refluks... mala djeca?
ja ne bih dala uvin čaj, rađe čaj od brusnice ili od nekog pouzdanog travara za bubrege, urinarni traktAdrijana66 prvotno napisa
daj nazovi neku biljnu apoteku (Quisisana na Trgu bana Jelačića) pa pitaj što nudi Čeliković od čajeva za djecu. mi pijemo njegov protiv bronhitisa i ukusan je i nama učinkovit. možda ima i neki za urinarni trakt.
Pratim vas već par mjeseci otkad sam doznala da moja D ima VUR 2 stupnja obostrano.
Od vas sam doznala i za Helenu i za puno drugih dobrih informacija između ostalog i o mogućnosti ostanka doma s djetetom nakon godine dana. Danas sam saznala da su nas ODBILI na komisiji. Trenutno sam u šoku jer za tjedan dana moram nazad na posao a nemam nikog za čuvanje D.
Jel ima uopće netko dijete s VUR-om a da ide u vrtić? Kakva su vam iskustva?
Očajna sam jer moje dijete teško podnosi profilaksu. Trbuščić je stalno nadražen pa je dovoljno da se zakašlje pa da povrati sve što je pojela.
Jako mi je zao kaj su vas odbili. S kojim obrazlozenjem? ja stvarno ne razumijem, neki s 2. stupnjem dobiju a neki ne, pa evo cini mi se da je dinosaur dobila do 3. godine djeteta (sto mi je skroz u redu jer toliko treba da se uspostavi kontrola stolice a to je u slucaju VUR-a presudno bitno).
Jeste li imali koju ozbiljnu infekciju? Mozda im je to presudno u odluci. I imate li ceste infekte? ja bih na tvom mjestu pisala zalbu i to odmah. U medjuvremenu bih uzela nekoga za privremeno cuvanje.
Prvu urinarnu je imala sa 7 mjeseci-jaka upala bubrega. Nakon lječenja antibioticima e.coli se nije spuštala ispod 10 na 4. Sa 8 mjeseci ponovo upala unatoč profilaksi. Završili smo u klaićevoj na lječenju 6 dana. Srećom došli smo na vrijeme pa se upala nije razbuktala.
Dr je napisala preporuku ostanka kod kuće upravo zbog druge upale pod profilaksom.
Službeno rješenje još nemam. Zvala sam socijalnu u kumičićevoj koja mi kaže da smo odbijeni jer se refluks ne smatra težim tjelesnim oštećenjem![]()
.
Vesna... tako i nama...
ja znam neki koji imaju 2 stupanj na samo jednoj strani su dobili a mi ne, zatim znam brdo njih koji imaju to i rade na crno a mi koji stvarno želimo pomoći našoj dječici... ne možemo... nije meni žao što drugi imaju, i bolje, ali zašto ne postoji zakon, pravilo ova dijagnoza da,ova ne
a ne da se mučimo i raznim pretragama i sa svime i još doživimo nepravdu! nije u redu! nije!
Pa refluks i nije ostecenje nego stanje koje moze dovesti do ostecenja.
Mislim da imas podlogu za zalbu.
Je li ti dr. C. napisala preporuku?
a i ne samo to, po meni to spada u kategoriju ovisnost o lijekovima, bili to prirodni ili ne... pustite vi dijete sa refluksom bez profilakse..... trovanje, oštećenje bubrega, sepsa... to je ovisnost o lijekovima...samo što medicina ne prizna alternativne lijekove... nama je soc. radnica rekla da su nas navodno odbili jer se dr nije svidalo sta mi ne pijemo antibiotik...
Cure, mislim da smo zrele za udrugu.
Ima li koja pravnica među nama![]()
Andrijana66, ni ja ne bih dala Uvin čaj :/
Lucija Ellen![]()
Nove cure: dobrodošle i što prije otišle s ovog topica![]()
i sretno sa žalbama![]()
Kada bude okupljanje, pribrojite i nas![]()
[quote="mirje"]Cure, mislim da smo zrele za udrugu.
Ima li koja pravnica među nama![]()
quote]
BRAVO MIRJE; I JA TO VEC DUGO RAZMISLJAM; TREBAMO SE IZBORITI ZA PRAVA NAŠE DJEČICE...........
![]()
ajmo se prvo upoznat
može prekosutra u srijedu popodne? ja nudim naš dom, s obzirom na vrućine nije za biti vani a ovako se dječica igraju a mi se porazgovaramo
svatko može donijeti nešto za prigristi (junk s puno šećera ne prihvaćamo)
ja živim blizu Petrove bolnice-rodilišta i mogu nekog pokupiti autom u kojem imam 2 autosjedalice vel.II
ajmo se pobrojiti a svaki drugi termin napišite kao prijedlog
1. maxi, Lara & Hana
2.
3.
4.
5.
6.
1. maxi, Lara & Hana
2. Adrijana, Gizel
3.
4.
5.
6.
ja mogu tek poslije 4!!!
ajde cure......................... :D
meni paše termin, ali nemam prijevoz. Marija je mala pa su mi draga tvoje sjedalice prevelikeali svakako bih da se jednom upoznamo.
Odbijeni na komisiji!?!? Stvarno nisu normalni. I to što adrijana veli, jednima priznaju, drugima ne. Ne vidim uopće kriterije. Mi predali papire, soc radnik rekao doći krajem lipnja (taman kad smo mislili na more). Ne znam koliko se onda još čeka komisija, a koliko nakon komisije rješenje? A žalba? Ma, ne želim ni razmišljati o tome! Ako me odbiju, poludit ću! Vesna, probaj uzeti bolovanje ili godišnji dok ti ne riješe žalbu![]()
mi se jučer vratili s mora. Bilo je predivno. Marija je čak bila bez čarapicaprvi put u životu
![]()
vidjela sam jučer da joj izbija donja dvojkica. noćas je dva put imala meku stolicu i danas 3x. zvala sam helenu, prošli tjedan joj radili urin, sve ok, urinokul sterilna. rekli mi da ne treba dolazit i da je proljev vjerojatno zbog zubeka i da samo pazim na temperaturu. od kad smo završili na šalati, ja oko svega paničarim![]()
puse svima!![]()
iva, mi smo susjede, mogu te ja povest... imas sjedalicu?
snaći ću sejuhuuuuuuuuuuuuu :D :D
al još se javim zbog ove sraćke![]()
dakle, računajte i na mene, a tebi se Adrijana javim![]()
Cure, ja se još naknadno upišem jer nas je popodne troje + mama a nemamo auto na raspolaganju. Vidjet ćemo hoće li tata moći doći ranije kući pa bar da vas vidim na 15ak minuta![]()
pa dan je barem sad dužimirje prvotno napisa
) možemo se dogovoriti oko 6 ako svi ne stignu?? ili kako već svima najbolje paše?
1. maxi, Lara & Hana
2. Adrijana, Gizel
3. Iva, Marija
4.
5.
6.
Šta da ja donesem curke? Marija većinom cica, pa sam bez ideja. Al bočicu sa čajem i Cranactinom svakako nosim![]()
sad mi je muž digao tlak. Marek je kakala 5 puta i veli da kaj ja čekam nek ju vodim doktoru. Kad uopće treba reagirati kod takve stolice? Dakle, nije skroz proljev ali je mekša stolica
Hana je šampion u mekanim "čudnim" stolicama, a zdrava je
ona nema reflux ali je naravno pod povećalom zbog Lare
samo vi dođite i dojite![]()
Adrijana66 koliko vidim ti si se žalila na rješenje. Koliko vremena im treba da razmotre žalbu?
Ide li se istoj komisiji ili nekoj drugoj?
Trenutno sumnjam da će mi žalba išta promijeniti.
iva2405 često spominješ čaj. Koji čaj joj daješ? Možda je to uzrok takvim stolicama :/
Vesna, samo se zali, mislim da imas sanse, mozda ne velike, ali imas. Obrazlozi u zalbi u cemu je kec: dr. C. nikako ne preporucuje jaslice ne samo zato jer se teta nema vremena toliko bavit djetetom, nego zbog odlaska u kolektiv i pada imuniteta. Dijete treba cuvat od infekcija jer joj infekcija rusi imunitet i samim time dobije i e. coli. POjednostavljeno. nadalje, treba pelenu mijenjat svaka dva sata, poticati dijete da pije i da piski svaka dva sata. NAvedi sve to u zalbi. dodaj i to koliko je puta imala infekciju i prilozi nalaze. sretno
ma dajem joj, al ona ne pijeimam komorač, melisu, kamilicu, jabuku, krušku. al moja marija neće ništa. cranactin joj dajem s kašicom
![]()
Sve sam ja to danas objašnjavala socijalnoj radnici koja je bila u komisiji a ona mi je na to rekla da mogu naći nekog i platiti da je čuva doma.Lucija Ellen prvotno napisa
Nije meni problem platiti nekom da je čuva koliko mi je problem naći nekog pouzdanog koji će stvarno s njom provoditi mjere koje si gore navela.
Mene isto kao i Adrijanu66 zanima zašto neki dobe pravo na ostanak doma a neki ne ako je stav komisije da refluks nije teško tjelesno oštećenje :?
iva, ja bih se zaustavila na soku od jabuke, bez šećera, organskog porijekla....u knjizi J Boban Pejić ima objašnjeno zašto baš jabuka, a pošto knjigu imam doma dajem na posudbu kome treba
u čajevima koje si nabrojala vjerojatno ima šećera, ako su to oni za bebe?
tek smo se prošli tjedan žalili jer smo MJESECIMA čekali rješenje :/ van zakonskog roka, oni mogu, naravno....Vesna prvotno napisa
ide se na drugu komisiju, Vesna koju si imala dr u komisiji?
došla sam doma, podočnjaci su joj ko u slonado točke neraspoznavanja
ali svaki dan nešto....
za poludjet!
hm....
inače negdje sam nešto pročitala i čak zapisala na forum (pitanje na koji stranici) da u Americi više ne preferiraju brusnicu zbog nečega na bubrezima, dal kamenja, cista ??????????? uglavnom mijenjaju s D-mannose
uglavnom, ona ima ca-oxalate koji mogu ukazivat na kamenje ili pijesak i....................... nadam se da to nije to........![]()
kad će taj termin za Helenu!!!!!!!!!!!!!!
jel se može u Novom Zagrebu negdje dati običan urin na kontrolu privatno,npr.u sigetu, i kolko to dođe?
meni se cini to jako bezobrazno rjesenje!Vesna prvotno napisa
Komisija ti ne moze nuditi da ti platis tetu cuvalicu, eventulano moze nuditi jaslice jer je drustvo uredjeno tako a mi smo socijalna drzava! Ili nek ti daju pomoc za placanje te cuvalice. Znaci 3000 kn mjesecno minimalno. Sto im se ne isplati. Dakle, jeftnije im je ostaviti mamu doma i za dijete bolje. Joooooj, sto mene to ljuti!!! I kakav je to socijalni radnik koji uopce ne misli na korist djeteta?!
adrijana, vidi u oktogonu, imaš onaj labos čarapina. tel: 6692843. nisam ziher, al pitaj