Stranica 16 od 31 PrviPrvi ... 6141516171826 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 751 do 800 od 1506

Tema: VUR- furadantin, profilaksa, prognoze II

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Tako je ali su ostala proširenja pijelona a i premalena je da možemo zaista reći da je gotovo s tim. I dalje se kontroliramo. A što se anemije tiče, s tim smo upoznati od rođenja ali i ja sam cijeli život anemična a i moja starija djeca su granična iako nemaju VUR pa mogu reći da nam je to obiteljska sklonost :/

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nisam ranije pročitala taj dio o povlačenju, ali, kad jesam, najprije mi je bilo super drago, a onda, u momentu kad vidjeh dr.Roić, zabrinuh se!

Naime, i mi smo na jednoj od kontrola kod istog dr. imali povlačenje refluxa, i bili smo jaaaako sretni.....ukinuli profilaxu.... no, naša dr je zahtjevala klasični mikcioni za šest mjeseci...i tako, naša sreća brzo prođe, ponovo reflux, isti kao i prije,

Najprije smo bili veoma iznenađeni, potom smo krivili tehničare da su joj prepunili mjehur, onda smo išli kod dr. C. na konsultacije..................

Sve vrijeme je ostala bez profilaxe, ja sam i dalje sumnjala na prepunjen mjehur....dok nakon godinu nismo išli u Split na DRNCA, kao manje štetan metod od MCUG, i kao svojevrsnu arbitražu, :?

I, rezultat-DA, ONA IMA REFLUX

....no, povukao se ovaj put ne desnoj strani, a na lijevoj dr kaže da je prilično loš, jer se javlja jako rano, već prije pola kapaciteta mjehura,

...ali, kaže da ništa nećemo raditi još godinu, jer je imala dobre UK

...i, složio se da ostanemo bez profilaxe, sve dok nam tako dobro ide, :D

Trenutno nam baš i ne ide viša dobro, ali, šta je , tu je :/ :/

Nego, ne bih da vas plašim, niti oduzimam niti tračak sreće, no nekako sam tada izgubila povjerenje u UZV cistografiju,

Pažljivo s djevojčicom, možda baš kao i da ima reflux, čisto da ništa ne može krenuti po zlu, makar se uzalud brinuli, jer ipak su oni najvažniji,

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

meliss@ spremni smo na sve, nažalost ... ali naravno da se nadamo najboljem.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

startali s nitrofurantoinom u sirupu
    kuc-kuc super ide
    bez ikakvog povračanja

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno Reflux i kod nas! :(

Zdravo svima!
    Danas nam je potvrdjeno postojanje jednostranog refluxa i to 3/4.
    Ja sam van sebe..
    Koliko mogu vidjeti,na forumu bas i nema tako visokog stupnja!?
    Bebac mi ima 3 mjeseca i na profilaxi je Ceklorom. Ne savjetuju hirursku intervenciju, za sada...
    Vidim da vi uglavnom koristite Nitrofurantion , pa me zanima ima li neko iskustva sa Ceklorom i da li se Cranactin smije davati tako malim bebama? Svaki savjet je dobrodosao, jer vidite da smo novi .
    E da ,nalazimo se u Sarajevu pa se vjerovatno doktrine razlikuju.
    Vidim da je kod vas Helena zavrijedila povjerenje, no mene zanima kakve su iskustva sa Ljubljanom i prof.Keningom?
    Jako sam rastrojena pa ne znam ni sta da mislim vise.
    Ako neko ima neki konstruktivan prijedlog za nas javite nam se. Vidim da se mnogio od vas bore godinama sa refluxom,bakterijama,profilaxom...

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Erazmo, žao mi je da ste i vi u našem "klubu"

mi smo bili kod dr.Keniga u Ljubljani, prošle godine u svibnju smo radili kod njih UZV cistografiju. ostavio je dobar dojam, krasno nam je sve objasnio, detaljno. meni je važno i da ga dr.Cvitković cijeni (bila je kod njega i na specijalizaciji ako se ne varam) jer ja u nju imam beskrajno povjerenje
    na početku smo se liječili i kontrolirali na Šalati, i nemam puno lijepih riječi niti za doktore (osim dr.Milošević) niti za sestre....vrlo ružna iskustva

ukratko o nama: Lari je u svibnju 2006. dijagnosticiran reflux obostrano 2 i 2/3. prvih godinu dana je bila na profilaksi Furadantinom ali je više Esch bilo nego što su bili sterilni nalazi. prekidamo profilaksu (nema pelene, stara je već 2,5 godine) i prelazimo na homeopatiju. odonda niti jednom nije imala bakterije u urinu a kontroliramo se svaki mjesec.

kod nas je izgleda odlična kombinacija: UroWaxon (homeopatski pripravak protiv Esch.Colli) + zdrava prehrana (uključujući i Cranactin) + pojačana higijena + homeopatski konstitucijski pripravak koji uzima po potrebi

pročitaj malo naše stare teme, naći ćeš puno korisnih savjeta...

često mijenjaj pelenu, doji puno i dugo, skinite pelene što ranije (imaš na forumu i topic o bespelenaštvu od rođenja-idealno za refluxićare) i ne sekiraj se previše nego se baci u borbu s bakterijama.

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Erazmo, mojoj curici je na prvoj MCUG (rađenoj s njezinih 6 tjedana) ustanovljen 4. obostrani stupanj i najoptimističnije prognoze su bile operacija prije prvog rođendana.
    Navršila je drugu godinu a operaciju još uvijek izbjegavamo, štoviše, poslijednja cistografija je bila vrlo ohrabrujuća što se tiče povlačenja refluksa.
    Vjerujem da si zbunjena (i šokirana) ali ne gubi nadu.
    Njihovi organizmi su mali i brzo se razvijaju tako da takove pretrage nikada nisu dorečene i u potpunosti pouzdane.

Iščitaj iskustva i savjete na ovoj temi, ostvari povjerenje u nefrologa kod kojeg se dijete kontrolira i vjerujem da će sve biti OK

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Hvala na brzim odgovorima! Bas je grozno to sto nam se desava!

On je danas tako nervozan da citav dan ne spava, kao da osjeca moju napetost!
    Jos sa 15 dana je zaglavio na neonatologiji sa temperaturom 37,7 i esch. coli 10 na 5. Po otpustanju ga je kolonizovao pseudomonas aeruginosa( vjerovali ili ne) koji je naravno intrahospitalni 10 na 3. Isprimao je amikacin i od tada je na profilaxi ceklorom i urini su sterilni. Juce smo napravili MCUG i rezultat znate.
    Vec danas sam dobila informacije da su u Beogradu dosta uznapredovali sa terapijom refluxa( neka pjena se injektira u mjehur) ali kad budem imala preciznu informaciju pisacu o tome.
    Problem je sto sam ovdje od tri dr dobila totalno razlicita misljenja,terapije i savjete??!1 Zato i trazim alternativu negdje drugo!
    Zbilja im ne mogu pokloniti povjerenje.
    Trudim se informisati sto vise, to je jedino sto za sada mogu.

Jos nisam rekla da uzimamo Prolife za regulaciju mikroflore...sta vi koristite a da bi i bebac od 3mj mogao. I taj Cranactim smijemo li i mi uzeti?
    Sad dg imamo, i znam da treba sacekati i pratiti. ali sumnjam u adekvatnost nase th?!

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Erasmo,

, s obzirom da sam i ja iz BiH, tačnije Zenice, imam mnogo iskustva u traganju za normalnim ljekarima.

Najjednostavnije vam je da se naručite u Heleni, za početak!

Mi smo nakon traganja, razgovora, prepadanja, i raznih mišljenja, smiraj našli u razgovoru sa dr. Cvitković, koja nam je odgovorila na čitav niz pitanja! I rasvjetlila razne nedoumice!

Sa UZV cisografijom nismo baš pre, pre...zadovoljni, pisala već o tome,...no drugi jesu, pa vidite!

A to što spominjete BG, je vjerovatno Deflux, i rade ga i u Hr- Split, Zagreb Rijeka

Sretno u odabiru ljekara, i što prije na konsultacije van BiH

p.s. mi smo na DRNCA bili u Splitu, i dr. Saraga je također odličan ljekar!

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Mi smo u haosu ovih dana pa vam ne stignem ni zahvaliti se niti odgovoriti.
    Sjutra idemo na konsultacije kod prof. Zecevic pa da vidimo sta ce nam savjetovati..obzirom da je starija gospodja vjerovatno ce pomenuti i operaciju.
    Ponekad i pomislim da je bolja h. intervencija nego antibiotik godinama?''
    Moramo razviti sad strategiju oko terapije. Ovaj Ceklor mi izgleda strasno a i ne znam koliko nam je Prolife dobar i bezbjedan na duze. Jos mi niko nije rekao smijem li uzeti Cranactin( ponovicu imamo tri mjeseca)? Mirisem pelene po citav dan i najradje bih non stop nosila da radim Uk. Mjerim mu Tt po citav dan i vec mi je zao kako ga tretiram kao pacijenta a ne kao normalnu bebu!
    Ne znam ni vakcine smijemo li primati ,posto nam do sada nisu dali?1
    a ne znam ni da li ima smisla sad ici do Zg U Helenu na konsultacije jer od tih vecih pretraga ne bih nista dala da mu se radi,pa tek sto smo obavili MCUG( a snimak i meni strasno izgleda) ! Mrcvariti ga putem a jos mi se kolicina mlijeka jako smanjila pa mu dodajem (kršitelj koda). Valjda i to od stresa...
    Mirje, vasa me prica jako ohrabrila, osjecala sam se tako usamljeno u svom problemu dok je nisam cula!
    sad cu jos malo pregledati postove ,jer ovih dana nista ne stignem zavrsiti...
    Meliss, kod koga ste vi isli u Sa? Pretpostavljam da u Zenici nema nefrologa? i zasto niste pokusali Defluxom? Koju profilaxu koristite i gjde je nabavljate? I sta ,islite o ovoj nsoj kombinaciji posto svi ovdje imate puno iskustav sa razlicitim profilaxama?

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Erazmo prvotno napisa
    Mi smo u haosu ovih dana pa vam ne stignem ni zahvaliti se niti odgovoriti.
    Sjutra idemo na konsultacije kod prof. Zecevic pa da vidimo sta ce nam savjetovati..obzirom da je starija gospodja vjerovatno ce pomenuti i operaciju.
    Ponekad i pomislim da je bolja h. intervencija nego antibiotik godinama?''
    Moramo razviti sad strategiju oko terapije. Ovaj Ceklor mi izgleda strasno a i ne znam koliko nam je Prolife dobar i bezbjedan na duze. Jos mi niko nije rekao smijem li uzeti Cranactin( ponovicu imamo tri mjeseca)? Mirisem pelene po citav dan i najradje bih non stop nosila da radim Uk. Mjerim mu Tt po citav dan i vec mi je zao kako ga tretiram kao pacijenta a ne kao normalnu bebu!
    Ne znam ni vakcine smijemo li primati ,posto nam do sada nisu dali?1
    a ne znam ni da li ima smisla sad ici do Zg U Helenu na konsultacije jer od tih vecih pretraga ne bih nista dala da mu se radi,pa tek sto smo obavili MCUG( a snimak i meni strasno izgleda) ! Mrcvariti ga putem a jos mi se kolicina mlijeka jako smanjila pa mu dodajem (kršitelj koda). Valjda i to od stresa...
    Mirje, vasa me prica jako ohrabrila, osjecala sam se tako usamljeno u svom problemu dok je nisam cula!
    sad cu jos malo pregledati postove ,jer ovih dana nista ne stignem zavrsiti...
    Meliss, kod koga ste vi isli u Sa? Pretpostavljam da u Zenici nema nefrologa? i zasto niste pokusali Defluxom? Koju profilaxu koristite i gjde je nabavljate? I sta ,islite o ovoj nsoj kombinaciji posto svi ovdje imate puno iskustav sa razlicitim profilaxama?

Svi mi to prolazimo godinama, pa ne brinite, jer se naviknete,

I ja svaki dan, već 2,5 god. mirišem pelene, umačem trakice u urin, nosam urine,....to mi dođe kao honorarni posao, 8)

No, oko profilaxe se svi dogovaraju sa ljekarom, uz male digresije u razgovoru, sa idejama sa neta, no svakako morate naći ljekara kojem ćete vjerovati! Onda je sve lakše!

Što se tiče Helene, nećete odmah niti raditi velike pretrage, samo UZV i razgovor, što je apsolutno super!

Vezano za ljekare iz Sa, poslaću privatni mail, da ne gnjavim ostale...

Deflux zvuči super, ali pošto je njegova uspješnost 70%, a naše prirodne šanse su 50%, odlučili smo se žrtvovati i čekati tu famoznu šestu godinu!

Ima još jedna stvar oko defluxa, a to su njegovi dugoročni rezultati, koji još nisu definisani, jer je relativno mlada metoda!

Čini mi se da bi ipak ako bi morala birati između kl. operac. i defluxa, izabrala njega!

Čuvamo vam fige!

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Erazmo, što se Cranactina tiče, ali i svega drugoga što bi htjela davati djetetu kao profilaksu, posavjetuj se s nefrologom jer mi sve, uz neke izuzetke, pišemo na temelju iskustva a ne struke. Kod VURa je također važan individualan pristup djetetu, tako da nešto što je pomoglo jednom djetetu ne mora drugom itd.

Što se defluxa tiče, moram potpisati ovo što je meliss@ napisala. Dakle, nekima pomogne a nekima ne. Što je veći stupanj refluksa, manji je postotak učinkovitosti a tolerira se i do 4 uzastopna zahvata nakon čega se razmatra mogućnost klasičnoe operacije. Ono što je najgore, jedina relevantna pretraga za potvrđivanje učinkovitosti zahvata koje se primjenjuje u većini bonica na ovom prostoru je MCUG pa kad uzmeš u obzir sva ta zračenja, dobivaš novu sliku o tome.

Nadam se da će vam vaš nefrolog pružiti sve potrebne informacije koje će ti pomoći zadržati prisebnost i mir jer je to itekako važno kod VUR djece s obzirom da su često izloženi različitim, većinom jako neugodnim, pretragama. Ljubi svoje maleno i uživaj u majčinstvu, ne dopusti da ti išta to remeti. Rijetki su i iznimni slučajevi kada je nemoguće prepoznati infekciju a s obzirom da poduzimaš sve što je potrebno da se to spriječi, vjerujem da se to neće ni tako lako dogoditi
    Sretno na razgovoru s nefrologom i svakako nam javi.

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ja ću samo napisati mooje mišljenje o defluxu, nemam iskustva:

deflux je relativno nova metoda, po meni premalo i prekratko ispitivana da bi se dokazala odličnom, učinkovitom i nadasve neopasnom

meni baš nije ugodna pomisao na bilo kakvo strano tijelo čak i tako sićušno u tijelu mog dijeteta, vjerojatno shvaćate da nisam pobornik niti raznih implantanata i silikona (za koje se već utvrdilo da nisu baš bezazleni)...

tako da se mi nadamo povlačenju refluxa jer mi je mrsko i razmišljati o bilo kakvom zahvatu. naime, Lara se bliži 5.rođendanu a preporučaju zahvat ako se reflux ne povuče do tada (neki kažu 6 godina)

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Bili mi na konsultacije juce..
    Profesorica misli da snimak izgleda dosta lose, da je urter hipotonican i presavijen na dva mjesta te da kao takav ima male sanse za spontanom regresijom!
    Dakle, predlaze hirurski zahvat i to sto prije!
    Na kraju na nase insistiranje smo se slozili da sacekamo jos par mjeseci sa profilaxom i UZ kontrolama dok malo ne odraste. Vjeruje da je operacija ipak definitivno i dugorocno rjesenje!
    Rekla nam da prekinemo sa prfilaxom dok ne uradimo noe UK , pa ako budu sterilne da predjemo na piyeloseptyl( uroantiseptik)...

Prvi dan smo bez antibiotika u ova dva mjeseca i prestravljena sam jer sam prije par dana od radiologice cula da nam urin ne moze biti sterilan ako nije na antibiotiku??!
    I transaminaze su nam skocile,a kak i ne bi od toliko cefalosporina... Pa sad ni Furadantin nije dobar za jetru i opet ne zanm sta nam je ciniti.
    Rece da mozemo uzeti Cranactin.. Mellis, je li se moze naci u Sa ?

Eto...Nista fino od nas... Pocinjem misliti da ta operacija i jeste rjesenje ako je funkcija njegovog bubrega u pitanju!? Samo bas je mali i ko zna kakvih sve posljedivca moze imati na njegov razvoj... a tek kakva je to trauma... Jos pred operativni zahvat rade cistoskopiju u opstoj anesteziji, a instrument je rigidan i svasta nesto....

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ako treba pomoć u nabavi Cranactina tu smo

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Erazmo žao mi je.

Očito su tu dodatne anomalije a ne samo VUR.
    Nadam se da će doktori preporučiti što je najbolje za njega.

Jesu li ga slali na scintigrafiju bubrega (DMSA)?

Ja ti mogu još reći da je MM kao tromjesečna beba operirao VUR po jednoj strani i prošao sve te torture i pretrage (koje su, vjerujem, bile još agresivnije nego danas) pa je bez ikakvih poslijedica.

Inače, kod konstantnog uzimanja nitrofurantoina kao profilakse preporučene su tzv. jetrene probe svakih 6 mjeseci (bilirubin, enzimi).

Sretno

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

meni se i ne čini tako loša opcija sama operacija - pod uvjetom da bi se stvarno riješili problema, skoro u cijelosti

operacija kojom to ne garantiraju mi se ne sviđa :/

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Erazmo,

žao nam je za loše vijesti, ali svakako obiđite još kojeg ljekara!

Cranactin sam kupovala u gradskoj apoteci u Sarajevu, na glavnoj ulici.

Mrki avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Na žalost i mi vam se pridružujemo. Reflux 2-3 stupnja, dijagnosticiran s nepunih 8 mjeseci. Pijemo Cranactin i Furantoin. Za sada je sve ok, urin sterilan. 07.05. idemo na Rebro na tu scintigrafiju tubula bubrega. O ovoj temi ima jako puno pa stvarno ne mogu sve čitati, a vidim da ste prošle puno toga. molim da mi neko kaže što je deflux, o kakvim to trakicama pričate i vidim da spominjete razne inačice sirupa koji i mi pijemo pa koja rijeć i o tome. I ako ima neki savjet u vezi povraćanja od sirupa bila bih zahvalna.

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

pa ako ti je preteško iščitati ovu temu a ti guglaj pa možda nađeš nešto skraćeno

deflux = spoj dekstrana i hijaluronske kiseline koji se koristi u endoskopskom liječenju refluxa

za profilaksu se konzultiraj s djetetovim nefrologom

Mrki avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nije mi teško čitat, nego doma ne mogu dobit net, a na poslu nemam tolko vremena da mogu sve iščitat.

Mrki avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jel mi može neko reći di su svi nestali?
    Rado bi razmjenjivala iskustva. Hvala!

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mi smo bili na kontrolnom UVZ-u bubrega, proširenje pijelona nestalo, bubrezi iste i UREDNE veličine :D , nemoramo kontrolirati više urin, nema više vrećica...ja sam odahnula.

Hvala vam svima na ovom pdf-u gdje sam saznala na vrijeme za polikliniku Helena!!!

Mrki avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Monax super. Jako mi je drago zbog vas.
    Mi smo jučer bili na scintigrafiji bubrega pa sam sva na iglama u očekivanju nalaza. Mišica je bila super, nije ni suzu pustila. Bila sam i u HZZO-u po zahtjev za skračenim radnim vremenom pa sad polako prikupljam papire. Ako ima nako sa iskustvom bila bi zahvalna da ga podijeli. Lanina dijagnoza je reflux 2/3 obostrano i poremečja spavanja. sad čekamo da ima 12 kg pa da može na MR. Nadam se da će mi odobrit, jer nas jaslice ubijaju. Stalno je šmrkava i bolesna.

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Lara ima VUR 2/3 i dobila sam rješenje za skraćeno radno vrijeme s tim da je ona u vrtiću max 5 sati.
    moj savjet (2x je funkcioniralo!) da u molbi detaljno objasniš situaciju - bolest u jaslicama i sl...

Mrki avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Maxi baš sam ti neki dan poslala pm. Daj mi još reci jesi morala neke nove nalaze vadit ili samo ono već postojeće i do kad si na skraćenom radnom vremenu?

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

samo sam priložila nalaz iz Helene
    i naravno nalaze koji su propisani ovisno o dobi djeteta (iznad 3 godine je psiholog i logoped)

Mrki avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Trebam pomoć. Danas smo dobili nalaz scintigrafije i trebao bi mi neko malo pojasnit. kaže ovako:
    Na učinjenim scintigrafima desni bubreg djeluje zdepasto, a lijevi je nešto izduljen.
    Obostrano parenhim je uredno prikazan bez vidljivih defekata aktivnost.
    Separatna funkcija bubrega određena pomoću DMSA iznosi LIJEVO 48%, DESNO 52%.

Pliz ako neko zna jesu ti postotci uredu ili ne.
    Ne mogu se smirit od kad sam dobila nalaz.

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Funkcija je u granicama normale, mi smo na prvoj DMSA imale iste postotke.

Strippy avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Pozdrav svima! Nisam mislila da ću se i ja naći na ovom threadu, ali eto malom je prekjučer dijagnosticiran VUR 2/3 na jednoj strani, sasvim slučajno nakon što smo prije tjedan dana završili na hitnoj (zarazna) s temp 40,5°C. Bili u Heleni kod dr.Cvitković, dobio je profilaksu Urotabline 50mg (1/4 tbl), pa sad skupljamo informacije i iskustva drugih. Inače, maleni (Borna) ima nepunih 14mj. Jer netko uzimao te tablete? Dajemo mu još i Cranactin (2x1ml) i VIP probiotike. Čitala sam na početku teme nešto o pripravku "D-mannose", jer netko to daje i kakva su iskustva te gdje se može nabaviti? Puno hvala na svim informacijama!

Strippy avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ima koga?

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Strippy, žao mi je da ssi u našem društvu
    nemam pojma o tim tabletama ali preleti sve topice VUR pa ćeš mnogo saznati

Strippy avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ah eto, nije me dugo bilo na forumu i onda me evo natrag i to na ovom topicu. Iščitala sam već topice (tako sam i dobila info o D-Mannosi) ali nisam vidjela neke novije postove o tome. Ja se pokušavam oboružati informacijama o svim mogućim prirodnim načinima liječenja odnosno profilakse, kako bi se što prije skinuli s antibiotika. Inače sam i u homeopatiji 2 godine i većinu bolesti uspjevamo liječiti tako. Kad smo već kod homeopatije - netko je spominjao pripravak "Urowaxon", ali ne mogu na Net-u ništa naći o tome, pa ako tko ima doma da mi pročita s kutije koji mu je sastav i di se nabavlja...

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Uro Waxon ti prepiše homeopata
    Lara je već više od 2 godine bez bakterija nakon tromjesečne kure

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

zaboravila sam napomenuti da je bez klasične profilakse isto 2 godine
    (rabimo homeopatske propravke po potrebi, brusnicu, VIP probiotik i zdravu prehranu)

Strippy avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

To je zbilja optimistično i iskreno se nadam da ćemo i mi uskoro tako. Zasad moramo prvih 6mj. biti na profilaksi nitrofurantoinom (valjda sam dobro napisala :/ ). Dajem mu još i VIP probiotike, Cranactin sirup i berberis vulgaris (homeo) za bubrege.

leonardica avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Mi sad imamo 4 godine. Sa 2 god. je dijagnosticiran obostrani refluks 2/3, E.Coli, od tada do sada smo na Furantoini svaku večer. Sve i jedan nalaz od tada do danas-sterilan, savršen...Kontrole na Šalati...Prošle godine u 11 mj.su rekli da se smanjio na jednoj strani 1.stupanj, a na drugoj strani 2. (mcug)
    Ajde, mislim si ok, bar ide na bolje (dok nisu rekli da ako za god.dana ne prođe da ide na operaciju...) Često joj je dolje bilo crveno, i kad sam na to upozoravala, govorili su mi da je to normalno kod ''takve''djece, i da ju poperem kamilicom..dok neki dan nismo opet otišli na kontrolu, i rekli su ''vaše dijete ima sinehiju''-sestra koja ju je prala prije urina...Nisam ni znala što je to...uglavnom, jedan dio unutarnjih usana joj je dolje spojen, nikad to ne bih primjetila. I sad ja pitam kako je moguće, da mi to tek sada kaže, a svaka 2 mj smo tamo...uopće nije znala što bi mi rekla, osim što se sestra čudila da nam doktori to tamo nisu rekli...luda sam bila,nazvala polikl.helenu i naručila se, otišli na pregled, uzela sve nalaze i otišla-oduševljena. u tih pola sata što smo bili tamo čula sam više informacija nego u zadnje 2 god. Uglavnom, za sinehije smo dobili kremu, ako ne prođe-moramo kod ginekologa da to prerežu-koma, sa antibiotika se dijete koje 2 god.nema urinoinfekciju mora skinuti-smanjujemo dozu i koristimo cranactin brusnicu, probiotike acidoverus i bifidoverus kupinu (ali, ljudi moji, financijski ne znamo kako ćemo to, koliko je skupo). na jesen je plan skinuti se sa profilakse skroz...malo me i strah, ali moramo probati...2.problem-na šalati nas nikad nisu poslali na jetrene probe i nismo ih radili.umirem od straha kakvi će biti nalazi-jer se to treba raditi svakih 6 mjeseci....3.problem-osim mikcije, nikada na šalati joj nisu napravili ultrazvuk, sad smo ga napravili i hvala bogu sve ok. 4.-nažalost, po mišljenju d.C., na lijevoj strani bubrega refluks se nije smanjio...imamo još 2 god.vremena, koma.. Ne mogu vjerovati koliko je medicina napredovala, a još nema metode za izliječiti sam refluks,tj.spojiti te kanaliće...kod nas nisu urinoinfekcije, samo taj refluks...sve se nadam da će napraviti nešto učinkovitije...kako ne postoji neki lijekovi za direktno izlječenje refluksa, poludit ću. Je li netko uspio nekom, bilo kakvom metodom izliječiti sam refluks? Sve bih živo napravila, alternativna medicina, travari, pririodno, homeopatija, iscjelitelji- samo da mi netko kaže da je pomoglo....

leonardica avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

...a ne moram ni napominjati što je jadno djetešce već sve prošlo, imam osjećaj kao da je već odrasla kako sve to prihvaća, osim što ima traume (jedina osoba kojoj sve da raditi sam ja. ne odvaja se od mene)- a mislim da kod ginekologa ne bude ni išla od šoka-tko zna kad...I savjetujem vam, mi smo napravili grešku, nemojte raditi drugi puta mikciju, uzmite neku drugu metodu, mi ćemo idući put sigurno, posljedice tog zračenja mogu biti itekako štetne...

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

leonardica Žao mi je što ste sve to prošli. Drago mi je da ste napokon u najboljim rukama što se VURa tiče. Većina nas je iskušala Šalatu i zna o čemu pišeš. Ovdje ćeš naći mnoštvo korisnih informacija o VURu i svemu što s tim ide i vjerujem će sada, kada možete imati puno povjerenje u dr. koja vas vodi, sve biti puno jednostavnije i optimističnije

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

leonardice, ja bih se samo nadovezala na sinehije.
    Mojoj Lani koja sad ima 2 god i 9 mj (kojoj se svojedobno sumnjalo na reflux, ali je na kraju ipak ispalo da nije; ovdje sam pronašla hrpu korisnih savjeta radi kojih između ostalog i nisam dala da joj bezveze rade MCUG, hvala Bogu) smo sa 10 mj skužili sinehije.
    Nećakinja ih je isto imala, njoj je to sa 6 god skužila dr Cvitković i također su to riješili kirurški.
    Ja nisam htjela odmah kirurški, nego sam opet švrljala po netu i Rodi i našla da u Vinogradskoj postoji dječja ginekologica dr Pentz koja to riješi mehanički.
    Manje je traumatično.
    Zatim joj se to opet vratilo prije par mjeseci i od tada smo još dvaput bio kod nje, mislim da joj je to još uvijek manja taruma, nego kirirški. Nadam se :/
    Dr Pentz je jedna satršno draga i simpatična žena

Inače, imaš ovdje na forumu baš topic o sinehijama pa pogleda malo ako želi i sretno sa svime

leonardica avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Joj, nadam se da će sve to dobro proći...Za sad mažemo tjedan dana nekom kremicom, više se ne boji-prihvatila je to sad skroz, i super ju namažem, ali još nema pomaka...Sve isto, čak ju malo i trznem da se odljepi, i sama se ''nateže'' , smijemo još 2 tjedna najviše mazati. Rekla je dr.C.da inače treba 2 tjedna, pa za još tjedan dana držite fige . A ako ne-otići ću kod te ginekologice koju spominjete, pročitala sam super komentare za nju (a sve postove o refluksu znam napamet sa svih stranica ), sve čekam hoće li se nešto novo pojaviti-neka nova metoda lječenja...ili turbo super savjet....kad bi ovi probiotici napravili neko čudo....

leonardica avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

I jel netko ima možda neku ''vezu'' za nabaviti jeftinije probiotike Acidoverus i Bifidoverus od Valsa, i brusnicu Cranactin, sve skupa kad zbrojim mjesečno odlazi mi cca 2000 kn samo na to....Bar za sad, dok uzimamamo veću dozu...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Dr Pentz kaže da nema smisla mazati Linoladiolom (estrogen) prije nego se sinehije razdvoje, nego kasnije kad se razdvoje, onda se maže neko vrijeme da se opet ne slijepe

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

leonardica, i mi smo imali loša iskustva na Šalati i sretni smo što postoji mjesto gdje možeš ići i gdje su osobe u koje imam puno povjerenje...
    a što se probiotika tiče, možda da probaš VIP probiotik koji ima 6 sojeva bakterija tako da je po tome najbolji na tržištu. on je u prahu i lako ga se daje djetetu. mi imamo odlična iskustva s njim a nedavno sam saznala da se može primjenjivati i na intimnim područjima u slučaju neke infekcije ili crvenila. najveće pakiranje koje ti je dovoljno za barem 6 mjeseci (ako ga uzimate 2x dnevno) košta cca 1300 kn!
    evo ti link za dodatne informacije:
    http://www.vitality-international.hr/vijest.asp?id=242

leonardica avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj branka1 prvotno napisa
    Dr Pentz kaže da nema smisla mazati Linoladiolom (estrogen) prije nego se sinehije razdvoje, nego kasnije kad se razdvoje, onda se maže neko vrijeme da se opet ne slijepe
    A ne znam više...to nam je dr.C dala, a mazat ću najviše 3 tjedna, pa šta bude. Što više čitam, to sam sve uvjerenija da bi vrijeme trebalo napraviti svoje...I to se samo razdvojiti. Ima jedan dobar članak sa slikama na netu http://www.aboutkidshealth.ca/Health...95&categoryID=
    -trebala bi krema pomoći, protiv su nasilnog razdvajanja, a njoj to nije baš tako puno sljepljeno...

leonardica avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Maxi, hvala na savjetu za VIP. Provjerit ću još sa doktoricom što kaže, ako je isto ili bolje-prebacit ću se....

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

OPET IMAMO OBOSTRANI REFLUX!!

Bili smo na godišnjoj DRNC, i evo, vratili smo se na 2006?!

Naš vur izgleda ovako:

VI 2006- MCUG- VUR II/II bil.
    XII2006- VUS- nema VUR-a
    VI 2007- MCUG- VUR II lijevo
    VI 2008- DRNC- VUR II lij.
    VI 2009 -DRNC- VUR II bil.

Nemam riječi, mnogo smo očekivali napretka, i dr je rekao da je dobro što se povukao s desne strane....kad ono sve ispočetka!

Pomalo gubim nadu, a naročito smo loše podnijeli ovaj posljednji mikcioni...
    Ipak to sa 4 god. ne izgleda kao onaj sa 1, 2, 3 god...
    M. je bila jako loše, čak su je i raskrvarili
    , a ja sam još i danas, 7 dana poslije kao otrovana, i nikad neću zaboraviti njen pogled dok su joj radili pregled, nemoćan i dozivajući, mama, tata, šta vam je? pomozite mi!!!!!
    Ona nas mnogo udara, zaplače na svaku glupost, hiperaktivna je i osjećam velike posljedice po njenu psihu!

Ne znam kako će to izgledati sa 5 ili 6 god. i ne znam kako nastaviti konzervativni tretman, sve više mislim o operaciji , pa da završimo sa ovim mučenjem..

Ne znam kako vi, ima li još ko stariju djevojčicu i kako ovo sve utiče na njenu psihu?

Da li se uopšte isplati čekati, šanse su nam bile 50% 2006., a danas?

Nefrološka kontrola nam je slj. petak, a dotad....izludjet ću!!!

iva2405 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

meliss@ i meni je teško kad čitam tvoj post, mogu si zamisliti kako je tebi. Drži se!

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

meliss@ ne znam što bih ti rekla

leonardica avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno VUR

Meliss, i mene brine kako to psihološki utječe na djecu. Moja curica ima 4 god., za sad dobro prihvaća mjesečne kontrole, zadnja mikacija (sama je bila unutra) u 10 mj. je prošla Hvala Bogu bez ijedne suze (a ja sam ih vani ronila od tuge) Ali, sad svaki put nakon toga se boji da ju ne ostavim kod doktora samu na pregledu. Miš mali. Proživila je u 4 god.ono što ja nisam do danas...Njoj je najnormalnije piti svaki dan sto čuda s čime ju sve ''šopam'', a ja si mislim kako bi bilo lijepo da ne mora ništa...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •