Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1506

Tema: VUR- furadantin, profilaksa, prognoze II

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

martina, ovisi koje veledrogerija s kojom apoteka sarađuje nabavlja, ima raznih firmi,......bitno je da ima 10 parametara, jer su te najkompletnije!

pokazatelji: leukociti- boja tamni što ih više ima
    nitriti- javljaju se samo kod prekobrojnih bakterija, kao njihov nusprodukt
    krv- javlja se kod infekcije, a i nekih drugih abnormalnosti
    proteini- povišeni u sličnim situacijama, kao i krv

uglavnom, tek kad trakica nije ok, onda nosim urin u lab da one mikroskopski vide kakva je situacija, jer trakice same za sebe nisu dovoljne, ali su odličan kompas!

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

to mi se čini super. Nama je lab. daleko, još kad se desi da je urin kontaminiran poludim. a ono na kraju sve ok.

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ja sam pisala ranije da smo imali jednu UI i imali dugo dilemu raditi ili ne mikciju i DMSA. Otisli smo kod naseg najboljeg radiologa na uzv. I on nam je rekao da po njemu nema nikakve potrebe da se radi DMSA jer su bubrezi dobri i ako postoje neki oziljci oni su minimalni i nisu od znacaja.
    E, ono sto me brine je da je primetio da se levi ureter povremeno prosiri do neka 3-4 mm. Kad sam ga pitala sta sa tim on je rekao da vise voli da to ne vidi, ali da ne brinem, da je njegov savet da mikciju radimo ukoliko se opet javi UI, ako ne samo kontrola uzv za 6 meseci.
    E, sad vi imate vise iskustva - sta ovo moze da znaci? Ja sam bas insistirala, ali dr je samo ponavljao da ne treba da obracam paznju na to, da prodje samo a ionako do prve godine imamo tretman kao da ima reflux (profilaksa i redovna kontrola urina), ali da opet eto bolje da toga nema.
    Bas sam se prepala i ne znam sta da mislim.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •